Review Eagle Creek reistas op wielen: Cargo Hauler Rolling Duffel

Review Eagle Creek reistas op wielen: Cargo Hauler Rolling Duffel

Tijdens mijn rondreis door de Balkan testte ik een gloednieuwe Eagle Creek reistas. Een lichtgewicht reistas die toch supersterk is en waar veel in kan. Zoek je een grote reistas met wielen maar weet je niet precies welke maat en welke tas nou handig is lees dan zeker verder.

eagle-creek-duffel

De ideale reistas uitzoeken

Enige tijd geleden kreeg ik een mailtje van Campz Outdoor & Adventure. Ik mocht een tas uittesten en ik mocht nog zelf kiezen ook! Omdat ik wel eens een echt mooie en vooral handige reistas wilde bekeek ik het aanbod reistassen en reistrolleys.

Reistas of trolley

Ik wilde een reistas of reistrolley waar ik echt iets aan zou hebben; één die lang mee gaat en waar ik dus nog jaren plezier van zou hebben. Meestal gebruik ik mijn handbagage trolley of mijn rugzak. Maar een grotere tas of trolley had ik niet meer. Van mijn oude grotere trolley was de rits kapot gegaan. En de enige andere grotere tas op wieltjes die ik nog heb is van erg slechte kwaliteit en nog babyroze ook.

De hoogste tijd dus voor eens een echt mooie reistas. Normaal ga ik altijd voor goedkoop, maar nu kon ik zomaar een goede reistas of trolley uitkiezen. Wat fijn!

Hoe kies je de juiste reistas?

Ik zag zoveel mooie reistassen dat het voelde alsof ik in een snoepwinkel voor reizigers beland was. Maar welke tas moest ik kiezen en vooral voor welke reis? Niet elk tas is voor elke reis immers even geschikt. Een daypack (zoals de Osprey Archeon 25 rugzak die Aniek van Avontuur Op Reis testte) is iets heel anders dan een rugzak of reistas voor een langere reis. Ik moest echt iets hebben voor een langere trip!

Waar moet je aan denken als je een reistas of reistrolley koopt?

Uiteraard moet je eerst voor jezelf uitmaken of je een kleine of juist een grote reistas zoekt, met wieltjes of zonder, met een trekstang of alleen een hengsel, met de mogelijkheid om ‘m op je rug te dragen of niet, en met vakken of niet.

review-reistas

Waterdichte tas

Ook kun je rekening houden met andere eisen of voordelen zoals waterdicht, lichtgewicht, sterk, makkelijk op te bergen, etc. Of wellicht is toch vooral de prijs belangrijk voor je. Mag de tas maar een paar tientjes kosten, maximaal 100 euro of ben je bereid iets meer uit te geven voor een echt goede tas?

Een grote reistas

Ik vergeleek merken en maten en besloot uiteindelijk voor de Eagle Creek Cargo Hauler Rolling Duffel XL te gaan, een reistas op wielen (die je ook nog op je rug kunt dragen) en waar maarliefst 120 liter in kan, meer dan het dubbele dan in mijn rugzak past waar ik vorig jaar mee ging interrailen. Een maat L van 90 liter had ook gekund.

Handige tas voor een kampeervakantie

Eigenlijk zocht ik een tas die ook geschikt zou zijn voor de vakantie met de kinderen. Het liefst eentje waar de spullen van ons drietjes eventueel allemaal in zouden passen. Een wat grotere dan ik meestal gebruik dus. Vorig jaar reisden we met rugzakken, omdat we echt veel moesten lopen steeds, maar voor de aanstaande kampeervakantie zonder kledingkast leek me een tas die je helemaal open kan ritsen handiger.

Handige tas voor een rondreis

Omdat ik niet alleen de reis met de kinderen voor de deur had staan maar eerst nog een rondreis van 2 weken over de Balkan ging maken, besloot ik de tas tijdens die reis alvast te testen. Het leek me een handige tas voor een rondreis, dus waarom niet? Op de foto hieronder zie je de tas in Servië.

reistas-rondreis

Grote tas

In principe waren het veel meer liters dan ik nodig had, maar ach, dan hoefde ik niet zo te letten op wat ik inpakte en had ik nooit het probleem dat ik m’n tas niet dicht zou krijgen, wat handig is als je vrijwel dagelijks van hotel wisselt en alles steeds weer opnieuw moet inpakken en haast hebt.

Hup, alles erin, klaar!

Neemt weinig plek in

Wat uiteindelijk de doorslag gaf om de Eagle Creek Cargo reistas te bestellen was het feit dat je ‘m supercompact kunt opvouwen en hij dus altijd makkelijk op te bergen is als je niet op reis bent. Aangezien ik klein behuisd ben en geen zolder of extra bergruimte heb is dat zeker een voordeel. Het staat nooit in de weg.

Geen koffer die het hele jaar in de weg staat!

Een tas die ook als handbagage mee mag

Ik mocht er zelfs nóg een tas bij bestellen! En dus besloot ik ook de Eagle Creek Expanse Hauler te bestellen voor als ik weer eens met alleen handbagage zou reizen en een trolley niet zo handig zou zijn. De Expanse Hauler zag eruit als een superhandige tas die als een trolley open te klappen is en waar verrassend veel in kan (50 liter!). De tas kan ook nog op je rug en je mag er bij de meeste airlines gewoon de cabin mee in. Je ziet ‘m hieronder.

Ook de Expanse Hauler van Eagle Creek zag eruit als een toptas!

eagle-creek-expanse-hauler

Reistassen testen

Toen het pakket kwam was ik helemaal in mijn nopjes. Wat een topding dacht ik toen ik allereerst de kleine tas zag. Deze Expanse Hauler ging ik zeker een keer uitproberen, maar nu eerst de Cargo Hauler.

De grote Cargo Hauler XL zat opgevouwen in een klein pakketje dat maar net iets groter is dan een schoenendoos. Ongelofelijk dat daar een tas van 120 liter in zat! Mét wielen! Ik maakte ‘m open en het zag eruit als een supertas.

Zo’n grote tas die zo klein op te vouwen is!

lichtgewicht-reistrolley

Eagle Creek Cargo Hauler Rolling Duffel XL

Oké, hoe groot is hij precies, wat weegt hij? Dat is wat we willen weten toch? De Eagle Creek Cargo Hauler Rolling Duffel XL heeft een inhoud van 120 liter. Het formaat van deze Eagle Creek reistrolley is 82 x 35 x 40cm, maar zoals ik al zei dus als heel klein pakketje op te rollen als je ‘m niet gebruikt. Hij is zwart en weegt slechts 1,81 kilo!

De reistas weegt slechts 1,81 kilo!

eagle-creek-cargo-hauler

Lichtgewicht en sterk materiaal

De Cargo Hauler Rolling Duffel is ultra-lichtgewicht en gemaakt van onovertroffen Bi-Tech Armor Lite materiaal. Het is een speciaal soort polyester en het is PVC-vrij.

Hij heeft een gear vak (een kleiner vak met aparte rits bovenaan), maar bestaat verder uit één stuk. Ook kun je nog een slotje aan de ritsen bevestigen. De ritsen hebben een handig groot oog en werken goed.

Reistas op wieltjes

Goede wielen zijn belangrijk. Je wil niet dat tijdens je reis een wieltje kapot gaat, dus ook daar lette ik op. De wielen van de Cargo Hauler zijn groot en sterk. Het zijn heavy-duty wielen waarmee je op elk denkbaar terrein gemakkelijk vooruit komt.

wielen-reistas

Hoe draag je de tas?

De tas heeft verder meerdere handvaten en hengsels. Je kunt de tas achter je aan trekken, maar ook aan 1 handvat dragen (niet zo handig of al snel te zwaar) of op je rug dragen. De banden om de tas op je rug te dragen kun je er gemakkelijk af halen of weer aan vast maken.

eagle-creek-reistas

No Matter What

Op de verpakking staat ‘No Matter What’. Ik dacht dat ze hiermee refereerden aan het feit dat je ‘m op allerlei manieren kunt dragen en voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, maar het betreft de garantie. Garantie op ieder defect. Het is onverwoestbare bagage zeggen ze zelfs. Ook dat is natuurlijk mooi.

Ik ging het testen!

reistas-test

Mijn ervaring met de Eagle Creek Cargo Hauler

En dan nu wat je echt wil weten: hoe beviel de tas? Was hij net zo ideaal als hij eruit ziet? Wat waren de pluspunten en wat waren eventuele minpunten van deze Eagle Creek reistas? Lees hier mijn review en mijn persoonlijke ervaring.

Getest: de Eagle Creek Cargo Hauler

In juli vertrok ik naar de Balkan en heb ik de XL reistas van Eagle Creek meteen uitgebreid en grondig kunnen testen. Zoals ik al zei had ik ‘m eigenlijk uitgekozen voor de reis erna. Al snel merkte ik dat hij voor deze rondreis eigenlijk iets te groot was.

Diverse terreinen en divers vervoer

Wel moest de tas meteen de ultieme test doorstaan: bagagebanden op airports, meer dan 10 verschillende hotels, heel vaak busruim in busruim uit, veel getrek en gesjor aan de tas door de chauffeur, diverse terreinen, vijf landen, veel keitjes, stoepen en trappen op en af. Dat heeft de tas allemaal doorstaan, zonder schade aan de wielen of scheuren in de stof.

De tas kreeg veel te verduren!

reizen in de regen

Diverse weersomstandigheden: hitte en plensbuien

Ook qua weer kreeg de tas veel te verduren: veel felle zon en temperaturen boven de 30 graden, maar ook regen en zelfs echt een mega plensbui! Uitgerekend de keer dat we wat verder terug naar de bus moesten lopen, in Kotor, omdat de binnenstad autovrij is, regende het pijpenstelen. Maar… mijn Eagle Creek kon er allemaal tegen!

Ondanks het dunne materiaal van de Eagle Creek Cargo Hauler is de tas echt oersterk en waterdicht (mits je de flapjes goed over de ritsen laat zitten).

Een oersterke tas!

waterdichte-reistas

2 of 4 wieltjes

Lopend over de vele keitjes zag ik al snel dat de mensen in de groep die koffers met 4 wieltjes hadden het lastiger hadden dan de mensen die trolleys of tassen met 2 wieltjes hadden, zoals ik. Twee wielen is vaak handiger dan 4! Vier wieltjes is eigenlijk alleen op airports en bij korte stukken op effen terrein handig. Maar überhaupt was het natuurlijk fijn dat er wielen aan zaten.

reistas-op-wieltjes

Te zwaar

Wel is het goed te weten dat de tas wel erg zwaar wordt als je 120 liter vult. Logisch ook natuurlijk. Bij mij zat hij nog niet eens vol (maar wel voller dan ik mijn tassen normaal pak) en het was toch wel vrij zwaar, op je rug sowieso omdat hij door de grootte inzakt (en dus breder wordt) en het nooit zo ideaal zit als een echte rugtas, maar ook om de tas gewoon voort te trekken. Ik denk dat dit bij de 90 liter toch echt stukken makkelijker gaat. Voor langer reizen met een tas op je rug heb je echt heupbanden nodig.

Hoeveel liter is handig?

reistrolley-of-rugzak

90 liter of 120 liter?

Na lang twijfelen over de 90 liter en de 120 liter besloot ik voor de 120 te gaan, omdat ik er dus ook eens voor 3 personen spullen in wil kunnen doen. Als ik nu, nu ik ‘m gebruikt heb, opnieuw de keuze zou moeten maken, zou ik toch voor de 90 liter gaan, zeker als je de tas gewoon als grote reistas voor 1 persoon wil gebruiken. Ik had nu echt veel meer meegenomen dan ik normaal meeneem en had nog zat ruimte over.

eagle-creek-cargo-hauler-review

Trekstang

Persoonlijk miste ik bij deze Eagle Creek reistas toch echt een trekstang, zo’n uitschuifbare handgreep. Een stang maakt het voorttrekken van een reistas op wieltjes echt vele malen lichter. Met een stang kost het je eigenlijk geen moeite en nu wel. De tas kwam af en toe tegen mijn onderbenen aan, met een stang heb je dat niet. Wel was het hengsel gelukkig lang genoeg, ook voor iemand tussen de 1.75 en de 1.80 zoals ik.

Tas met of zonder uittrekbare handgreep

Ga je op een reis waarbij je steeds maar een klein stukje hoeft te lopen dan is de Cargo Hauler tas zeker geschikt. Wij hadden nu een paar keer dat we wat langer moesten lopen en dan mis je die stang echt, ook omdat er geen harde bodem in zit. Campz heeft ook heel veel tassen met handgreep, ook van Eagle Creek, dus kijk zelf wat voor jou handig zou zijn.

Lees hieronder mijn extra tips bij gebruik van de tas.

De bodem van de tas

Omdat de bodem slap is (juist omdat de tas oprolbaar is als je ‘m niet gebruikt) zakt de tas bij gebruik een beetje in. Je kunt er zelf eventueel een bodem in leggen: een stuk karton of een plaatje van iets anders, waardoor hij wat stijver wordt. Of misschien zelfs een langwerpige doos. Dan wordt de tas stijver en beter voort te trekken.

eagle-creek-reistas-op-wieltjes

Packing cubes

Zelf ben ik al een tijd fan van packing cubes. In mijn rugtas vind ik dat ideaal, maar in deze tas is het ook zeker een aanrader. Juist wat grotere packingcubes zorgen dat niet alles in de tas doorelkaar gegooid wordt maar dat de tas van binnen netjes geordend blijft. Bij mij werkte dat perfect. Iemand uit de groep gaf zelfs een compliment dat mijn tas er van binnen zo geordend uit zag.

eagle-creek-tas

Bagageriem

Doe er eventueel ook nog een bagageriem omheen zodat zodat de tas minder wijd uitzet maar iets smaller blijft. Hij is dan iets makkelijker op je rug te dragen, mits je de banden goed bevestigt. Ik had ze op de foto hieronder (in de tram) niet goed zitten, maar het is supermakkelijk weer goed te doen.

eagle-creek-rugzak-trolley

Flexibel

Doordat het geen hard cover bagage is, maar zacht materiaal, is de tas wel weer heel flexibel wat fijn is als er weinig ruimte is in een busje of in je auto of überhaupt voor een autovakantie. Je kunt de tas makkelijker ergens tussen proppen. Een harde trolley is dan veel onhandiger.

Een handige tas voor een autovakantie!

Voor welke spullen?

De tas is het handigst als je ‘m niet te zwaar maakt of als je veel mee moet nemen wat niet te zwaar is. Dingen met wat meer volume maar die niet zoveel wegen. Denk bijvoorbeeld aan een grote slaapzak en een matje, een lichtgewicht tent, etc. Er kan echt heel veel in!

Er kan heel veel in!

Voor wat voor soort vakantie?

Ook is de tas handig voor een gewone vakantie waarbij je niet te veel hoeft te lopen, maar op 1 of slechts een paar plekken verblijft. Hij is eventueel ook handig als een soort car bag. Maar voor een rondreis waarbij je elke nacht van accommodatie wisselt (zoals bij ons) vond ik ‘m net iets minder ideaal. Ook voor bijvoorbeeld een wereldreis zou ik ‘m absoluut niet gebruiken. Eagle Creek heeft dan nog genoeg andere reistrolleys die meer geschikt zijn, mocht je geen rugtas willen.

review-reistrolley

Handige reistas voor de winter of voor wintersport

Wel is de tas erg geschikt als je op vakantie gaat en een dikke winterjas of donsjas mee wil nemen, of als je bijvoorbeeld met koud weer in Nederland naar een warm land vertrekt waar je je jas verder niet meer draagt, maar wel op doorreis bent. Ook lijkt de tas me ideaal voor de wintersport: wintersportkleding, moonboots, etc, het past er allemaal makkelijk in. Juist omdat dat veel plek in neemt maar weinig weegt.

Een handige tas voor de wintersport!

Voor wie?

Ik vind de XL-tas iets geschikter voor mannen dan voor vrouwen. Vrouwen die een tas met veel opbergruimte zoeken zou ik toch echt max 90 liter aanraden of een tas met een trekstang. Dat laatste vind ik persoonlijk toch fijner.

Hoef je je niet steeds te verplaatsen of niet ver te lopen met je bagage of zitten er grotere maar niet te zware spullen in dan is deze Eagle Creek reistas wel een heerlijk grote tas die ik zeker kan aanraden. In vergelijking met een tas zonder wieltjes is deze reistas mét wieltjes dan toch fijner.

Wat kost de tas?

De Eagle Creek Cargo Hauler duffel XL 120L No Matter What kost 170 euro. Vind je dat te veel of zoek je net iets anders? Hier zie je alle Eagle Creek tassen die Campz heeft. Ook mét stang! En ook de Expanse Hauler die ik nog niet getest heb, maar die er heel handig uit ziet. Die Eagle Creek reistas kost 100 euro.

Hopelijk heb je iets aan mijn review gehad zodat je de juiste tas kunt kiezen die helemaal bij je (reis) past. Succes!

De Eagle Creek tassen in dit blog heb ik gekregen van Campz. Ik heb ze gratis gekregen, maar ik heb wel mijn eerlijke mening gegeven.

3 gedachten over “Review Eagle Creek reistas op wielen: Cargo Hauler Rolling Duffel”

  1. Ziet er een handige tas uit! Heb een vergelijkbaar model van Mares. Eigenlijk bedoeld voor duikmateriaal maar net omdat de tas zo compact op te vouwen is, neem ik die soms mee voor een niet-duikreis ook. Heb de tas wel nog nooit als rugzak gedragen hoewel dat eigenlijk wel kan.
    Ook trouwens fan van packing cubes 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven