Hofhouse, deze week geopend in Den Haag!

Hofhouse, deze week geopend in Den Haag!

Wat nieuwe horecaconcepten en culinaire belevingen betreft gaat het goed in Den Haag. Sinds deze week is in de hofstad ook Hofhouse geopend. Weer een Haagse hotspot dus, en ook weer vlakbij Den Haag Centraal, met ook hier weer diverse kleine horecagelegenheden bijelkaar. Handig! En leuk. Ik nam alvast een kijkje.

Nog een foodcourt bij Den Haag Centraal?

Huh, maar wacht even hoor. Bedoel je niet MingleMush? Nee, dit is weer een andere. Deze is ook gloednieuw. Hofhouse heet het en het is pas deze week geopend. Een echte foodhal zou ik het niet noemen, daar oogt het te chic voor, en daar is het net te ‘klein’ voor, maar wel is het weer een mooie verzameling food concepten bij elkaar. Komt dat zien!

Hofhouse-den-haag-open

Een chic food court

Hofhouse-den-haag

Welke horecaconcepten zitten er en wat kun je er eten?

Of je nu voor ontbijt, lunch of diner komt, of alleen maar koffie, thee of een alcoholische versnapering  wil drinken, je kunt bij verschillende ‘restaurants’ terecht, verspreid over een paar ‘eilanden’. Of je nou health freak bent of lekker wil snacken, van bijzonder buitenlands of gewoon van een burger houdt, het is er. Je vindt er de volgende food units:

Toastable

‘Everything is toastable’. Tosti’s dus, en meer.

toastable-hofhouse

SLA

Een organic salad bar. Ook met soepen trouwens. En bowls.

SLA-hofhouse

salades-denhaag

MadMex

Mexicaans uiteraard. Burrito’s, taco’s en meer.

madmex-menu

MAD-MEX-den-haag

Noomi

Asian cuisine. Mmm…! Want als het aan mij ligt is Aziatisch eigenlijk altijd goed. Ga je voor de steamed buns, de ramen (noodle) soup, een rijstgerecht met zalm, biefstuk of kip, of gewoon wat heerlijke bites?

Noomi-den-haag

menukaart-noomi

Je kunt er dus heel betaalbaar eten:

betaalbaar-eten-in-hofhouse

Da Portare VIA

Da Portare Via (letterlijk vertaald: ‘om mee te nemen’) zat al in Amsterdam (5 zelfs), Utrecht (2) en Zwolle (1), maar nu dus ook in Den Haag. Op de stand was het nog stil, maar van het muziekje op de site word ik al blij. En sowieso… Italia!

da-portare-via

Burgerz

Burgerz had ik even gemist geloof ik, maar die zit er ook.

Krijg jij al zin om een kijkje in de verschillende keukens te nemen?

Pop-up food units

Ook komen er nog wisselende pop up units in de Hofhouse. Deze zijn er dus tijdelijk. Van 17 juni tot 17 september 2017 vind je er Zilt & Zalig. Met… oesters!

En ook Lekkernijs zal 3 maanden lang van de partij zijn. Met nitro fruitijsjes, specials met alcohol en andere zoetigheden en desserts.

hofhouse-foodcourt-den haag

Architectuur, interieur  en (sub)tropische planten

Waar ik zelf meteen heel blij van werd waren de grote in het oog springende (sub)tropische planten. Het maakt het geheel net wat minder strak, en brengt sfeer in het moderne gebouw. De palmen, de bananenbladeren, een strelitzia… Ik hou ervan!

Leuk om te weten is dat het interieur van de Hofhouse onder handen is genomen door het befaamde door Rem Koolhaas (waar je laatst ook in Porto iets van zag) opgerichte architectenbureau OMA.

Hofhouse-binnen

Net nieuw, maar straks ongetwijfeld een begrip in Den Haag

Eigenlijk was ik later deze week op het persdiner uitgenodigd (dan had ik je ongetwijfeld veel heerlijks kunnen laten zien), maar aangezien ik dan niet kan maar wel alvast nieuwsgierig was, fietste ik er vanmorgen vroeg even naartoe. Ik wandelde even op en neer langs de verschillende uitspanningen. Het was nog rustig. Hier en daar werd iets voor de lunch voorbereid en aan een enkele stand werd nog iets geperfectioneerd.

Naarmate steeds meer mensen van het bestaan van Hofhouse weten zal het er snel drukker worden, zeker in de avonden of juist rond lunchtijd. Mocht ik zelf binnenkort een keer terug gaan dan zal ik zeker wat food op de foto zetten! En ik wil proeven! Want daar kom je voor, niet waar?

werkplek den haag

Wat maakt het anders dan Mingle Mush?

Hofhouse is ietsje kleiner dan het eveneens recentelijk geopende MingleMush (maar toch 1.000 vierkante meter) en heeft wel mooi 350 zitplaatsen, dus dat is niet niks.

Het is iets chiquer en doet wat zakelijker. En toch is het heel betaalbaar. Er zijn bovendien genoeg plekken om met je laptopje wat te werken (zoals toen ik er was ook werd gedaan), maar ook om gewoon te lunchen of borrelen.

hotspot-bij-station

Welk food court of welke food hal moet je nou kiezen?

Misschien voelt het alsof beide ‘foodhallen’ twee werelden zijn die elkaars concurrenten zijn. Dat kan. Maar laat juist het feit dat ze er allebei zitten een extra reden zijn om snel eens naar Den Haag te komen of om –als je in de stad bent-  ook even richting het station te wandelen. Ze zijn toch allebei net weer even anders. MingleMush is heerlijk toegankelijk (iets meer studentikoos en alternatief hip), Hofhouse heeft iets meer allure. Het is maar net waar je van houdt of wat bij je past. En misschien voelt het voor jou wel heel anders. Hoe dan ook, je hoeft niet te kiezen. Probeer ze gewoon allebei!

lunch-den-haag

Waar zit Hofhouse precies?

Hofhouse zit op de Rijnstraat 10 in Den Haag, in het voormalige ministerie van VROM dat geheel gerenoveerd is. Het is maar 2 minuten lopen vanaf station Den Haag Centraal.

Het zou kunnen dat je er al een paar keer voorbij bent gelopen zonder dat je door had dat het er zat of dat eraan gewerkt werd. Wandel je niet over de Herengracht, maar onder de Haagse ‘skyscrapers’ door richting het centrum dan ligt het namelijk net een meter of twintig dieper dan de de winkels en horecagelegenheden verderop. Je herkent de Hofhouse aan de ronde plantenbakken ervoor.

Van buiten zie je nog niet goed wat er is. Het ziet er vrij strak en een beetje kil uit. Eenmaal binnen vallen meteen de tropische planten op, de grote bar en de verschillende foodunits uiteraard.

Hoe kom je er?

Kom je met de trein naar Den Haag wandel dan het station uit aan de kant van de Rijnstraat (waar je trams buiten ziet). Hier:

Den-haag-centraal-station

Steek de trambanen over en wandel over de Turfmarkt, onder dit gebouw door:

turfmarkt

Net voor het bruggetje over het water zit het aan je linkerhand, bij de Oranjebuitensingel:

Hofhouse

Wat zijn de openingstijden van Hofhouse?

Hofhouse is dagelijks geopend.

 • Op doordeweekse dagen vanaf 7:30u ’s ochtends tot 21:30u ’s avonds.
 • Op donderdagavond (koopavond) en vrijdagavond (weekend!) tot 23:00u ’s avonds.
 • Op zaterdag van 9:00u tot 23:00u.
 • Op zondag van 10:00u tot 21:30u.

openingstijden

Wat is er de komende tijd te doen?

In Hofhouse zullen regelmatig evenementen zijn.

Zondag 18 juni 2017

 • Volgende week is officieel de openingsweek. De aftrap daarvan vindt plaats op Vaderdag, aanstaande zondag 18 juni, met het event Mini Hofhouse Chef. Dit Vaderdagevenement is zowel voor papa’s als voor mama’s en kinderen. Voor de kids is er volop vertier: ze kunnen voor papa een bierglas pimpen, smaken raden en zelf kokkerellen in de verschillende keukens of wel 8 centimeter hoge tosti’s maken.
 • Het evenement is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een glas pimpen kan ook voor kindjes onder de 6.
 • Van 10:00 tot 12:30u. Voor het koken is beperkt plaats. Aanmelden kan vanaf 9:30u.

Zondag 25 juni 2017

 • De week erop is er een met live mueziek. Zie ook het event op Facebook.

Vrijdag 30 juni 2017

Meer nieuws op Facebook!

Houd ook de Facebookpagina van Hofhouse in de gaten. En als je die dan toch gaat volgen, volg dan meteen Follow my footprints even, voor eventuele leuke nieuwe adresjes én voor je volgende citytrip, vakantie of verre reis natuurlijk!

Hofhouse-nieuw-den-haag

Handig om te weten

 • Je kunt bij Hofhouse niet contant betalen, alleen met je pinpas of creditcard.
 • Er is genoeg ruimte om met een kinderwagen rond te lopen.
 • Er kan niet gerookt worden.
 • Je mag je hond niet meenemen.
 • Mocht je op de fiets komen, zet ‘m dan niet zomaar overal neer; de kans is groot dat hij wordt weggehaald. En geloof me, dan ben je niet blij. Ik heb het zelf ook meegemaakt.
 • Vlakbij, voordat je het centraal station in loopt vind je (rechts de trap op omhoog, met geulen voor je fiets) een fietsenstalling.

Food Market

Op Den Haag Centraal zelf zit overigens ook alweer een tijdje de Grand Central Food Market. Hier was ik een tijd terug al en ook daar verschijnt nog steeds een keer een blog over.

Meer hotspots

Ik bezocht vanmorgen trouwens ook nog een nieuwe koffie hotspot. Samen met een paar food bloggers en lifestyle bloggers maakte ik een coffee tasting mee waarover ik je binnenkort ook meer zal vertellen.

Hofhouse-bij-denhaag-centraal

Ben je food blogger geworden?

Met al die food blogs van de laatste tijd zou je bijna denken dat ik foodblogger ben geworden, maar dat is niet zo. Ik ben en blijf een reisblogger, maar food is ook fijn. Van leuke adresjes worden we blij toch? Of dat nou op reis is of in eigen land. Ik had de blogs meer kunnen spreiden, maar als iets nieuw is wil je het het liefst zo snel mogelijk delen.

Alle foto’s zijn zoals altijd door mij gemaakt. De vrouw op de foto hierboven ben ik niet.

Had jij al van Hofhouse gehoord? En wanneer ben jij voor het laatst in de hofstad geweest? 

 

3 gedachten over “Hofhouse, deze week geopend in Den Haag!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven