Auto, bus, trein of taxi naar Schiphol (inclusief parkeertips!)

Auto, bus, trein of taxi naar Schiphol (inclusief parkeertips!)

De komende weken begint voor veel mensen de vakantie op Schiphol. Maar hoe kun je nou eigenlijk het beste naar Schiphol gaan? Met de auto, de trein, de bus of de taxi naar Schiphol? Wat is het fijnst? Wat is het snelst? Wat is het goedkoopst? Wat is het handigst? En hoe zit het met parkeren op Schiphol?

Met de trein, auto of taxi naar Schiphol? Of nog iets anders?

schiphol-shuttle-bus

Hoe naar Schiphol?

Misschien ken je iemand die zo lief is om je met koffers en al weg te brengen, maar heb je dat niet, ben je met teveel mensen of wil je niemand tot last zijn dan moet je het zelf regelen. Hoe ga je? Met de auto, de trein of de taxi naar Schiphol? Ik noem zelfs nóg 2 mogelijkheden!

Het vervoer naar Schiphol en het eventuele parkeren kan een hele uitzoekerij zijn! Met dit blog help ik je verder!

trein-of-taxi-naar-schiphol

Met wie, wanneer en hoe laat reis je?

Meestal hangt de keuze van vervoer van een aantal dingen af. Is het een rustige periode of hartstikke hoogseizoen? Heb je kleine kinderen, je oude oma of veel bagage bij je? Moet je voor dag en dauw vertrekken omdat je vlucht op een onmenselijke tijd (zoals ik hieronder naar Arrecife) gaat of vlieg je gewoon overdag?

vroege-vlucht-schiphol

Wil je vanaf het moment dat je de deur uit stapt relaxen en dus het liefst met de taxi naar Schiphol of wil je juist zo goedkoop mogelijk naar Schiphol? Zie je de rit als een noodzakelijk iets wat je nog even moet ‘overwinnen’ of begint de vakantie voor jou al vanaf het moment dat je de deur uitstapt? Het kan allemaal van invloed zijn op je keuze.

Auto, bus, trein of taxi naar Schiphol

Zelf vind ik het openbaar vervoer vaak prima, maar misschien wil je dat helemaal niet. In dit blog lees je wat de opties zijn, de voor- en nadelen van elke vorm van vervoer naar Schiphol en de kosten. Soms zijn er speciale aanbiedingen om te parkeren bij Schiphol, maar het wordt nu wel kort dag!

Ga je in juli of augustus op vakantie regel het dan nu!

1. Met de AUTO naar Schiphol

De meeste mensen vinden het fijn om gewoon met de auto naar Schiphol te gaan. Met hun eigen auto. Dat kan uiteraard, maar houd er wel rekening mee dat het extra druk kan zijn op de weg naar Schiphol de komende tijd omdat er nu eenmaal heel veel vakantiegangers tegelijk op pad gaan. Files kunnen zeker voorkomen en niemand wil een vlucht missen. Houd dus rekening met extra reistijd.

Waar parkeren?

Ben je met je eigen auto en heb je niet toevallig iemand die daar mee terug naar huis rijdt dan moet hij ergens staan. Parkeren op Schiphol is niet goedkoop, maar soms gewoon het makkelijkst. Wel verschilt het heel erg wáár je gaat staan.

Parkeren in de buurt van Schiphol

Behalve de officiële parkeerplaatsen van Schiphol zijn er namelijk nog tal van andere mogelijkheden om te parkeren in de buurt van Schiphol. Ik noem zo wat voorbeelden. Neem niet de eerste de beste goedkope die je online tegenkomt, maar vergelijk het e.e.a. even. Bedenk voor jezelf wat je wil:

-buiten parkeren of overdekt parkeren
-dichtbij Schiphol parkeren of iets verder weg (ik zou zeker niet te ver weg gaan staan)
-vooraf betalen of pas ter plekke (dat verschilt soms)
-de sleutel afstaan of de sleutel zelf houden (bij valet parking geef je ‘m uiteraard af, maar anders liever niet)

Goedkoop parkeren bij Schiphol

Echt buiten Schiphol parkeren is het vaak stukken voordeliger. Je staat dan een stuk verder weg, maar wordt met een busje (of soms een gewone auto) naar de vertrekhal gebracht. Zo’n shuttledienst is dan inbegrepen. Ik heb dit lang geleden eens met iemand gedaan en dat was prima, maar let wel op waar je boekt. Sta je verder weg neem er dan ook extra tijd voor.

Hieronder noem ik enkele voorbeelden waar je parkeren bij Schiphol kunt boeken. Eerst volgen de opties waarbij je zelf parkeert en daarna valet parking. Ook komt er nog een vergelijkingssite voor parkeren bij Schiphol aan bod.

P3 Lang parkeren

Het meest populair bij vakantiegangers die willen parkeren op Schiphol is P3. Parkeerterrein P3 is voor lang parkeren, dus niet voor het even wegbrengen van iemand. Je kunt er een paar dagen staan (minimaal 3 dagen), een week, maar bijvoorbeeld ook 3 weken. Klik op de linkjes in deze alinea en je ziet wat het kost.

Wat kost het om op P3 te parkeren?

P3 is de officiële parkeerplaats van Schiphol en voelt dus het meest  ‘vertrouwd’. Je kunt in de buitenlucht (op het terrein) of overdekt parkeren (in de garage) en er is een bagagepunt voor inladen/uitladen van je koffers.

In slechts een paar minuten reis je met de gratis shuttle van de parking naar de vertrekhal. Naar de auto lopen is 5 a 10 minuten. P3 ligt op de Holiday Avenue.

Welk parkeerterrein?

In de vakantieperiode is P3 erg druk en kan het zijn dat je een alternatief moet zoeken. Wacht dan ook niet tot de dag van vertrek, maar regel dit van te voren. P1 is overigens kort parkeren, P4 is basic parking en P6 is valet parking.

Het is overigens niet langer mogelijk om gebruik te maken van P2. Deze parkeergarage gaat plaats maken voor de nieuw te bouwen pier. De routes zijn hierdoor veranderd. Let daarom goed op de borden. Hier lees je er meer over. Zo rustig als hieronder zal het de komende weken zeker niet zijn!

parkeren-schiphol

Quick Parking

Een betrouwbare parkeermogelijkheid bij Schiphol is Quick Parking. Quick ligt direct naast het personeelsparkeerterrein van Schiphol (P30), bij de Kaagbaan, op nog geen 2 km van de vertrekhal. Er zijn bijna 1000 parkeerplaatsen en het is uiteraard een dag en nacht bewaakt terrein.

Het grote voordeel van deze aanbieder is niet alleen de ligging, maar ook dat het goedkoop is en dat je niet op andere passagiers hoeft te wachten; zodra je geparkeerd hebt wordt er meteen voor jou apart gereden. Een luxe shuttlebus rijdt binnen 3 minuten via de speciale cargoroute (zonder files dus) van en naar Schiphol. Continue zijn er 20 shuttlebusjes onderweg.

Parkeren naast het personeelsparkeerterrein.

Skypark Schiphol

Ook Skypark Schiphol staat goed bekend. Behalve P3 is ook dit een populair parkeerterrein bij Schiphol. Mensen die dit eenmaal 1x gedaan hebben doen het vaak de keer erop weer. Het voordeel: het is vooral ook erg goedkoop!

Ze bestaan al 10 jaar, maar hebben inmiddels een nieuwe locatie, aan de Fokkerweg in Oude Meer, vlakbij Schiphol. Uiteraard is er 24/7 personeel aanwezig. Een gratis taxi brengt je vervolgens naar de luchthaven.

Goedkoop parkeren bij Schiphol!

Valet parking

Een chiquere mogelijkheid is er ook: valet parking. Of zelfs Terminal Valet: je rijdt gewoon tot aan de vertrekhal en je auto wordt voor je weggezet. Als je terugkomt staat je auto alweer klaar en hoef je niet nog met een shuttlebus of ver te lopen. Dit scheelt uiteraard tijd.

Liever het gemak van valet parking?

iParking Schiphol

Iparking Schiphol is gespecialiseerd in valet parking op Schiphol: je auto wordt voor je geparkeerd en bij terugkomst komt iemand je auto weer netjes brengen. Het team bestaat uit goed opgeleide, servicegerichte, betrouwbare, betrokken en ervaren professionals.

Het voordeel is dat je niet ver hoeft te lopen of nog met andere mensen in een shuttlebus moet, je hoeft niet lang te wachten minuten in de rij moet staan en je auto staat veilig. Het is voordeliger dan parkeren op Schiphol en kost in de weekenden of ’s nachts niets extra.

Vliegen en Parkeren – Vergelijk het parkeeraanbod bij Schiphol

Handig: via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kun je gemakkelijk de parkeermogelijkheden rondom Schiphol vergelijken. Ben je op zoek naar valet parking Schiphol of lang parkeren Schiphol? Je vindt het aanbod door Schiphol en je reisdata te selecteren. Je kunt dan eenvoudig aanbieders vergelijken, sorteren en filteren.

Je gewenste parkeerplaats kun je vervolgens direct reserveren. Vul je persoonlijke gegevens in, betaal direct online en je hebt een parkeerplaats. Na het maken van de reservering kun je de reserveringsbevestiging direct online downloaden. Ook wordt deze per mail verzonden. Volg de aanwijzingen op de bevestiging, parkeer eenvoudig en ga zorgeloos op reis!

Ook via Parkcare kun je de prijzen voor parkeren op Schiphol vergelijken.

Parkeren bij een hotel op Schiphol

Behalve bovenstaande opties is het ook het overwegen waard om een hotel in de buurt van Schiphol te boeken voor de nacht voor vertrek. Bij sommige hotels kun je tijdens je vakantie de auto op de parkeerplaats van het hotel laten staan! Je leest hierover verderop in dit blog, onder het kopje ‘Slapen op Schiphol’.

Tip!

2. Met de TAXI naar Schiphol

Vind je dat parkeren allemaal maar gedoe of heb je geen auto, dan is met de taxi naar Schiphol gaan natuurlijk ook wel heel relaxt. Als ik íets veel geboekt heb in de tijd dat ik nog voor een reisorganisatie werkte waren het wel taxi’s naar Schiphol. Ik zie me nog die vouchers uitschrijven, gewoon met de hand. Even bellen en klaar. De klant kreeg zijn voucher mee en het was geregeld.

Welke Schipholtaxi?

Tegenwoordig zijn er alleen zoveel aanbieders van taxiritten naar Schiphol dat het je duizelt. Denk je even een taxi naar Schiphol te boeken, moet je er weer een hele studie van maken. Ook ik heb er verschillende uitgeprobeerd als ik er niet op een andere manier kon komen, maar soms is het een hele uitzoekerij welke je moet nemen. Tot een paar jaar geleden koos ik standaard voor Tinker, maar die bestaan niet meer. Wat is een goed alternatief?

schipholtaxi

Welke taxi naar Schiphol?

Welke taxi naar Schiphol kun je het beste kiezen? Welke is betaalbaar? Welke is betrouwbaar? Je wil natuurlijk niet te veel betalen, maar je wil wel in een degelijke auto zitten, met een chauffeur die goed kan rijden en die vooral ook netjes op tijd is.

Je grootste angst is natuurlijk dat je midden in de nacht zit te wachten en er überhaupt geen taxi op komt dagen.

Of iemand een pak aan heeft (ja, daar kun je soms voor kiezen) interesseert me persoonlijk echt geen drol, dat hij/zij fatsoenlijk rijdt wel. En niet stinkt. En niet te chagrijnig is, want oeh, die heb ik ook wel meegemaakt zeg! Maar ook wel eens chauffeurs met verhalen die je aan het denken zetten. Eén verhaal schreef ik eens voor Flair.

Maar goed, wat natuurlijk vooral belangrijk is is dat de afgesproken tijd nageleefd wordt. Niet te laat dus, maar ook niet veel te vroeg. Kortom, welk taxibedrijf of luchthaventaxi-aanbieder kies je? Vanuit heel Nederland kun je taxi’s naar Schiphol boeken. Voor het gemak noem ik het altijd de Schipholtaxi, maar er zijn allerlei ‘Schipholtaxi’s’.

Sneleentaxi.nl

Update: Inmiddels heb ik meerdere keren een taxi geboekt via Sneleentaxi.nl en dat beviel altijd goed:

Sneleentaxi – voordelig naar de luchthaven!

Zeer goede klantbeoordelingen

Volgens eerder onderzoek kwam Sneleentaxi.nl ook als beste uit de bus. Ze hebben veel positieve klantbeoordelingen, dus kun je niet met het openbaar vervoer of eigen auto naar Schiphol en ben je op een taxi aangewezen, dan weet je bij wie je moet zijn. Qua beoordelingen online krijgen ze een dikke 9.

Boekingsplatform voor taxi’s

Sneleentaxi.nl bestaat sinds 2015. Het is opgezet door een paar dertigers en is in korte tijd erg gegroeid. Jaarlijks gaan meer dan 200.000 taxiritten via hen. Door partnerships met taxibedrijven in heel Nederland en het slim verdelen van ritten houden ze de aanrijtijden kort en de tarieven laag. Ze komen op tijd en bij vluchtvertraging blijven ze op je wachten.

Met de taxi terug vanaf Schiphol

Wil je na je vakantie ook terug met de taxi? Dan raad ik je wel aan dit van te voren te boeken. Spontaan een taxi terug nemen vanaf Schiphol is veel duurder dan eentje die je van te voren geregeld hebt. Ik zou dat in elk geval nooit doen. Voor dat geld kun je bijna in een hotel slapen.

schiphol-taxi

Met de taxi naar andere luchthavens

Sneleentaxi.nl kun je niet alleen boeken als je een taxi naar Schiphol zoekt, maar ook als je met de taxi naar Rotterdam Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport, Groningen Airport, Brussel Airport, Charleroi, Düsseldorf of Weeze wil. Of heel ergens anders naartoe.

Sneleentaxi, gratis annuleren – scherpe tarieven – overal in Nederland

schiphol-taxi-of-trein

3. Met de TREIN naar Schiphol

Wat ik zelf het meest doe is met de trein naar Schiphol gaan. In mijn geval moet ik eerst even met de tram, maar daarna pak ik de trein. Dat is goed te doen en raad ik eigenlijk iedereen aan, tenzij je vaak moet overstappen of midden in de nacht moet reizen. Op sommige trajecten gaan echter ook nachttreinen.

hoe-op-vakantie

Zo maak je je treinrit goedkoper

Met de kinderen heb ik ook altijd gewoon de trein genomen, maar moest ik heel vroeg vertrekken of kwam ik laat op Schiphol aan, dan regelde ik wel eens een taxi. Heb je een kortingskaart van NS (zoals ik) dan is het niet duur. Kom je van ver en heb je geen abonnement of andere kaart van de NS dan kan een dagkaart die je wel eens bij winkels als de Hema of Blokker kunt kopen ook interessant zijn.

op-tijd-op-schiphol-zijn

Ga op tijd van huis

Ga je met de trein houd dan wel altijd rekening met eventuele vertragingen of treinen die uit kunnen vallen. Of met een OV-pas die je nog net even moest opladen, maar dat was je vergeten. Je wil niet te laat op Schiphol zijn, dus neem het gewoon ruim. Houd bovendien altijd zicht op je koffers en zeker op je handbagage.

met-de-trein-naar-schiphol

Treinpakkers

Heb je de gele envelop met de Treinpakkers toevallig van de week in de bus gekregen dan kun je in de weekenden zelfs een gratis upgrade naar de eerste klas krijgen, dus dat is helemaal relaxt. Maar sowieso vind ik het reizen met de trein eigenlijk altijd wel relaxt. Een taxi naar Schiphol is dus niet altijd nodig.

Ben je weer geland dan wordt op de schermpjes bij de bagagebanden altijd al aangegeven hoe laat de eerstvolgende treinen vertrekken, maar op je telefoon of op de vertrekborden kijken kan ook.

Met de trein van en naar Schiphol is prima te doen!

naar-schiphol

4. Met de BUS naar Schiphol

Wat maar weinig mensen weten is dat je ook met de bus naar Schiphol (en andere luchthavens) kunt. Niet met een gewone bus, maar met een speciale airportbus. Ook ’s nachts of ’s ochtends heel vroeg. Het is heel goedkoop.

De luchthavenbus van Flix bus!

Goedkoop met de bus naar Schiphol

Ik vind het handig, net als de trein, alleen het nadeel is dat het maar vanuit een aantal steden kan en je dan wel dichtbij het station moet wonen. Hier in Den Haag bijvoorbeeld kan ik midden in de nacht of zo vroeg geen tram nemen. Maar reis je overdag dan is dit zeker een mooi alternatief voor de auto of trein en goedkoper dan een taxi, ook als je met z’n vieren of meer personen bent.

Met de bus van Den Haag naar Schiphol

Kijk, zo goedkoop is het. Voer Amsterdam in en kijk welke naar Schiphol gaan. Pas op dat je niet per ongeluk naar Sloterdijk gaat. Vergeleken met de taxi naar Schiphol scheelt dit echt ontzettend veel geld. Zeker als je alleen of met zijn tweetjes bent.

bus-den-haag-schiphol

Met de bus van Groningen naar Schiphol

Woon je in Groningen, dan is het ideaal! Vanuit Groningen kan het namelijk ook. Ook om 1:00u ’s nachts! In iets minder dan 3 uurtjes reis je naar Schiphol. En ook nog eens heel voordelig. Ideaal dus als je om 6 of 7 uur ’s ochtends moet vliegen. Groningen-Schiphol met de bus kost je tussen de 8,99 en de 19,99 per enkele reis. Dat is niet duur!

Goedkoop met de bus van Groningen naar Schiphol!

flixbus-groningen-schiphol

Reserveer altijd en zorg wel dat je op tijd bent, want is de bus weg dan heb je pech!

Boek hier de luchthavenbus van Flix bus!

Wat ook kan is een hotel boeken in Amsterdam en vervolgens met de Schiphol hotel shuttle bus naar Schiphol. Dit kan echter alleen overdag en juist niet ’s nachts. Voor toeristen is het handig, maar Nederlanders maken er niet zoveel gebruik van. Je zag ‘m op één van de eerste foto’s. Het blauwe busje.

De Schiphol hotel shuttlebus bestaat ook.

vervoer-naar-schiphol

5. Op de fiets naar Schiphol

De goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om naar Schiphol te gaan is natuurlijk op de fiets. Oké, als je je zorgen over het milieu maakt had je beter helemaal niet kunnen vliegen natuurlijk (en kun je bijvoorbeeld een treinvakantie doen zoals ik vorig jaar met de kinderen deed), maar daar hebben we het nu niet over.

Fietsenstalling Schiphol

Heb je niet zoveel bagage bij je en woon je in de buurt van Schiphol dan is fietsen naar Schiphol uiteraard ook nog een optie. Er zijn uiteraard gewoon fietspaden en fietsenstallingen. Er is een fietsenstalling aan het eind van terminal 3 (bij 4), maar ook bij de verkeerstoren en bij het Sheratonhotel. Je fiets mag maximaal 4 weken blijven staan. Het is gratis.

Hoe het zit als je met een scooter, brommer of motor naar Schiphol wil weet ik eigenlijk niet, maar het lijkt me dat dit ook kan. Zoek dit even uit voordat je het doet.

shuttlebus-schiphol

Vanaf Schiphol naar huis reizen

Een combinatie kan natuurlijk ook: je wordt heen gebracht en gaat terug met de trein. Of je neemt heen een taxi (omdat je al ’s nachts of heel vroeg op Schiphol moet zijn) en terug de trein. Of omgekeerd, als je heel laat pas landt.

Of je regelt het heen zelf en wordt bij aankomst terug op Schiphol juist opgewacht. Dat laatste is natuurlijk leuk. Het is leuk als je meteen je verhaal kunt doen en lieve mensen ziet. Ik vind dat ook leuk.

Maar meestal kom ik alleen aan, zie al die mensen staan, en loop dan ietwat alenig naar de trein. Ik vind dat een van de minst leuke momenten van zo’n hele reis. Weer in het koude of natte Nederland zijn en de trein terug te moeten pakken naar je stressvolle leven. Soms drink ik eerst nog een koffie op Schiphol, gewoon om het weg zijn nog even vast te houden.

weer-in-nederland

Slapen op Schiphol of tijd doorbrengen op Schiphol

Al verschillende keren heb ik ivm een vroege ochtendvlucht een nacht op Schiphol doorgebracht. Niet alleen in hotels, maar ook als ‘zwerver’. Dat laatste leek mij makkelijker dan het was. Het wordt je aan alle kanten moeilijk gemaakt een dutje te doen, niet alleen door geluiden of niet fijne stoelen, maar áls je dan een lekker plekje hebt gevonden word je er al snel weggestuurd.

Echt liggen (wat je na een paar uur echt wil) is niet de bedoeling. Toch zijn er nog steeds mensen die het proberen. Wil je niet uitgeput aan je reis beginnen boek dan gewoon een nachtje in een hotel op Schiphol. Dat kan soms al onder de 100 euro, ook de hotels die op loopafstand liggen. Ook is er een hotel voorbij de security, in het transitgebied: Yotelair. Ik heb hier ook wel eens geslapen.

nacht-op-schiphol

Tip: hotel èn parkeren

Hoef je niet voor 7:00u te vertrekken dan is het Van der Valk A4 hotel in Hoofddorp ook een optie. Vanaf 5:00u ’s ochtends hebben zij ieder half uur a drie kwartier een gratis shutteldienst naar Schiphol. Hét grote voordeel is dat je tijdens je vakantie je auto bij hen mag laten staan, maximaal 21 dagen. Je kunt dit hotel hier boeken: Van der Valk Schiphol.

Nog even lekker slapen voordat je aan je reis begint…

Een echt bed maakt soms net het verschil. Want deze heerlijke stoelen staan helaas niet overal op de luchthaven:

relaxen-op-schiphol

Neem in de drukke weken een uur extra

Hoe je ook gaat, zorg dat je ruim op tijd op Schiphol bent. Minimaal 2 uur van te voren voor Europese vluchten en minimaal 3 uur voor verdere vluchten. Maar let op, in de zomervakantie is het verstandig nog een uur extra te nemen! De rijen kunnen dan gewoon erg lang zijn. Vorig jaar schreef ik dat ook al in een blog over drukke vertrekdagen op Schiphol.

Reis je op een normale dag, een drukke dag of een piekdag?

Check hier hoe druk het op jouw reisdag is. Liever iets langer koffie drinken en nog even ‘chillen’ (zoals ik hieronder deed toen ik met mijn dochter naar Rome ging) dan je vlucht missen. Of nog even shoppen.

Je vakantie begint al op Schiphol! Ontvang nu een €5,- See Buy Fly kortingsvoucher!

chillen-schiphol

Rotterdam Airport en Eindhoven Airport

Uiteraard hebben we in Nederland nog meer luchthavens. Zelf vind ik Rotterdam Airport en Eindhoven airport ook altijd erg fijn, omdat ze een stuk kleiner zijn dan Schiphol. Beide luchthavens zijn behalve met de auto ook goed met het openbaar vervoer te bereiken. Met de trein (of metro) en dan de bus. Als je liever met de auto gaat kan dat natuurlijk ook.

Parkeren bij vliegvelden? Check Parkos!

Parkeertarieven op andere vliegvelden vergelijken

Via Parkos kun je de parkeertarieven en voorwaarden vergelijken voor het parkeren op of bij andere luchthavens dan alleen Schiphol. Check het en kies. Hoe dan ook, uiteindelijk kom je er wel. Alvast een hele fijne vakantie en een goede vlucht gewenst!

taxi-naar-schiphol

Dit blog bevat affiliate links. Boek je via zo’n linkje een taxi of parkeerplaats dan krijg ik een hele kleine commissie. Jou kost het helemaal niks extra. Lief dus als je dat doet in ruil voor het uitzoekwerk dat ik deed en de tijd die het kostte om dit blog te schrijven. De foto’s in dit blog zijn zoals altijd van mij.

Heb je zelf positieve ervaringen met een taxi naar Schiphol, met een Schipholtaxi of met een bepaald parkeerterrein bij Schiphol, laat het weten bij de reacties! Hieronder, of op Facebook. Dat maakt de keuze voor de volgende lezers misschien net wat makkelijker.

2 gedachten over “Auto, bus, trein of taxi naar Schiphol (inclusief parkeertips!)”

  1. Marie de Jonge

    Bedankt voor het delen van deze tips over het vervoer naar de luchthaven. Ik zou dit keer ook graag een taxi willen bestellen, zodat ik minder parkeerstress heb. Ook ga ik kijken of ik gemakkelijk met het openbaar vervoer kan gaan.

  2. Als ik niet twee uur op voorhand op de luchthaven ben, raak ik in de stress. Met de goede treinverbinding is dit geen probleem. Mijn moeder woont op het platteland en heeft ook hele goede ervaringen met de taxi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven