7 plekken om dieren te zien in Bangkok

7 plekken om dieren te zien in Bangkok

Dieren zien in Bangkok? Dat kan! Je verwacht het misschien niet in een grote stad, maar er zijn maarliefst 7 plekken in Bangkok waar je naar dieren kunt kijken. Niet alleen in Dusit Zoo, dé dierentuin van Bangkok, maar ook in andere animal farms en ‘dierenparken’ die je kunt bezoeken. In dit blog lees je waar je haaien, slangen, vlinders, insecten, katten en krokodillen vindt.

Van aquarium tot insectarium, en van snake farm tot safariwereld, Bangkok heeft het allemaal. Er zijn zelfs kattencafé’s en een husky café!

Dierentuinen en dierenparken in Bangkok

Uiteraard kun je kakkerlakken, muggen, muizen, ratten, katten en zelfs slangen ook gewoon in het wild tegenkomen, en ook op de markt zie je soms vanalles, maar ik bedoel hier de speciale dierentuinen en farms die je kunt bezoeken om er iets meer over te weten kunt komen. Of je nou zonder kinderen of met kinderen Bangkok bezoekt, dit is altijd leuk om te doen.

haai-sealife-bangkok

7x dierentuinen in Bangkok

  1. Dusit Zoo

Dusit Zoo was vroeger de privé tuin van koning Rama V. Inmiddels is Dusit Zoo al heel lang dé dierentuin van Bangkok. Het is zelfs de oudste dierentuin van heel Thailand.

Update 2019: Dusit Zoo is sinds september 2018 gesloten. Er komt een nieuwe dierentuin ten noorden van Bangkok. 

Tijdens mijn laatste bezoek aan Bangkok heb ik de Zoo niet bezocht, maar lang geleden wel. Het is een relatief kleine dierentuin, dus het kost je niet de hele dag, maar het is toch even leuk, zowel met als zonder kinderen. Het is een ontspannen en goedkoop uitstapje tussendoor, als je even de drukte van de stad wil ontvluchten.

dierentuin-bangkok

Behalve dieren bekijken kun je in Dusit Zoo waterfietsen huren en even lekker dobberen op het meertje. Je ziet het op de foto hieronder.

De entreeprijs voor volwassenen is 150 baht en voor kinderen 70 baht. Vergeleken bij Nederlandse dierentuinen is dat niet duur.

zien-in-bangkok

2. Sealife

Sealife is ook populair, zeker met kinderen. Misschien ben je wel eens in Sealife in Scheveningen geweest, maar je vindt Sealife ook op andere plekken in de wereld. Behalve in Nederland bestaat het ook in Engeland, Duitsland, Amerika, Italië en dus ook in Thailand.

Op de site van Sealife Bangkok zie je wat er allemaal te zien is. Wandel ‘onder water’ door de Ocean Tunnel en bekijk haaien van dichtbij in de speciale Shark Walk.

Haaien en kwallen bekijken

kwallen-sealife

3. Snake Farm

Het meest bekende park in Bangkok is Lumpini park. Ik noemde het al in mijn blog met activiteiten, excursies en tips in Bangkok. Hier vlakbij ligt de Snake Farm, behorend bij een onderzoeksinstituut van het Rode Kruis.

Je leert hier wat je moet doen als je een giftige slang tegenkomt, ze laten zien hoe gif wordt ‘onttrokken’ en je hoort nog meer interessante dingen. Hier kun je recente (en heel positieve!) ervaringen lezen.

slangen

4. Butterfly Garden & Insectarium

Een ander populair park in Bangkok is het Rot Fai Park. In dit park is een botanische tuin, de Queen Sirikit Botanical Garden, met daarbij een vlindertuin met meer dan 500 kleurrijke vlinders. Ook kun je er allerlei insecten zien.

Tip: het is niet ver van de Chatuchak Weekend Market, dus als je de markt ook wil bezoeken kun je het mooi combineren. Na een bezoek aan de drukke markt is het fijn hier even tot rust te komen.

dierentuin-bangkok

5. Crocodile Farm

In de tijd dat ik in Bangkok werkte was de Crocodile Farm populair, maar daar hoor je nu niemand meer over. Ik heb even gecheckt of het nog bestaat. Het bestaat inderdaad nog, maar bekommer je je om het welzijn van dieren dan is het misschien beter om niet te gaan. Persoonlijk zou ik voor één van de andere opties kiezen.

Wil je er toch naartoe? Crocodile Farm ligt niet ver van Ancient City dat ik in mijn andere blog met tips in Bangkok al noemde.

krokodil-thailand

6. Safariworld

Safariworld is niet alleen een dierenpark maar is eigenlijk een safaripark, marinepark en pretpark in één. Ik ben er zelf niet geweest. Wil je meer weten bekijk dan de website of lees deze blog over Thaise attractieparken nog even.

7. Kattencafé Caturday

Tot slot iets heel anders: een kattencafé. Caturday! Dit is geen dierentuin of attractie maar gewoon een café met katten. Net als Den Haag dat heeft. Voor echte kattenfans of voor gezinnen met kindjes die de poezen van thuis missen is het misschien een idee.

Ik zou er niet speciaal naartoe gaan, maar wellicht is het leuk als je in de buurt bent; bijvoorbeeld als je van plan was het Jim Thompson House, shopping mall Central World of de markt Pratunam te bezoeken; die liggen er alledrie relatief dicht in de buurt.

Voorheen zat er ook nog een kattencafé bij Sukhumvit Road; Purr Cat heette het, maar deze is inmiddels gesloten. Dichterbij Khao San Road en Rambuttri zit tegenwoordig overigens nóg een kattencafé las ik deze week toevallig bij Explorista, een andere travel blogger. Zij schreef over het Kitty Cat Café.

Mocht je denken: ‘Hé, die poes hieronder ken ik!’, dat klopt. Die foto maakte ik op Zante.

cat-cafe-bangkok

Bonustips: hondencafé en konijnencafé

Toen ik net nog even een geschikte link zocht over Caturday kwam ik toevallig ook nog een hondencafé tegen: het True Love Husky Café. En daarna werd ik ook nog getipt over een Rabbito Café.

Een husky café en een konijnencafé!

Het welzijn van dieren in Thailand

Ben je een absolute dierenfan en bekommer je je echt om ze? Bekijk dan ook de site van de Wildlife Friends Foundation eens. Deze stichting is opgezet door de Nederlander Edwin Wiek. Hij zet zich al jaren in voor het welzijn van dieren in Thailand.

Reisblogster Daisy van All Day Every Daisy geeft tips om dierenleed op reis te voorkomen.

Welke dierentuin wel of niet bezoeken?

Persoonlijk zou ik zeggen ga niet naar dierenshows, maar bezoek bij voorkeur de plekken waar dieren goed behandeld worden, waar ze de ruimte hebben en de plekken die vooral ook een educatief doel hebben, zoals de Snake Farm.

Welke dierentuin lijkt jou het leukst? Welke plek zou jij graag willen zien in Bangkok? En welke zoo of farm zou je níet zo snel bezoeken?

Meer lezen over Bangkok

Ik schreef nog meer blogs over Bangkok en Thailand. En er volgen er nog meer. Wil je niks missen like dan de Facebookpagina van Follow my footprints. Of lees alvast de blogs hieronder. Tip: ga zeker fietsen in Bangkok!

2 gedachten over “7 plekken om dieren te zien in Bangkok”

  1. Ruim een week geleden ging ik een kijkje nemen in de PATA zoo, op de 6e en 7e verdieping van het PATA shopping center in Pinkhlao Thonburi. Ik had er veel slechte berichten over gelezen, oa van Edwin Wiek. Het is inderdaad een “vreemde” zoo, op het “dak” van een shopping center. Maar ik ben blij dat ik er geweest ben, en vind de omstandigheden waarin de dieren leven best wel slecht. Er is oa een gorilla van 31 jaar oud, en die zit daar al meer dan 20 jaar in zijn uppie “gevangen”.

  2. Wat een leuk artikel en goed om te weten voor ‘later’ als kleuter wat groter is! Wij zijn op veel plekken in Azië geweest, maar gek genoeg nog niet in Bangkok. Een alligator farm heb ik ooit in Florida bezocht. Maar ik krijg er nu kippenvel van. Net als van de slangenfoto trouwens. Brrr. Dat Caturday lijkt mij heel leuk. En de Butterfly Garden. Ik ben meer van de ‘lieve’ dingen volgens mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven