Leuke reisgids Parijs voor kinderen

Leuke reisgids Parijs voor kinderen

Zoek je een leuke reisgids Parijs voor kinderen? Een super leerzame èn echt heel leuke reisgids voor kinderen is Lonely Planet Parijs, met als ondertitel ‘Alles wat je altijd al wilde weten’. Niet alleen mijn kinderen waren er enthousiast over, ik zelf ook, terwijl de gids eigenlijk ‘Verboden voor ouders’ is. Alleen dat al maakt het voor kinderen natuurlijk extra leuk.

‘Nee, je mag niet meekijken mama! Dat is verboden!’

Update 2019: de gids is helaas niet meer verkrijgbaar (onbegrijpelijk, hij is zó leuk!), maar onderaan dit blog noem ik nog wel andere leuke reisgidsen en (kinder)boekentips voor wie Parijs met kids bezoekt!

leuke-reisgids-parijs-met-kinderen

Reisgids Parijs voor kinderen

De Lonely Planet gids voor kinderen is overigens gewoon in het Nederlands geschreven hoor; het boek is vertaald en uitgegeven door Lannoo. Parijs Verboden voor Ouders is een erg leuke en leerzame kinderreisgids met veel plaatjes en leuke weetjes.

Een superleuke reisgids over Parijs, speciaal voor kinderen!

Ga jij dus deze meivakantie, zomervakantie of in de herfstvakantie naar Parijs? Of misschien met kerst of in de voorjaarsvakantie 2019 naar Parijs? Bestel de reisgids Parijs voor kinderen dan nu, want je wil niet dat de gids straks niet meer leverbaar is als je gaat. Tip: onderaan noem ik ook nog een paar andere reisgidsen voor wie met kinderen naar Parijs gaat.

leuk-boek-over-parijs-voor-kinderen

Lonely Planet Parijs: verboden voor ouders!

Als je de gids ruim op tijd in huis hebt kan je zoon of dochter er alvast in lezen. Zelfs kinderen die eigenlijk niet zo van lezen houden vinden het leuk. Des te meer leeft alles straks als ze daadwerkelijk in Parijs zijn. ‘Hé, dat heb ik in mijn boek gezien!’ Zo ging het bij mij ook al toen ik in september met de kinderen in Parijs was.

‘Hé, dat heb ik in mijn boek gezien!’

De reisgids Parijs voor kids is een paar jaar oud, maar nog steeds superleuk en bruikbaar. Juist vanwege al die leuke weetjes! Heel veel wist ik zelf ook niet! Alles staat per onderwerp bijelkaar, maar de verschillende hoofdstukken kunnen doorelkaar gelezen worden. In de inleiding staat:

‘Ontdek coole verhalen! […] Dit boek laat je een Parijs zien waar je ouders waarschijnlijk niets van weten.’

reisgids-parijs-met-kinderen

Geen echte reisgids

Het is geen traditionele reisgids in de zin van een gids met routes en dergelijke, maar het is gewoon leuk en leerzaam voor kinderen. Ze komen zo bijna spelenderwijs toch veel over belangrijke bezienswaardigheden in Parijs te weten. En veel meer nog dan bezienswaardigheden alleen! Het is een leuke en leerzame gids met heel toegankelijke achtergrondinformatie. Willen kinderen meer weten dan staan er websites tussendoor vermeld waar ze meer informatie kunnen vinden.

Wil je wel een echte reisgids kijk dan hier:

Bol.com Algemeen

Bezienswaardigheden en onderwerpen in de gids

De onderwerpen en bezienswaardigheden die in de Lonely Planet reisgids Parijs voor kinderen aan bod komen zijn heel gevarieerd. Van leuke weetjes over de Eiffeltoren, de Sacré Coeur, de Arc de Triomph (’s werelds grootste rotonde!) en de Champs Elyssées tot de Franse Revolutie, Napoleon en de Tweede Wereldoorlog, maar nog veel meer dan dat!

Over de Mona Lisa, Coco Chanel, Asterix de Galliër, Parijse hondjes, liefdesslotjes, Le Fouquet, kikkerbillen, keramiekfiguurtjes in taarten voor Driekoningen en de gebochelde klokkenluider van de Notre-Dame.

Over de guillotine vroeger, over point zero, ratten en riolen, boules en pétanque, watersteekspelen, de natuurkundige Foucault, de paarden van Chantilly, de fonteinen van Wallace, Parijse vrijheidsbeelden, Haussmann, Franse carrousels, Père Lachaise, Klein Jaffna, Asiatown, de Senegalese mbalax, de cancan, scharrelaars en spookstations. En wist jij wat de smalste en de kortste straat van Parijs zijn?

Van pétanque tot Père Lachaise, van guillotine tot cancan, en van Asterix tot Coco Chanel, alles komt aan bod!

reisgids-parijs-voor-kinderen

Leerzaam, leuk, verrassend en speels

De onderwerpen klinken serieus, maar alles wordt erg leuk en verrassend gebracht, met veel tekstballonnen, foto’s en illustraties. Het is echt een superleuke kleurrijke en speelse reisgids Parijs. Hoe langer ik door het boek bladerde hoe meer ik besefte hoe weinig ik eigenlijk wist. Als je het allemaal leest weet je echt héél veel over Parijs en de Franse cultuur!

Straks weet je echt heel veel over Parijs!

lonely-planet-parijs-kinderen

Reviews reisgids Parijs

De reviews van de gids zijn ook erg goed. Dat er één iemand op Bol.com zegt ‘te beknopte info’, ‘te weinig weetjes’ en ‘heel dun boekje’ slaat echt 3x nergens op vind ik. Het is niet dun en er staan juist heel veel weetjes in!

Leeftijd Lonely Planet Verboden voor ouders

De Lonely Planet reisgids is leuk voor jongens èn meisjes. Vanaf een jaar of 7 tot 100. 😉 Zowel mijn zoon van 8 als mijn dochter van 10 hebben er met plezier in gelezen. Voor oudere kinderen kan het ook zeker nog. En stiekem voor jezelf ook.

De reisgids heeft bijna 100 pagina’s. Er staat ontzettend veel in. En toch is het niet te groot of zwaar om mee te nemen op reis.

Nieuwste druk Lonely Planet Parijs voor kinderen

De nieuwste druk is uit 2012 en kost 14,95. Normaal is een reisgids die zo oud is voor mij een reden om hem niet te kopen, maar bij deze gids maakt dat echt niks uit! Er staat ook nog geen nieuwe druk op de planning. Wacht dus voor de zekerheid niet te lang, want enkele andere delen in deze serie zijn al niet meer leverbaar en dan heb je ‘m maar alvast.

Vandaag bestellen, morgen in huis!

Als je de gids vandaag voor 23:59u via Bol.com bestelt heb je ‘m als het goed is morgen al in huis! Je kunt ‘m op maandag t/m vrijdag zelfs dezelfde dag nog in huis hebben als je voor de Select Bezorgoptie van Bol kiest.

reisgidsen-parijs-voor-kinderen

Meer kinderreisgidsen en andere boeken voor wie Parijs met kinderen bezoekt:

Kidskompas Parijs is ook een aanrader! Behalve heel veel tips voor bezienswaardigheden, attracties en andere adresjes staat ook hier veel informatie in die kinderen zelf kunnen lezen.

Capitool Familiereisgids Parijs voor het hele gezin, met een aparte Kids Corner.

Dit is mijn Parijs: een reisdagboek, doeboek en stadsgids Parijs ineen.

Lily in Parijs: een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Een meisje in Parijs: een tweetalig (Frans en Nederlands) boek over een meisje in Parijs.

En als je dan toch aan het bestellen bent, is deze misschien ook nog wel interessant: Franse kinderen gooien niet met eten.

reisgidsen-parijs

Lonely Planet Verboden voor ouders

Overigens is er naast de Lonely Planet reisgids Parijs voor kinderen ook een Lonely Planet verboden voor ouders New York, een Lonely Planet verboden voor ouders Londen, een Lonely Planet verboden voor ouders Barcelona, een Lonely Planet verboden voor ouders Berlijn, en een Lonely Planet verboden voor ouders Rome. New York en Rome zijn helaas al niet meer leverbaar zie ik! De gidsen zijn uitgegeven door Lannoo. Bekijk hier ook andere boeken van uitgeverij Lannoo.

De Lonely Planet Parijs Verboden voor Ouders is echt een superleuke gids voor kinderen! Wil je nog meer tips? Lees dan mijn blog over Parijs met kinderen dat je hieronder ziet!

37x doen in Parijs met kinderen

Ik heb de ‘Lonely Planet Parijs – Verboden voor ouders’ zelf gekocht en dus niet gekregen. Ik heb er puur uit eigen initiatief en enthousiasme over geschreven. In overleg met Lannoo mocht ik 3 foto’s van de inhoud plaatsen.

2 gedachten over “Leuke reisgids Parijs voor kinderen”

  1. Genoten van al je verhalen en foto’s.
    We hebben 4 kleinkinderen en als ze 10 jaar worden gaan we een 4 daagse stedentrip doen.
    Emma, naar Parijs in 2015, Leon, liever Londen in 2017, Daniël, ach corona dan maar met 12 jaar naar Parijs dit jaar en nu de laatste Jonathan, Parijs ! gaan we met het paasweekend doen, Heb weer nieuwe ideën op gedaan. Blijvend is de Eiffeltoren en het Historisch Museum, de rest ?? elk kind is anders.

  2. Wie wil dit boekje aan mij verkopen? Ik heb nu de time to momo gids gekocht maar vind hem toch meer voor volwassenen.Jammer dat Lannoo deze serie niet meer uitgeeft want er zijn verder geen leuke gidsen voor kinderen inParijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven