verentooi-indiaan

Verkleed als local of in het thema reizen

Update 2019! Carnaval komt er weer aan! In februari en maart zijn er veel optochten! Maar of het nou voor carnaval is, voor een themafeestje of voor de verkleedkist van je kind, kies eens voor verkleedkleding in het thema reizen. Verkleed als local uit een bepaald land! Verkleed in het thema reizen!

Leuke carnavalskleding voor reisfans en reizigers

Ga voor safari, tropische Hawaï-stijl of een typische ‘local’ look uit een bepaald land: een Egyptische koningin, farao, Indianenfamilie, Arabische buikdanseres of Spaanse flamencodanseres.

Typisch of cliché?

Echt lokaal is het natuurlijk niet. Het is meer het clichébeeld van de betreffende landen. Maar hou je van reizen dan spreekt deze verkleedkleding je misschien toch wel aan. En er is nog meer. Van piloot en pilote tot stewardess, het staat erbij. Allemaal carnavals- en verkleedkleding in het thema reizen.

Inspiratie voor iedereen (met ook leuke tips voor mannen!)

Zowel voor kinderen als voor volwassenen geef ik wat inspiratie. Onderaan staan nog een paar mooie pakken voor mannen. Een beetje fout, maar toch gekleed en stiekem ook wel leuk. En ook nog een beetje in reissfeer.

Bestel meteen, je bent al laat!

Moet je snel nog een kostuum voor carnaval scoren, schiet dan op. Bestellen kan direct, soms nog tot 23:59u! In een aantal gevallen heb je het morgen nog in huis. Nog nét op tijd dus.

Update 2019: het carnaval is dit jaar van 3 t/m 5 maart 2019! In week 9!

Let op: op sommige plekken begint het begin februari al! In 2020 begint het op 23 februari 2020. Dan valt carnaval in week 8.

Check hier de kalender met carnavalsoptochten!

Check de voorraad en de levertijd

Wees wel snel, want van sommige verkleedkleding zijn momenteel nog maar een paar items op voorraad. En check echt die levertijd even. Omdat je niet de enige bent die last minute nog naar carnavalskleding zoekt kan het rap aan. En zorg dan wel even dat je morgen of zaterdag thuis bent als het die dag bezorgd wordt.

Themafeest tropisch, safari, indianen of 1001 nacht?

De blog bewaren voor als je een keer een themafeestje hebt of voor als je leuke verkleedkleding (ook voor kinderen) zoekt, kan natuurlijk ook. Via de links kun je altijd weer verder zoeken naar nog meer kleding en accessoires.

Hieronder een paar suggesties…

Verkleed in Egyptische stijl: als Cleopatra, farao of godin

buikdanssjaal-kind

Arabische stijl: prinsessen en buikdanseressen

Denise-als-Indiaan

Hier zie je mij als 8-jarig meisje, verkleed als Indiaantje, voor Carnaval.

Verkleed als Indiaan

Ook zijn er best hele mooie indianenkostuums. Let wel even op, sommige hebben een langere levertijd, dus als je het snel nodig hebt lukt het niet altijd meer. En kijk ook even naar de accessoires. Een pruik zit er soms bij, maar meestal niet. De pruiken komen zo nog apart aan bod.

Aziatische verkleedkleren: van China tot Japan

Voor carnaval dit jaar is de geisha-kleding bijna allemaal al weg. Wel is deze er nog:

Voor kinderen zijn er nog Chinese kostuums, zowel voor jongens als voor meisjes:

Flamencojurk-meisje

Als een Spaanse flamencodanseres

Dansen als een echte Spaanse danseres in een mooie flamencojurk. Dat kan zowel voor vrouwen als voor kinderen. De jurk hierboven is van mijn dochter, maar ook mijn zoontje droeg de jurk een tijdje graag. De meeste flamenco jurken zijn rood met zwart, maar voor meisjes zijn er ook roze, blauwe en paarse jurken.

tropisch

Tropisch thema?

Pruiken: afro, rasta, geisha of indiaan?

De Afropruiken en de Cleopatrapruiken zijn al weg of duren voor carnaval te lang helaas, maar je kunt ze vast wel een keer voor een themafeest gebruiken. Wat indianenpruiken en indianentooien is er nog genoeg keuze.

Indianentooi

Mijn dochter met een indianentooi op.

Verkleed als zigeunerin

Wil je verkleed, maar niet in een kiel of hobbezak? Ga eens als zigeunerin.

Bekijk hier alle gypsy outfits.

Mooie foute pakken voor mannen: Opposuits

Een beetje fout, maar stiekem toch ook wel heel leuk, voor een verkleedfeest, of voor carnaval dus.

Meer verkleedkleding in het thema reizen: stewardessen en piloten/pilotes

Als Ibiza hippie

Voor wie niet van carnaval houdt maar er wel naartoe moet of de komende maanden eens een zomers feestje heeft. Het hoeft allemaal niet zo gek. Dit kan ook: trek iets leuks en passends aan en doe een Ibiza style hippie hoofdbandje om. Ook leuk in de zomer op het strand.

Wat moet je NIET dragen?

Let op: het enige wat niet handig is is om kleding te kiezen die tot verwarring kan leiden. Denk dus niet grappig te zijn om als terrorist te gaan. Ook als cowboy beter niet. Op de site van Metro lees je er meer over. Een nog vollediger overzicht vind je hier: Wat moet je niet dragen met carnaval?

Waar en wanneer is het carnaval precies? Optochten en meer!

Ook al wordt het carnaval nog steeds het meest beneden de rivieren gevierd, ook in andere provincies zijn optochten. In Brabant begint het carnaval morgen al. Hier vind je het volledige overzicht met optochten in Brabant. Hier vind je de optochten in Limburg. In Gelderland en Overijssel zijn ook veel optochten. Op verschillende plekken in Zuid-Holland is het zaterdag al! De optochten in Noord-Holland vind je hier. Van Utrecht hier.

Data carnaval de komende jaren:

De data waarop carnaval gevierd wordt zijn al vele jaren vooruit bekend. Het is altijd van zondag t/m dinsdag, met hier en daar een uitzondering. Dit zijn de carnavalsdata voor 2019 t/m 2025:

  • Carnaval 2019: 3 t/m 5 maart 2019
  • Carnaval 2020: 23 t/m 25 februari 2020
  • Carnaval 2021: 14 t/m 16 februari 2021
  • Carnaval 2022: 27 februari 2022 t/m 1 maart 2022
  • Carnaval 2023: 19 t/m 21 februari 2023
  • Carnaval 2024: 11 t/m 13 februari 2024
  • Carnaval 2025: 2 t/m 4 maart 2025

Hou jij van Carnaval?

verentooi

Carnaval. Na dit alles durf ik het bijna niet te zeggen, maar mijn ding is het niet. Echt niet. Het carnaval van Nice vond ik overigens wel leuk om een keer mee te maken.

Ook verkleedfeestjes hoeven van mij nooit zo. Maar er zijn mensen die daar anders over denken. En ook mijn kinderen verkleden zich nog graag. Voor kinderen is het altijd leuk!

Dus hopelijk heb je toch iets gehad aan dit blog over verkleedkleding in het thema reizen.

En jij ? Heb je er net als ik eigenlijk een hekel aan of kun je elk jaar niet wáchten tot het weer begint?

2 gedachten over “Verkleed als local of in het thema reizen

  1. Gaby

    Als rasechte Limburgers vieren wij volop carnaval. Vrijdagmiddag op school en zo tot en met de dinsdag. Toch moet ik er ieder jaar weer even inkomen. Ik moet dan ook niets hebben van die 11e van de 11e feesten en alle prinsuitroepingen vooraf. Maar de dagen zelf zijn leuk, gezellig en is alles even de boel de boel. Een echte break van de ratrace. Leuke post! Ik ben jaren als Peruaantjs verkleed geweest, Nora als Spaans of Balinees meisje, Ivar eskimo etc. Ook daar dus inderdaad onze passie voor reizen te zien. Alaaf! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *