Opblaasbaar zwembad in de tuin: opblaasbadje of familiebad

Opblaasbaar zwembad in de tuin: opblaasbadje of familiebad

Als er één ding onmisbaar is tijdens deze hittegolf dan is het wel een opblaasbad. Heb je een tuin dan is een opblaasbaar zwembad momenteel echt heerlijk! Voor slechts 20 euro kocht ik een gloednieuw familiebad en genoot ontzettend met de kinderen!

Geen tuin? Met deze hitte is zelfs een (klein) kinderbadje op de stoep al fijn!

Zwembad in de tuin

‘Een zwembad in de tuin’ was altijd al mijn grootste wens geweest, van kinds af aan al. Of eigenlijk mijn op één na grootste wens, want op 1 stond ‘dat ik kon vliegen’. Ik droomde natuurlijk over een écht zwembad in de tuin, maar een opblaasbaar zwembad is ook echt heerlijk kan ik je vertellen!

Tip tussendoor: bekijk hier de top 10 familiezwembaden!

Hieronder zie je alvast een paar foto’s van ons familiezwembad (foto’s uit eigen tuin) en dan vertel ik zo verder.

opblaasbad-tuin

familiebad-review

tuinidee-zomer

opblaaszwembad

Opblaasbaar zwembad

Tot nu toe had ik altijd alleen maar kleine opblaasbadjes gekocht en nooit een grotere. Een familiebad leek me zo’n gedoe. Ik dacht dat het heel duur was en dat het teveel plek in de tuin in zou nemen. En waar moest ik dat bad de hele winter opbergen?

Zwembad vullen

Bovendien dacht ik dat ik een halve dag aan het blazen of pompen zou zijn, dat het niet handig is omdat ik geen tuinslang heb om het zwembad te vullen, dat zo’n ding snel lek raakt en dat het teveel water zou kosten.

zomervakantie-met-kinderen

Groot opblaasbad of opzetbad

Ik zag zo’n groot opblaasbad in de tuin dus niet echt zitten, ook al zag ik op zomerse dagen met lichte jaloezie foto’s van mega zwembaden op Facebook voorbij komen bij mijn groter ‘betuinde’ vrienden met kinderen. Niet eens opblaasbare, maar met speciale constructies en zo, zoals deze hieronder. Dit opzetzwembad van Bestway wordt het best beoordeeld.

Hittegolf in Nederland

Maar ja, zoals het in Nederland vaak gaat: op het moment dat je denkt ‘zo’n groot opblaaszwembad in de tuin zou wel lekker zijn’ en het dan écht eens wil gaan kopen, check je vervolgens de weersvoorspellingen voor de dagen erop nog even en denk je: ‘Laat maar’. Want zo lang zomert het hier in Nederland meestal niet. Voor je het weet zit je weer een week in de regen en heeft het al geen zin meer. Maar… dat is nu geen excuus meer! We hebben een hittegolf en het blijft nog dágen heet!

We hebben een hittegolf en het blijft nog dágen heet!

familiebad-2-meter

Opblaaszwembad kopen

En dus is dit hét moment om toch nog dat opblaaszwembad te kopen. Zelf deed ik het vrij spontaan. Eigenlijk dankzij mijn zoon, die nog een cadeautje mocht uitzoeken en voor het zwembad koos. Helemaal blij stond hij bij de Top1Toys in de Haagse Weimarstraat.

alert-splash-swimmingpool

Pomp voor opblaasbaar zwembad

Omdat ik niet meer zeker wist of een pomp die ik jaren terug eens ergens voor gekocht had nog wel werkte en ik geen teleurgesteld gezicht wilde, kocht ik die erbij. Elektrisch kon uiteraard, maar wij gingen toch voor de ouderwetse voetpomp. Als ik daar vroeger luchtbedden en opblaasbootjes mee kon oppompen dan kon ik daar nu heus ook wel een zwembad mee oppompen. Er zaten diverse opzetstukjes bij, dus dat kon inderdaad.

pomp-voor-zwembad

Afdekhoes voor familiebad

Over een afdekhoes twijfelden we. Dat kostte weer extra. Zoveel blaadjes vallen er niet van de bomen, zeker niet sinds de buren hun grote boom hebben weggehaald. ‘Maar er kunnen ook katten in plassen’ zei de verkoopmedewerkster. O ja, gets, dat moesten we niet hebben. Er lopen hier veel katten rond, eentje komt zelfs vaak binnen, dus toch die hoes er maar bij.

Familiezwembad van 2 meter 11?

Eenmaal thuis gingen we meteen aan de slag met ons familiezwembad. Een bad van maar liefst 2 meter 11! Het formaat is 211x130x45cm staat op de doos. Als ouder alleen pas je daar languit met 2 kinderen in. Twee volwassenen en een kind kan ook. En zelfs met z’n vieren is geen probleem. Grotere heb je ook hoor, en kleinere, maar deze bleek gelukkig precies in de breedte van m’n tuin te passen.

Ondergrond voor zwembad

Ik plaatste het zwembad op een gedeelte in de tuin met kunstgras. Water kan daar gewoon doorheen. Om dat er echter ook wel eens steentjes of houtsplinters liggen legde ik er een afdekzeil onder dat ik nog heb. Wel zodanig dat ik het maar iets opzij hoef te schuiven om de stop om het bad te legen open te kunnen zetten. Ik zou dit bad niet zo snel op tegels leggen. Het kan wel, maar dan zit het wat harder.

Tropisch sfeertje

De kinderen waren meteen dol enthousiast over het zwembad en maakten er spontaan een ultiem tropische sfeertje van. De watermeloen die ik 2 jaar geleden samen met andere zomerse gadgets mocht testen bliezen we ook op, net als de tompouce die we nog hadden. Voor de ultieme summer feeling sneed ik ook nog een echte watermeloen in stukken. Ondertussen zette mijn dochter leuke bekertjes met parasolletjes neer.

tropisch-sfeertje-in-tuin

Pool

Mijn zoon schreef POOL op een houten plank waar ik al tijdens iets mee wilde doen. En op twee andere plankjes schreef hij CHILL TIME en COOL.

zomer-idee-met-kinderen

Ik vond het leuk hoe enthousiast de kinderen er mee bezig waren er echt een ’tropical vibe’ sfeertje van te maken.

zomervakantie-thuis

Zometeen lekker chillen bij de pool!

opzetbad-tuin

Andere plankjes (deze op de foto hierboven) die de hele winter aan een deurklink in de keuken hadden gehangen hingen we ook eindelijk weer op. En het niet meer in gebruik zijnde trapje van het stapelbed maakte het helemaal af, voor de ‘show’.

zwembad-in-de-tuin

Zwembad vullen

Zonder tuinslang ben je wel even bezig, maar met minimaal twee emmers (of, nog handiger, waar ik al zo’n 8 jaar blij mee ben: flexibele wasmanden) gaat het best snel. Ik vulde ze steeds en de kinderen liepen er mee op en neer. Wil je het liever sneller koop dan een tuinslang.

Heb je net als ik geen tuinslang? Met een flexibele wasmand kan het ook.

Zwemmen in eigen tuin

En toen was het moment daar: de bikini’s konden aan, de zwembrilletjes op en genieten maar! Ook ik ging erin en wauw, wat was dit goddelijk bij deze temperaturen! Als je in het frisse bad ligt heb je het zelfs in de zon helemaal niet heet! Het is zó lekker! Je kunt zelfs nog met een luchtbed in het bad voor het ultieme vakantiegevoel thuis!

opblaasbaar-zwembad-kinderen

Zwembril op en ‘zwemmen’ maar!

familiezwembad-ervaring

Zwembad voor jong én oud!

Echt niet alleen met kleine kinderen is een zwembadje leuk, juist ook met tieners. Met een baby, peuter of kleuter moet je elke seconde blijven opletten (officieel is dit zwembad voor 6 jaar en ouder), maar met tieners heb je niet meer de angst dat ze verdrinken.

filmpje-kijken-in-bad

Kijk die smile! Hij had het zwembad zelf uitgekozen!

opblaasbaar-zwembad-2-meter

Zwembad voor tieners

Met zo’n heerlijk zwembad krijg je zelfs de meest verveelde tiener die het liefst de hele dag wil gamen naar buiten! Wat trouwens niet voor mijn zoon geldt hoor. Hij gamet inderdaad graag, maar hij voetbalt nog steeds het liefst!

Zo krijg je zelfs je gamende puber(s) weer lekker naar buiten!

zwemmen-in-het-donker

Zwemmen in het donker

Zelfs ’s avonds om half 11 lagen mijn kinderen er weer in. Heerlijk toch? Op en top vakantie in eigen tuin! Zeker als je niet (meer) op vakantie gaat dit jaar is dit wel echt heel leuk, zowel voor je kinderen (als je die hebt) als voor jezelf!

chillen-in-eigen-tuin

Welk formaat zwembad?

Ben je op zoek naar het beste opblaasbad of vraag je je af welke soorten en maten opblaasbaden er zijn dan is het handig te weten dat dit familiebad 2.11 meter is. Althans, dat staat op de verpakking. Het bad is groot genoeg schreef ik al, maar toen ik besloten had deze review te schrijven, wilde ik het toch eens na meten.

Zoals je hieronder ziet is het geen 2.11 meter (ook diagonaal niet), maar gewoon een zwembad van 2 meter als je het mij vraagt. Het binnenste gedeelte is 1.60m, maar je zit rechtop of je hangt een beetje, dus je benen kunnen lekker languit onderwater.

Een opblaasbaar zwembad van 2 meter!

zwembad-van-2-meter

Familiebad met 2 ringen

Het familiezwembad heeft 2 ringen. Een 2-ringsbad is fijner dan een 1-ringsbad, omdat je er dan net wat lekkerder tegenaan kunt leunen. Let er wel op dat je een bad kiest met brede ringen, die zijn extra sterk. Een opblaasbadje met drie of vier smalle ringen kan ook, maar die zijn meer geschikt voor kleine kindjes en niet om als volwassene tegenaan te leunen.

Een groter opblaas-zwembad van 3 meter met 3 ringen kan ook, maar is meteen veel duurder dan deze:

2-rings-zwembad

Zwembadwater vervangen

Na drie dagen splashen werd het water wel een beetje vies. Ook al had ik er een grote bak water bij gezet waar ze eerst in moesten stappen voordat ze het bad betraden, er kwam toch zand in, wat takjes en vuiligheid. Ook werd de bodem glad, wellicht ook door zonnebrandcrème.
Ik heb er dit weekend zelf nog even in gelegen (nu de kinderen weg zijn), maar met deze temperaturen is verversen wel echt een must. Bacteriën houden immers van vocht en warmte.

voetenbad

Zwembad leeg laten lopen

Onderin het bad zit een stop (zie foto hieronder) waardoor je het bad makkelijk kunt laten leeglopen. Ik laat ‘m nu elk half uur een stukje leeglopen (zodat niet de hele tuin een zwembad is en het water niet tot bij de muren komt waar in het verleden al vochtproblemen waren) en heb ook enkele emmers water eruit gehaald en in de put in m’n tuin gegooid. Als de hitte echt nog een keer niet te harden is vul ik ‘m opnieuw.

opblaasbad-met-stop

Vakantiegevoel thuis

We waren slechts 2 keer kort weggeweest deze zomer, in eigen land, op de Veluwe (in deze leuke accommodatie) en in Twente (waar nog meer over volgt), maar dit voelde echt ook even als vakantie!

De ultieme staycation tip!

luchtbed

Splash Alert

Ik kan het Alert Splash zwembad (zoals die van mij heet) van harte aanbevelen. Er is genoeg ruimte, ook als je wat langer bent zoals ik, en het is echt heerlijk om er in te zitten of liggen, zeker tijdens een hittegolf zoals nu. Het voelt zo verfrissend!

Waarom wel/niet?

Het genot van zo’n fris bad overtreft alle twijfels. Wat nou ruimtegebrek? De doos waar het bad in zat is zo’n 30 bij 30 cm. Zo klein krijg je ‘m natuurlijk nooit meer, maar zoveel plek neemt het dus nou ook weer niet in als je ‘m weer leeg laat lopen. Ook in de tuin nam het bad niet belachelijk veel plek in; sterker nog, op de een of andere manier leek mijn tuin er ineens groter door!

Was het nou echt zo’n gedoe?

En was het nou zo’n gedoe? Nee, eigenlijk stond hij vrij snel. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Het zwembad kostte 19,95! Met een dagje naar het zwembad of met de auto of trein naar zee rijden ben je meer kwijt.

Dus… kijk snel of je nog ergens een opblaasbaar zwembad kunt bemachtigen en geniet!

Geen tuin

Ik hoor de mensen zonder tuin al zeggen: ‘Ja, moet je wel een tuin hébben.’ En ja, dat snap ik heel goed. Toen de kinderen nog heel klein waren heb ik een aantal jaar geen tuin en zelfs geen balkon gehad en vond dat verschrikkelijk. Toen ik dus dit kleine huis mét tuin kon huren was ik dolblij.

Heb je geen tuin? Dan is een klein opblaasbadje voor op de stoep natuurlijk ook heerlijk! Of ga desnoods met je voeten in een afwasteil met water zitten en drink een fris drankje.

mediterranean-tonic

Watertekort

Nadat ik dit blog een paar dagen geleden schreef las ik steeds meer berichten over een watertekort in enkele provincies en de oproep van drinkwaterbedrijven bewust om te gaan met drinkwater, met name tijdens de piekmomenten in de ochtend en de avond. Let daar dus wel op, vul ‘m niet elke dag opnieuw, of koop een kleiner badje.

Geen water verspillen

Nog even over dat watertekort: ik ben normaal gesproken absoluut geen waterverspiller. Ik douche kort, sproei nooit een tuin, was nooit een auto, heb geen vaatwasser, laat de afwas vaak een dag langer staan, laat de kraan nooit lopen als ik mijn tanden poets (wat ik anderen tot mijn verbazing nog wel eens zie doen en echt onbegrijpelijk vind!) en heb altijd een waterverbruik dat lager ligt dan dat van een gemiddeld 1-persoonshuishouden.

Als iedereen deze dagen nou extra op die dingen let kan er af en toe toch nog eens een badje gevuld worden voor oververhitte kindjes of ouderen.

Weersvoorspelling

Nadat ik dit blog 2 dagen geleden schreef veranderden overigens de weersvoorspellingen. Warm blijft het, maar een buitje kan er wel gaan vallen. Het zou me niks verbazen als het meteen begint te hozen als ik het online heb gezet. Nou ja, zelfs met een beetje regen is een badje lekker.

Het blijft zeker nog 3 dagen warm weer en daarna ook nog tussen de 25 en de 30 graden, afhankelijk van waar je woont in Nederland.

tropische-tuin

Koop nu voor de volgende keer

Ook kun je nu een bad halen of bestellen en er tijdens een volgende hittegolf of mooie nazomerdag direct van genieten. Het loopt altijd storm als het ineens weer heel warm is, dan heb je er maar alvast één. Ergens bewaren is geen probleem, want in de verpakking neemt het zwembad niet veel ruimte in. En van die mini kinderbadjes al helemaal niet!

In de verpakking neemt het zwembad niet veel ruimte in!

Afdekhoes en pomp

Mocht je voor dezelfde gaan die ik heb koop er dan ook een afdekhoes bij. Het afdekzeil heeft elastiek. Ik vind het geen top afdekhoes, en in je eentje kan het eromheen doen met flink wat gevloek gepaard gaan, maar ik ben toch echt blij dat ik ‘m heb.

afdekzeil-zwembad

Vergeet de afdekhoes niet!

voetpomp-zwembad

En een voetpomp of elektrische pomp. Zelf opblazen lukt niet ivm de grote ventielen.

zwembad-2-meter

Opblaasbaar zwembad kopen

Ik kreeg dit opblaasbaar zwembad van Splash niet opgestuurd, maar mijn zoon koos het als cadeautje uit. Je kunt ‘m in de winkel kopen of online. Er zijn uiteraard nog meer soorten, maar mijn ervaring met Alert Splash is positief.

Een groot opzetbad, een opblaasbaar zwembad, familiezwembad of klein opblaasbaar kinderbadje kun je o.a. bij BOL kopen, zowel rechthoekig als rond, en zowel opblaasbaar als opzetbaar. Kijk hier: diverse soorten opblaasbaar zwembad.

Bekijk hier de top 10 familiezwembaden!

1 gedachte over “Opblaasbaar zwembad in de tuin: opblaasbadje of familiebad”

  1. Ik had ook deze maat previes genoeg om languit in te liggen en af te koelen. Ondanks dat ik ruimte heb voor een echt zwembad.
    Voor mij is dit prima.
    Gauw 1 bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven