De beste blogs van 2016

De beste blogs van 2016

De beste blogs die dit jaar op Follow my footprints verschenen. Welke waren dat? Welke reisblogs werden volgens de statistieken van Google Analytics het meest gelezen? Over welke bestemmingen gingen ze en wat was het onderwerp? Welke nieuwe blogpost werd meer dan 18.000x gelezen? Je ziet het hier.

De best gelezen blogs die ik in 2016 schreef

1. De mooiste stranden van Sardinië

Met stip op 1 staat een blog over ItaliëDe mooiste stranden van Sardinië. Een blog die veel tijd kostte (zoveel dat ik tijdens het schrijven en het uitzoekwerk wel eens dacht ‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’), maar waarvan ik toch van het begin af aan wist dat hij het goed zou gaan doen. En zo geschiedde. In no time stond hij in mijn top 10 bestgelezen blogs en bleef stijgen. Zelfs nu in november en december werd hij nog dagelijks bezocht. De blog is door bijna 13.000 mensen gelezen, in totaal meer dan 18.000x!

mooiste-strand

2. De Griekse eilanden

Op nummer 2 staat de op één na bestgelezen blog die ik in 2016 postte: Mooie adresjes op de Griekse eilanden. Ik bezocht al veel Griekse eilanden (in de blog lees je welke) en geef tips voor mooie accommodaties die ik voor jou gespot heb. Deze lag ook mooi. De ideale relaxplek…

Mooiste-plekje-Griekenland

3. Eco resort aan de Etruskische kust in Toscane

Op nummer 3 staat: Groen vakantiepark aan zee in Toscane. Een blog die ik als familytravelblogger in opdracht schreef. Altijd fijn als het eco resort dat je moet reviewen in werkelijkheid nog mooier is dan je je voorgesteld had. Eigenlijk is het een vakantiepark met camping. Echt een aanrader! Ook de omgeving!

Mooiste-vakantiepark-Toscane

4. Het strand van Navagio op Zakynthos

Op nummer 4 een blog over één van de bekendste stranden ter wereld: Navagio Beach. Ik was er begin mei, met de kinderen. Ooit een zee gezien die zó blauw is? Bekijk snel de baai en het strand dat erbij hoort.

Blauw-water-Griekenland

5. Mooie hotels in Catalonië

Op nummer 5 eindigde de blog Hoteltips aan de Costa Brava. Ben je nog nooit in Catalonië geweest? Ga dan echt eens! Catalonië is veel meer en mooier dan het beeld dat jij waarschijnlijk bij de Costa Brava hebt. Qua natuur en cultuur is er genoeg. Ook het eten is er goddelijk. En kijk dat zeewater!

Costa-Brava-zee

De beste blogs over Zuid-Europa

Het lijkt me duidelijk: Italië, Griekenland en Spanje doen het erg goed op mijn blog! De beste blogs gaan allemaal over Zuid-Europa en de landen rond de Middellandse Zee. De regio waar ik op ben afgestudeerd, inmiddels alweer 20 jaar geleden. (O, help, time flies!)

Beste-reisblogs

De best gelezen blogs over Nederlandse steden

Behalve blogs over het mediterrane gebied en verder weg deden ook enkele blogs over Nederland het erg goed. Twee sprongen er echt uit.

Vooral 15 nieuwe adresjes voor koffie in Den Haag was een topper. Deze blog zorgde voor de beste blogdag van het jaar, in november nota bene! Op 1 dag bekeken maar liefst 1164 mensen deze post.

Koffie-adresjes-DenHaag

Ook de blog Amsterdam met kinderen wordt nog steeds erg goed gelezen. Ik zie dat er via Google veel op gezocht wordt. Heb je kinderen en ben je nog steeds eens van plan met ze naar Amsterdam te gaan, lees ‘m dan zeker! En sla ook Amsterdam-Noord niet over.

Amsterdam-kids

De all time best gelezen blogs

Er is één blog die nog vaker gelezen werd dan de nummer 1 van dit jaar en dat is de blog over De 5 dorpen van de Cinque Terre die ik vorig jaar schreef. De Cinque Terre is een regio die duidelijk tot de verbeelding van veel mensen spreekt. Die kleurrijke dorpjes zo tegen de steile rotswanden, tja, die moet je inderdaad ook echt een keer met eigen ogen gezien hebben.

riomaggiore-cinque-terre

Ook steden doen het goed: Wenen bijvoorbeeld, een bestemming en blog die ik niet actief promoot en die ik eigenlijk –gezien de focus van mijn blog- helemaal niet in mijn top 10 wil hebben, ook al is het een leuke stad. Maar ja, als een blog het desondanks wel heel goed doet is dat toch wel weer heel leuk.

Wenen-architectuur

En Valencia! Vooral Valencia met kinderen (tip!). Een blog boordevol tips voor wie met een peuter, kleuter of juist met basisschool- en oudere kinderen naar Valencia wil. Heb je geen kinderen of wil je juist eens lekker even zonder kinderen gaan? Lees dan zeker deze blogpost over de upcoming wijk Russafa.

Valencia-moderne-deel

Wat ik zelf nog steeds echt een gaaf blog vind is Droomeiland Santorini. Ja, het is ook echt wel een erg mooi eiland. Vooral die witte huisjes tegen de caldera, de sfeer in Fira, de stranden die zo anders dan anders waren, de andere leuke plekjes en de zonsondergangen…

Oia-Santorini

Nog zo’n blijvende favoriet is Zo kende je Benidorm nog niet. Een blog dat een verrassende, andere,wat luxere kant van Benidorm laat zien.

Benidorm-blog

Ook 7 mooie plekken voor je volgende vakantie (oeh, fijne plekjes!) doet het nog steeds erg goed.

El-Gouna-kind

Wat maakt een blog goed?

‘Beste’ is natuurlijk relatief. De één houdt van een mooi verhaal, de ander ziet graag goeie foto’s en weer een ander vindt een blog goed als hij echt geïnspireerd wordt. Iemand die mijn blog via Google vindt (veruit het overgrote deel!) zal een blog vooral goed vinden als hij vindt wat hij zoekt of misschien zelfs nog verrast wordt door iets wat hij nog niet wist. En daardoor graag nog meer wil lezen of mijn blog graag wil blijven volgen, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van Follow my footprints. Dat is de uitdaging. Het is dus een persoonlijk iets.

Waarom wordt de ene blog beter gelezen/bekeken dan de andere?

Feit is wel dat sommige blogs meer gelezen worden dan andere. Soms is dat eerst puur door het tijdstip waarop de blog gepost wordt, hoe vaak het toevallig gedeeld is of omdat de SEO beter in elkaar steekt, maar hoe populair een bestemming is speelt uiteraard ook mee. En hoeveel er door anderen al over geschreven is. En soms weet je het gewoon niet precies.
Ik ben in elk geval nu al benieuwd naar de best gelezen blogs van 2017…

Familytravelblogger

Tot slot…

Ik ben best wel trots op deze topblogs. En ook op de foto’s, die ik altijd zelf maak.

Wil je meer lezen over 2016? Lees dan ook mijn jaaroverzicht!

Wat vond jij mijn beste blog van 2016? Aan welke blog heb je echt iets gehad of bij welke dacht je: Wauw, daar móet ik naartoe? Ik ben benieuwd!

Ben jij zelf blogger? Leuk als je bij de reacties laat weten wat jouw top 3 best gelezen reisblogs van 2016 was. En ja, linkjes plaatsen mag.

 

13 gedachten over “De beste blogs van 2016”

 1. Ik ben een van die 13.000! Ik ga in mei naar Sardinie en ben zo ook al op jouw blog beland! Ongelofelijk hoeveel hier blijkbaar naar gezocht wordt via Google. Groetjes, Evy

 2. Leuke samenvatting zo. Ik blog ook en heb vandaag ook een terugblik geplaatst. Geen reisgerelateerde items, maar wel een top 5. Heb je interesse en je neemt een kijkje, dan hoor ik graag van je!
  Hartelijke groet!

 3. Als ik aan jouw blog denk zie ik vooral blauwe zeeën, leuke accommodaties en lekker eten. Jouw best gelezen blogs passen daar uitstekend in! Sardinië stond niet echt op mijn lijstje maar ziet er erg aantrekkelijk uit! Mijn best gelezen posts gaan over onbekende streken én kamperen (en Australië) en dat past m.i. ook goed bij mij. Zie voor mijn top 10 en andere cijfers over mijn blog in 2016 http://www.dreamtheworld.nl/flashback-travel-december-2016/

 4. Vroeger kwamen we heel veel rondom de middellandse zee. Van jouw foto’s krijg ik eigenlijk een beetje heimwee.. Ik was namelijk even vergeten hoe mooi het daar is. Vooral de Griekse eilanden vind ik geweldig…

 5. Wat leuk Denise, jouw best gelezen blogs passen perfect in dat waar jouw site voor staat: mooie momenten aan de Middellandse zee, met van dat helderblauwe water en fijne plekjes om te eten en drinken! En wow, 18.000 x… daar kan ik alleen maar van dromen, wat super zeg!! Dat 2017 ook maar veel mooie blogs mag brengen, maar jou kennende komt dat helemaal goed. 🙂

 6. Als iemand mij deze lijstje had voor geschoven, had ik kunnen raden dat jij het was. Heerlijk, altijd genieten op Follow my footprints van het mediterrane gebied. Mijn best gelezen blog is met stip de blog over Stockholm. Ik schreef hem begin januari maar vanaf mei werd deze ineens heel goed gelezen. Dat is zoiets, hoe kan het ineens goed gelezen worden? Soms blijft het gewoon een raadsel 🙂

  Stockholm blog : http://www.globegirl.nl/stockholm/

 7. Leuk om te zien wat je best gelezen blogs zijn! Ik heb in mijn terugblik op 2016 ook gekeken wat mijn best gelezen blog was en dat is http://www.travellersoftheworld.nl/help-ik-ga-backpacken/

  Tja, wat een blog goed maakt vind ik vooral dat het juiste en relevante informatie bevat, leuk is om te lezen, geen (in ieder geval zo min mogelijk) taal / tik en spelfouten bevat en aangevuld wordt. Als ik vind wat ik zoek ben ik natuurlijk snel tevreden! Ik ben ook altijd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, dan maar een keer een paar dagen niks online, of een wat minder lange post

 8. Heerlijk al die zomerse foto’s van het strand en de verschillende tinten blauw van de zee! Sardinië is inderdaad een geweldig eiland, staat met recht in je toplijstje 🙂 Net als Zakynthos trouwens. En al die andere toffe plekken die je in deze artikelen belicht haha!

 9. Wow, wat is je blog over de mooiste stranden van Sardinië vaak gelezen! Dan is het al het werk wel waard geweest. 🙂 Ik zou nu wel op een van de stranden willen zitten. 😀

 10. Wauww, wat is je artikel over Sardinië vaak gelezen! Tof! En dat je artikel over Cinque Terre vaak gelezen wordt snap ik wel. Het gebied staat nog hoog op mijn wishlist. Lijkt me zo sprookjesachtig daar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven