Oasys Mini Hollywood in woestijn van Tabernas

Oasys Mini Hollywood in woestijn van Tabernas

De bus zoeft door het droge, kale en licht bergachtige landschap. We zijn onderweg naar Mini Hollywood in de woestijn van Tabernas, oftewel themapark Oasys. Samen met mijn dochter van 5 ben ik ‘op avontuur’ in het Spaanse Andalusië.

Het is niet de eerste keer dat ik hier ben. Ik was al eens eerder in deze streek geweest, bijna 20 jaar geleden. Met een rugzak (en een tent!) reisde ik vijf weken door Spanje, samen met een vriendin. We deden twee weken vrijwilligerswerk in de bergen bij Penyagolosa, en daarna reisden we met treinen en bussen via Valencia, Murcia en Sorbas naar Tabernas.

Woestijn van Tabernas Follow my footprints

Het andere Spanje

Ook toen al verbaasde ik me erover dat ook dit Spanje is. Zo anders dan de kust, zo anders dan de grote steden en het groene binnenland in meer noordelijke richting, ja zelfs zo anders dan de bekende ‘pueblos blancos’ in het bekendere deel van Andalusië. Hoe verder zuidelijk we kwamen, met de trein door ongelofelijk bizarre rotsachtige landschappen, met dorpjes op heuvels afgewisseld met eindeloos niets, hoe opgetogener ik raakte.

Woestijn in Spanje

En dan zo’n woestijn. Dat verwacht je helemaal niet in Spanje! Ook nu nog krijg ik vaak verbaasde blikken als ik erover vertel. Oké, het is weliswaar geen woestijn zoals je je wellicht bij een woestijn voorstelt, met zandvlaktes of  zandduinen tot zover het oog reikt, maar wel ruigheid, rotsen en woestenij. Niet oranje of geel, maar meer groenig grijs, een tikkeltje ‘grauw’ zelfs. El desierto de Tabernas.

Een woestijn? In Spanje?

Woestijnen in de wereld

Mini Hollywood in de woestijn van Tabernas

In het park prijkt een bord met de woestijnen van de wereld. Van Gobi tot Kalahari. En zie daar, ten noorden van de Sahara en de Sahel bevindt zich Tabernas. Het bestaat echt! En ín die woestijn, te midden van de woeste droogte, ligt Mini-Hollywood.

Themapark Oasys: een wildwestdorp, een dierentuin en een zwembad

Er is een wildwestdorp waar menig film is opgenomen, van Indiana Jones tot The Good, the Bad and the Ugly. Maar er is ook een dierentuin, een papegaaienshow (voor wie daar van houdt), en een zwembad om af te koelen op extreem hete dagen als deze. Dat tezamen vormt het themapark Oasys.

Oasys pretpark Spanje Denise Miltenburg

Al bij de entree zien we indianen en wigwams. En even verderop de gekleurde houten huizen met hun veranda’s, en nagebouwde winkels rond een plein van zand. Een restaurant met de naam Arizona, geheel in stijl, met de wielen van een houten koets voor de deur. En hotels met op de muren uitnodigende woorden als ‘clean beds’ en ‘hot baths’ geschilderd.

Mini Hollywood in de woestijn

Toeristen schuifelen door het stoffige zand. Bestijgen de houten trappetjes, turen van balkons en verdringen elkaar voor een minuscuul stukje schaduw op de houten veranda’s, wachtend op wat komen gaat.

Show wildwestdorp Tabernas

Waan je in een westernfilm…

Oasys Mini Hollywood

Show Mini Hollywood Tabernas

Mini Hollywood show Denise Miltenburg

Scènes worden nagespeeld. Galopperende paarden met cowboys erop. Dreigend zwaaien ze met hun geweren. Een schot klinkt. En nog een. Mannen vallen van paarden en van houten relingen. Eén groot spektakel. Net echt. Hier en daar huilt een kind. Het is ook best spannend.

Mini Hollywood met kinderen

Dan nog even op de foto: ‘Wanted’, se busca, dead or alive, reward 10.000 dollar.

En ineens is het wildwestdorp bijna verlaten. Een spookstad bijna.

Nagebouwd hotel Oasys Tabernas

Mini Hollywood Oasys

Heetste dag van het jaar

De rust keert terug. Stoffig, bezweet en met nog altijd verhitte hoofden wandelen we weer terug naar de bus, tussen houten huizen door, in allerhande tinten rood, oranje, bruin en geel. Het bleek een bijna historische dag te zijn. De dag ervoor was het in deze Spaanse woestijn namelijk de heetste dag van het jaar geweest: 46 graden in de schaduw, 50 in de zon. En ’s nachts was het kwik nog bij de 37 blijven steken! Heuse woestijntemperaturen. Maar zó heet is echt uitzonderlijk hoor.

Kijken naar Papegaaienshow Oasys
46 graden in de schaduw… Stoere meid hoor!

 

Tijd voor een ijsje
Een ijsje heb je dan wel verdiend…

 

Dierentuin Oasys
Het was zo heet dat zelfs de dieren in de dierentuin zich verstopten…

 

Oasys Tabernas Zwembad
Maar gelukkig konden wij nog even afkoelen in het zwembad.

 

Met kinderen naar Oasys
Yeah! Glijbanen. Welk kind vindt dat níet leuk?

 

Met de bus terug naar de kust

Met de bus gaan we terug naar de kust, naar onze ‘room with a view’ in een van de vele mooie baaien die de Costa de Almería rijk is. Wat een fijne dag was dit samen. Moe van alle indrukken valt ze op mijn benen in slaap.

Vakantie met kinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pretpark in Andalusië

Ben je met kinderen op vakantie aan de Costa de Almería of elders in Andalusië, dan is dit ‘pretpark’ in de woestijn zeker een aanrader. Vanaf Almería, Aguadulce en Roquetas de Mar is Themapark Oasys niet ver. Maar ook zonder kinderen kun je dit Mini Hollywood in de Spaanse woestijn natuurlijk bezoeken. Meer informatie vind je op de site van Parque Temático Oasys.

Auto huren in Spanje

In plaats van een tour boeken of met de bus gaan kun je uiteraard ook zelf die kant op rijden. Regel van te voren een huurauto in Spanje. Dit kan via TUI Cars of Sunnycars. Dan weet je dat het betrouwbaar is.

Costa de Almería

Ik bezocht de Costa de Almería in 2012 (en in 1994). Samen met mijn 5-jarige dochter verbleef ik in de buurt van Aguadulce. Mijn 2-jarige zoontje logeerde een weekje bij oma, wat heel fijn was. Dat vond hij ook super! Allebei hebben ze het er nog wel eens over; Bo over hoe leuk het in Spanje was en Jippe over hoe leuk het bij oma was. Ze weten zelfs nog wat ze allemaal gedaan hebben. Met 2 kinderen reizen vind ik het leukst, maar met eentje is het net iets makkelijker.

Hoe krijg je kinderen mee op een tripje?

Tip: Heb je geen zin om de hele dag bij een zwembad te hangen en wil je de kinderen meekrijgen op een excursie of ergens naartoe? Zeg dan niet ‘We gaan vandaag ergens naartoe’ of ‘We gaan iets moois bezoeken’ maar…

‘We gaan op avontuur!’

Leuk met kinderen in Andalusië

Ook leuk om te bezoeken als je met kinderen naar Andalusië gaat is het smurfendorp Júzcar, een volledig blauw dorpje. Ik ging er in de zomer van 2018 met mijn kinderen naartoe. Hier lees en zie je meer: Juzcar, een blauw dorp in Andalusië. Málaga is ook echt een aanrader met kinderen!

Wil jij ook als ouder alleen met je kind(eren) op vakantie naar Zuid-Spanje, maar liever samen met andere ouders? Lees dan mijn blog over single parent vakanties.

1 gedachte over “Oasys Mini Hollywood in woestijn van Tabernas”

  1. Sowieso vind ik Andalusië een hele bijzondere streek. De droogte, de hoogtes, de kust, de steden… Stuk voor stuk bijzonder en anders dan op andere plekken. Wat leuk dat je hier met je dochter bent geweest. Het park zelf doet mij een beetje denken aan Sioux City op Gran Canaria (?). Het is al jaaaaaaaaaren geleden dat ik in Sioux City ben geweest, maar het is eenzelfde soort themapark.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven