Fujairah en Ras al-Khaimah vanuit de lucht

Fujairah en Ras al-Khaimah vanuit de lucht

Vanuit de hemel ziet de wereld er soms geweldig mooi uit. Neem nou deze twee emiraten, Fujairah en Ras al-Khaimah; ik zag ze vanuit de lucht, tijdens een vlucht van Bangkok naar Dubai. Eerlijk gezegd dacht ik bij de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) altijd vooral aan woestijn, maar zulke landschappen herbergen deze emiraten dus ook!

VAE-vliegtuig

De Verenigde Arabische Emiraten: 7 emiraten

In totaal bestaan de United Arab Emirates (UAE), zoals ze in het Engels heten, uit 7 emiraten. Dubai en Abu Dhabi zijn het meest bekend, Sharjah zag je al in deze fotoblogpost en daarnaast zijn er ook minder bekende emiraten als Fujairah, Ras al-Khaimah, Ajman en Umm Al Qaywayn. Van die laatste had ik zelfs nog nooit gehoord!

Oost en west

Fujairah ligt net als Oman (vooral) aan de oostkant van de punt die op de kaart naar Iran wijst. Ras al-Khaimah, Dubai en Sharjah liggen aan de westkant daarvan, aan de Perzische Golf.

Fujairah en Ra’s al-Khaimah

Hieronder zie je foto’s die ik van Fujairah en Ra’s al-Khaimah maakte. Het is hier en daar wat lastig precies te weten wat waar was, maar met de locatievermeldingen bij enkele van mijn foto’s en Google Earth erbij is het toch gelukt.

Jebel Jais

Je ziet o.a. de bergen rond de Jebel Jais (Jabal al-Jais), de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten, in het grensgebied tussen Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook zie je de Hajar Mountains die je ook in deze post over Oman al tegenkwam, een bergketen die doorloopt naar Fujairah en Ras Al Khaimah. Er loopt een spectaculaire weg door dit gebied: de Jebel Jais Mountain Road, een weg die nog niet zo gek lang bestaat.

De bergen van Ras Al Khaimah

Hier zie je meer foto’s van de bergen van Ras Al Khaimah. De foto’s hieronder maakte ik zelf, vanuit het vliegtuig.

gebergte-VAE

landschap-VAE

Ras al Khaimah

Ra's al Khaymah

aarde-vanuit-lucht

Filmpje!

Ook maakte ik nog dit ultrakorte -maar bijzondere- filmpje.

Emirates

Het lijkt me duidelijk, ik genoot intens van de vlucht met Emirates. De airline zelf was al heel fijn, maar het uitzicht was helemaal fenomenaal. Een aparte blog over Emirates en de A380 volgt nog een keer. Wil je met kinderen met Emirates vliegen lees dan de blog van Travellot. Of check meteen de ticketprijzen:

Een reis boeken naar de emiraten

Wil je een reis boeken naar de emiraten kijk dan hier: Ras Al Khaimah.

Emiraten-bergen

Meer moois vanuit de lucht

Behalve Oman en de emiraten Fujairah, Ras al-Khaimah en vooral de woestijn van het emiraat Sharjah (wat ik vanuit de lucht gezien werkelijk óngelofelijk bijzonder vond!) zal ik ook Dubai en het ook al zo indrukwekkende Iran nog apart laten zien.

8 Comments

 1. Dasja

  Dit stukje wereld is voor mij nog een beetje een mysterie. Het trekt me niet echt omdat ook ik denk dat het vooral zand is. Daardoor erg leuk om er iets over te lezen en een grappige inslag zo vanuit de lucht!

 2. Jenny - ikreis.net

  Heel erg mooi! 

  Ik kies normaal altijd voor een stoel bij het gangpad, omdat ik dan net wat meer ruimte heb. Meestal 16c (lang leve Transavia waar je voor 10 euro een stoel bij de nooduitgang reserveert). 

  Geïnspireerd door jou heb ik op weg van Venetië naar huis foto’s uit het raam gemaakt 😉

  1. Denise

   Haha, grappig dat je echt een vast stoelnummer hebt. Ik kies meestal en stoel een beetje vooraan, maar dan net niet de duurdere, dus vaak vlak voor de vleugel. Mochten die al weg zijn dan ga ik juist verder naar achteren zitten zodat de vleugel niet teveel in de weg zit.
   Ik vind ruimte ook fijn (met mijn lange benen), maar uitzicht vind ik nóg belangrijker. 😉
   Denise onlangs geplaatst…Bezienswaardigheid Azure Window op Gozo ingestortMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *