Met de kinderen in een strandhuisje

Met de kinderen in een strandhuisje

‘Vandaag gaan we naar het strandhuisje!’ zei Jippe blij toen hij wakker werd. Hij had er écht zin in. Dat deed me goed.

Ik hoor je al denken: ‘Een strandhuisje? Maar je woont toch al zo dicht bij zee?’

Ja. Klopt. Maar ik wilde eens écht op het strand zijn. Er slapen. En er wakker worden vooral.

Slapen aan zee…

Slapen in een huisje op het strand, pal aan zee. Dat was altijd al een droom. In landen als Thailand en in andere verre landen genoot ik er altijd van, maar hier wilde ik het ook eens! Aan zee slapen in Nederland!

Een midweek in een strandhuisje

Dus had ik een paar maanden geleden voor mij en de kinderen een vakantie aan zee geboekt. Een midweek in een strandhuisje. Vijf dagen, vier nachten. Met echt drie volle dagen daar. Gewoon in Nederland, in Noord-Holland. In deze strandhuisjes in Wijk aan Zee van Aan Zee Slapen. Update: de huisjes zijn nu van Roompot.

TIP: Meteen meer filmpjes én een heuse (kuch) vlog zien? Scroll verder door naar onderen. 

Wat is er allemaal bij zo’n strandhuisje?

In de aanloop naar de vakantie vroeg Bo: ‘Maar wat ís er eigenlijk allemaal bij dat strandhuisje?’

‘Eh… strand,’ zeiden Jippe en ik in koor.

Inderdaad. Heel veel meer dan dat is er niet. Er is strand. En zee. En een huisje dus. Heel veel meer heb je niet nodig toch?

Er is geen speeltuin of zwembad, geen vertier of vermaak, maar we vermaken ons wel. Lekker zonder tv. En uiteindelijk ook zonder WiFi begreep ik van een mail die ik net nog van de accommodatie kreeg.

Samen genieten en ontspannen aan zee

Misschien is dat maar goed ook. Want ik heb écht behoefte aan ontspanning. Er is privé weer zoveel gebeurd… We gaan gewoon genieten. Van elkaar. Leuke dingen doen samen. En hopelijk lekker eten op onze veranda, daar verheug ik me enorm op. Net als wakker worden en meteen de zee zien. Op je blote voeten naar het water lopen. Eindeloos buiten zijn.

Nu alleen nog hopen dat het meevalt met de regen… Duim je mee voor mooi weer?

vakantie-met-kinderen

Daar gingen we

Ik schreef dit blog op de dag dat we weggingen, maar ik had net geen tijd meer om ‘m nog te posten. We moesten al bijna weg. Met de tram en trein reisden we vanuit Den Haag, via Haarlem, naar Beverwijk, en van daaruit door naar Wijk aan Zee.

‘Is dat ál jullie bagage?’ vroegen ze bij de strandhuisjes. ‘Eh… ja.’

De meeste mensen komen met bolderkarren vol aan. Maar ja, als je met het openbaar vervoer reist kun je nou eenmaal niet álles meenemen…

Op naar het strand!

Weinig zon, maar wel hele mooie zonsondergangen

Inmiddels zijn we terug. We waren er afgelopen week van maandagmiddag tot vrijdagochtend. Blotevoetenweer was het niet. De zon hebben we helaas ook bijna niet gezien; eigenlijk liet hij zich meestal pas zien net voordat hij weer onder ging. Maar het was elke keer weer mooi. En altijd net weer anders.

Die kleuren tijdens de zonsondergang!

Begin mei: koud voor de tijd van het jaar

Koud was het ook voor de tijd van het jaar. Wat had ik een spijt dat ik geen fleece dekentje mee had genomen. En mijn winterjas! Vaak was ik de enige die nog met koffie, thee of een wijntje op de veranda zat (terwijl andere ouders binnen waren) en dan was dat wel heel lekker geweest.

Lekker veel buiten zijn

Toch hebben we het heel leuk gehad. We zijn heel veel buiten geweest. De kinderen waren echt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op het strand. Ze maakten nieuwe vriendjes en genoten enorm. Dat was fijn.

Ze zijn zelfs hun angst voor honden een beetje kwijtgeraakt. Er liepen er daar een paar rond; zowel van de strandtent zelf waar de huisjes bij hoorden, als van gasten. Om eerlijk te zijn dacht ik bij aankomst eerst ‘O nee!’, maar uiteindelijk speelden ze er steeds mee. Deze hond hieronder was van een van de gasten. Op het filmpje zie je Bo en Jippe rennen met hun vakantievriendjes.

Sportief bezig zijn

Samen deden we ook veel. Vooral veel sportieve dingen. We jogden kilometers over het strand, helemaal naar strandtent Timboektoe. Ik postte dat hier ook al.

Als ik tegen mijn kinderen zeg: ‘Zullen we een stukje gaan wandelen?’, dan zeggen ze ‘Neeeee.’
Maar als ik zeg: ‘Zullen we een stuk gaan rennen?’, dan is het: ‘Jaaaaaaaaa!’ Dus vandaar.

We tennisten, voetbalden, groeven kuilen en zochten schelpen.

Wakker worden met zeezicht

En wakker worden met zeezicht, dat blijft bijzonder. Hier een vlog, met ons drietjes erop, ’s ochtends in het huisje… Au naturel, dus let niet op mijn rimpels. O ja, en die zee zie je ook heel goed… uhum. Nou ja, je kunt beter naar deze foto’s kijken.

En hieronder nog een blij filmpje. Zoals ik al op Facebook schreef:

Vakantie is… door het zand rollen bij zonsondergang.

Genieten!

De laatste avond lag Bo om kwart voor 10 nog in het koude zand.

‘Wat ben je aan het doen Bo? Gaat het wel goed?’

‘Ik ben nog even aan het geníeten!’

Daar lag ze hoor, kijkend naar de wolken, luisterend naar de zee. Ze houdt er net zo van als ik.

kinderen-strand

Goedkoopste strandhuisje

In tegenstelling tot sommige andere strandhuisjes in Nederland waren deze in Wijk aan Zee nog best betaalbaar ook: een midweek voor iets meer dan 400 euro! Het was het goedkoopste strandhuisje dat ik gevonden had. Ga je een week (vooral in de zomer, in juli en augustus) dan is het duurder. En bij andere aanbieders al helemaal!

Kun je geen beschikbaarheid vinden? Hoe flexibeler je bent, hoe meer kans dat het nog lukt. Probeer eens een midweek of weekend in een minder populaire periode of een week in de zomer als niet heel Nederland zomervakantie heeft, maar slechts een deel van het land.

Boek hier een strandhuisje van Aan Zee Slapen.

Groot strandhuisje

Zoek je juist een groter strandhuis aan zee? Kijk dan eens naar dit strandhuisje voor 6 personen! Het ligt in Zeeland en biedt ruimte genoeg voor grote gezinnen. En lees zeker ook mijn tips onderaan dit blog over strandhuisjes.

Wil jij ook eens een strandhuisje met kinderen boeken?

Strandhuisje in Noord- of Zuid-Holland

En wil je liever in Zuid-Holland in plaats van Noord-Holland, kijk dan eens naar deze strandhuisjes bij Kijkduin. In het hoogseizoen zijn ze duur en snel vol, maar in het vroege voorjaar en late najaar valt het erg mee. Of ga eens een weekendje of midweek! Tip: boek nu al voor volgend jaar als je een strandhuisje met kinderen wil!

Update: Lees ook: Slapen in een strandhuisje, 15 bijzondere accommodaties met kinderen en dit blog over leuke natuurhuisjes.

Huisje midden in de natuur: 21x leuk natuurhuisje in Nederland

Meer foto’s van de strandhuisjes in Wijk aan Zee

Enkele foto’s van de huisjes in Wijk aan Zee zag je al op de Facebookpagina van Follow my footprints.

En, verrassing: omdat we dit jaar niet naar het buitenland gaan, gaan we in de zomer gewoon nóg een keer. Weer een midweek. Hopelijk dan met écht warm weer.
Veel zit al vol, dus ik heb gisteren maar meteen geboekt. Tot groot enthousiasme van de kinderen.

Update mei 2020:

Een gedetailleerder blog over de strandhuisjes, van hoe ze er nou precies aan de binnenkant uit zien tot wat we allemaal deden, zie je hier: De strandhuisjes in Wijk aan Zee.

Lijkt jou zo’n strandhuisje ook leuk? 

10 gedachten over “Met de kinderen in een strandhuisje”

  1. Fantastisch, dit is toch echt vakantie. Op het strand zijn en dan dagenlang, ideaal. Wat leuk om jullie even op beeld te zien! Ik vind dat je wel een goede vlogger bent 😀

  2. Wat fijn, als ik dit lees denk ik echt: ja, dat moeten we nou echt eens gaan dóen! Ik wil het al zo lang! Mijn zoontje zou het ook super vinden. Wat leuk dat je dochter het gevoel ook al zo goed snapt.

  3. Wat een leuk verslag! Word er helemaal blij van! Je dochter geniet er duidelijk van (al denk ik dan meteen ‘oh nee al dat zand overal’). En vind jullie eerste vlog goed geslaagd!

  4. Wat fijn dat jullie het zo lekker hebben gehad, ondanks het enigszins tegenvallende weer… en die winterjas! Daar kan ik me helemaal in vinden. Wij zijn een paar keer in het voorjaar op het strand geweest (niet in een huisje, maar vanuit een plek vlakbij het strand) en ik had het steeds ZO koud door de nog koude wind. De volgende keer neem ik zeker die jas mee. En lekker buiten zitten ’s avonds… ik snap echt niet dat niet meer mensen dat doen. Wij lijken nu ook alweer als enigen in de tuin te zitten (nog NET binnen het bereik van de wifi)

  5. Het lijkt me zeker wel wat! Kinderen hebben dan niet veel nodig he, lekker zonder tv en WiFi. Even heerlijk back to basic.. het klinkt als een groot succes! En fijn vooruitzicht dat jullie in de zomer weer mogen!

  6. Bekende beelden, van het strand van Wijk aan Zee. 🙂 Ik kom er vaak met mijn kinderen (we wonen er vlakbij) en ik ken de huisjes. Ze zien er erg gaaf uit. Van die prachtige zonsondergangen krijg ik ook nooit genoeg. Je blijft foto’s maken, want zoals jij ook al zegt: ze zijn elke keer weer anders!

  7. Leuke plek lijkt me! Zeker met mooi weer natuurlijk! Wijk aan Zee vind ik sowieso een fijn strand, wat minder druk dan Zandvoort, Scheveningen enz. En het fijne Timboektoe, een van de leukste paviljoens wat mij betreft! Dit, of kamperen (glamping) bij de boer is een van de dingen die ik komende jaren wel eens in eigen land zou willen doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven