Follow my footprints op de Azoren

Follow my footprints op de Azoren

Nog voordat ik officieel met Follow my footprints begon bezocht ik de Azoren. Op het eiland Terceira, één van de Azoren, ging ik mee met een fototour. Met een klein groepje reisde ik in een 4×4 jeep langs de mooiste landschappen en plekken op Terceira.

Voor mijn blog op een vrouwensite schreef ik er dit korte blog over:

Foto’s van de omgeving

Of je nou privé of voor je werk op reis gaat, los van een paar selfies die je misschien met je smartphone maakt, sta je zelf lang niet altijd op de foto. Vaak ben je drukker met het maken van foto’s van de omgeving of van de kinderen (als je die hebt) dan dat je gaat vragen of iemand misschien een keer een foto van jóu wil maken.

In het verleden plaatste ik na een reis wel eens foto’s op Facebook en dan vroeg iemand daarna grappend: ‘Was je er zelf eigenlijk ook bij?’

Foto’s van jezelf

Natuurlijk bestaan er zelfontspanners (wie gebruikt die nog?), als je kinderen hebt gaan die op gegeven moment ook foto’s maken (mijn kinderen zouden niets liever willen), en ook met de intrede van de mobieltjes met camera en de nog altijd ongekend populaire selfies is het allemaal wel enorm veranderd, maar op selfies sta je doorgaans ook alleen maar met je hoofd of kijk je toch een beetje selfie-achtig. Onverwachte foto’s zijn leuker. Niet altijd (aarggh, rimpels!), maar vaak ook wel.

Mee met een fototour op Terceira

Op Terceira, één van de eilanden van de Azoren, ging ik mee met een fototour. In een 4×4 jeep tourde ik samen met een klein reisgezelschap langs de mooiste landschappen en plekken van Terceira, één van de negen eilanden van de eilandengroep.

Update: deze tour was van Temáticaventura, wat later Explorazores heette, maar bestaat inmiddels helaas niet meer.

Het grappige was dat de chauffeur (tevens fotograaf en organisator van de tour) ondertussen foto’s van òns maakte. Ideaal als je alleen reist en niet steeds aan anderen wil vragen of ze even een foto van je willen maken, want stiekem is dat achteraf vaak toch wel heel leuk om te hebben.

Actiefoto’s en het resultaat

En zo zag ik mezelf dus eens in actie; soms in poses die allerminst charmant maar vaak wel heel grappig waren. Misschien juist omdat ik het vaak net even niet door had. Hieronder een paar voorbeelden. Je ziet steeds de ‘actiefoto’ links en daarnaast de foto die ik zelf op dat moment maakte rechts. Leuk effect toch?

Follow my footprints in actie op de Azoren:

Fototour terceira deel 1 foto 1

Eén van de vele miradouros (uitzichtpunten) op de Azoren. Op deze foto zie je er één op Terceira. Ook zie je duidelijk de zo kenmerkende lappendekens waar het eiland om bekend staat.

Fototour terceira deel 1 foto 2

De grotten bij Algar do Carvao. Denk niet: o, een grot, dat geloof ik wel, want deze is echt heel gaaf! Ongelofelijk diep (dat zie je hier niet, het liep namelijk nog veel verder door), een beetje ‘spooky’ zelfs, maar ook mooi met al die varens tegen de oude vulkaanmond.

Fototour Terceira deel 2 foto 3

Ook een medereiziger maakte foto’s. Waaronder deze. Links zie je de foto die hij maakte, rechts de foto die ik op dat moment maakte.

Fototour terceira deel 2 foto 4

En nog één. Heel charmant. 😉 Maar dat uitzicht…

Meer foto’s die Rodrigo Bento (de fotograaf) tijdens de tour maakte:

Denise-Miltenburg-Azoren

Ik in de hoofdstad van Terceira: Angra do Heroismo (foto: Rodrigo Bento)

terceira-landschap

In het binnenland van Terceira (foto: Rodrigo Bento)

azoren-explorazores

Samen met andere deelnemers tijdens de fototour op Terceira (foto: Rodrigo Bento)

De Azoren: geweldig mooie landschappen en uitzichten

De Azoren staan bekend om de geweldig mooie landschappen. De eilanden zijn vulkanisch, maar -omdat het er best vaak regent- zijn ze wel heel groen! Op heel veel plekken heb je prachtige uitzichten. De Azoren behoren echt tot de mooiste eilanden van Europa!

Ontdek de adembenemende Azoren

Meer weten over de Azoren? Kijk op Visit Azores of wacht meer blogs af. Er is nog genoeg om over te schrijven (of het nou over de flora, het eten, de dorpjes of wandelen gaat) en ik heb nog zoveel (nog niet eerder getoonde) mooie beelden!

TIP: Lees hier over mijn whale watching tour!

Beste reistijd en prijs

Wil je er zelf naartoe? Juni t/m september is de beste periode om naar de Azoren te gaan. Toch zijn er ook mensen die eerder of zelfs later gaan. De kans op regen is dan echter wel iets groter.

Andere eilanden van de Azoren

Ik vloog naar de Azoren via Sao Miguel. Behalve op Terceira was ik ook op Flores, als individuele persreis. Ik vond Flores nog mooier dan Terceira!

Een variant van deze blog heeft op VrouwOnline gestaan. VrouwOnline is helaas begin dit jaar gestopt.

10 Comments

  1. Yvonne

    Wat leuk, een keer zo lekker veel foto’s van jezelf! Herkenbaar dat dit er vaak bij blijft en je dan soms gevraagd wordt of je er zelf ook bij was. Een paar weken terug was ik met andere bloggers in Deventer en daar zijn er ook wat foto’s gemaakt van mij, bezig met de camera… zo leuk!
    Yvonne onlangs geplaatst…Wel of geen straatfotografie?My Profile

  2. Maud

    Het is nog niet zo lang geleden dat ik een blog online plaatste dat de Azoren op de wishlist staat.. En dit artikel bevestigt alleen maar waarom.. Wauw! Wat een prachtige natuur.. En zo’n fototour.. Wat leuk! Zo kom je inderdaad zelf nog eens (supercharmant) op de foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *