Vakantiebeurs Utrecht: wat is er te doen?

Vakantiebeurs Utrecht: wat is er te doen?

De Vakantiebeurs in Utrecht is er weer! Donderdag 16 januari tot en met zondag 19 januari 2020 is het voor de 50e keer! Wat kun je dit jaar verwachten, welke bestemmingen en touroperators staan er op de beurs en wat is er allemaal voor leuks te doen op de Vakantiebeurs 2020? Je leest het hier.

Tot en met vrijdag koop je je ticket voor de Vakantiebeurs met hoge korting! Je betaalt slechts 9 euro! Zie ticket Vakantiebeurs!

vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2020

Voor mij is de Vakantiebeurs vaste prik. Ik kom er al tientallen(!) jaren, als consument en zakelijk, en vind het altijd zeer inspirerende dagen, niet alleen qua netwerken, maar ook wat het opdoen van nieuwe reisinspiratie, het verzamelen van concrete bestemmingsinformatie en overige activiteiten op de beurs betreft. Je kunt er vanalles beleven.

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en zelfs voor pubers is het leuk! Voor kinderen tot en met 16 jaar is de entree gratis.

vakantiebeurs-2020

VR-experiences, photobooths en interactieve vloeren

Wat dacht je van een VR-experience? Dwars door de Grand Canyon in een van de 9D virtual reality stoelen? Of maak leuke selfies in één van de vele photobooths.

Sunweb Vakanties introduceert bovendien een gave 360 graden videobeleving in de corridor tussen hal 7 en hal 8! Met o.a. een interactieve vloer en gebruik van geur, geluid en licht. Ja, de Vakantiebeurs is helemaal 2020!

VR-experience

Sportieve activiteiten op de beurs

Ook zijn er volop sportieve activiteiten mogelijk op de beurs. Maak een proefduik in de duiktank, doe een zeil clinic met ‘optimist on tour’, ga suppen of downhill steppen vanaf de speciaal gebouwde ‘indoor heuvel’ bij de stand van de Ardennen en Wallonië.

vakantiebeurs-2020

Reuzenrad, workshops en optredens

Maak een ritje in het mini reuzenrad (leuk voor kids!) of doe een kookworkshop. Luister naar influencers of verdiep je in fotografie. In de speciale festivaltent zijn in verband met het 50-jarig bestaan van de Vakantiebeurs bovendien optredens van Nederlandse artiesten, mocht je daar van houden.

Korting Vakantiebeurs

Voordat ik verder vertel en foto’s laat zien heb ik alvast mooi nieuws voor je: via Follow my footprints kun je er met korting naartoe! Dagticket Vakantiebeurs: geen 15 euro maar 9 euro. Zie ticket Vakantiebeurs. Kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Met korting naar de Vakantiebeurs!

Wil of kun je niet een hele dag? Koop dan een middagticket. Een middagticket is geldig van 13:00 tot 17:30 uur. Middagticket Vakantiebeurs: geen 12 euro maar 8 euro! Koop hier je middagticket middagticket Vakantiebeurs met korting!

Let op: de actie geldt alleen vandaag nog! Update: de actie is verlengd t/m vrijdag!

Tickets via de website zelf

Via de voorverkoop van de website van de Vakantiebeurs zelf betaal je hier -alleen vandaag nog- 12 euro voor. Vanaf 16 januari kost een ticket voor de Vakantiebeurs 14 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

Kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar de Vakantiebeurs!

spanje-vakantiebeurs

vakantiebeurs-tunesie

turkije-vakantiebeurs

Landen en bestemmingen dichtbij en ver weg

Op de beurs vind je zowel bestemmingen dicht bij huis (in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld) als mediterrane bestemmingen als Spanje, Turkije en Tunesië die je hierboven op de foto’s zag. Maar ook bestemmingen ver weg uiteraard!

Van Thailand tot Indonesië en van Afrika of Curaçao tot de Pacific. En niet alleen bekende, maar ook minder bekende landen staan op de beurs!

indonesie-vakantiebeurs

thailand-vakantiebeurs

azie-vakantiebeurs

Bestemmingen en accommodaties

Zoals altijd staan de landen en reisorganisaties weer verdeeld over verschillende hallen. Wil je precies weten welke bestemmingen, hotels, campings, accommodaties en (grote en kleine) reisorganisaties er allemaal zijn kijk dan hier: exhibitors vakantiebeurs. Ook vind je er eventuele acties, beursaanbiedingen en nieuwtjes.

vakantiebeurs-zuid-europa

vakantiebeurs-afrika

Presentaties over bestemmingen

Ook kun je allerlei presentaties over bestemmingen en reisaanbieders volgen. Gastbestemming dit jaar is Ras al Khaimah, één der Verenigde Arabische Emiraten. Ik schreef er al eens over in dit blog over Ras al Khaimah.

Gastbestemming op de Vakantiebeurs is dit jaar Ras al Khaimah.

Ook zijn er net als voorgaande jaren weer verschillende themaroutes mogelijk:

Kidsroute

Alles over de wereld leren in 1 dag? Dat kan op de Vakantiebeurs! Met de speciaal uitgezette kidsroute neem je je kinderen mee op ontdekkingstocht. Kids kunnen zich uitleven op het springkussen, een (kids)clinic zeilen volgen, een ritje maken in het reuzenrad, spelletjes doen en leuke prijzen winnen. Sowieso kan er vanalles in de Kidszone. Er is zelfs een kids club.

vakantiebeurs-kinderen

kidsroute-vakantiebeurs

vakantiebeurs-2020

Soloroute

Ook aan de solo reizigers is gedacht. Wie mij al langer volgt weet dat ik niet alleen met mijn kinderen reis, maar juist ook vaak solo. Je zag het o.a. in mijn jaaroverzicht. Ga jij ook graag alleen op reis, naar de meest uiteenlopende bestemmingen, in Europa, Afrika, Azië of Zuid-Amerika, en hou je van authentieke ervaringen? Dan is de soloroute ideaal voor jou. Specialisten vertellen je met passie en enthousiasme over hun solo-reizen.

Fiets- en wandelroute

De fiets- en wandelroute leidt je langs vakantiebestemmingen, reisorganisaties en hotels die actieve vakanties aanbieden. Laat je inspireren en wandel zo je volgende vakantie in! In hal 9 vind je als onderdeel van deze route ook het Fiets- en wandelstraatje.

Ik tip bijvoorbeeld regelmatig SNP Natuurreizen, maar er zijn ook nog andere (kleinere) aanbieders van fietsreizen of wandelvakanties. Wie? Dat kun je op de beurs zelf ontdekken.

vakantiebeurs-slovenie

Wijnroute

En… ook aan de wijnliefhebbers is gedacht! Wijn wordt over de hele wereld gemaakt, elk met zijn eigen smaak en karakter. Loop de wijnroute en creëer zo je eigen wijnproeverij tijdens een dagje Vakantiebeurs. In alle werelddelen kun je zowel bij specialisten als op de pleinen en terrassen terecht voor een goed glas wijn. In Duitsland, Zuid-Afrika, Cyprus, de Costa Brava bijvoorbeeld. Proost!

Het is een wonder dat ik zo gauw geen wijnfoto’s van terug kan vinden, want ik heb de afgelopen jaren toch heel wat af geborreld op de beurs!

Verdwalen op de beurs

Of volg geen speciale route, maar wandel gewoon lekker rond en kijk wat je tegenkomt. De stand van Djoser is al sinds jaar en dag een eyecatcher (zelf maakte ik deze mooie reis met Djoser), maar er zijn ook vele andere leuke dingen te zien. Verdwalen is niet erg; mij overkomt het ook altijd op de beurs. Geniet gewoon van het rondwandelen en het ontdekken.

djoser-vakantiebeurs

Fotografie Paviljoen

Maak je graag mooie reisfoto’s? Breng dan een bezoekje aan de Fotografie Zone in hal 11! Hier vind je fotospecialisten van o.a. Fotoreisspecialist, Zoom.nl, Kamera Express, Nature Talks Fotoreizen, Nordic Vision en CEWE. In het aangrenzende Fotografie Theater worden elk uur verschillende camera workshops gegeven. Met Zoom.nl kun je zelfs een fotocursus-reis over de beursvloer maken. Elk heel uur, maximaal 20 personen.

Smartphone fotografie

Vrijdag is het Photo Friday. In het Experience Theater in hal 11 kun je dan bij de Getaway Academy photo masterclasses volgen op het gebied van wildlife fotografie en smartphone fotografie. Afsluitend zal er een bekende fotograaf als mystery guest een masterclass geven.

Wist je dat ik de laatste tijd bijna alle reisfoto’s voor mijn blog ook gewoon met een smartphone maak? Zoals deze mooie foto’s van de Algarve?

Duurzaamheid

Een belangrijk thema op de beurs is duurzaamheid. Steeds meer mensen proberen zoveel mogelijk duurzaam te reizen, denkend aan het milieu en aan de lokale bevolking. Gelukkig maar. Wil jij je voetafdruk ook verminderen? Op de beurs krijg je tips hoe je dat het beste kunt doen. Of wat je moet laten. Maak dus ook een stop in de Reis Bewust Zone tussen hal 11 en 12. Het Persoonlijk Klimaat Akkoord maakt in 2 minuten zichtbaar wat jouw keuzes (kunnen) betekenen voor het klimaat.

3 op reis, Justdiggit en Fair Climate

Laat je ook inspireren door de groene koers van tv-programma 3 op Reis (er zijn 2 presentatoren aanwezig op de beurs!) en de initiatieven van Justdiggit en Fair Climate Fund.

Better Places en Edventure

Ook bij Better Places (hal 11) en Edventure Costa Rica kun je terecht voor informatie, projecten en reizen waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Oplettende lezers weten vast wel dat ik ook met  Better Places samenwerk. Ik noemde ze o.a. in dit blog over onbekende bestemmingen in Europa, in dit blog over Koh Chang en in mijn 4 blogs over Midden-Amerika met kinderen.

duurzaam-reizen-beurs

Influencer square

In hal 12, in de Verre Reizen hal, vind je het influencer square: een plek waar reis influencers en andere influencers hun vakantieherinneringen delen. Dagelijks geven diverse travel influencers in het Experience Theater een 25 minuten durende presentatie over hun ervaringen als reiziger én influencer.

Influencers

Ook Follow my footprints (ik dus) is hiervoor gevraagd, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik een 25 minuten durende presentatie niet aandurfde en dus nee heb gezegd. Ik ben niet zo’n held op het podium. Een paar bloggers die ik ken doen het wel. Een enkele ken ik niet. Ja, het is vast heel raar, maar ik had nog nooit van Irma Knol gehoord. Inmiddels weet ik dat het -het kon ook niet missen- de moeder van Enzo Knol is.

Memory Wall

Op de Vakantiebeurs Memory Wall (powered by CEWE) kunnen bezoekers (jij dus ook) ook influencer spelen. Je kunt er jouw vakantiebeelden achterlaten om mede-bezoekers op leuke nieuwe vakantie-ideeën te brengen.

Winacties

Ook zijn er zoals elk jaar weer allerlei winacties. Je kunt vlieg- en treintickets, overnachtingen, koffers, boeken en nog veel meer winnen.

win-een-reis-vakantiebeurs-2020

Gouden ballonnen actie

Omdat de Vakantiebeurs al voor de 50e keer gehouden wordt is er ook nog een speciale actie: de gouden ballonnenactie. Op de hele beursvloer worden elke dag (verspreid over de dag) maar liefst 50 grote opgeblazen gouden ballonnen losgelaten. Als je een ballon ziet grijp dan je kans! Krijg je er één te pakken dan zie je op het kaartje dat aan het touwtje hangt wat je gewonnen hebt. Genoeg reden om even een extra rondje te lopen dus.

vakantiebeurs-2019

Plattegrond Vakantiebeurs

Verdwaal je liever niet, wil je de weg terugvinden of even iets opzoeken? Een plattegrond van de Vakantiebeurs downloaden kan hier.

vakantiebeurs-2020

Food & drinks

En tot slot, ook niet onbelangrijk: eten en drinken! Want juist op de beurs kun je vaak allerlei lekkere buitenlandse hapjes eten of gezellig een drankje drinken. Hier vind je een overzicht van alle terrassen op de beurs. Ga ook zeker even kijken bij het kooktheater.

live-cooking-vakantiebeurs

food-vakantiebeurs

vakantiebeurs-2020

Vakdag

Zelf ga ik vandaag al, woensdag dus, naar de vakdag, maar werk je niet in de reisbranche of ben je geen reisblogger, dan kun je er vanaf donderdag terecht. Hieronder zie je mijn badge van de trade days 2 jaar geleden.

reisblogger-vakantiebeurs

Alvast heel veel plezier als je gaat!

Ik schreef dit blog uit eigen enthousiasme over de beurs. In het blog staan enkele affiliatelinks. De foto’s in dit blog heb ik allemaal zelf gemaakt tijdens eerdere bezoekjes aan de Vakantiebeurs. Mocht ik op de vakdag meer leuks tegenkomen dan zal ik dat op twitter en op de Facebookpagina van Follow my footprints delen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven