Handige reiscadeaus en zomerse gadgets

Handige reiscadeaus en zomerse gadgets

Zoek je een leuk en vooral ook handig reiscadeau? Hier vind je het! Zelfs van die reiscadeaus waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Je miste ze misschien niet, maar als je ze straks gezien hebt wil je ze ook hebben! Welke reiscadeaus dat zijn? Je ziet het hieronder.

Voor mijn blog mocht ik een aantal leuke cadeaus uittesten. Eigenlijk zeg ik tegen zo’n verzoek altijd nee. Wat aangeboden wordt past meestal niet echt bij mij of bij mijn blog en ik ben überhaupt niet zo van de gadgets. Bovendien is mijn kleine huis toch al veel te vol. Maar ja, als iets ook nuttig is en ik er echt iets aan heb? Ik kan normaal ook niet alles kopen wat ik wil, dus ik nam toch even een kijkje.

Deze handige reiscadeaus wil jij straks ook hebben!

chill-out-mat

Coole gadgets voor op reis

Ik bestelde inderdaad de dingen waarvan ik dacht dat ik er wat aan zou hebben. En jij waarschijnlijk ook! Kijk dus zeker even verder als je toevallig op zoek ben naar handige reiscadeaus voor iemand in je omgeving die graag reist en die bijna jarig is. Of tik alvast iets op de kop voor Moederdag of Vaderdag. Of wees eens lief voor jezelf en trakteer jezelf op een cool zomer gadget!

Handige reiscadeaus

Hier komen ze: handige reiscadeaus en andere leuke cadeaus en gadgets die je vast nog niet allemaal kende! Voor op reis of gewoon buiten.

leuke-cadeaus

LifeStraw: een ultra lichtgewicht waterfilter

Als je het over nuttig hebt is dit wel het toppunt van nuttig: een waterfilter! En niet zomaar een filter, de LifeStraw kan iets wonderlijks: het doodt maarliefst 99,9% van alle bacteriën in bevuild water en maakt er schoon drinkwater van! Denk aan de E.coli bacterie, Salmonella bacteriën, Giardia en andere protozoa, etc.

Door het bijzonder filter in de koker die tegelijkertijd als een soort rietje werkt wordt bevuild drinkwater veilig om te drinken. Mooi toch? En met de aankoop van een LifeStraw filter steun je ook Afrika nog. Voor elk verkocht filter geef je een kind in Afrika gratis drinkwater gedurende een heel schooljaar. Een extra reden dus om het te kopen!

Er zijn verschillende LifeStraws te koop, maar dit is de originele, ultra-light backpacker straw. De LifeStraw is ideaal voor wie gaat hiken, backpacken, kamperen of gewoon tijdens welke reis dan ook. Hij is ultralicht: hij weegt slechts 49 gram! Ideaal voor op reis dus!

Maar nu de hamvraag: durf ik het daadwerkelijk te gebruiken? Werkt het echt? Tja, de LifeStraw waterfilter bestaat al jaren en wordt nog steeds verkocht, dus het zal heus wel. Het filter heeft zelfs verschillende prijzen gewonnen waaronder de Award for World Changing Ideas.

Misschien moet ik het maar gewoon eens proberen met water uit de kraan in landen waar ik anders niet uit de kraan drink (of dat nou in Zuid-Europa is of verder weg), dat zou toch moeten kunnen. Op mijn eerstvolgende reis ga ik het gewoon eens uittesten.

Ideaal toch als je op die manier gewoon veilig kraanwater kunt drinken in landen waar je normaal flesjes water koopt? Je gebruikt zo minder plastic en je bespaart geld voor losse flesjes water.

De LifeStraw kost 29,95.

waterfilter

Heb jij al ervaring met de LifeStraw?

LifeStraw

Mighty Wallet: een lichtgewicht eco reisportemonnee

Ook heel handig voor op reis is een lichtgewicht portemonnee. Neem jij net als ik nooit je gewone portemonnee mee op reis, maar een dunnere variant of was je nog niet op dat idee gekomen, maar denk je: hé, dat is inderdaad wel slim? Dan is deze superlichte portemonnee iets voor jou!

De Mighty Wallet is dun, licht, leuk èn groen. Groen? Ja, hij is namelijk ook nog eens eco. En retro, want wie stuurde vroeger geen brieven in air mail enveloppen? Ik heb er honderden verstuurd! Ik had penvrienden overal ter wereld (van Argentinië tot Rusland, en van Centraal Afrika tot Saoedi-Arabië) en stuurde een paar brieven per week!

De Mighty Wallet werd voor het eerst verkocht in het Museum of Modern Art in New York en is nu wereldwijd bekend. Een handige én leuke must have dus, deze originele milieuvriendelijke reisportemonnee.

De portemonnee kost 14,95.

reisportemonnee

Verkoelende handdoek

Op reis in een warm land (of gewoon tijdens het sporten) is wat verkoeling soms fijn. Deze verkoelende handdoek is speciaal ontworpen om je hoofd, nek of schouders koel te houden. Je maakt de doek nat, even uitwringen maar en de speciale vezels nemen het water op en je wordt nog eens extra afgekoeld omdat de stof lucht doorlaat.

Je kunt de handdoek om je nek dragen. Of, handiger, bind hem om je hoofd, als trendy hoofddoek. Ook ik maakte er even een bandana van. Zelfs zonder de doek nat te maken zat het al fijn. De stof is heel licht en voelt zacht. Ik kreeg mezelf alleen niet leuk op de foto, maar dat ter zijde, ha ha.

De verkoelende handdoek is extra fijn bij warm weer en handig voor op reis. De doek heeft een gepatenteerde technologie met een langdurig verkoelend effect en UV bescherming (UPF 50). Hij is 1 meter bij 30 cm (ook al lijkt het iets kleiner) en kan in de wasmachine. De doek is zowel voor mannen als voor vrouwen. Ook kun je ‘m bij kinderen als hoofdbescherming ombinden. Ik vrees dat mijn zoon ‘m van me af gaat pakken.

De verkoelende handdoek kost slechts 9,95.

handige-reiscadeaus

verkoelende-handdoek

SunSafe

Nog zo’n handig ding: een safe in de vorm van een flesje zonnebrandcrème. Hoe bedenk je het? Ga je naar het strand of de natuur in? Stop al je kostbaarheden zoals geld, paspoort, sleutels en telefoon in dit flesje en een potentiële dief zal er al snel overheen kijken.

Oké, 100% garantie dat je spullen niet gestolen worden heb je natuurlijk niet, dus enige waakzaamheid blijft aan te raden, maar het valt wel minder op.

De fles is groter dan ik gedacht had. Om er je paspoort in te krijgen moet je wel een klein beetje moeite doen, maar verder is hij best diep. Ik ga ‘m binnenkort eens meenemen naar het strand. Sssst, niet verder vertellen hè?

De SunSafe kost 12,95.

portable-kluis-portemonnee

Chill out Wedge

Ook heel handig, zeker ook voor thuis, in de tuin, op de camping of op het strand, is de Chill Out Wedge, een opblaasbare mat met rugsteun. Chill Out We Age staat erop. Althans, zo las ik het. Zo van ‘relax, we worden allemaal ouder, chill maar gewoon’. Totdat ik zag dat er Wedge bedoeld wordt in plaats van We Age.

Hoe dan ook, het is een leuk ding! En handig! Het matje zelf blaas je niet op, maar de rugsteun wel. Ik testte het uit in de tuin en was verrast hoe lekker het lag. De Chill Out Wedge ligt veel lekkerder en steviger dan de eveneens driehoekvormige Thaise kussens die hier een beetje op lijken. Je kent ze waarschijnlijk wel.

Ik ben zelf 1.77 en ik paste er prima op. Selfies heb ik ook gemaakt, maar die waren echt te erg om te posten, dus je moet het hiermee doen.

Bij gebrek aan een lekkere ligstoel in de tuin ga ik de Chill Out Wedge deze zomer zeker nog vaak gebruiken! Het enige minpuntje vond ik de beperkte kleurenkeuze. Doorgaans vind ik minder opvallende kleuren mooier, zoals beige, maar donkerblauw vond ik dan weer wat degelijk. Dan liever knalgeel of turkoois. Of gewoon zwart, lekker warm. Maar ach, deze knalt wel lekker. Ik ben er blij mee!

De Chill Out Wedge kost 16,95.

relaxmat-met-rugsteun

chill-out-wedge

Pocket Selfie Stick: voor al je selfies op reis

Ik durf het haast niet te zeggen, want ik ben vast één van de weinige reizigers die nog nooit een selfiestick heeft gebruikt. Om eerlijk te zijn weet ik niet eens hoe het wérkt. Toch kan het in sommige gevallen wel handig zijn. Dus ik dacht: kom, laat ik eens voor deze leuke kleine pocket selfie stick gaan.

Er zit een handige klem op (dat lukte me wel) en er zit een ingebouwde selfieknop op. De stick is geschikt voor Apple, Android & Windows smartphones. Hij is 19,5 cm, maar kan tot 80 cm en heeft een verstelbare kop voor meerdere hoeken, tot 270 graden. Hij weegt 122 gram. Nu nog even uitzoeken hoe hij werkt.

De pocket selfiestick kost 19,95.

kleine-selfiestick

hoe-werkt-een-selfiestick

Visitekaartjeshouder in de vorm van een koffer

Ben jij een reisfanaat en loop je voor je werk vaak met visitekaartjes rond? Dan is dit het ideale gadget voor jou. Ook leuk voor zakenreizigers die zichzelf niet zo serieus nemen en voor reisbloggers op PR-events. Ik testte het afgelopen vrijdag al even uit en kreeg meteen leuk commentaar van een potentiële ‘opdrachtgever’.

In dit kleine koffertje passen genoeg visitekaartjes voor een dag of meerdere dagen netwerken of voor een event. Het koffertje gaat open zoals ouderwetse koffertjes open gaan en is er in meerdere kleuren. Ik koos voor zilver, maar zwart of een andere kleur kan ook.

De mini koffer visitekaartjeshouder kost 10,95.

visitekaartjeshouder-koffer

Srape Map Deluxe: een mooie wereldkaart om te krassen

Al vaak heb ik Scratch Maps voorbij zien komen. Wereldkaarten waarop je de landen die je bezocht hebt weg kunt krassen. Ik vond het nooit nodig dat zomaar te kopen, maar nu ik de kans had, heb ik er één besteld. Ik vond deze er namelijk erg leuk uit zien!

Stiekem is het natuurlijk leuk om meer dan 40 landen weg te kunnen krassen. Ik ben benieuwd hoe het er dan uitziet. Wel moet je het even voorzichtig aanpakken zag ik. Je moet de kaart goed vlak neerleggen en het dan gaan doen. Ik ben benieuwd hoe het er dan uit ziet, want er zitten verschillende kleuren onder. Hoe meer je reist, hoe meer je krast. Hoe meer je krast, hoe mooier hij wordt.

Leuk detail: door de getekende vergrootglazen kan je ook nog allemaal kleine eilandjes ontdekken. Aan de onderkant van de kaart zie je ook nog tropische ansichtkaarten en een in te vullen bucket list. De scratch map is 91,5 cm bij 61 cm en je ontvangt de kaart opgerold in een mooie koker, zodat hij én mooi blijft én leuk is om cadeau te doen.

Heb je een groot prikbord, dan kun je ‘m meteen na het krassen ophangen. Ik wil het echter pas gaan doen als ik er een mooie lijst bij heb. Dat ziet er denk ik mooier uit dan los aan de muur. Leuk voor boven m’n bureau waar ik tal van reisblogs tik, voor boven de bank of in de slaapkamer van de kinderen.

De Scrape World Map kost 26,95.

scrape-map

scratch-map-wereld

Opblaasbare halve watermeloen

Oké, de laatste is niet echt een handig reisgadget, maar wel heel leuk om te hebben. Een leuk zomergadget! Het is een opblaasbaar luchtbed in de vorm van een halve watermeloen. Je kunt er mee op het water drijven of gewoon lekker op zitten of liggen in de tuin of op je balkon. Van het zien van deze halve watermeloen word je al vrolijk.

Mijn kinderen reageerden helemaal enthousiast toen ze de watermeloen zagen. Maar, let op: eigenlijk is hij niet voor kinderen bedoeld. Er staat zelfs 14+ op! Nou ja, zo in de tuin kan het wel en om die watermeloen mee te nemen op de fiets of in de tram is ook weer zo wat. Opgeblazen en wel heb je dan in elk geval bekijks in het ov. En op het strand ook denk ik!

Het opblazen duurde best lang. Ik blies ‘m gewoon met m’n mond op en dat was best veel werk. Ik heb nog even een ballonnenpompje gebruikt, maar een echte pomp is wel beter. Dobber jij straks lekker op je eigen watermeloen in het zwembad?

Ik koos voor de halve watermeloen, maar een hele (ronde) kan ook. In de beschrijving stond dat de watermeloen 1.80 lang was. In werkelijkheid is het matras iets korter, want mijn dochter is echt nog geen 1.80. Hij weegt 1,5 kilo.

Oké, dit was er echt één in de categorie ‘Dingen die ik niet nodig had’, maar ik vind het een superleuk zomers cadeau. De Opblaasbare Watermeloen kost 24,95.

leuke-gadgets-zomer

watermeloen-luchtbed

watermeloen-opblaasbaar

Het is in elk geval een heerlijk knuffelmatras. 😉

denise-jippe

opblaasbare-watermeloen

Ik schreef deze review in opdracht van CoolGift. Ik heb de artikelen cadeau gekregen. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Alle foto’s zijn van mij. 

Welk reiscadeau vind jij het leukst? Of wat zou je wel mee willen nemen op reis?

 

Zomerse cadeaus in de winter

Zoek je midden in de winter een zomers cadeau of een cadeau dat je aan het warme buitenland doet denken? Wat dacht je van palmboom partylights, gordijn Bali, leuke Marokkaanse kussens, sierkussen met palmmotief, een dekbed met varens of kinderdekbed Tropics?

14 gedachten over “Handige reiscadeaus en zomerse gadgets”

 1. Die watermeloen, te leuk! Wel slim bedacht, de sunsafe om je belangrijke spullen veilig op te bergen. Het zou mooi zijn als de dieven daar ook echt intrappen, scheelt een hoop ellende en gedoe!

 2. Wat een leuk lijstje, vooral die watermeloen vind ik echt super leuk. Ook handig zeg zo’n verkoelende hoofddoek, had ik eigenlijk nog nooit ergens gezien. Misschien ga ik hem aanschaffen voor in Nepal komende zomer.

 3. Die verkoelende handdoek is ideaal, had er nog nooit van gehoord. Lijkt mij heerlijk met warm weer!

  En ik hou van zulke wereldkaarten, love it. 
  Verder allemaal wel leuke artikelen!

 4. Oh die watermeloen. Ik werd er meteen blij van toen ik die voorbij zag komen op Facebook. Onhandig om mee te nemen, maar zo leuk! En die opblaasbare rugsteun lijkt me ook fijn voor in de tuin. Ligt ‘ie lekker? En die fles zonnebrand als safe. Ideaal!

 5. De Chill Out Wedge lijkt mij wel handig op het strand of in de tuin, maar die watermeloen is het helemaal, haha. Ik kan me voorstellen dat de kinderen dat helemaal geweldig vinden.

 6. Ik vind die opblaasbare watermeloen leuk! En echt leuke foto’s van je mooie kids ook. De lifestraw werd me ook ooit aangeboden, maar ik heb hem toen niet gedaan, omdat ik las dat je er best hard aan moet zuigen voor er wat uit komt. Ik wilde iets dat de kinderen ook kunnen gebruiken en ben toen voor een Steripen gegaan. Uiteindelijk was die na 4 dagen leeg, want voor elke liter water moesten we een minuut met dat stokje roeren.. echt niet aan mij besteed. Nu vullen we onze flesjes op plekken waar water is dat ons drinkbaar lijkt en verder kopen we grote flessen, die de locals zelf ook gebruiken. Niet heel milieubewust, maar bij de kids speel ik toch het liefst op safe.

 7. Die kleine selfiestick komt ook altijd van pas. En geef mij ook maar onmiddellijk die Chill Out Wedge: heerlijk comfortabel. En ja, meest decoratief is natuurlijk die geweldige watermeloen. Zalig gewoon!

 8. Neeeee, geen selfie stick. Foei. De meeste mensen kunnen er echt niet mee omgaan. 

  Die meloen vind ik echt heel leuk. Helaas hebben we er geen ruimte voor. Dan maar in de hangmat 🙂

 9. Super leuke tips! Ik vind die visitekaartjes houder in de vorm van een koffertje echt heel leuk. Wij gaan dit jaar voor het eerst een waterfilter meenemen op reis, maar hebben uiteindelijk voor het filter van careplus gekozen. De Lifetsraw had ik ook bekeken, maar ik hoorde dat je er heel hard aan moest zuigen en dat leek me niet echt fijn. Ben benieuwd hoe het nu gaat bevallen 🙂

 10. Leuke cadeaus zitten ertussen! Die LifeStraw wil ik al een tijdje kopen maar wil me er nog even in verdiepen welke ik precies ga kopen, maar die staat dus op het lijstje. Die watermeloen is trouwens echt heel leuk!

 11. Die watermeloen is geinig! 😉 Ik vind de Chill Out Wedge echt handig, ik krijg na een tijdje zitten op het strand last van mijn rug of armen van het steunen. Daar heb je met zo’n relaxte rugsteun geen last van!

 12. Aaach die watermeloen blijft leuk. Maar die koelende hoofddoek, ideaal. Zou echt iets voor mij zijn. Ben benieuwd of het ook overal werkt. En die nep zonnebrand fles is echt een uitvinding. Moet je deze alleen niet ergens laten slingeren en denken “oooh ik koop wel een nieuwe”. Dat zou mij dan overkomen. Verder handig artikel met handige spullen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven