Zonder gedoe vergoeding na vertraging vlucht 

Zonder gedoe vergoeding na vertraging vlucht 

Wil je makkelijk en snel compensatie claimen na een vertraagde vlucht? Dat kan. Claim zonder gedoe geld terug na vluchtvertraging of annulering. Tip: ook voor vluchten die je eerder maakte kun je alsnog een vergoeding krijgen! Je kunt compensatie voor vluchtvertraging zelfs tot 2 jaar terug claimen!

Snel geld terug na vertraging vlucht?

vlucht-vertraging-vergoeding

Claim vertraagde vlucht checken

Wil je weten of je recht hebt op compensatie na vertraging van een vlucht? Check hier meteen of je met jouw vertraagde vlucht in aanmerking komt voor vergoeding of lees eerst even verder:

Vertraging: het kan bij elke airline een keer voorkomen

Tja, het kan je zomaar overkomen: je vlucht heeft vertraging, of erger nog, je vlucht wordt geannuleerd. Het maakt niet uit of je nou met Easyjet, Transavia, Corendon, TUI Fly, Vueling, Ryanair of een andere airline vliegt. Bij elke luchtvaartmaatschappij komt vertraging wel eens voor.

Meestal kom je er pas achter als je al op de luchthaven bent. Daar sta je dan op Schiphol, of op welke luchthaven dan ook. Je kijkt nog een keer goed naar het scherm, checkt je vluchtnummer, en zucht. Het staat er echt: cancelled. Maar ook een delay is niet fijn.

O nee, vertraging!

Vertraging van een paar uur of meer

Ondanks de vele reizen die ik jaarlijks maak (bekijk de jaaroverzichten van 2015, 2016 en 2017 maar) heb ik eigenlijk best vaak geluk gehad. Urenlange vertragingen heb ik eigenlijk zelden meegemaakt, ook vroeger niet en ook tijdens intercontinentale vluchten haast niet. Hooguit een paar uur.

nederland-followmyfootprints

Vertreksvertraging

Als ik de laatste jaren vertraging had was het meestal als ik al in het vliegtuig zat. Dat het vliegtuig dan ineens nog niet kon vertrekken, bijvoorbeeld vanwege drukte in het luchtruim.

De term ‘slot’ heb je vast wel eens gehoord. Vliegtuigen moeten binnen een bepaalde periode vertrekken en lukt dit niet dan moeten ze wachten tot de luchtverkeersleider weer opnieuw toestemming geeft te vertrekken. Ik heb wel eens meegemaakt dat we al een uur in het vliegtuig zaten zonder dat we konden vertrekken, maar meestal was het korter.

Toch komen langere vertragingen ook regelmatig voor. Je wil het niet, niemand wil het, maar het gebeurt.

vliegen-vertraging

Claimen? Meestal laat je het maar.

Of je nou veel of weinig reist, je kunt net pech hebben. Als je een vertraging van een paar uur of langer hebt is het toch vervelend. Meestal vergeet je de ellende echter wel weer als je op de plek van bestemming bent. Of je bent terug in Nederland en moet meteen weer vanalles. Nog gaan claimen? Ach, meestal laat je het er maar bij.

Dat is weer zo’n gedoe toch?

vlucht-geannuleerd

Vergoeding vertraging vlucht

Natuurlijk wil je wel compensatie als je daar recht op hebt, maar ik hoor je al denken: ja maar, pfft, dan moet je dat allemaal weer gaan uitzoeken en een brief gaan schrijven en lang wachten. Laat maar. Soms komt het er dan niet meer van.

Sommige mensen hebben geen zin om zich erin te verdiepen, denken dat het ingewikkeld is of veel tijd kost. Of ze denken dat het toch geen zin heeft.

claimingo-vertraging-vlucht

Recht op vergoeding

Er zijn ook veel mensen die überhaupt niet eens wéten dat ze recht hebben op een vergoeding. Dat is zonde, want zo laat je geld liggen. En veel moeite kost het niet. Claimingo kan het namelijk voor je doen! Claimingo is een Nederlands bedrijf dat zich specifiek bezighoudt met schadevergoedingen na een vertraagde, overboekte of geannuleerde vlucht.

Veel mensen weten überhaupt niet eens dat ze recht op een vergoeding hebben!

vertraging-vlucht-claim

Wanneer heb je recht op compensatie?

Hoeveel uur vertraging moet je hebben gehad om geld terug te krijgen? Hóe krijg je snel geld terug bij vertraging? Hoe hoog zijn de vergoedingen bij vertraging en wat zijn de voorwaarden?

Op die vragen krijg je antwoord in dit blog. Je kunt met de checker in dit blog zelfs meteen checken of je überhaupt in aanmerking komt!

Wat zijn de voorwaarden om compensatie te krijgen?

Je hoeft niet aan heel veel voorwaarden te voldoen om voor een claim in aanmerking te komen. Is één van onderstaande situaties op jou van toepassing?

 • je vlucht had meer dan 3 uur vertraging
 • je vlucht werd geannuleerd
 • je vlucht was overboekt
 • je bent geweigerd bij het instappen
 • je moest overstappen en hebt door vertraging je aansluitende vlucht gemist

gemiste-vlucht-vergoeding

Aansluitende vlucht gemist of vertraging? Zo krijg je snel geld terug!

Zonder gedoe snel compensatie na vertraagde vlucht

Zonder gedoe snel compensatie bij een vertraagde vlucht kan met ‘Claim&GO’ van Claimingo! Na vertraging van een vlucht kun je het checken. Als het meer dan 3 uur vertraging was, en het is niet langer dan 2 jaar geleden, claim dan alsnog via Claimingo!

Zoek je reisdatum en vluchtnummer er even bij en je weet meteen of je mogelijk recht hebt op een vergoeding.

Check hieronder meteen of jij mogelijk recht hebt op een vergoeding!

Claim alsnog compensatie van een vertraagde vlucht in 2016 of 2017

Met terugwerkende kracht claimen kan ook. Heb je de afgelopen 2 jaar een keer vlucht vertraging gehad? Zoek het vluchtnummer erbij en doe de test ook dan even. Toch leuk als daar nog iets uitkomt, niet?

Zelfs een vertraagde vlucht van maximaal 2 jaar terug kun je nog claimen!

Maar eh… dat claimen, dat kan ik toch ook gewoon zelf doen?

Ja, dat klopt. Je kunt uiteraard ook zelf een brief naar de luchtvaartmaatschappij schrijven. Dat kost alleen wel veel meer tijd en moeite. Tijd die niet iedereen heeft en moeite die je er liever niet in wil steken.

Nog niet eens alleen het schrijven van de brief (wat moet je er allemaal in zetten?) maar ook het wachten op een reactie. Dit kan echt maanden duren.

Snel geld terug

Het voordeel van Claimingo is dat jij je niet druk hoeft te maken om wat er allemaal in zo’n brief moet staan en dat het snel gaat. Heel snel. Claimingo biedt namelijk de zogenaamde Claim&GO optie. Dit houdt in dat je geen maanden op je geld hoeft te wachten, maar dat je het bedrag binnen 7 dagen op je rekening gestort krijgt!

Binnen 7 dagen je geld!

Wanneer kies je voor Claimingo

Heb je geen zin om maanden te wachten of met heel veel moeite het onderste uit de kan te halen, maar wil je gewoon snel compensatie hebben, dan is Claimingo ideaal. Ook als je eigenlijk niet eens van plan was nog iets te claimen. Even terugkijken wanneer je ook al weer vertraging had loont dus. Wellicht kun je toch nog claimen waar je recht op had.

schiphol-departures

Je vlucht is vertraagd: waar heb je recht op?

Verordening (EG) nr. 261/2004 bepaalt dat passagiers van een vlucht die overboekt, geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd is, recht hebben op een vergoeding. Zoals je in de tabel kan zien is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging.

Vluchtafstand en vergoeding

 • vluchten tot 1500 km: tot 250 euro
 • vluchten van 1500 – 3500 km: tot 400 euro
 • vluchten van 3500 km of meer: tot 600 euro

Bij vluchten van maximaal 1500 km kun je soms al 250 euro claimen. Bij langeafstandsvluchten is het al snel meer!

vlucht-geannuleerd-claim

Claim tot 600 euro!

Je kunt dus wel tot 600 euro claimen! En dat is toch leuk als je er geen rekening mee had gehouden. Daar kun je mooi weer een weekje zon of een leuke citytrip van boeken. Misschien wel 2!

En 250 euro bij een vertraagde vlucht tot maximaal 1500 km is ook niet verkeerd.

Niet de ticketprijs maar de vliegafstand bepaalt de hoogte van de compensatie!

vlucht-cancelled

Compensatie is niet afhankelijk van ticketprijs

Misschien denk je ‘Ja maar ik had een heel goedkoop ticket, dus ik zal wel haast niks terugkrijgen.’ Het mooie aan de compensatie is juist dat deze afhankelijk is van de vluchtafstand en niet van de ticketprijs. Dus als je als passagier goedkoop een last minute vlucht van een paar tientjes hebt geboekt, kun je soms alsnog een paar honderd euro aan compensatie ontvangen.

Aanvullende vergoeding

In die zin vraag je dus eigenlijk niet zo zeer geld terug voor je vluchtvertraging, maar meer dan dat! Naast dat je als gedupeerde reiziger recht hebt op de terugbetaling van je ticket, claimt Claimingo ook nog een aanvullende vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij, een bedrag dat daar dus nog weer bovenop komt. Het is dus niet alleen ‘geld van je ticket terugkrijgen’ maar ook nog een extra compensatie.

Recht op eten en drinken

Mocht je met vluchtvertraging te maken krijgen dan bestaat er ook nog zoiets als ‘recht op eten en drinken bij vertraging’. Als je extra wachttijd langer dan 2 uur is, is de luchtvaartmaatschappij verplicht om je iets te eten en drinken aan te bieden.

De verwachte duur van de vertraging en de lengte van de vlucht bepalen wanneer de luchtvaartmaatschappij iets moet aanbieden. Het recht op eten en drinken geldt bij de volgende vluchtafstanden en vertreksvertraging:

 • vluchten tot 1500 km: vanaf 2 uur vertraging
 • vluchten van 1500 – 3500 km: vanaf 3 uur vertraging
 • vluchten van 3500 km of meer: vanaf 4 uur vertraging

Wat veel mensen niet weten is dat je naast eten en drinken ook recht hebt op twee gratis telefoongesprekken dan wel mails, faxen of telexen. Al deze regels kun je hier teruglezen: Passagiersrechten.

vlucht-vertraging-claimen

Op reis voor je werk?

Als je voor je werk vaak op reis moet kan het soms nog interessanter zijn. Heb je een vertraagde, overboekte of geannuleerde vlucht en mis je daardoor een zakelijke afspraak dan is het sinds begin 2016 mogelijk om als zelfstandig ondernemer of werkgever een vergoeding te claimen op basis van gederfde inkomsten. Dat is dus een extra vergoeding naast de vastgestelde bedragen! En die kan oplopen tot meer dan 5.000 euro.

Wanneer heb je geen recht op vergoeding?

Als de luchtvaartmaatschappij kan aantonen dat er in jouw situatie sprake was van een buitengewone omstandigheid heb je helaas geen recht op vergoeding. Hierbij moet je denken aan heel slecht weer, politieke onrust of stakingen die invloed hebben op de uitvoering van je vlucht.

Europese luchthaven en Europese maatschappij

Volgens de Europese Verordening moet je vlucht bovendien vertrekken vanuit een Europese luchthaven (heen of terug maakt dus niet uit) of uitgevoerd worden door een Europese luchtvaartmaatschappij.

overstap-vliegtuig

Laat Claimingo het voor je regelen

Nou, hoe dan ook, heb je geen zin om ergens heel lang achteraan te gaan of te gaan ‘vechten’? Dat hoeft ook niet. Claimingo doet het voor je. Zij zorgen ervoor dat je terugkrijgt waar je recht op hebt. Je doet dus niet iets wat niet hoort. Het is je recht!

Ook vertragingen die je maximaal 2 jaar geleden had kun je nog claimen!

vliegen-kinderen

Hoe werk het? ‘No cure, no pay’ of ‘Claim&GO’

Claimingo werkt op basis van No cure, no pay. Heb je echter geen zin om maanden te wachten op de uitkomst van de claim, dan kies je voor Claim&GO. Je betaalt dan een hoger percentage aan Claimingo, maar krijgt wel binnen een week een fijn bedrag op je rekening geboekt. Dan ben je er vanaf én heb je geld.

Krijg direct uitbetaald met Claim&GO!

Wat maakt Claimingo uniek?

Uniek bij Claimingo is dat de dienst, buiten de mogelijkheid voor No cure, no pay te kiezen, juist ook die mogelijkheid biedt om middels Claim&GO direct geld te ontvangen voor een claim, waarna Claimingo vervolgens de procedure start. Lees meer op de pagina: Dit biedt Claimingo.

Is Claimingo betrouwbaar?

Misschien denk je: ‘Ja, maar er zijn toch wel meer sites die dit voor me kunnen doen? Is Claimingo wel betrouwbaar? Dat bedrijf moet ook bestaan, dus die pakken natuurlijk een deel van het geld’. Ja, dat klopt. Maar in ruil daarvoor bieden ze wel heel snel resultaat. Wil je dus snel een bedrag uitbetaald hebben dan hoef je de procedure niet af te wachten (een procedure die soms maanden kan duren!) maar krijg je het binnen een week! Wat dat betreft zijn ze uniek op de markt.

Geen enkele andere betaalt binnen een week al uit!

Hoe dan ook: was je anders niet van plan geweest te claimen dan is een leuk bedragje toch mooi meegenomen! Dus ik zou zeggen: probeer Claim&GO! Het kost je niks.

Heb je wel eens meegemaakt dat je vlucht geannuleerd werd? Of dat je vele uren vertraging had? Heb je toen geclaimd?

Ik schreef deze blogpost in samenwerking met Claimingo. Alle foto’s in de blog zijn door mij gemaakt.

1 gedachte over “Zonder gedoe vergoeding na vertraging vlucht ”

 1. Wij kregen een paar dagen na onze vertraagde vlucht een mailtje van de parkeerplaats waar we onze auto hadden staan dat ze gezien hadden dat we vertraging hadden en dat we recht hadden op vergoeding. Zo handig! Meteen even het formuliertje ingevuld op de site van de luchtvaartmaatschappij (brief is echt niet nodig) en een dag later een mail dat het geld overgemaakt gaat worden. Zij hadden overigens wel een lager bedrag (250 euro, terwijl we meer dan 1500 km vlogen), dus heb er nog even een extra mailtje aan gewaagd en wacht nu op reactie.. ben benieuwd, maar met 4 personen loopt de vergoeding leuk op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven