Reisinspiratie op Vakantiebeurs 2017 in Utrecht

Reisinspiratie op Vakantiebeurs 2017 in Utrecht

Deze week is het alweer zo ver, dé Vakantiebeurs is er weer. Van woensdag 11 t/m zondag 15 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Wat mij betreft nog steeds de leukste Vakantiebeurs die er is. En absoluut de meest uitgebreide. Bekijk en lees hier waarom je moet gaan.

Update: ook in 2018 was het weer en uiteraard is de Vakantiebeurs er ook weer in 2019! Van donderdag 10 januari tot en met zondag 13 januari 2019.

Reisorganisaties, landen en bestemmingen

Zoals elk jaar zijn tientallen landen en ontelbaar veel bestemmingen aanwezig op de beurs. Je hebt vast wel wat landen en plekken op je reiswensenlijstje staan. Een beetje oriënteren is altijd leuk. En misschien kom je nog op nieuwe ideeën; plekken waar je nog nooit van gehoord had.

Vakantiebeurs deelnemers

Vaak staan er ook mensen uit het land zelf of mensen die er al een tijd wonen en er veel vanaf weten. Gris dus niet alleen standaard brochures weg bij de grote reisorganisaties, maar ga juist praatjes bij de bestemmingen aan. Hier vind je een overzicht van alle reisorganisaties en bestemmingen die op de beurs staan.

Bijzondere en nuttige informatie

Naast de gewone reisbrochures vind je op de beurs bij de landen vaak ook veel gedetailleerde informatie. Zelf haal ik er vaak plattegronden van specifieke regio’s of leuke gidsjes met culinaire tips of wandelroutes. Er is vaak echt veel meer dan je denkt. En vaak gewoon gratis! Dat maakt je reisvoorbereiding nog leuker. En nee, echt niet alles kun je ook online vinden.

Programma: wat is er elke dag te doen

Het uitgebreide programma per dag vind je hier. Er zijn lezingen, presentaties, films, show cooking, dans, etc.

Leuke activiteiten die er dit jaar verder nog te doen zijn én winacties vind je hier. En in verband met het 100 jarig bestaan van de Jaarbeurs zelf is er ook nog het één en ander aan prijzen te winnen.

Speciale routes, ook voor kinderen!

Leuk om te weten is dat er ook speciale routes voor specifieke type reizigers zijn. Zo is er een kidsroute, een solo route en een culinaire route. Sowieso is het altijd lekker om wat lokale of wel heel bijzondere hapjes te proberen. Vorig jaar at ik verrukkelijke Japanse poffertjes!

En verder…

Verder is er een cruise-paviljoen, een NL paviljoen en een reizigerscafé. En ‘Outfreeca’ voor kampeerfans die van het buitenleven en van actieve vakanties houden. Ook zitten schrijvers van MOMO-reisgidsen voor je klaar om specifieke vragen over bepaalde citytripbestemmingen te beantwoorden. Welke steden dat zijn zie je hier. En ook bij de stands kun je soms verrast worden.

Plattegrond van de vakantiebeurs

Een plattegrond vind je hier: plattegrond Vakantiebeurs. Dan kun je alvast een beetje spieken wat waar is.

Entreeprijs Vakantiebeurs

Informatie over prijzen vind je hier: prijzen en tickets Vakantiebeurs. Een middagkaart is goedkoper dan een dagkaart. De avondkaart is het goedkoopst. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen!

Op welke dagen is de Vakantiebeurs en wat zijn de openingstijden

Plan dus snel je bezoek. Dat kan tijdens de avondopenstelling op vrijdag of in het weekend, maar relaxter is het misschien om een dagje vrij te vragen zodat je er niet op het allerdrukste moment bent.

Let op: jarenlang was de vakdag of persdag van de Vakantiebeurs op dinsdag, in 2019 is dat op woensdag. De beurs is dus op woensdag niet open voor publiek, maar vanaf donderdag 10 januari pas.

donderdag 10 januari: 10.00 – 17.30 uur
vrijdag 11 januari: 10.00 – 17.30 uur
zaterdag 12 januari: 10.00 – 20.00* uur
zondag 13 januari: 10.00 – 17.30 uur

* Ook dit jaar (2019) is de Vakantiebeurs op zaterdag tot 20.00 uur geopend. Deze avond is extra feestelijk met nog meer entertainment en een internationaal activiteitenprogramma.

reisbloggers

Vakdagen

Zelf kom ik al sinds jaar en dag op de beurs. Ik ga er niet als bezoeker maar als vakbezoeker heen.  Vorig jaar was ik er zelfs 3 dagen!

De officiële vakdagen waren altijd op dinsdag en inmiddels woensdag. Woensdag was altijd een publieksdag, maar nu niet meer.

Voor reisbloggers zijn er vaak speciale presentaties. Daar kun je niet zomaar naartoe, maar daar moet je accreditatie voor hebben. Vandaag is er ook een mediaworkshop en o.a. de uitreiking van de Aad Struijs Pers- en Blogprijs. En het zijn natuurlijk dé dagen om te netwerken.

Vorig jaar schreef ik een blog met een overzicht van meerdere vakantie- en reisbeurzen. De meeste beurzen zijn ieder jaar.

Een impressie van hoe de beurs vorig jaar was zie je hieronder:

Wil je alvast een kijkje op de vakantiebeurs als ik er dinsdag ben als het nog niet voor het publiek geopend is, volg Follow my footprints dan op social media (zie de deelbuttons rechtsboven). Middels tweets en foto’s krijg je er zo wellicht al wat van mee. Van mij, of via anderen.

Veel plezier als je gaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven