THIS IS HOLLAND: de gaafste attractie van Nederland

THIS IS HOLLAND: de gaafste attractie van Nederland

Gisteren bezocht ik THIS IS HOLLAND, waar ik ‘the ultimate flight experience’ meemaakte, een vlucht over Nederland. Bij deze nieuwe attractie in Amsterdam zie je ‘Nederland in vogelvlucht’ en wat mij betreft komt het met stip op 1 wat de meest bijzondere attracties van Nederland betreft en zeker één van de leukste dingen om te doen in Amsterdam. Wat was dit ont-zet-tend gaaf!

De meest bijzondere attractie van Nederland

De 5D flight experience van THIS IS HOLLAND is echt een unieke ervaring! Zelden bezocht ik een attractie waar ik zo door geraakt werd. Ik kon zelfs bijna huilen zo mooi vond ik het. Weird toch? Maar echt, het was schitterend! Ik heb zó genoten! Volgens mij heb ik 10 minuten met open mond gezeten. Het was zó cool!

In het echt is het veel gaver dan wat je op de foto’s ziet! Je moet het zelf ervaren!

this-is-holland-amsterdam-attractie

Waar vlieg je overheen en hoe is het gefilmd?

Tijdens de vlucht vlieg je over 22 verschillende plekken in Nederland. De beelden zijn gemaakt door het team dat ook de film De Nieuwe Wildernis heeft gefilmd. Maar liefst twee jaar lang hebben zij de mooiste plekken van Nederland vanuit een helikopter gefilmd. Hiervoor kregen ze speciaal toestemming van natuurorganisaties, gemeenten en UNESCO.

Gefilmd vanuit een helikopter: wat een unieke beelden heeft het opgeleverd!

Wat zie je allemaal tijdens de flight experience van THIS IS HOLLAND?

Je vliegt niet alleen over prachtige natuurgebieden, maar ook over de Noordzee en Friese wateren vol schaatsers, over UNESCO Werelderfgoed in Nederland, over Schiphol en vele andere bijzondere plekken en must sees van de Lage Landen.

Rustig zwevend over tulpenbollenvelden en dan weer hard zoevend over de schuimkoppen van de Noordzee.

Nederland in vogelvlucht: meer dan een 5D ervaring

Het is meer dan een 5D ervaring. Soms had ik zelfs de neiging mijn voeten op te trekken. Dan leek het alsof je bijna de gebouwen of de zee raakte. Wat was het levensecht!

Als een vogel in de lucht…

Ik voelde me een vogel, heerlijk vliegend boven Nederland. Voor even maakte het me intens gelukkig. Dat een attractie dat met je kan doen, dat is wel heel bijzonder.

Je ziet Nederland vanuit een perspectief zoals je dat nog nooit gezien hebt!

leuke-tip-amsterdam

The ultimate flight experience

De vlucht zelf duurt maar 9 minuten, maar die 9 minuten vergeet je nooit meer. De beelden, de ervaring, de special effects, heel bijzonder! Het vliegen boven Nederland was echt weergaloos gaaf! De muziek erbij, dramatisch af en toe, en dan weer wat lichter. De luchtballonnen (wauwwwwww…) en het ‘knallende’ einde… Het was allemaal even schitterend!

Helemaal euforisch verliet ik de zaal.

The ultimate flight experience: wat een weergaloos gave ervaring!

nieuwste-attractie-amsterdam

Het mooie Nederland

Als je alles zo vanuit dit spectaculaire perspectief ziet besef je nog eens extra hoe mooi Nederland eigenlijk is. Je mag geen foto’s nemen (bloggers en/of pers ook niet!), maar dat was maar goed ook. Ik kon er helemaal in op gaan en heb er intens van genoten.

Bij THIS IS HOLLAND zie je hoe mooi Nederland is!

Een must see!

De flight experience van THIS IS HOLLAND is echt een must see! Niet alleen voor toeristen, maar juist ook voor alle Nederlanders. Het is echt een hele gave ervaring!

Droomde je er vroeger van te kunnen vliegen, dan weet ik zeker dat je dit net zo gaaf zult vinden als ik.

Hoe werkt het?

Als je in de betreffende ruimte van de Flight Experience komt zie je eerst alleen een sterrenhemel tegen een heel groot bolvormig scherm. Je stopt je tas (als je die bij je hebt) in het netje onder je stoel en neemt plaats in de ‘vliegtuigstoelen’. Er zijn 2 ‘verdiepingen’ met 2 rijen van 10 stoelen naast elkaar; in totaal dus voor 40 personen tegelijk.

Zit je goed vast?

Ja, je zit goed vast. Je haalt de riem door een riempje dat tussen je benen zit en maakt het aan de andere kant van je vast als een autogordel of seat belt.

Als de show begint gaat de rij stoeltjes naar voren en zweef je in de lucht. Je mag je handen aan de leuning houden, maar loslaten mag (en kan) ook.

Ook de stoelen bewegen

Tijdens de vlucht bewegen de stoeltjes af en toe, maar niet heftig. Alleen door het beeld lijkt het alsof je heel hard vliegt. Omhoog, naar beneden, hard naar voren. Soms lijkt het alsof je rustig ergens hoog in de lucht vliegt en dan ineens gaat het heel snel en raak je bijna de grond, of de zee! Prachtig!

Het vliegen over de natuurgebieden vond ik het allermooist! Voor even voel je je helemaal vrij!

Druppeltjes in je gezicht

Om de beleving nog echter te maken voel je af en toe fijne druppeltjes in je gezicht of ruik je de geur van de heide. Je wordt niet zeiknat ofzo hoor, helemaal niet. Je krijgt geen plens in je gezicht. Het zijn maar een paar druppeltjes.

Word je nat?

Ook de wind voel je soms. Het kan zelfs best fris zijn. Dus had je een sjaal bij je, hou die dan lekker om.

Is het eng? Wat als je ineens niet meer durft?

Op zich is het niet eng. Je voelt geen naar gevoel in je buik zoals bij een achtbaan of zo. Wel lijkt het soms alsof je heel hoog in de lucht bent, dus voor mensen met hoogtevrees is het denk ik wel een uitdaging. Ik weet niet of het dan zo fijn is. Dit betekent echter niet dat je er helemaal niet naartoe kunt. Er is namelijk nog meer te zien en te doen dan alleen ‘de vlucht’.

Je krijgt eerst 2 andere filmpjes te zien (op gewone bankjes). Die kun je gewoon bekijken. Kom je vervolgens bij het onderdeel van de flight experience aan dan kun je alsnog beslissen of je het wel of niet wil.

Persoonlijk vond ik het echt niet eng. Ik hou totaal niet van achtbanen en zo, maar dit is echt iets heel anders! Het was zoooo mooi! Update: ik ben inmiddels ook met mijn kinderen en mijn moeder geweest. Mijn kinderen van 10 en 12 vonden het niet eng, mijn moeder van 71 wél een beetje.

This is Holland is een ervaring die je niet meer vergeet. Ik vond het echt het allergaafste wat ik ooit in Nederland heb gedaan!

this-is-holland kinderen

Leuk en leerzaam

Maar sta je dus binnen een kwartier weer buiten? Nee. De attractie is -zoals ik net al even zei- namelijk niet alleen de vlucht. Voordat je de vlucht maakt kom je eerst door andere ruimtes. Het begint met enkele touchscreens met vragen die je kunt beantwoorden. Ook kun je iets scannen op je telefoon.

delfts-blauw-this-is-holland

this-is-holland-met-puber

Let op: hier mag je je telefoon nog gebruiken. Kijk maar:

interactief-museum-amsterdam

geschiedenis-nederland-uitje

Maar binnen mag je geen foto’s meer maken.

Het Nederland van toen

Eenmaal ‘binnen’ krijg je eerst 2 filmpjes te zien waarin je iets leert over Nederland. Eerst komt het ‘Nederland van toen’ aan de beurt waarin je iets ziet over de geschiedenis van Nederland. Je hoort kort iets over het ontstaan van Nederland, het gevecht tegen het water en over waterlinies en het gebruik maken van het water.

Het Nederland van nu

In de film het ‘Nederland van nu’ kom je door middel van een speciale videoprojectie meer te weten over het huidige Nederland. Ook maak je alvast kennis met de bijzondere plekken waar je met de flight experience ‘Nederland in vogelvlucht’ overheen gaat vliegen.

Behalve de andere dingen om te doen kom je dus twee keer in een zaaltje waar een filmpje vertoond wordt. Dat is niet saai, of langdradig, totaal niet. Het wordt leuk gebracht en is zowel voor kinderen als voor volwassenen prima te volgen.

Educatief en interactief

Ook als je de zaaltjes uit komt kun je nog weer over een aantal dingen iets meer te weten komen. Druk op een knop en het word je verteld. Over molens bijvoorbeeld. Wist jij eigenlijk waar molens voor dienen en hoe ze het water weg pompen? En dat in Nederland de meeste molens ter wereld staan? 170! Dat Nederlanders wereldwijd worden gezien als watermanagement experts? Dat 2.000 jaar geleden de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland onder water stonden? Dat ruim 4 miljoen Nederlanders onder zeeniveau wonen? En dat zonder dijken en duinen 66% van Nederland regelmatig onder water zou staan?

Is THIS IS HOLLAND leuk met kinderen?

THIS IS HOLLAND is absoluut een aanrader met kinderen. Kinderen vanaf 4 jaar mogen de flight experience doen. Ik mocht mijn kinderen meenemen, maar de jongste durfde niet, dus om logistieke redenen besloot ik alleen te gaan, maar ik weet zeker dat de ander het heel erg gaaf gevonden zou hebben en ik wil het dan ook zeker nog eens doen.

Update: ik ben in september 2019 ook met mijn kinderen geweest en die vonden het ook echt heel erg mooi!!!

Uiteindelijk vond de jongste het niet eng; mijn moeder daarentegen wel een beetje.

this-is-holland-kids

Tip: THIS IS HOLLAND is ook leuk als schoolreisje of uitje met de klas!

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen de flight experience doen?

Er geldt geen minimum leeftijd. De enige voorwaarde is dat elke bezoeker van THIS IS HOLLAND minimaal 102 cm lang moet zijn.

lengte-flight-experience-this-is-holland

holland-must-see-amsterdam

Wat kost het?

  • De entreeprijs is 17,50 (tickets online iets goedkoper).
  • Let op: The flight experience (die 9 minuten duurt) wordt afgeraden als je zwanger bent!
  • Kinderen t/m 12 jaar betalen 10 euro
  • Let op: voor de flight experience moeten kinderen wel minimaal 1.00m zijn en minimaal 4 jaar!

Tip: via mijn blog kun je nu met korting naar This is Holland!

this-is-holland-bezienswaardigheid-amsterdam

this-is-holland-attractie-amsterdam

Foto van jezelf vliegend boven Nederland

Als je binnenkomt kun je een foto laten maken in een Amsterdams huisje die je daarna met een code kunt downloaden. Dat is gratis. Wil je de foto (met verschillende achtergronden) zonder logo of als echte afdruk dan betaal je daarvoor. Ben je met een groepje dan kun je natuurlijk met elkaar op de foto gaan.

Wat kun je er verder nog?

Er is een winkeltje bij waar je leuke kleine cadeautjes of dingetjes over Nederland kunt kopen.

this-is-holland-shop

this-is-holland-tulpen

this-is-holland-entree

Eten en drinken

Je kunt er ook iets eten of drinken.

restaurant-this-is-holland

Kijk, op de foto hierboven zie je Eye ook liggen.

molen-this-is-holland

nieuw-in-amsterdam-this-is-holland

Openingstijden THIS IS HOLLAND

THIS IS HOLLAND is elke dag geopend van 10:00u tot 20:00u. De laatste experience start om 19:00u. In de zomer van 10:00u tot 22:00u. De laatste experience start dan om 21:00u.

this-is-holland

typisch-nederlands

Hoe lang moet je uittrekken voor THIS IS HOLLAND?

In totaal ben je ongeveer een uur binnen, daar zit de 9 minuten durende vlucht bij in.

fotohokje-amsterdam

Aangepaste openingstijden (update!)

Kerstavond, 24 dec. 2019 van 10:00 – 17:00 uur
1e kerstdag, 25 dec. 2019 van 10:00 – 17:00 uur
2e kerstdag, 26 dec. 2019 van 10:00 – 17:00 uur
Oudejaarsavond, 31 dec. 2019 van 10:00 – 17:00 uur
Nieuwjaarsdag, 1 jan. 2020 van 12:00 – 17:00 uur

Check eventuele wijzigingen altijd even hier: openingstijden This is Holland.

nieuwe-attractie-amsterdam

Waar is het?

Het adres van THIS IS HOLLAND is Overhoeksplein 51, 1031 KS Amsterdam.

Met het openbaar vervoer is de attractie supermakkelijk bereikbaar. Neem de trein naar Amsterdam Centraal en je bent er al bijna. Zie de beschrijving hieronder.

this-is-holland

Hoe kom je er? Met het gratis pontje vanaf CS!

Vanaf Amsterdam Centraal neem je de uitgang aan de achterkant en houdt daarna links aan. Je ziet dan vanzelf de pontjes naar de overkant. Elke 4 minuten (continue eigenlijk) gaan er pontjes naar de overkant. Je kunt hier als voetganger of fietser (mocht je fietsen gehuurd hebben) gewoon op. De overtocht is gratis.

pontje-naar-this-is-holland

In een paar minuten sta je aan de overkant en dan ben je er al bijna.

pontje-ij-amsterdam

Loop langs de Tolhuistuin:

tolhuistuin

Langs de ringen:

amsterdam-noord

En dan richting de hoge toren (de A’dam toren) en Eye.

route-this-is-holland

En ja hoor, dan zie je het ronde gebouw van This is Holland vanzelf liggen.

this-is-holland-amsterdam-bezienswaardigheid

this-is-holland

Combineren met andere bezienswaardigheden in Amsterdam

THIS IS HOLLAND ligt dus pal naast Eye en de A’DAM-toren met de LOOKOUT, het panoramaterras, en de giant swing, de hoogste schommel van Europa. Ideaal dus om dit met elkaar te combineren. Zie ook mijn blog: 5 toffe plekken in Amsterdam Noord.

Tip: combineer THIS IS HOLLAND met andere leuke attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam die er vlákbij liggen! Of ga de stad uit en ontdek typisch Hollandse highlights!

lookout-giant-swing

Check eventueel ook de combi deals. Het is ook een leuk idee voor een teamuitje in Amsterdam. Indien je daarin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen met info@thisisholland.com.

this-is-holland-amsterdam

Ik bezocht THIS IS HOLLAND op uitnodiging. Mijn ticket werd betaald, maar mijn enthousiasme is 100% oprecht. Gaat dat zien! 

1 gedachte over “THIS IS HOLLAND: de gaafste attractie van Nederland”

  1. Wow, dat ziet er idd gaaf uit. Binnenkort maar even een keer heen gaan om dat geweldige gevoel van jou ook te beleven.
    bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven