Review Sorel Caribou: warme boots voor een winterse trip

Review Sorel Caribou: warme boots voor een winterse trip

Zoek je warme boots voor een winterse trip? Snowboots waarin je voeten echt warm blijven? Of gewoon hippe winterlaarzen voor koude dagen in Nederland? Lees dan deze review, want ik testte de Sorel Caribou boots uit.

Dé trendy winter boots waar ook celebrities fan van zijn.

snow-boot-sorel

Sorel

Sorel is zeer geliefd onder celebrities. Vele internationale sterren dragen Sorel boots of waren er al op foto’s mee te zien, zoals Brad Pitt, Angelina Jolie, Kate Hudson, Elle MacPherson, Victoria Beckham, Kate Middleton en Kim Kardashian. Dit hieronder ben ik gewoon hoor, in Lille.

hippe-winter-boots

Sorel Caribou

De snow boots van Sorel zijn een begrip. Zelfs ik (die eigenlijk nooit echt met mode bezig is) kende ze wel, vooral de opvallende Sorel Caribou.

Leuk dat ze zo populair zijn, maar zijn ze ook écht warm?

Review Sorel Caribou

Een tijdje terug werd ik door OnlyBrands benaderd met de vraag of ik één van hun warme boots wilde testen. Meestal zeg ik nee tegen dit soort verzoeken, maar dit wilde ik wel. Ik had weliswaar geen wintersport gepland staan, maar voor een winterse wandeling in het bos of langs het strand is het natuurlijk sowieso fijn. Ik ging voor de Sorel Women Caribou Shale Stone.

Niks zo irritant als koude tenen, dus die wilde ik wel uittesten!

sorel

Mooie winter boot

De Sorel Caribou is een erg mooie winter boot. Dat zag ik al meteen bij het uitpakken. De buitenkant is van prachtig suède en bovenaan zie je een stukje van de heerlijk wollige voering. Ook de rest van de laars heeft een trendy look. Hij valt echt op.

trendy-sneeuwlaars

Waterdichte laarzen

Op het kaartje aan de laarzen las ik al dat ze 100% waterdicht zijn. Dus of je nou door dikke pakken sneeuw of langs de vloedlijn loopt, je krijgt geen natte voeten, dankzij de rubberen rand. De sterke rubberen rand is niet alleen onverslijtbaar, maar ook herkenbaar. Als je die ziet weet je dat het een Sorel is.

warme boots

Warme winter boots

Wat natuurlijk het allerfijnst is is dat de Sorel Caribou je voeten ècht warm houdt, zelfs tot een temperatuur van min veertig! Dus niet alleen bij temperaturen rond het vriespunt, maar ook als het echt berekoud is, bij min 10, min 20, min 30 of nog kouder! Dankzij de 9mm ThermoPlus™ isolatie houden ze je voeten zelfs warm als het tegen de min veertig graden is!

Warme voeten tot min 40 graden!

waterdichte-laarzen

Zachte binnenkant

Wat me bij het aantrekken meteen opviel was dat ze heerlijk gevoerd zijn. De binnenkant is lekker zacht, dus niet als een rubber laars, en zit goed rond je voet. Ik had gelukkig precies de goede maat en ze zaten meteen als gegoten. Onderaan deze review lees je meer over de maten van Sorel en hoe ze vallen.

Ze zaten meteen als gegoten.

sorel-caribou-getest

Stevige laars

Toen ik de eerste stappen erop zette viel me op dat de laarzen wel vrij groot en zwaar zijn en was ik bang dat ik misschien met mijn ene voet over de andere zou struikelen omdat ze wat groter waren dan wat ik normaal draag, maar dat wende heel snel. Ik kon er meteen een hele dag op lopen. Ook voor blaren hoef je niet bang te zijn.

trendy-winter-boots

Zool met goed profiel

Ook beschikt de Caribou snowboot over de Sorel AeroTrac™ zool, waardoor je meer grip hebt en meer loopcomfort.

sorel-zool

Sorels aan op citytrip

Ik testte de Sorel Caribou boots uit tijdens een winterse citytrip. Oké, het was geen stedentrip met sneeuw of hele erge vrieskou, maar wel met lage temperaturen. Ik vierde Oud & Nieuw in Lille en besloot ze mee te nemen. Sterker nog, ik deed ze onderweg al aan. Dat scheelde weer ruimte in de trolley. Reis je lichtgewicht doe dat dan ook.

warme-boots

Koud weer

De dag dat we aankwamen scheen de zon, maar de dag erop was het best fris en was ik blij met mijn warme boots. Op 1 januari was het nóg kouder, rond het vriespunt, maar mijn voeten bleven gelukkig lekker warm.

citytrip-winter-boots

Op m’n Sorels in Lille, Frankrijk.

sorel-lille

Zijn Sorel boots echt warm?

Zijn de laarzen dus echt zo lekker warm? Nou en of! Sorels zijn echt héérlijk warm! Zoek je laarzen waarin je 100% zeker geen koude voeten krijgt, dan moet je de Sorel Caribou hebben.

Waren ze niet té warm?

Misschien vraag je je af of ze niet té warm waren waardoor je zweetvoeten krijgt. Het was inderdaad niet echt nodig om ze tijdens deze trip te dragen, maar de laatste dag was ik echt blij met m’n heerlijk warme laarzen. M’n voeten waren warm, maar ook weer niet té warm.

snowboots

Snowboots voor wintersport of winterse wandeling

Sorel Caribou is perfect voor de wintersport, maar ook ideaal voor andere winterse trips of als er sneeuw ligt in Nederland. Ook voor een boswandeling of voor een winterse wandeling langs het strand zijn ze superfijn.

sneeuwlaarzen

Trendy boots

Omdat ze zo trendy zijn misstaan ze ook niet in de stad. Je kunt er gemakkelijk uren op lopen. Oké, ze vallen wel op en zijn iets minder charmant dan een laars met een hak, maar stoer zijn ze wel. En omdat ze zo trendy zijn mógen ze opvallen.

snow-boots-sorel

Sorel ijsbeer

Het logo van Sorel is -heel toepasselijk- een ijsbeer. Ook ijsberen hebben het dankzij hun fijne vacht natuurlijk niet koud in de winter.

De ideale boots voor een berekoude trip!

Hé, kijk, ik kwam zelfs op mijn citytrip nog een ijsbeer tegen ook! Het leek de ijsbeer van Sorel wel.

sorel-ijsbeer

Andere kleuren

Zelf had ik de grijze Sorel Women Caribou Shale Stone, maar de Sorel Caribou bestaat ook nog in andere kleuren, zoals camel en zwart. Vooral de kleur camel vind ik ook erg mooi: de Sorel Caribou Buff. Hier zie je alle soorten: modellen Sorel Caribou.

De Sorel Caribou Buff vind ik ook erg mooi!

caribou-buff

Andere modellen

Behalve het model dat ik getest heb (Caribou) heeft Sorel nog veel meer andere laarzen, ook iets vrouwelijker modellen, zoals de Sorel Joan of Arctic, minder grote ook zoals de Sorel Out N About of de Sorel Women Newbie, maar ook Kinetic sneakers en stijlvolle regenlaarzen met hak. Kijk maar eens verder op de website van OnlyBrands.nl.

Sorel voor kinderen

Sorel is er trouwens ook voor kids: Sorel Yoot Pac en de Sorel Snow Commander. Sorels voor kinderen zijn er vanaf maat 25.

Sorel in Nederland

Dus of je nou nog op wintersport gaat of gewoon degelijke maar trendy boots zoekt voor koude dagen in Nederland, het kan allemaal. De eerstvolgende keer dat ik buiten liep zag ik prompt iemand zijn hond uitlaten op Sorels.

Het zijn echt heerlijk warm gevoerde laarzen.

nieuwe-boots-sorel

De juiste maat Sorel

Van te voren twijfelde ik een beetje over de juiste maat. Ze hebben behalve hele maten ook halve maten dus dat was fijn. Toch blijft het bij online aankopen altijd een beetje lastig. Gelukkig heeft OnlyBrands echter een maattabel. Klik je op een bepaald model Sorel dan zie je de tabel ietsje naar onderen.

Zet je voeten even op een wit papier en meet het aantal centimeters op. Naast het aantal centimeters staat welke maat voor jou geschikt is.

sorel-caribou

Hoe vallen Sorel laarzen?

Aangezien mijn voeten een halve maat verschillen twijfelde ik over de maat. Vielen ze groot, vielen ze klein? Ik las de reviews. En ging toch maar even meten. Op basis daarvan moest ik laarzen tussen de 39,5 en 39 hebben. Ik besloot toch maar voor de 39 te gaan, wat ik meestal heb.

Iets groter of iets kleiner?

Ze zaten als gegoten! Echt, ze pasten precies. Wil je ze echt voor wintersport hebben en draag je er vooral dikke skisokken in dan is een halfje groter misschien wel handig, maar met gewone sokken voldeed mijn gebruikelijke maat.

Ook zonder dikke sokken zitten ze zacht om je voet, omdat ze zo lekker gevoerd zijn.

Andere merken

Behalve Sorel kun je op de website OnlyBrands.nl ook andere merken terugvinden. Wellicht spreekt een ander merk jou meer aan, zoals Moonboot, Timberland, maar ook Teva en Birkenstock. Fitflop verkopen ze ook, die draag ik zelf ook al meer dan 10 jaar! Ik ben een echte Fitflop-fan. Hier lees je mijn blog erover: Fitflops, mijn favoriete slippers!

Wat kost de Sorel Caribou?

De Sorel Caribou was eerst 169,95 maar kost nu 135,95. Voor zo’n goede en trendy laars die jaren mee gaat is dat niet zo duur.

Sale Sorel

Het is momenteel sale, dus heb je nog snow boots nodig voor je wintersport of zoek je nog warme laarzen, kijk dan zeker even wat er in de uitverkoop is.

sorel-boots

Van functionele laars tot mode icoon

De eerste Sorel boots werden al in 1962 geïntroduceerd door een Canadese schoenenproducent. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van winterschoenen en winterlaarzen in Europa en Amerika. De laarzen van Sorel zijn niet alleen uiterst functioneel maar ze zijn in de loop der jaren tevens uitgegroeid tot een waar mode icoon.

waterproof-boots

Kende jij het merk Sorel al?

Dit blog was een product review. Ik heb de laarzen zelf uit mogen zoeken op OnlyBrands.nl. Ondanks dat ik ze gratis heb gekregen las je in deze review mijn eerlijke mening. De foto’s waar ik op sta zijn door Josefien vd Meide gemaakt, in Lille. Alle overige foto’s heb ik zelf gemaakt, behalve die van de camel-kleurige Caribou Buff, die is van de website van OnlyBrands. 

2 gedachten over “Review Sorel Caribou: warme boots voor een winterse trip”

  1. Mooie snowboots ! En goede review. Ik heb ze ook meteen besteld voor onze reis naar Lapland, gaat nu goed komen met die kou daar.

  2. Jaaa, ik heb ze ook onlangs gekocht in de sale, ik heb de camel kleur. Voor bij ons op de boerderij in Slowakije ga ik er vast een hoop plezier aan beleven. Want daar hebben we nog strenge winters met sneeuw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven