Train Lodge hostel in Amsterdam: slapen in een oude nachttrein

Train Lodge hostel in Amsterdam: slapen in een oude nachttrein

Getest: de Train Lodge in Amsterdam! Een hostel in een trein! Zoek je een bijzondere overnachting, een origineel adresje om te slapen of gewoon een betaalbaar verblijf in Amsterdam? Met je partner, alleen, met vrienden of juist met de kinderen omdat je eens met de kinderen naar Amsterdam wil?

De Train Lodge is een uniek hostel en een erg leuk overnachtingsadres in Amsterdam. Een hostel in een voormalige trein waar vandaan je in slechts 6 minuten treinen op Amsterdam Centraal bent! Samen met de kinderen mocht ik er een nachtje slapen.

slapen-in-een-trein-in-nederland

Slapen in een oude Zwitserse nachttrein!

uniek-overnachten-met-kinderen

Overnachten in Amsterdam

Omdat ik met de kinderen vanaf station Amsterdam Sloterdijk de bus naar Italië moest hebben en al vroeg op het Piarcoplein bij station Sloterdijk moest zijn, maar in verband met werkzaamheden op het traject geen gestress met trams en treinen vanuit Den Haag wilde hebben, wilde ik het liefst al in de buurt zijn.

Train Lodge

Ik zocht naar goedkope hotels bij Amsterdam Sloterdijk en ontdekte de Train Lodge. Een hotel in een trein! Hé, dacht ik meteen, die had ik wel eens gezien! Toen het hostel een paar jaar geleden geopend werd dacht ik al: dát is leuk!

ervaring-train-lodge

Treinhostel

Inmiddels was het ideale moment daar om dit bijzondere hostel eindelijk eens uit te proberen. Mijn kinderen waren meteen enthousiast toen ik het liet zien. Ja, dit moesten we doen! Na het interrailen van vorig jaar was dit echt iets voor ons!

Een hostel in een trein!

hotel-in-trein-amsterdam

De trein van Zürich naar Rome

Het leuke aan een verblijf in de Train Lodge is dat het een originele trein is die als nachttrein dienst heeft gedaan. Tot een aantal jaar geleden reed deze internationale trein namelijk gewoon nog tussen Zürich en Rome.

De trein van Zwitserland naar Italië!

train-lodge-bedden

Originele inrichting

Het mooie is dat de inrichting nog bijna helemaal is zoals de trein oorspronkelijk was. Het houten interieur is behouden en overal zie je nog bordjes en teksten in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. Bepaalde details ook. De trein ademt echt nog de sfeer van weleer.

treinhotel

noodrem-trein

Alsof de trein zo echt gaat vertrekken…

Omdat alles nog in de originele staat is en dus niet is nagebouwd of zo, voelt het bij binnenkomst meteen alsof je daadwerkelijk een treinreis gaat maken. Zodra je instapt waan je je een treinreiziger of interrailer, en niet zomaar een hotelgast. Het is net alsof de trein straks echt gaat vertrekken.

goedkope overnachting-met-kinderen

Internationale sfeer

Wat het extra leuk maakt is de gezellige en ongedwongen sfeer in het treinhotel. De vele nationaliteiten, de talen die je hoort. Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees (Braziliaans) ik hoorde het allemaal.

De Train Lodge is een plek waar je je als echte reiziger dan ook meteen thuis voelt. Backpackers komen en gaan of zitten rustig bijelkaar, en de ramen in de restauratiewagon zijn versierd met tekeningen van toeristen overal vandaan.

train-lodge-amsterdam

train-lodge-restaurant

Reizigers met kinderen

Toen ik het wilde regelen dacht ik nog even: is dit echt wel handig met kinderen? Maar al snel las ik dat kinderen net zo welkom zijn als ieder ander, mits je een privé compartiment boekt (waarover zo meer). En het leek ons gewoon leuk!

bijzonder-overnachten-amsterdam

Families, ook overal vandaan

Ondanks dat ik niet zoveel gezinnen of ouders met kinderen in de Train Lodge verwacht had tegen te komen wisten juist opvallend veel families dit bijzondere hostel te vinden. De een na de ander druppelde binnen, rechtstreeks uit het buitenland of al terug van een dagje Amsterdam.

Inmiddels durf ik zelfs te stellen dat dit hostel júist heel geschikt is om met kinderen te bezoeken.

slapen-trein-kinderen

Train Lodge voor single parents

Het leek bijna een beetje een hostel voor single parents; ik zag namelijk meer ouders alleen dan samen. Niet zo gek, want de accommodatie is daar ook heel geschikt voor. Een 3-persoonscompartiment is te klein voor een gezin van 4, maar voor 1 ouder met 2 kinderen is het ideaal.

In het compartiment naast ons sliep een Franse moeder met haar twee dochters, maar ook zag ik nog een vader met een zoon.

Accommodatie voor grote gezinnen

Ook is de Train Lodge hostel juist voor grote gezinnen geschikt. Boek je namelijk een 6-persoons compartiment dan kun je er met 2 ouders en 4 kinderen in, of zelfs als alleenstaande ouder met 5 kinderen. Je hebt dan een familiekamer voor 6 personen dus eigenlijk! Normaalgesproken vind je die zelden. Oké, het is krap, maar wél heel leuk.

review-train-lodge-hostel-kids

Ook geschikt met 3, 4 of 5 kinderen

Ik ken een alleenstaande moeder met 4 kinderen, wat ik al bewonderenswaardig vind, en met 5 lijkt me helemaal ontzettend druk, maar goed, ben of ken je zo iemand (of een gezin met 4 kinderen) dan valt het vast niet altijd mee om geschikte hotelkamers te vinden en dan is dit dus een leuke tip in Amsterdam voor je!

Een familiekamer voor 5 of 6 personen. Normaalgesproken vind je die zelden, maar in de Train Lodge kun je met zijn zessen op 1 ‘kamer’ slapen!

Op bed liggen en uit het raam turen

Zie je het al voor je? Daar lig je dan, lekker op je bedje dat al uitgeklapt is als je komt. Even chillen of lekker naar buiten turen. De Train Lodge is een leuke en relaxte plek om een nachtje door te brengen.

slaaptrein-met-kinderen

Restauratiewagon

Ook de restauratiewagon is een gezellige plek! In de restauratiewagon kun je overdag of ’s avonds lekker zitten, een spelletje spelen (er zijn spelletjes aanwezig), een boekje lezen, met andere reizigers kletsen, iets drinken of een klein hapje eten.

restauratiewagon-train-lodge

Wij deden dat ’s avonds ook nog even:

kids-train-lodge

Relaxplekje

Er zijn een paar leuke zitjes en loop je langs het loketje waar je iets te eten of drinken kunt bestellen dan zie je daarachter nog meer leuke chillplekjes. Er liggen spellen als Yahtzee en Triviant.

apart-overnachten-amsterdam

Ook hangen er wat krantenartikelen waarin verslag wordt gedaan over de Train Lodge. Zoals deze: Zwitserse slaaptrein wordt hotel bij Sloterdijk. In het ingelijste artikel lees ik dat de initiatiefnemer en eigenaar van de Train Lodge, Harry de Boer, jarenlang treinen naar de wintersportgebieden liet rijden. Vier slaaprijtuigen waren zijn eigendom. En nu staan ze hier, als origineel hotel. ‘Geen luxe, maar wel uniek en sfeervol’ staat in het artikel. En zo is het precies.

Geen luxe, wel uniek en sfeervol.

trein-hostel-ervaringen

Buiten zitten

Met mooi of droog weer kun je overigens ook lekker buiten zitten. Er staan wat tafels en stoelen en een paar banken. Toen wij er waren zaten er wat mensen bij een vuurkacheltje buiten, maar is het net iets beter weer dan is het ook voor solo reizigers een leuke plek om andere reizigers te ontmoeten.

We troffen helaas net een dag in augustus met wat minder weer en tussendoor zelfs hele harde regen, maar met zonnig weer ziet alles er natuurlijk net wat gezelliger uit.

hostel-amsterdam

Wat kun je eten in de Train Lodge?

Iets kleins eten kan ook in de Train Lodge. Verwacht geen echte maaltijden, maar meer snacks. Ze hebben tosti’s, lekkere nacho’s met gesmolten kaas erover, chipjes, etc.

snacks-train-lodge

Iets drinken in de Train Lodge

Uiteraard kun je in de restauratiewagon ook het een en ander te drinken krijgen. Drankjes als bier, wijn of frisdrank zijn niet duur. Koffie, thee en water hebben ze uiteraard ook. De prijzen voor drankjes zie je hier:

train-lodge-kids

Alsof je echt op reis bent

Als je zo rustig een drankje in de restauratiewagon drinkt glijdt in gedachten het landschap al aan je voorbij. Zelf moet ik in elk geval echt weer aan het interrailen van vorig jaar denken.

En als je je bedje in kruipt en het rolgordijn dicht doet voelt het even alsof je écht in de nachttrein van Zürich naar Rome zit en je morgen daadwerkelijk de Alpen gepasseerd bent en in Italië wakker zult worden.

Geen geschommel

Waar de een heerlijk in slaap gewiegd wordt door het wiebelen van een rijdende trein ligt de ander uren wakker van het geschommel. Behoor je tot die laatste groep dan is de Train Lodge geen probleem voor je, want de trein staat gewoon stil. Je hebt de sfeer van een echte nachttrein, maar de rust van een hotel.

lekker-slapen-in-de-trein

Is het gehorig?

Nou ja, geluiddichte kamers zoals je in een hotel hebt heb je hier natuurlijk niet. Het is geen groot betonnen gebouw met geïsoleerde muren, maar een trein met houten slaaprijtuigen. De wandjes tussen de slaapcompartimenten zijn relatief dun, dus ja, je hoort wel eens wat. Ik zou er als ik jou was dan ook niet te spannende activiteiten uitvoeren, want dan kan iedereen meegenieten.

Stille nacht

Waar het Franse gezin aan onze ene zijde al vroeg onder de veren ging babbelden de Chinezen aan de andere kant nog tot laat door. Maar ach, we lagen lekker. De matrassen waren prima.

Als uiteindelijk ook mijn Aziatische buren op 1 oor liggen en de laatste treinen station Sloterdijk hebben verlaten is het toch stil. Verrassend stil. Je hebt niet de herrie van Amsterdam centrum. Slechts een enkeling die nog uit is geweest hoor je nog binnen komen, maar verder is het rustig.

leuke-hoteltip

Forenzen kijken

Als we wakker worden zijn de eerste treinen al lang weer gepasseerd. Met onze slaaphoofden openen we het rolgordijn. Fris gedouchte forenzen zitten al in de trein naar hun werk. Velen weten niet eens dat dit een hostel is. Als ze het zouden weten zouden ze af en toe misschien eens naar binnen gluren.

trein hotel-amsterdam-sloterdijk

Douchen

Ik sla mijn handdoek om (je kunt ze gewoon huren), bezoek het toilet en loop door naar de douche. Iemand is me voor, dus ik moet even wachten. Het gaat best snel en de douche is gelukkig schoon. En warm. En best groot.

douche-train-lodge

Wastafel

Zie je douchen in de trein niet zitten? Je hebt ook gewoon een eigen wastafel met stromend water. Het fonteintje zit in je eigen compartiment, dus je hoeft niet de gang op als je je tanden wil poetsen, even wat water wil drinken of als je je snel op wil frissen. Een spiegel is er ook.

wastafel-in-de-trein

Geen drinkwater

‘Kein Trinkwasser’ staat er in het Duits. Even schrik ik, maar dan bedenk ik me dat dit de originele bordjes zijn. We kunnen het water uiteraard gewoon drinken.

slapen-in-de-trein-ervaring

Heb je de wastafel even niet nodig dan kun je hem eventueel even dichtklappen, zodat je wat meer ruimte hebt om iets op te zetten.

3-persoons-slaapcompartiment-trein

Tip: neem een Dopper mee en je hebt ’s nachts altijd water bij de hand.

slapen-in-een-oude-trein

Ontbijten in de Train Lodge

Als de kinderen ook zijn aangekleed wandelen we naar de aangrenzende coupé voor het ontbijt. Wil je ontbijten in de Train Lodge dan moet je het de avond ervoor doorgeven. Als je aangeeft hoe laat je wil ontbijten zorgen zij dat de (afbak)broodjes net uit de oven zijn en dat er dingen als jam, kaas en ham klaar staan.

train-lodge-amsterdam-breakfast

Ook kun je kiezen tussen koffie, thee of warme chocomel en een glaasje appelsap of jus d’orange. En dat allemaal voor 6,50 pp.

Terwijl we aan het ontbijt zitten zien we mensen naar hun werk gaan.

goedkoop-hotel-amsterdam-met-kind

Naar de bus

Omdat we de bus naar Italië moeten hebben (niet de FlixBus overigens die je hieronder ziet, maar een bus van Estivant.nl, waarover binnenkort meer) checken we alweer vroeg uit.

bussen-amsterdam-sloterdijk

Uitchecken

Als we uitchecken zit er inmiddels iemand anders bij de receptie dan degene die er gisteren zat, maar ze zijn allemaal even aardig. In de Train Lodge tref je geen strenge of opgedirkte receptionist, maar voelt het elke keer alsof er gewoon een medereiziger met een laptopje in de hoek zit.

kindvriendelijk-hotel-nederland

Praktische zaken en tips

Na het uitchecken gaan wij snel verder, maar hieronder lees je nog meer, zowel over praktische zaken en prijzen als persoonlijke ervaringen en tips van ons, want je zit vást nog met een paar vragen over de Train Lodge.

Praktische zaken, prijzen en wetenswaardigheden.

Hoeveel ‘kamers’ heeft de Train Lodge hostel?

De Train Lodge heeft in totaal 132 bedden, verdeeld over 44 compartimenten. Er zijn zowel gedeelde compartimenten als privé compartimenten.

origineel-overnachten-amsterdam

Train Lodge met kinderen

Ben je met kinderen dan mag je niet in de gedeelde compartimenten, maar moet je een eigen slaapcompartiment boeken. Dit is duurder dan een los bed, maar geloof me, een compartiment voor jezelf is wel heel fijn. Het is namelijk best wel krap (het is en blijft een trein) en dan ben je liever met bekenden dan met vreemden.

goedkoop-overnachten-amsterdam

3-persoons privé compartiment

In een 3-persoons privé compartiment heb je drie bedden boven elkaar. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het niet. Wie wil kan om touwen vragen die bevestigd kunnen worden aan het bovenste bed zodat je er niet uit valt. (Zie een foto verder naar onderen.) Via een trapje klim je omhoog.

nachttrein

6-persoons privé compartiment

Ben je met een groot gezin met 3 of 4 kinderen of een groepje vrienden dan kun je ook een 6-persoons privé compartiment boeken. De tussenwand tussen 2 3-persoonscompartimenten wordt dan opengezet en dus heb je iets meer ruimte. En twee wastafels in plaats van 1.

Slaapplaats in een compartiment met andere reizigers

Net als in een gewoon hostel kun je uiteraard ook gewoon een bed in een ruimte met anderen boeken. Dit is erg goedkoop! Verwacht geen slaapzaal, maar ook nu weer gewoon een 6-persoons slaapcoupé. Let op: het is wel klein!

Wil je dat wel, maar liever niet gemengd? Er zijn ook speciale ‘ladies only’ coupés.

overnachten-in-trein

Is het niet krap?

Misschien vraag je je af of het niet té krap is. Krap is het inderdaad. Het is een slaaptrein dus je hebt niet veel ruimte. Voor 1 nachtje vond ik het echter goed te doen, zeker met mensen die je kent. Met vreemden, op indeling, lijkt het mij persoonlijk een beetje vol, of gewoon erg dicht op elkaar, maar het is wel een hele goedkope en toch ook echt leuke manier om in Amsterdam te overnachten.

coupe-train-lodge

Wat kost het?

Een losse slaapplaats in een gedeelde coupé kost je maximaal 30 euro per nacht, een 3-persoonscompartiment kost meestal tussen de 70 en de 100 euro en een 6-persoonscompartiment lukt vaak tussen de 150 en de 200 euro. Vergeleken bij de prijzen van hotels in Amsterdam kun je hier dus echt goedkoop overnachten! Zeker als solo reiziger is het interessant, maar ook als gezin is het betaalbaar.

Boek je langer van te voren dan kan het voor respectievelijk 25 euro (1 persoon in gedeelde coupé), 80 euro (3-persoons) of 180 euro (6-persoons) per nacht. Prijzen zijn afhankelijk van de dag, de periode en hoe lang van te voren je het boekt. Prijzen checken kan op de website van de Train Lodge: boek online.

In je eentje kun je al voor zo’n 25 euro overnachten in Amsterdam!

Last minute

Uit nieuwsgierigheid heb ik even gekeken wat het zou kosten als je het komende nacht zou willen boeken: 20 euro (in een gedeelde coupé), 69 euro (3-persoons) of 149 euro (voor een 6-persoonscoupé). Last minute is het dus nog goedkoper, maar weet je zeker dat je dit binnenkort wil doen wacht dan niet te lang, want als het vol zit is het ook zonde.

Heel rijtuig afhuren

Wist je trouwens dat je ook een heel rijtuig af kunt huren? Je hebt dan een eigen slaaprijtuig met 33 bedden verdeeld over 6-persoons compartimenten. Superleuk voor een origineel uitje met de familie, met studiegenoten of een grote groep vrienden.

hotel-in-oude-trein

Hoe lang zijn de bedden?

Toen we de coupe in kwamen leek het even alsof de bedden niet zo lang waren, maar dat viel mee. Met mijn 1.77 kon ik er prima slapen. Vanaf 1.80-1.85 raken je tenen de wand denk ik wel, maar valt er nog goed in te slapen. Ben je echter rond de 2.00m dan wordt het wel krap.

bedden-nachttrein

Het bovenste bed van de 3 lijkt nog korter, maar als je omhoog klimt zie je dat er juist een extra ruimtetje is waardoor je toch net zoveel ruimte hebt als op de andere 2 bedden.

train-lodge-families

Hoeveel wc’s en douches zijn er?

Zowel aan het begin als aan het eind van je slaapcoupé vind je een wc en een douche. Je hebt dus geen eigen wc of douche, maar gedeeld sanitair. Wc-papier is er en er is zelfs douchespul aanwezig.

toilet-train-lodge

Is er airco?

Misschien denk je dat het heel warm is in de trein omdat je zo op elkaar zit, maar dat is niet het geval. Er is airco. De temperatuur wordt centraal geregeld en was wat mij betreft prima. Te warm was het zeker niet. Vind je het toch te warm of te koud dan kun je dat aangeven.

Is er wifi?

Ja, er is wifi. De wifi in de trein is gratis.

Zijn er stopcontacten?

Uiteraard zijn er stopcontacten zodat je gewoon je telefoon kunt opladen in je eigen compartiment. Volgens mij was er ruimte voor 2 telefoons tegelijk per 3 personen (als ik het me goed herinner). Daarnaast kun je je telefoon opladen in de restauratiewagon. Bij onze tafel zag ik 4 stopcontacten bijelkaar.

Is er een kledingkast?

Er is geen kledingkast in je slaapcompartiment, dus neem niet teveel mee of pak handig in. Wel zijn er enkele haken om jassen, vesten of je handdoek aan op te hangen.

Hoe zit het met handdoeken en beddengoed?

Beddengoed hoort er gewoon bij. Je bed is al opgemaakt als je komt, dus je hoeft geen slaapzak mee te nemen of zo. Handdoeken kun je zelf meenemen of huren. Per handdoek betaal je 5 euro borg en na gebruik (bij vertrek) krijg je 2 euro terug.

Is er plek voor een babybedje?

Nee, er is geen plek voor een babybedje. Ook een extra bed plaatsen kan niet. Met kinderen huur je een heel compartiment af (3 of 6-persoons), afhankelijk van met hoeveel personen je bent. Wat je -als je met een baby of dreumes reist- wel kunt doen is dan een Deryan tentje op het onderste bed zetten. Vroeger namen wij ook vaak ons Deryantentje mee op reis. Hoewel het wel vrij smal is past het hier denk ik nog net.

Val je niet uit bed?

Omdat mijn kinderen (ondanks dat ze niet zo heel jong meer zijn) nog best veel bewegen in hun slaap was ik best een beetje bang dat ze misschien uit bed zouden vallen, maar dat gebeurde niet. Mijn jongste sliep boven, ik sliep in het midden en m’n oudste sliep onder.

Aan het bovenste bed konden ze en speciale touwconstructie bevestigen waardoor je er minder snel uit valt. Reis je met kleine kinderen dan raad ik aan hier wel naar te vragen.

bed-in-de-trein-met-kinderen

kindvriendelijk-overnachten-amsterdam

Hoe kom je in het bovenste bed?

Via de ladder klim je gemakkelijk in het bovenste bed. Tip: loop andersom en niet zoals mijn zoon doet.

leuk-overnachten-met-kinderen

Vanaf welke leeftijd mag je in de Train Lodge slapen?

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in de Train Lodge. Ouders met kinderen onder de 16 mogen alleen in een privé compartiment slapen. Vanaf 16 jaar mogen kinderen (pubers) in een gedeeld compartiment slapen, mits begeleid door een volwassene. Vanaf 18 jaar mogen ze zelfstandig, zonder ouders, in de Train Lodge logeren. Meisjes van die leeftijd raad ik aan een bed in een ‘Women Only’ compartiment te boeken.

Is de omgeving veilig?

De omgeving van station Sloterdijk voelde veilig. Je vindt er met name kantoorgebouwen. Uiteraard moet je niet in het donker onnodig op verlaten stukken gaan lopen en moet je op het station altijd op je hoede zijn, maar dat geldt voor elk treinstation en eigenlijk overal in Amsterdam.

Het plan is overigens dat er behalve alleen kantoren in de toekomst ook meer nieuwe woningen bij Sloterdijk bijkomen, en veel groen, dus dat is mooi.

hostel-met-kinderen

Als vrouw alleen

De Train Lodge ligt zo dicht bij het station dat je ook als solo reizende vrouw echt niet bang hoeft te zijn om het stukje alleen te lopen. Het is echt heel dichtbij. Ik voelde me er 100% veilig als moeder alleen met mijn kinderen.

Hieronder zie je mijn kinderen, nog op station Sloterdijk. Je ziet vanaf hier de Train Lodge al. Zó dichtbij is het dus!

amsterdam-sloterdijk-train-lodge

Kun je in de buurt ook iets eten of drinken?

Direct naast de Train Lodge (tussen het station en het treinhostel) zit The Breakfast Club. Je ziet ‘m op de foto hierboven. Deze zaak is open van 8:00u tot 18:00 en op donderdag en vrijdag tot 20:00u. Op loopafstand van de Train Lodge zitten ook nog The Coffee Roastery, BRET bar, Brasserie Helden Sloterdijk, Burgers ‘n Sweets en The House of Poké.

Wat is er op station Sloterdijk?

In het station kun je verder nog terecht bij Starbucks (koffie), Smullers (patat) of Julia’s (pasta). Ook zijn er enkele kioskjes en winkels.

Supermarkt Sloterdijk

Zoek je een supermarkt bij station Sloterdijk? Op station Sloterdijk vind je een Albert Heijn to go (boven) en een Spar (onder).

Wat is er in de omgeving van de Train Lodge?

De Train Lodge Amsterdam bevindt zich in de wijk Westpoort, op de grens met Amsterdam-West, op slechts 4 kilometer van Amsterdam centrum. Het ligt vlakbij Bos & Lommer, de Staatsliedenbuurt en de Baarsjes (Amsterdam-West). Met het OV ben je zo in hartje stad.

Afstand Train Lodge naar bekende bezienswaardigheden

Het Anne Frank Huis ligt op 3,5 km afstand, het Vondelpark en het Koninklijk Paleis op nog geen 4 km en het Leidseplein op 5 km afstand. Pak de fiets (op de kaart hieronder zie je dat dat goed te doen is) of neem de trein (1 halte). Het is slechts 6 minuten met de trein naar Amsterdam Centraal!

train-lodge-amsterdam-map

Train Lodge Schiphol

Ook Schiphol ligt op slechts 10 km van de Train Lodge, dus je kunt hier ook overnachten voordat je op vakantie gaat en graag al in Amsterdam wil slapen. Heb je hele grote koffers bij je dan is het minder handig en zou ik voor één van deze andere opties kiezen: Hoe naar Schiphol?

Bagage

Kom je een nachtje of slechts een paar nachtjes naar de Train Lodge neem dan niet te veel bagage mee. Je kamer is klein, dus een grote harde koffer kun je niet kwijt. Nou ja, het kan, maar dan kun je amper nog lopen. Drie grote koffers lukt echt niet.

Het handigst is een rugzak, een niet al te grote sporttas of een kleinere trolley. Er zijn (hogere) rekjes om je bagage op te leggen. Past het daar niet dan kun je het op de grond kwijt, maar dat beperkt wel je bewegingsvrijheid.

3-persoons-compartiment-nachttrein

Sleutel

Je krijgt geen sleutel van de Train Lodge. De trein zelf is altijd open (de receptie zit in de restauratiewagon), maar je slaapgedeelte kan wel afgesloten worden. Verlaat je je compartiment om de stad in te gaan, iets te drinken in de restauratiewagon of om even naar buiten te gaan dan doen ze je ‘kamer’ met een speciale sleutel op slot. Dit kun je gewoon vragen en is geen enkel probleem.

24 uur receptie

De receptie is 24 uur per dag geopend. Dat is altijd fijn. De receptie zit in dit rijtuig:

origineel-overnachten-nederland

Waar je ook gezellig iets kunt drinken:

train-lodge-by-night

Fiets huren

Als je wil kun je bij de Train Lodge fietsen huren. Informeer hier eventueel zelf naar.

trein-hostel-amsterdam

Voetbalveld

Direct bij de Train Lodge ligt een voetbalveld waar gratis op gevoetbald kan worden. Mijn zoon had een bal bij zich, dus wij hebben dat ook even gedaan, totdat het donker werd.

voetbalveld-sloterdijk

Je ziet onze trein er direct achter liggen:

voetballen-bij-station-sloterdijk

Origineel hostel

Zowel ik als de kinderen vonden het ontzettend leuk om een nachtje in de Train Lodge te slapen. Het is leuk, het is origineel en echt een plek die je niet snel zult vergeten. Wij voelden ons er direct thuis.

Een uniek verblijf in Amsterdam!

treinhostel

Een week in de Train Lodge?

De Train Lodge is ideaal voor een nachtje, eventueel 2 nachtjes. Voor een langer verblijf (bijvoorbeeld een week) zou ik er persoonlijk niet voor kiezen. Toch was 1 van de gasten die ik er nu zag (de jongen hieronder, uit Brazilië) er wel voor iets langere tijd. Hij wilde in elk geval verlengen hoorde ik, zo goed beviel het. Zelf zou ik het vooral voor 1 nacht of een weekendje aanraden.

Het is hoe dan ook een originele en betaalbare slaapplek voor wie Amsterdam wil ontdekken of op citytrip naar Amsterdam wil!

gast-uit-brazilie

Voor wie is de Train Lodge niet geschikt?

Ben je erg op luxe en ruimte gesteld? Dan moet je het niet doen. Het is geen luxe verblijf en je hebt er weinig ruimte. Heb je last van je rug waardoor je moeilijk kunt bukken of ben je nogal claustrofobisch dan zou ik het ook niet boeken. Je moet je met meerdere personen in een kleine ruimte kunnen keren, bukken of je langs een trappetje wurmen en dat is dan gewoon niet zo fijn. Ook als je erg lang bent of erg fors is het wellicht niet ideaal voor jou. Is dat allemaal geen probleem en lijkt het je gewoon eens leuk op deze manier te overnachten? Dan moet je het gewoon doen!

De Train Lodge is populair bij jonge backpackers en avontuurlijke stellen, maar zeker ook bij gezinnen!

Probeer het gewoon eens! Wellicht is het een leuk idee voor de herfstvakantie! Of in de kerstvakantie als het misschien wel sneeuwt… Of voor zomaar eens een nachtje of weekendje tussendoor. Wij vonden het in elk geval erg leuk!

train-lodge-met-kinderen

Duurzaam reizen

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor duurzaam reizen. Reizen met de trein is sowieso al beter dan vliegen, maar in deze trein ‘reis’ je nog verantwoorder, je staat namelijk stil.

Wil je toch nog op pad dan zit je goed. Door de ligging op een station is alles goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is een auto helemaal niet nodig. Mooi toch?

Het feit dat deze oude slaaptrein op een leuke manier hergebruikt is is natuurlijk ook alleen maar positief en ook weer duurzaam.

trein-hotel-amsterdam

Wat te doen in de omgeving?

Vanaf Amsterdam Sloterdijk ben je met de trein in een paar minuten in het centrum van Amsterdam. Op de fiets kan ook. Tips voor een bezoek aan Amsterdam met kinderen lees je hier.

Pak vanaf Amsterdam Centraal ook zeker eens het gratis pontje naar Amsterdam Noord, naar de A’DAM toren (met Over the Edge en de LookOut) en This is Holland; dat laatste is echt een must see! En neem ook eens de trein naar een andere stad, zoals Haarlem. Rotterdam of Den Haag.

Of ontdek het typisch Hollandse platteland met vissersdorpjes als Volendam, het eiland marken en de molens bij de Zaanse Schans! Het kan met de Countryside & Windmills Tour vanuit Amsterdam!

train-lodge-amsterdam-sloterdijk

Ligging en adres Train Lodge

De Train Lodge hostel ligt direct bij Station Sloterdijk, letterlijk op het spoor.

Het adres van de Train Lodge is:

Train Lodge Hostel
Changiweg 121
1043 DZ Amsterdam
Tel. 0031 (0)20 6849224
Mail: info@trainlodge.com

Website Train Lodge: www.trainlodge.com

train-lodge-review

Meer tips om origineel te overnachten in Amsterdam:

Clink Noord hostel
The Crane Apartment (wauw!)

Meer bijzondere plekken om te overnachten in Nederland:

Slapen in een wigwam
Slapen in een boomhut
Slapen in een strandhuisje
Slapen op de pier in Scheveningen
15x bijzonder overnachten met kinderen

Lijkt het jou leuk om ook eens in de Train Lodge te overnachten?

Ik bezocht de Train Lodge op eigen initiatief, maar verbleef er op hun kosten. Ondanks dat de overnachting en het ontbijt voor mij en de kinderen betaald werd is de review 100% oprecht. Alle foto’s heb ik tijdens het verblijf gemaakt. Het is echt leuk om eens te doen!

4 gedachten over “Train Lodge hostel in Amsterdam: slapen in een oude nachttrein”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven