Wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik

Inhoudsopgave

Wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik

Een wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik maken is één van de dingen die je zeker moet doen als je in Dubrovnik bent. Vanaf de hoge city walls die helemaal rondom de oude stad lopen heb je een schitterend uitzicht over het prachtige historische centrum van Dubrovnik en op de Adriatische Zee.

‘Stadsmuren Dubrovnik’. Schrijf dat maar vast op je to do list voor je stedentrip Dubrovnik of voor je vakantie in Kroatië!

stadsmuur-dubrovnik

Stadsmuren Dubrovnik

Voordat ik over de stadsmuren van Dubrovnik vertel moet je weten dat het mooie oude centrum van Dubrovnik op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is één van de beste bewaarde middeleeuwse steden ter wereld. Veel gebouwen in Dubrovnik stammen uit de veertiende en vijftiende eeuw toen Dubrovnik (dat toen nog Ragusa heette) een bloeiende handelsrepubliek was.

mooi-uitzicht-dubrovnik

Game of Thrones stad

Bij veel mensen kwam Dubrovnik pas op de radar door Game of Thrones, maar ook daarvoor wisten al vele toeristen die op vakantie naar Kroatië gingen de stad te vinden. Ook ik was er al eerder op citytrip in Dubrovnik. In juli was ik er voor de tweede keer, nu tijdens een rondreis. Wil jij ook een keer naar Dubrovnik? Met Transavia vlieg je in 2 uur en 10 minuten rechtstreeks van Rotterdam naar Dubrovnik. Hoteltips staan onderaan dit blog.

Wil je ook op vakantie naar Dubrovnik en omgeving? Boek hier een vakantie naar Zuid-Dalmatië!

op-de-stadsmuur-in-dubrovnik

Oude stad Dubrovnik

De oude stad is autovrij en dus kun je heerlijk over de Stradun wandelen, de hoofdstraat, maar juist ook het dwalen door de kleinere zijstraatjes is een genot. Er zijn veel winkeltjes, restaurants en terrassen. Wandel zeker ook naar de kleine oude haven en verder door tot voorbij het fort.

Heb je de oude stad ontdekt dan mag een wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik niet ontbreken! Dit moet je zeker doen in Dubrovnik!

trappen-stadsmuur-dubrovnik

Dubrovnik city walls

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst in Dubrovnik was (ik vierde Oud & Nieuw in Dubrovnik, wat een aanrader is!), was de stadsmuur helaas gesloten. Oeh, wat baalde ik dat we de wandeling niet konden doen.

Dus toen ik onlangs tijdens mijn rondreis over de Balkan opnieuw in Dubrovnik was wilde ik de ‘walls of Dubrovnik’ dan ook per se -eindelijk!- van bovenaf zien. Terwijl de groep waar ik mee was ieder voor zich de stad ‘beneden’ in dook ontdekte ik de stad van bovenaf.

In dit blog lees je hoe lang de wandeling duurt, wat je ziet, wat het kost, hoe je ‘korting’ krijgt en wat je moet weten als je zelf de stadsmuren van Dubrovnik wil ‘beklimmen’.

stadsmuren-dubrovnik-beklimmen

Stadsmuren Dubrovnik

Leuk om te weten is dat de eerste muren al in de negende eeuw gebouwd werden. Halverwege de veertiende eeuw kwamen de forten erbij. In verband met dreigende aanvallen van de Ottomanen werd het in de vijftiende eeuw verder uitgebreid.

dubrovnik-park

Dikke, hoge stadsmuren

Uiteindelijk ontstond er een 2 kilometer lange muur rond de oude stad. De muren zijn niet alleen erg hoog (op enkele plekken zelfs 25 meter!), maar ook heel dik. Aan de landzijde zijn de muren wel 6 meter dik en aan de zeekant 1,5 tot 3 meter dik.

dikke-stadsmuur-dubrovnik

Video city walls Dubrovnik

Hoe imposant de muren zijn zie je op deze ultrakorte video van het uitzicht op Dubrovnik die ik maakte toen we de Dubrovnik verlieten, de berg Srd opklommen en over de kustweg richting Montenegro reden. Zet het filmpje even stil na 1 seconde en je ziet hoe hoog en dik de muren zijn!

Wat zie je vanaf de stadsmuur?

Wandelend over de stadsmuur zie je van bovenaf de vele toeristen op de bekende Stradun, je ziet de vele oranje daken van de huizen in Dubrovnik, je ziet doorkijkjes, steile steegjes, kerken, kathedralen, kloosters, klokkentorens, forten, tuintjes en met onkruid overwoekerde ruïnes. Maar natuurlijk ook… die heerlijk blauwe zee!

Je ziet de vele oranje daken, steegjes, kerken, kathedralen, kloosters, klokkentorens, forten en ruïnes. En… de heerlijk blauwe zee.

dubrovnik-lokrum

Muur, fort en torens

Eerst wandel je langs de Bokar Tower, waar vandaan je uitzicht hebt op Lovrijenac, St Lawrence’s Fort, dan wandel je hoog boven zee naar Fort St John, daarna passeer je de Rector’s Palace, Fort Revelin en de Minceta Tower. Sommige torens kun je ‘beklimmen’ voor een nog aparter uitzicht en leuke kiekjes. Op het gedeelte voor de Ploce Gate zie je ook de oude haven nog.

Hoe lang ben je onderweg?

Je kunt de wandeling al vanaf 8 uur ’s ochtends maken. Ik heb er (inclusief het maken van foto’s) precies een uur over gedaan om helemaal rond te lopen, maar loop je langzamer, is het erg druk of ga je ook een keer zitten dan kun je ook anderhalf uur of langer zoet zijn. Tours duren sowieso langer, die zijn minimaal 2 uur.

De totale wandeling is 2 kilometer

De wandeling is niet zwaar en voor de meeste mensen goed te doen, ook met kinderen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je vol in de zon loopt, dus maak de wandeling bij voorkeur meteen ’s ochtends vroeg en niet ’s middags in de volle zon, want schaduw is er vrijwel niet. Ik liep de wandeling ook toen het al behoorlijk heet was. Het was dik boven de dertig graden, dus dit is dan ook niet m’n ‘best shot’.

wandeling stadsmuur-dubrovnik-ervaring

Mooi uitzicht

Omdat je de stad steeds weer vanuit een andere hoek ziet blijft het leuk. Waar je ook loopt, het uitzicht op de oranje daken en de zee blijft mooi. Word je toch moe of heb je zin in een verfrissend drankje dan zijn er onderweg enkele punten waar je iets kunt drinken of zelfs iets kleins eten.

Kortom, een wandeling over de city walls is een leuke manier om de oude stad Dubrovnik te bewonderen!

wandeling-stadsmuren-dubrovnik

Herkenningspunten

Achteraf vond ik het eigenlijk wel leuk dat ik het pas nu deed, want juist omdat ik de stad al een beetje kende herkende ik meer. Als je bij aankomst in Dubrovnik meteen de wandeling over de stadsmuur doet dan zegt het je allemaal nog niet zo veel. Toch kan dat uiteraard ook. Het kan je juist ook een handig eerste beeld van de stad geven.

Heb je de oude stad ‘beneden’ al ontdekt dan is dit echt heel leuk om te doen!

pile-gate-dubrovnik

Begin bij de Pile Gate

Ik raad aan de wandeling te starten bij de Pile gate, de toegangspoort naar de stad die je op de foto hierboven ziet. Dit is de ingang naar de oude stad waar de meeste mensen hun bezoek aan Dubrovnik beginnen.

Als je door de grote poort bent gelopen zie je meteen de Stradum (de bekende straat dwars door de oude stad) en de Onofrio fontein die je hieronder op de foto ziet. De wandeling begint direct links om de hoek van de poort, naast de kerk van de Verlosser.

onofrio-fontein-dubrovnik

Hier, op de foto hierboven, ^, waar links onder 2 mensen hand in hand lopen, is de ingang van de stadsmuur.

Tickets citywall Dubrovnik

Moet je nog kaartjes kopen voor de stadsmuur dan moet je zodra je de Pile Gate door bent eerst het kantoortje rechts om de hoek hebben. Niet de Tourist Info, maar het ticket centre daar vlakbij.

Geen tickets meer online?

Laat je niet afschrikken als het via websites online al uitverkocht is. Dat was in mijn geval ook zo, maar ter plekke kon het gewoon nog. Dat viel me reuze mee. Ik was er iets na 10:00u en hoefde niet eens te wachten!

Zijn tickets online uitverkocht? Probeer het net als ik gewoon ter plekke nog. Het was eind juli en er stond géén rij!

Entreeprijs stadsmuur Dubrovnik

Wat kost het? Een ticket voor de stadsmuren van Dubrovnik kost 200 kuna (27 euro) per persoon. Je kunt cash betalen, maar ook met je credit card. Er stond aangegeven ‘NO EURO’, maar ik kon toch in euro’s betalen in plaats van kuna’s. Goedkoop is het niet. Het is in een paar jaar tijd flink duurder geworden.

Goedkoop is het niet, maar het is zeker de moeite waard!

ticket-stadsmuur-dubrovnik

Foto’s wandeling stadsmuur Dubrovnik

Hieronder zie je de foto’s die ik tijdens de wandeling over de stadsmuur van Dubrovnik maakte. Aan de hand van de foto’s krijg je een goed beeld wat je kunt verwachten en wat je onderweg tegenkomt. Maar het leukst is het natuurlijk om het zelf te doen!

Stradun

Sta je bovenop dan zie je allereerst de Stradun, de bekende promenade die dwars door de oude stad loopt.

stradum-dubrovnik

Bokar toren

De eerste toren die je vervolgens tegenkomt als je vanaf de Pile gate begint met de wandeling is de Bokar Tower. Onderstaande foto nam ik er vandaan in de richting van de berg Srd en het punt waar de wandeling over de muur begon. Ook de kleine kerk van de Verlosser zie je zo goed liggen.

wandeling-city-walls-dubrovnik

Vanaf de toren heb je prachtige doorkijkjes!

stadsmuren-dubrovnik

En ook heb je hier vandaan uitzicht op Fort Lawrence (Fort Lovrijenac) en Lapad:

uitzicht-stadsmuur-dubrovnik

Direct voorbij de Bokar toren kun je koffie drinken:

koffie-stadsmuur-dubrovnik

Hier zie je goed hoe het wandelpad op de muur eruit ziet:

wandeling-stadsmuur-dubrovnik

Buza Bar

Buza Bar (op ongeveer een derde van de wandeling) is een bekende plek die ook toen ik er de eerste keer was al bestond, maar die in de winter dicht was. Nu was hij wel open. Je kunt hier ook op een ander moment naartoe. Je hoeft er niet via de wandeling over de stadsmuur naartoe. Tijdens zonsondergang is het natuurlijk ook wel een heel leuk plekje, maar het kan óf heel druk zijn óf het is soms ineens dicht. Het is dus een beetje een kwestie van geluk hebben.

bar-dubrovnik

Kijk, dat ziet er aantrekkelijk uit toch, zo lekker dicht bij zee?

buza-dubrovnik

Ik wandel verder, benieuwd naar wat nog komen gaat. Het uitzicht op de Adriatische Zee en de bergachtige kust van het uiterste zuiden van Kroatië is prachtig!

city-walls-dubrovnik-wandeling

Bar Bard

Iets verderop zit Bard, het broertje van Buza. Ook dit is een cliff bar, een barretje dat op verschillende niveaus op de rotsen ligt. Op Google maps heet deze Bard Mala Buza. Een gave plek natuurlijk voor een drankje. Bard heeft betere reviews dan Buza.

bard-dubrovnik

Je ziet boot tours langs de kust bij Dubrovnik:

zeezicht-stadsmuur-dubrovnik

Ook zie je kanoërs en het eiland Lokrum:

adriatische-zee

En een klein restaurantje waar je even lekker in de schaduw kunt te zitten, mét mooi uitzicht:

dubrovnik-stadsmuur-kinderen

Ik wandel verder. Aan de stadskant zie ik woonhuizen en binnentuinen.

huis-dubrovnik

Bloemrijke patio’s ook:

binnenplaatsje-dubrovnik

St Johns Fort en museum

Een ander bekend punt op de route over de muur is St Johns fort. Ben je bij het St Johns Fort aangekomen dan zie je een bordje ‘museum’. Vanaf hier kun je naar het Maritiem Museum dat zich in de toren bevindt. Ik ben hier verder niet naar binnen geweest.

maritiem-museum-dubrovnik

Oude haven Dubrovnik

Wandel je verder dan kom je bij de oude haven van Dubrovnik. Je ziet de bootjes, terrassen en meer.

haventje-dubrovnik

En kijk, een onderzeeër:

dubrovnik-in-juli

Maar ook aan de andere kant van de muur blijf ik kijken. Zo zie je ook de minder toeristische straatjes van Dubrovnik. Hier zit zelfs iemand heerlijk rustig een boekje te lezen:

boek-dubrovnik

Je ziet de terrassen met grote parasols:

restaurant-haven-dubrovnik

Het museum weer, maar nu vanaf een afstand waardoor je goed ziet hoe groot het gebouw is.

haven-dubrovnik

Ook kanonnen staan nog op de stadsmuur:

kanon-dubrovnik

Het valt me mee hoe druk het is. Ik had het veel drukker verwacht!

stadsmuren-dubrovnik-wandeling

Ik zie bekende plekken van mijn eerste bezoek aan Dubrovnik terug. Leuk! Vanaf het punt hieronder links bewonderde ik het vuurwerk met Oud & Nieuw!

bootjes-dubrovnik

Fort Revelin

Inmiddels ben ik aangekomen bij Fort Revelin. Dit fort is niet alleen mooi om tijdens de muurwandeling te bekijken, maar ook op een ander moment nog vanaf de beneden. Je komt er als je de Stradum helemaal tot aan het eind afloopt en dan nog iets verder door, via de uitgang Ploce Gate.

fort-dubrovnik

In dit fort zit ook nog een club trouwens (Club Revelin).

dubrovnik-city-wall

Ondertussen geniet ik nog steeds van de wandeling.

fort-revelin-dubrovnik

Het klimmen valt mee hoor!

wandelen-stadsmuren-dubrovnik

Het Dominicanenklooster

Verderop zie je ook het bekende Dominicanenklooster van Dubrovnik mooi liggen.

dominicanerklooster-dubrovnik

En ook het uitzicht op de vele oranje daken blijft mooi. Het is leuk om te kijken of je wat gebouwen en bezienswaardigheden herkent, zoals hieronder, de Blaise kerk, die met het koepeltje:

blaise-kerk-dubrovnik

Ook kijk ik de smalle steegjes in:

dubrovnik-city-walls

De steegjes zijn soms best steil!

steil-steegje-dubrovnik

Ben ik al bruin? (Nee, nog niet echt.)

wandeling-dubrovnik-stadsmuur

Fort Minceta

Als je bijna rond bent kom je het hoogtepunt tegen: Fort Minceta, een veertiende eeuwse vesting.

mooiste gedeelte-stadsmuur-dubrovnik

In deze toren kun je nog omhoog voor een extra mooi uitzicht. Doe dat ook zeker! Je kunt er mooie plaatjes schieten. O, en kijk, hier zie je het Franciscanenklooster:

franciscanen-klooster-dubrovnik

En Fort Lawrence weer:

city-walls-wandeling-dubrovnik

Ik verlaat de Minceta toren en ben bijna bij het eind.

stadsmuren-dubrovnik

Op deze extra foto die ik vanaf de buitenkant van de stadsmuren maakte (vanuit de bus) zie je pas goed hoe groot het Minceta fort eigenlijk is.

minceta-fort

Zicht op Fort Lawrence (Fort Lovrijenac) en het Hilton Imperial:

hilton-imperial-dubrovnik

Stadsmuren Dubrovnik bezoeken? Ja! Je hebt steeds weer een ander uitzicht!

Hierboven links/midden op de foto zie je Fort Lawrence en rechts op de foto hieronder zie je het Hilton Imperial. Zoek je een luxe hotel op steenworp afstand van de oude stad dan zit je daar goed. Het hotel heeft goede recensies. Meer hotels in Dubrovnik vind je hier: hotels Dubrovnik. Kijk ook onderaan dit blog nog even!

dubrovnik-city-walls-walk

dubrovnik-stadsmuren-wandeling

Overwoekerde ruïnes, oranje daken, het was een mooie wandeling!

mooi-dubrovnik

Openingstijden city walls

De stadsmuren kun je niet altijd beklimmen, maar er gelden speciale openingstijden: opening hours city walls.

Openingstijden stadsmuren Dubrovnik:

Hoe laat gaat de stadsmuur open? Tussen april en oktober kun je al vanaf 8:00u ’s ochtends de stadsmuur op. Het is dan nog lekker koel. In juni en juli is stadsmuur open tot 19:30u ’s avonds, in augustus tot 19:00u. In april, mei en september tot 18:00/18:30u. In oktober tot 17:30u.

openingstijden-stadsmuur-dubrovnik

Stadsmuren in de winter

In de winter (1 november tot 1 april) zijn de openingstijden beperkt. Er staat dat je in de winter tussen 9:00u en 15:00u de muur op kunt, maar toen ik er jaren geleden was was dat rond Kerst en Oud & Nieuw niet zo, of ik moet er steeds op het verkeerde tijdstip zijn geweest. Nu staat er dat ze alleen op 25 december gesloten zijn. Als je al in Dubrovnik bent staan de openingstijden gewoon aangegeven. En de prijs ook. Entreeprijs stadsmuren Dubrovnik:

city-walls-dubrovnik-price

Tot slot nog een aantal vragen die je mogelijk nog hebt:

Hoe lang doe je over de wandeling?

Zelf liep ik de hele muur in een uur rond, maar ik had dan ook flink de vaart erin. De meeste mensen zullen er zo’n anderhalf uur over doen. Je eindigt weer bij het startpunt. Tussentijds stoppen kan eventueel ook.

Is er een plattegrond van de stadsmuur?

Je krijgt geen plattegrond (wellicht kan dat wel, maar ik heb ze niet gezien), maar op de plattegrond van Dubrovnik hieronder zie je hoe de stadsmuur loopt. Kijk, je loopt precies helemaal om de oude stad (rood op de kaart) heen.

plattegrond-dubrovnik

Is er een wc op de stadsmuren?

Ja, je kunt op de stadsmuren naar het toilet. Op een paar plaatsen (waar je iets kunt drinken) is dit mogelijk.

Kun je water kopen op de stadsmuren?

Ja, je kunt op een paar plekjes water en andere drankjes kopen. Zelf meenemen is slimmer en goedkoper. Water meenemen mag gewoon.

Kun je ergens zitten op de stadsmuren?

Ja, er zijn een paar tentjes waar je even kunt zitten voor een ijsje, hapje of drankje. Kies voor Caffè on the Wall (al vrij aan het begin), Caffe Bar Sv. Petar (ietsje verder, hier kun je ook een ijsje kopen of naar het toilet) of Salvatore (hieronder), dan hoef je de stadsmuur niet af. Deze terrasjes zitten wel allemaal al vrij aan het begin van de wandeling. Op de tweede helft kom je geen tentjes meer tegen.

restaurant-city-walls-dubrovnik

Waar zitten de rotsbarretjes?

Ook zijn er -zoals je op mijn foto’s zag- enkele eenvoudige barretjes op de rotsen aan de buitenkant van de city walls. Dit is natuurlijk ook heel leuk! Check wel even of je de muur weer op mag als je tussendoor naar de barretjes gaat.

restaurantje-rotsen-dubrovnik

Kun je ook op een ander punt de muur op?

Ik raad aan bij de Pile Gate te beginnen, maar aan de kant van de haven beginnen kan ook.

Kun je de tussendoor de stadsmuren af?

Het is niet aan te raden de stadsmuur te verlaten. Soms staat er een bordje als waarschuwing dat als je daar afslaat dat je dan de stadsmuur verlaat. Wil je er echt af dan kan dat natuurlijk wel daar.

stadsmuur-dubrovnik-af

Kun je zelf bepalen welke kant je oploopt?

Nee, de wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik is one way. Je loopt tegen de klok in de city walls rond. Hier zie je het begin- en eindpunt.

stadswandeling-dubrovnik-muur

Kun je de wandeling op slippers lopen?

Ben je een dagje in Dubrovnik en heb je toevallig je slippers aan dan kun je het best op slippers lopen, maar zelf vind ik het altijd fijner om net wat steviger schoenen aan te hebben als ik ga wandelen. Juist omdat het geen glad pad is maar ietwat oneffen zijn sneakers, lichtgewicht wandelschoenen of gewoon lekkere sandalen net iets fijner dan slippers. Maar het kan wel hoor; veel mensen deden het. Iets met een hak is niet handig.

Kun je de wandeling doen als je slecht ter been bent?

Als je niet goed kunt lopen of last hebt van je knieën zou ik het niet doen. Je moet toch best een aantal trapjes op en af. Maar echt zwaar is het verder echt niet.

Kun je de stadsmuren van Dubrovnik met een baby op?

Bezoek je Dubrovnik met een baby dan zou ik een rugdrager meenemen. Dan is het goed te doen. Met een buggy of kinderwagen kun je de stadsmuur niet op. Daar is het op de meeste stukken te smal voor, zeker voor een kinderwagen. Je houdt de boel dan teveel op. Bovendien is het ivm de trapjes niet handig. Ik denk dat het niet eens mag, hoewel ik in dit filmpje wel zag dat iemand de city walls met een buggy op ging.

Is de stadsmuur een aanrader met een peuter of kleuter?

Voor een zelf wandelende peuter is de muur op veel plekken vrij hoog en dus kan je kindje minder zien, maar toch zijn er ook genoeg punten waar vandaan peuters ook wat kunnen zien. Kleuters vinden een beetje klauteren vaak wel leuk en op zich is het veilig. Ze kunnen niet zomaar van de muur af vallen of zo. Ga niet op het heetst van de dag.

Ook met iets oudere kinderen is het wandelen over de stadsmuur zeker leuk om te doen in Dubrovnik!

kids-city-walls-dubrovnik

Mag de hond mee op de stadsmuur?

Ja, honden zijn toegestaan op de stadsmuur. Ik heb er zelf ook een gezien. Volgens mij mag een hond gratis de city walls op.

dogs-city-walls-dubrovnik

Mag je foto’s maken op de stadsmuur?

Ja, uiteraard mag je foto’s maken op de stadsmuur. Selfies, vergezichten of details van gebouwen dichtbij, vanaf de muur is het heerlijk fotograferen.

travel-blog-dubrovnik

Is het druk op de stadsmuur?

Een tijd terug had ik gelezen dat het echt absurd druk is tegenwoordig in Dubrovnik en dat je op de stadsmuren Dubrovnik ook file loopt. Allereerst viel het me in de stad zelf al mee (het was inderdaad druk, maar in mei was het erger hoorde ik) en op de city wall was het echt goed te doen. Uiteraard moet je niet verwachten dat je de enige bent, maar het kan prima. Ga je in een minder populaire maand dan is het natuurlijk helemaal fijn.

stadsmuur-dubrovnik

Wat is het beste moment om over de stadsmuren te wandelen?

Je kunt het beste zo vroeg mogelijk gaan. De muren zijn vanaf 8 uur open. Overdag is het wel erg warm en wellicht extra druk door cruisepassagiers. Maar… die komen ook wel eens juist vroeg aan. Ik liep van 10:15 tot 11:15u en dat was goed te doen.

Zonsondergang vanaf de stadsmuur van Dubrovnik

Vlak voor zonsondergang gaan is natuurlijk ook erg mooi. Ik vrees alleen dat het dan wel ook druk is. Tijdens de daadwerkelijke zonsondergang is de muur helaas net dicht, maar als je er in de zomer nog rond 7 uur ’s avonds bovenop kunt komen maak je vast wel mooie foto’s. Er zijn ook speciale sunset walking tours. De vertrektijd is afhankelijk van de maand waarin je gaat. In augustus is het om half 6. Maar persoonlijk zou ik het dan gewoon zelf doen net als ik deed.

Kun je ook zonder kaartje de stadsmuur op?

Nee, zonder kaartje kom je de stadsmuur niet op. Je kaartje wordt gescand en pas dan mag je het trapje op naar de muur. Tussentijds is er ook nog een controlepost.

Is het aan te raden de stadsmuren met een gids te bezoeken?

Persoonlijk wilde ik lekker alleen rondlopen en foto’s maken, maar wil je vooral veel weetjes en interessante informatie horen dan heeft het wandelen met een gids natuurlijk wel meerwaarde. Bezoek je de stadsmuren Dubrovnik met een gids dan moet je rekening houden met een tour van 2 a 2,5 uur. Je kunt dit van te voren boeken via o.a. Guide & Go.

Dubrovnik Card (met gratis bezoek aan stadsmuren Dubrovnik)

Ben je van plan wat meer van Dubrovnik te zien in 1 dag of ben je meerdere dagen in Dubrovnik, dan kan de Dubrovnik Card zeker interessant zijn. Het is een kortingspas voor 1, 3 of 7 dagen waarbij je gratis toegang krijgt tot 6 musea, 2 galleries, de city walls en enkele andere extra’s. Per volwassene mag 1 kind tot 12 jaar gratis met jou mee op de kortingskaart. Vraag ernaar bij de Tourist Info. Ik had een linkje, maar die blijkt niet veilig te zijn, dus die heb ik er weer even uitgehaald.

Tip: Koop je een Dubrovnik Card dan zit de entree voor de city walls er al bij in!

wandeling stadsmuren-dubrovnik-blog

Game of Thrones tour

Sinds Dubrovnik en ook specifiek de city walls meerdere seizoenen in de series van Game of Thrones te zien waren (o.a. voor de King’s Landing) is de wandeling nog populairder geworden. Niet ten onrechte, het is echt een aanrader om de wandeling over de stadsmuur te doen. Echte fans kunnen zelfs een speciale Game of Thrones tour doen, langs verschillende filmlocaties. Wel is dit vaak uitverkocht. Zelf moet ik bekennen dat ik Game of Thrones nog nooit gezien heb. Alleen nu kort in dit filmpje.

Luxe eten op de city walls

Heb je nog niet genoeg van de stadsmuren Dubrovnik, maar wel genoeg te besteden? Reserveer dan een keer een tafel bij 360’ Dubrovnik. Dit is wel een hele geweldige plek! De website alleen al straalt al kwaliteit uit, maar bekijk zeker deze foto’s ook even. Dat geeft de sfeer 10x beter weer dan die van mij overdag. Wauw! Let op: je moet wel reserveren!

360-dubrovnik

Rooftop restaurant Dubrovnik

Tijdens het wandelen over de wall spotte ik ook nog een klein rooftop terras. Het bleek het restaurant Above 5 rooftop te zijn.

above-5-dubrovnik

Hotel in Dubrovnik

Tijdens mijn eerste bezoek aan Dubrovnik (niet nu, maar in de winter) verbleef ik in het mooie boetiekhotel hotel Bellevue Dubrovnik. Aan zee! Dit is echt een absolute aanrader! Ga je niet in het hoogseizoen dan vind je soms een mooie aanbieding. Je leest meer over hotel Bellevue in dit blog over Bellevue van enkele jaren geleden. De reviews zijn nog steeds erg goed! Een hotel met vlucht boek je hier: stedentrip Dubrovnik.

Een ander erg mooi (luxe) plekje tipt een vriendin: Grand Villa Argentina.

Citytrip Dubrovnik of dagtrip Dubrovnik

Dubrovnik is leuk als citytrip op zich, maar het wordt ook veel door cruiseschepen aangedaan. Ben je op vakantie in Kroatië (in het zuidelijke deel) dan is een dagtrip naar Dubrovnik natuurlijk ook een must. Ook als je in het zuiden van Bosnië Herzegovina of in Montenegro op vakantie bent is Dubrovnik niet zo ver weg. Lees in dat geval ook mijn blog over mijn rondreis over de Balkan. In de zomer kan het erg druk zijn in Dubrovnik én op de weg, maar de kustroute vanuit Montenegro (en omgekeerd) is wel adembenemend mooi.

Boek een stedentrip naar Dubrovnik en bewonder deze mooie stad met eigen ogen!

visit-dubrovnik-kroatie

Op vakantie naar Kroatië

Met Transavia vlieg je in 2 uur en 10 minuten rechtstreeks van Rotterdam naar Dubrovnik. Wil je meer van Kroatië zien dan alleen Dubrovnik boek dan hier een vakantie naar Kroatië. Dubrovnik ligt helemaal in het zuiden, in Dalmatië. Alleen al daar is genoeg te zien met al die eilandjes voor de kust, dus boek nu je vakantie naar Zuid-Dalmatië.

Boek ook een vakantie naar Kroatië!

blogger-dubrovnik

Lijkt het jou ook leuk om eens over de stadsmuur van Dubrovnik te wandelen?

5 gedachten over “Wandeling over de stadsmuren van Dubrovnik”

  1. Even een update n.a.v. een social media post die ik zag van iemand die er nu et geweest is. De prijs voor een ticket om de stadsmuur op te gaan is anno 2023 35 euro. Wellicht is dat nog even fijn om te weten. Erg duur dus, maar desondanks vind i het nog steeds iets wat je eigenlijk niet mag missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven