Unieke ervaring: Dinner in the Sky

Unieke ervaring: Dinner in the Sky

Dinner in the Sky! Wat een unieke ervaring was dat! Dineren op grote hoogte! Ik deed het en hier lees je hoe het was!

Dinner in the Sky

De wind in onze haren, de zon op ons gezicht. Niets dan een klein plateautje onder onze voeten. We zweven op 50 meter hoogte, met een grandioos uitzicht over de bossen. Ver onder ons, in de tuin van het kasteel, lopen mensen zo klein als mieren. Koks zijn mee omhoog gegaan en bereiden op twee vierkante meter de heerlijkste amuses voor ons. Hangend in de lucht drinken we champagne. Dit is Dinner in the Sky.

dinner-in-the-sky-nederland

Een bizarre droom? Nee, dit is echt!

High wine in the sky

Of ik mee wilde naar een high wine, vroeg Henriëtte Bokslag (van Travel around with me en Wellness Spots). En niet zomaar een high wine, maar een échte high wine, op 50 meter hoogte! Een high wine in the sky, bij Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Georganiseerd door Dinner in the Sky Nederland.

Een high wine, maar dan écht een high wine!

henriette-bokslag

Dinner in de sky in andere landen

Nederland is overigens niet uniek hoor met deze High Wine en Dinner in the Sky. Het concept komt uit België en bestaat al in zo’n 60 landen. Van Monte Carlo tot Malta, van Dubai tot Brazilië en van India tot Colombia, in al deze landen hebben al dinners in the sky plaatsgevonden.

Tip! Zoek je een bijzonder cadeau? Doe eens een Dinner in the Sky cadeau!

Mooie beelden van Dinner in the Sky op andere bijzondere plekken

De beelden van Brussel zijn heel gaaf! En nog mooier is het natuurlijk op een warme locatie met een mooie stad als panorama en een zonsondergang boven zee. Bekijk deze foto’s maar. Split, Casablanca, Lissabon en Tel Aviv zijn toch ook wel hele gave plekken om een sky dine te ervaren…

Unieke ervaring

Wauw, zoiets unieks, dat wilde ik ook wel. Ik hou van wijn en lekker eten, en als je dan op zo’n bijzondere locatie, zo hoog in de lucht, van een high wine met luxe amuses mag gaan genieten, dan is dat wel heel gaaf. Een kans die niet iedereen krijgt. Zoiets bijzonders moest ik natuurlijk meemaken.

Twijfel: durfde ik dit wel?

Maar toen ik ja had gezegd sloeg de twijfel toe. Durfde ik dit eigenlijk wel, zo hoog? Ik ben niet zo van de spannende dingen; van pretparken en kermissen krijg ik hoofdpijn, enge attracties sla ik het liefst over en dingen als bungee jumpen of zipp linen zul je mij al helemaal nooit zien doen. Ineens was ik bang dat ik misselijk zou worden en ondertussen schoot het recente ongeluk met die attractie in Amerika door mijn hoofd. Kortom, deed ik hier eigenlijk wel goed aan?

Ja, ik ging het doen!

En toch ging ik het doen. Dit was echt wel iets bijzonders om mee te maken. Ik vertrouwde erop dat het goed zat met de veiligheid. Nu alleen het weer nog, want dat was wel even een dingetje. Zulk schitterend zomerweer hadden we niet gehad de afgelopen tijd. Het was regenachtig en koud voor de tijd van het jaar. En we moesten nog netjes gekleed ook.

bos-wassenaar

Aankomst bij Kasteel de Wittenburg

In het oude autootje van Henriette komen we aan bij Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Dat valet parking er bij dit chique evenement bij zat wisten we al. Ze mag haar sleutels inleveren en de auto wordt keurig geparkeerd. Op mijn hoge hakken en in een zwierige rok word ik aan de arm van een alleraardigste man de trap op geleid, de rode loper over, een andere wereld in.

Kasteel-de-Wittenburg-vanuit-de-lucht

Het kasteel

‘Het is eigenlijk geen écht kasteel,’ vertelt Ralf Meppelder, de directeur van De Wittenburg. Een bijzondere locatie is het wel. En sfeervol ook.

In het verleden werd Kasteel de Wittenburg als congrescentrum en vaak ook vergaderlocatie voor het bedrijfsleven gebruikt. Tegenwoordig wordt het vooral veel voor bruiloften gebruikt. ‘Je hebt dan het hele kasteel voor jezelf’, vertelt hij erbij; er zijn nooit meerdere bruidsparen tegelijk.

Daarnaast zijn er regelmatig andere evenementen. Zelf ken ik het bijvoorbeeld van een feestje van de Vrijdagborrel. En wist je dat je er ook kunt slapen?

lunch-in-the-sky

Hoogwerker in de tuin van het kasteel

Nadat we op de foto zijn gezet wandelen we al champagne nippend de mooie tuin van het kasteel in. In de tuin hebben al enkele andere genodigden zich verzameld. Ietwat angstig maar vol verwachting bekijken we de hoge mast waaraan het gevaarte al hangt te bungelen. De high lunch is nog gaande. Af en toe gaat het platform iets naar beneden, dan weer omhoog. Ook wij zullen zo door de hoogwerker 50 meter de lucht in worden gehesen.

Ben ik zenuwachtig? Nee, eigenlijk niet meer.

dinner-in-the-sky

Belafonte Event Group

Als de eerste club weer veilig beneden is worden we nog even de serre in geroepen voor een korte speech van de organisatoren, oftewel de mannen achter Dinner in the Sky: Ben de Rooij, Ron Schouten en Dennis van de Zande. Zij zijn van de Belafonte Event Group dat gevestigd is in het World Trade Center. Zij geven ook het luxueuze Belafonte Lifestyle & Business Magazine uit. De mannen zijn zichtbaar trots op wat hier nu gaat gebeuren. Op de unieke belevenis die we zo gaan hebben.

‘U kunt deze van de bucketlist afstrepen!’

Champagne

Champagnekenner Hinke de Jong vertelt nog even over de champagne die we bij de ontvangst gekregen hebben (een Blanc de Noirs) en over de totaal andere champagne die we zo in de lucht gaan krijgen: een Blanc de Blancs, 100% Chardonnay, met de bijnaam ‘De Gedurfde’. Heel toepasselijk!

Hinke werd in 2016 trouwens benoemd tot dé Champagne Ambassadeur van Nederland, dus ze weet wel waar ze over spreekt. Ze is eigenaar van Brouzje (waarvoor ze champagnes importeert en verkoopt, maar altijd alleen van de kleinere champagneproducenten) en reist graag, uiteraard ook door de Champagnestreek. Ze heeft zelfs Champagne Travel opgericht.

hinke-de-jong

Zanger Remko Harms

Ex LA The Voice zanger Remko Harms zingt nog een nummer en dan gaat hij met ons mee de lucht in. Ik kende hem niet, maar dat zegt waarschijnlijk meer iets over mij. Op zoek naar Joseph, waar hij ook aan mee deed, heb ik nooit gezien; de musicals waar hij in speelde ook niet. Maar bij het grote publiek is hij wel bekend. Na LA the Voices is hij een solocarrière begonnen en onlangs zong hij nog voor de man van Oprah. Ik moet toegeven, hij heeft inderdaad een erg mooie stem.

Remko-Harms

Chef-kok in de lucht

Omdat het ook een culinaire belevenis moet zijn gaan er twee koks mee de lucht in. Op slechts een paar vierkante meter zullen zij de heerlijkste amuses voor ons bereiden. Eén van hen is chef-kok Marc Smeets. Hij is bekend van onder andere het Kurhaus, maar is nu iets anders gaan doen. Wil je catering op maat of een chef for rent, dan moet je bij hem zijn.

 chefkok-marc-smeets-aan-het-werk

Na de instructie worden we ingesnoerd

We krijgen nog een korte instructie en daarna worden we één voor één naar onze plaatsen geleid. Het zijn stevige stoelen die fijn zitten. De gordels gaan vast. Mannen in speciale pakken zorgen dat alles veilig verloopt en snoeren ons goed in. Eén gordel tussen je benen door en twee riemen over je schouders die aan de achterkant vast worden gemaakt. Vallen zullen we niet.

Wie nog naar het toilet moet, moet dat nú doen.

Tassen en telefoons

Onze telefoons moeten we goed vasthouden. Als er een hoesje om zit glijdt hij niet zo snel weg en kun je ‘m ook voor je op tafel leggen. En die tas die Henriëtte hier bij zich heeft? Die mag niet mee.

dinner-in-the-sky

Ik ga zo iets heel spannends doen, twitter ik.

Wie, wat, waar, wat ga je doen? Vragen mensen direct. Ik schrijf nog dat ik zo omhoog getakeld word voor een High Wine in de Sky.

dinner-in-the-sky-tafel

dinner-in-the-sky-weer

Daar gaan we!

Het aftellen is begonnen, we gaan bijna de lucht in! Er wordt ons nog een goede vlucht gewenst en dan gebeurt het, we zweven omhoog. Wat een gaaf moment! Het gevoel, de view, de gezichten van iedereen ook. Eng is het niet, het is alleen maar mooi. Langs de bomen omhoog, het kasteel al snel onder ons, met uitzicht over Wassenaar en Den Haag. Ondertussen neem ik een slokje.

champagne-in-the-sky

Wind

Even is er een flinke windvlaag die iedereen een seconde doet schrikken of naar glazen doet grijpen, maar daarna is het weer rustig. Mensen nemen selfies of genieten gewoon. De zon is zelfs doorgekomen! Kijk ons nou! Wat is dit gaaf!

Wauw, dit is nog eens een vrijmibo!

ralf-meppelder

selfie-time

dineren-op-grote-hoogte

Best hoog…

dinner-in-the-sky-nederland

uitzicht-bossen-wassenaar

 

bijzondere-dingen-doen

bavette

mooi-uitzicht-wassenaar

fotograferen-tijdens-dinner-in-the-sky

Filmpje van de high wine

In de lucht maak ik een kort filmpje. Ik verzend het meteen. Op de Facebookpagina van Follow my footprints kunnen mensen direct meegenieten. Je kunt de video ook op YouTube terugvinden. (Vreemd trouwens dat het filmpje automatisch hierin werd geüpload, normaal komen mijn filmpjes allemaal op mijn andere YouTube account terecht.)

kok-dinner-in-the-sky

Culinaire verwennerij

We hadden weliswaar een high wine, maar ook daar zitten amuses bij, en nog luxe ook. De eerste gang wordt meteen al uitgeserveerd: een voortreffelijke gamba met een crème van bloemkool en stukjes hazelnoot erbij.

gamba-amuse

Daarna volgt nog meer heerlijks: zeebaars, als een ceviche, rauw dus, met tomaat, mango en avocado. Wat een bijzondere combinatie! Goddelijk!

amuse

Weinig eetlust? Welnee!

Ik hoorde een journalist de vraag stellen aan een ander, maar nee hoor, de hoogte heeft totaal geen invloed op mijn eetlust, in tegendeel, ik geniet er extra van. En er komt nog meer aan: bavette! Een mooi dik stukje rundvlees met asperges en pompoen. Wat een verwennerij. Meer dan ik bij een high wine met ‘amuses’ had verwacht!

bavette

Wijnarrangement

Bij elke gang werd uiteraard een bijpassende wijn gekozen. Na de champagne werd de witte wijn ingeschonken: een Chenin Blanc van wijndomein Simonsig in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

chefkok-Marc-smeets-zanger-Remko-Harms

Bij de bavette kregen we een rode wijn uit 2010, een mix van Merlot en Cabernet Sauvignon van Chateua de la Commanderie in Lalande-de-Pomerol in Frankrijk.

high-wine

Toetje

Waarschijnlijk eet ik toch te weinig buiten de deur (ik hou er erg van hoor, daar ligt het niet aan), of ik kook te weinig diners voor anderen (klopt), maar ik kende de term Eton Mess niet. Het bleek en heerlijk toetje te zijn. Omdat we alweer naar beneden waren gegaan heb ik ‘m iets te snel op moeten eten (en er geen foto meer van gemaakt), wat jammer was, maar verder was het top.

Op en top genieten!

dinner-in-the-sky-veilig

Hoe was het?

Eenmaal terug aan de grond krijgen we nog een afsluitend drankje en praten we nog even gezellig met wat anderen na. Wat was het ontzettend leuk om mee te maken. Eigenlijk was het veel te kort. Ik had nog wel een half uurtje langer willen zweven.

Ook Langsheng Hu zien we nog even. Deze uit China afkomstige Nederlander is sinds begin dit jaar de eigenaar en kasteelheer van De Wittenburg.

kasteeltuin-Wassenaar

Was het eng?

Misschien vraag je je af of het eng was of denk je: ‘Nou, jij liever dan ik!’ Het was echt niet eng! Oké, als je hoogtevrees hebt moet je het misschien niet doen, maar heb je dat niet, dan is dit echt goed te doen. Zelf ben ik met dit soort dingen niet zo’n held, ik hou bijvoorbeeld niet van achtbanen en zou nooit gaan bungeejumpen, maar het is echt niet eng. Je merkt bijna niet dat je zo hoog zit. Als je niet naar beneden kijkt valt het 100% mee.

dinner-in-the-sky-den-haag

Meer vragen over Dinner in the Sky

Wellicht zit je van te voren nog met een heleboel vragen. Ik zal er een aantal die mogelijk in je opkomen hieronder beantwoorden.

Zit je lang in de lucht?

 • Officieel stond er een half uur voor de high wine, maar dat zou ik erg kort hebben gevonden. Al met al zaten wij met de high wine iets minder dan een uur in de lucht. Als je voor een lunch of een diner kiest duurt het uiteraard langer. Daar staat in principe 60 minuten voor, met een uitloop naar een uur en een kwartier.

Wat kost zoiets?

 • Ik had het geluk gratis mee te mogen, maar normaal betaal je natuurlijk wel een aardig bedragje om het te doen. En niet voor niks, het is ook echt iets exclusiefs. Het is nog vrij onbekend, je krijgt heerlijke amuses en wijnen en uiteraard een onvergetelijke ervaring. Het is echt een belevenis. Lunch of diner kosten 250 euro per stoel. High wine 150.

Kun je het vaker doen?

 • Dinner in the sky in Wassenaar was eenmalig. Gedurende 2 dagen waren er meerdere shifts met mensen die de culinaire reis in de lucht maakten. Er waren gedeeltelijk genodigden en gedeeltelijk betalende gasten. Er staan nog geen nieuwe data op het programma, maar er komen wel nieuwe edities en events aan. Het was eerder ook al mogelijk in Tilburg, Ede en Rotterdam.

Iets te vieren? Doe Dinner in the Sky cadeau!

dinner-in-the-sky-belafonte-den-haag

Voor wie is het bedoeld?

 • Ondanks dat particulieren ook een plekje konden bemachtigen, is de zakelijke markt het eigenlijke doel. Het kan met een incentive of zakenrelatie, maar de tafel kan ook volledig geboekt worden als een uniek teamuitje, een bijzondere vergaderlocatie, een feestelijk iets met je bedrijf dat bijvoorbeeld zoveel jaar bestaat, of wat dan ook. De locatie kan wisselen. Een volledige tafel (voor 22 personen) kostte in dit geval 4.950 euro, een high wine 2.500 euro.

champagne-high-wine-wassenaar

High tea of high beer

 • Behalve een high lunch, een high wine of een high dinner is ook een high tea of een high beer denkbaar, of wat een klant maar wenst.

Draait het platform in de lucht?

 • Nee, het platform zelf blijft op dezelfde plek, maar de hoogte wisselt steeds. Je stoel kan wel een klein stukje draaien, als een bureaustoel, maar niet zo ver.

Kun je zelf bepalen waar je zit?

 • Niet helemaal. Je kunt het wel een beetje aangeven als je naar een plekje wordt geleid, maar niet van te voren al.

Zit je naast elkaar?

 • Als je met je partner of een andere bekende bent word je uiteraard naast elkaar gezet.

Mag ik mijn tas mee naar boven nemen?

 • Grote tassen, volle handtassen of rugzakjes kunnen niet mee. Überhaupt zo min mogelijk losse spullen. Ik had zelf een heel klein en dun handtasje overdwars, dat kon wel.

Wat moet ik aan?

 • Bij ons was de dresscode tenue de ville. De meeste mensen waren echter minder chic dan ik gedacht had. Zelf had ik een rokje aan en hoge hakken. Omdat het frisser werd had ik toch nog een (minder chic) vestje aan moeten doen.

Wat voor schoenen moet ik aan?

 • Als je chic moet is een hakje leuk voor vrouwen, maar het hoeft niet per se. Wat wel belangrijk is is dat je schoenen aantrekt die niet uit kunnen vallen. Je hebt wel een plateautje voor je voeten, maar toch.

Moet ik mijn lange haren vast doen of kan ik ze los laten hangen?

 • Ik had speciaal voor de wind en om het wat chiquer te maken mijn haar in een strakke knot gedaan, maar halverwege heb ik die alsnog uitgedaan omdat ik dat leuker vond. Het waait wel een beetje, maar het kan wel. Doe lekker wat je zelf het fijnst vindt. Een pet of hoed zou ik niet doen, die kan af waaien.

bijzondere-ervaring

Wat zie je?

 • In ons geval zag je de bossen bij Wassenaar en een stuk van Den Haag. Het wordt ook wel in stadscentra gedaan, en in het buitenland ook aan de kust.

Wat krijg je bij de high wine?

 • Champagne, een witte wijn, een rode wijn en heerlijke amuses.

amuse-in-the-sky

Wat is het verschil met de high lunch en de high dinner?

 • Bij de lunch en het diner is het menu uitgebreider en stonden er bijvoorbeeld ook oesters op de kaart.

menu-dinner-in-the-sky

Wat als je iets niet lust of niet mag eten?

 • Speciale dieetwensen kun je van te voren doorgeven.

Mag je roken?

 • Nee, roken tijdens de ‘vlucht’ is niet toegestaan.

Wat als je naar de wc moet?

 • Tussendoor naar de toilet gaan kan helaas niet. Dat is niet zo gek ook natuurlijk. Je moet het dus even ophouden. Als je van te voren gaat komt dat wel goed. Zo heel lang zit je niet in de lucht.

hoogtevrees

Wat als je iets laat vallen?

 • Dat moet je niet doen. Waarschijnlijk ben je het dan kwijt of is het kapot. En je wil er ook geen ander mee raken. Voor de veiligheid is het terrein eronder wel afgezet. Maar let dus goed op je telefoon, zonnebril of wat dan ook.

 

Mag je foto’s maken?

 • Ja, uiteraard mag je foto’s maken. Houd je telefoon of eventuele camera wel heel goed vast of goed boven de tafel als je ‘m niet gebruikt en stoot niemand aan die net een foto maakt.

Word je niet misselijk?

 • Misselijk word je ook niet. Je schommelt niet, maakt geen enge bewegingen, maar alles gaat vrij soepel en geleidelijk.

Wat als je het toch te eng vindt?

 • De kans dat je het echt te eng vindt is klein. Mocht je lichte hoogtevrees hebben dan zou ik niet op de hoeken gaan zitten, maar ergens meer in het midden merk je de hoogte niet zo. Juist ook omdat je een tafel voor je hebt voelt het minder eng.

Mogen kinderen ook de lucht in?

 • Kinderen van minimaal 1.20 mogen de lucht in. Allebei mijn kinderen zouden dus qua lengte al mee mogen, maar om eerlijk te zijn zou ik dat nog niet zo snel doen. Ik zou er toch minimaal 1.40 van maken denk ik. Of minstens 10 jaar. (Als je nou echt niet meer weet wat je met je geld moet doen dan is het wel een onvergetelijk kinderpartijtje bedacht ik me, maar dat zal nog niet zo snel gebeuren lijkt me.)

Is het niet koud?

 • Ik zou me inderdaad niet te fris aankleden, want boven waait het meestal toch wel. Bij ons waren er ook fleecedekentjes, maar die heeft volgens mij niemand gebruikt.

Wat als het gaat regenen?

 • Er is een overkapping, dus je wordt niet meteen drijfnat. De mensen die de high dinner deden op dezelfde dag als dat ik er was hebben wel een flinke bui gehad. Erger kan bijna niet, maar nog zat de sfeer erin! Kijk maar:

Bijzonder huwelijksaanzoek in de lucht

Heb je dit gelezen en denk je dat ik zou ik ook wel eens willen? Er komen nog nieuwe Dinner in the Sky Events aan. Data zijn nog niet bekend.

Misschien is het wat voor het bedrijf waar je werkt. Je kunt het allicht eens laten vallen. En ook privé kun je er iets mee. Wat dacht je van een wel heel bijzonder huwelijksaanzoek?

dinner-in-the-sky-wassenaar

Nog kort even dit

Misschien denk je wel: jeetje, moet dit nou allemaal? Er zijn zoveel mensen die het slecht hebben in de wereld en waar dit geld ook goed voor gebruikt kan worden. Eigenlijk vind ik dat je dan wel gelijk hebt. Het is natuurlijk ook niet nodig, maar zo is het met zoveel dingen. Ik had het geluk het kosteloos te mogen ervaren en het was wel echt heel gaaf! Dat had ik toch maar weer meegemaakt.

blogger-dinner-in-the-sky

Heeft er iemand een antirimpelcrèmepje voor me? 😉

travel bloggers-Henriette-en-Denise

En nog even een foto (die hierboven) die vanaf de andere kant gemaakt is, in dit geval niet door mij dus, maar door Mandy Groenewegen van ThisistheHague. Je ziet haar (opzij kijkend) op de foto hieronder die ik wel weer maakte. Met de skyline er mooi bij.

dineren-skyline-den-haag

tuin-kasteel-wittenburg

Overnachten in Kasteel de Wittenburg

Romantisch overnachten op Kasteel de Wittenburg kan ook. Dit kan al vanaf 140 euro per kamer per nacht en dan zit je op een unieke locatie. Heb je altijd al eens in een historisch pand op een groot landgoed willen slapen, dan moet je dit een keer doen. In de reviews zijn gasten die je zijn voorgegaan in elk geval lovend! Misschien alvast een leuk idee voor Valentijnsdag. Of om cadeau te doen met kerst of bij een andere gelegenheid aan je ouders of je geliefde. Leuk ook om Wassenaar te combineren met een dagje of lang weekend Den Haag.

logeren-in-kasteel-wittenburg

high-wine-in-the-sky

Dat was nog eens een vrijmibo!

travel-around-with-me-in-actie

Dank je wel Henriëtte dat ik mee mocht. Voor wie het leuk vindt: Henriëtte heeft ook nog een iets langer filmpje gemaakt. Je kunt het hier zien.

Wat lijkt jou nou een mooie stad of geweldige locatie voor een dinner in the sky?

4 gedachten over “Unieke ervaring: Dinner in the Sky”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven