Trendy rooftop bar en terrace lounge in Gaia (Porto)

Trendy rooftop bar en terrace lounge in Gaia (Porto)

Porto Cruz is niet alleen een merk port, maar ook een expositieruimte met restaurant in Vila Nova de Gaia, tegenover de stad Porto. Dé verrassing zit op het dak: daar zit namelijk een trendy rooftop bar: de 360º Terrace Lounge. Een rooftopbar met uitzicht over Porto!

Espaço Porto Cruz

Espaço Porto Cruz heeft een terras met mooi uitzicht over de Douro, over Gaia en natuurlijk over het prachtige Porto. Of je er nou komt om te lunchen, een cocktail te drinken bij zonsondergang of er later op de avond uit te gaan, van de view zul je zeker genieten!

uitzicht-porto

trendy-bar-porto

Porto-cruz

360º Terrace Lounge

De 360º Terrace Lounge (die nu Espaço Porto Cruz heet) is een hippe hotspot in Gaia (Vila Nova de Gaia) dat direct aan Porto grenst. Een trendy plek waar stellen samen genieten in de loungebanken en groepen meisjes selfies maken met de skyline van Porto op de achtergrond. Er komen veel jongeren, maar ook dertigers, veertigers en ouder publiek. Ideaal voor een relaxmoment tijdens je citytrip.

Het terras van Porto Cruz is in de open lucht, maar wel deels overkapt door grote zeilen. Je kunt er een drankje doen (dat is verplicht) en in de zomermaanden (mei t/m september) kun je er ook lunchen. Tussen 15:00u en 19:00u zijn er snacks verkrijgbaar.

360-terrace-lounge

Porto

gaia

tips-porto

dakterras-porto

Cocktails van master bartender Paulo Ramos

Op de foto’s staat hij niet, maar de rooftop bar wordt geleid door meester bartender Paulo Ramos die de beste cocktails weet te mixen. Ook wij mochten een cocktail proberen. Ik koos er toevallig net een die niet geshaket hoefde te worden: de Cruz Rosemary. Een lekkere en lichte cocktail van witte port (cruz branco), gember, rozemarijn en tonic.

uitgaan-porto

cocktail-met-witte-port

dakterras-porto-cruz

drank

Openingstijden Terrace Lounge Rooftop Bar

De rooftop bar is van dinsdag t/m zaterdag geopend, ’s middags en ’s avonds, van 12:30u tot 00:30u. Op vrijdag en zaterdag een uurtje langer, tot 01:30u. In de ochtend zijn ze gesloten.

Let op: op zondag zijn ze ook open, maar dan gaan ze helaas al om 19:00u dicht (laatste bestelronde om 18:30u). Ben je een (lang) weekend in Porto en wil je hier ’s avonds of speciaal voor de zonsondergang naartoe, zorg dan dat je dit op de vrijdag of zaterdag plant.

Check actuele tijden altijd hier: Terrace Lounge 360.

uitgaan-porto

hotspot-porto-view

DeCastro Gaia restaurant

Op de 3e etage vind je het DeCastro Gaia restaurant ‘van’ chef Miguel Castro Silva. Wij hebben hier niet gegeten maar het zag er modern uit.

Behalve hoofdgerechten (een menu voor 2 personen kost 42 euro) staan er op de kaart ook wat dingen ‘to nibble’, om te ‘knabbelen’. Leuk om wat gerechtjes met elkaar te delen.

Het restaurant is voor lunch open van 12:30u tot 15:00u. Voor diner van 19:30u tot 23:00u. Op zondag is alleen lunch mogelijk. Op de foto is het donker omdat het op dat moment gesloten was.

restaurant-decastro-gaia

Espaço Porto Cruz

In totaal heeft het gebouw van Espaço Porto Cruz 5 verdiepingen. Eerst komen de winkel en de show room. Er is een klein multimedia centrum en er zijn soms exposities.

Ook is er een tasting room. Porto Cruz is namelijk ook een merk port. Voor 7,50 kun je drie portwijnen proeven. Je moet hier wel van te voren voor reserveren. Ik zou echter aanraden bij de echte portkelders te gaan proeven, dan zie je ook de vaten en dergelijke.

expositie-porto-cruz

porto-cruz

espaco-porto-cruz-gaia

Waar ligt Espaço Porto Cruz?

Je vindt Porto Cruz in Gaia, aan de overkant van Porto. Als je vanaf de brug over de kade loopt kom je langs verschillende porthuizen. Porto Cruz ligt net voorbij Sandeman. Je herkent het aan het terrasje op het pleintje voor Sandeman. Een paar passen verder kijk je tegen het gebouw aan waar Porto Cruz zit.

Espaco-porto-cruz

restaurant-vila-nova-da-gaia

Adres van de rooftop bar en Espaço Porto Cruz

Largo Miguel Bombarda 23

Vila Nova de Gaia

Vila-nova-da-gaia

rooftopbar-porto

terras-uitzicht-porto

myportocruz

hotspot-porto

Meer lezen?

 

hip-porto

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van een persreis naar Porto en Noord-Portugal, op uitnodiging van Visit Portugal en Visit Porto & North. De vluchten werden aangeboden voor Fly Tap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven