Oud & Nieuw feesten in Den Haag: NYE 2016-2017

Oud & Nieuw feesten in Den Haag: NYE 2016-2017

UPDATE! Ben je weer op zoek naar een gaaf feest met Oud & Nieuw in Den Haag? De allerleukste plek om 2018 in te luiden? Hier vind je 3 hippe Haagse hangouts waar jij New Years Eve high in the sky kunt vieren: NYE rooftop party’s in Den Haag.

Hieronder lees je de blog die ik in 2016 schreef. De genoemde locaties zullen ook dit jaar weer een feest organiseren, dus je kunt ze zeker nog even checken!

Oud & Nieuw feest kiezen

Met wie, hoe en waar Oud & Nieuw vieren, dat is elk jaar weer de vraag. Zeker als je single bent, een stel zonder kinderen, of als ja als gescheiden ouder op oudejaarsavond zonder kinderen bent, is het vaak toch wel leuk om iets bijzónders te doen met NYE. Een leuk feest op een mooie plek. In Den Haag bijvoorbeeld!

Een etentje met vrienden is natuurlijk fijn, en met de familie gezellig aan oliebollen ook leuk, en met je partner (of gewoon lekker in je eentje) onder een dekentje naar de oudejaarsconference van Javier Guzman of Claudia de Breij kijken klinkt eveneens best aantrekkelijk, maar een tof feestje met vriend(inn)en is ook zo gek nog niet. Het jaar even goed uitluiden. Al was het alleen maar omdat dit jaar misschien ook niet echt jóuw jaar was. Dat gaan we in 2017 anders doen…

Feestend het nieuwe jaar in!

feest-kurhaus

Toch is kiezen best lastig. Leuke feestjes zijn er zat, maar welke sfeer kun je er verwachten? Je hebt misschien ook wat eisen: niet te ver, niet te duur, niet te jong publiek. De juiste muziek en entourage, ‘gewoon gezellig’ of een tikkeltje chic. Een speciale dresscode of juist liever niet? Met vuurwerk, met champagne of iets met verschillende zalen? Vooral leuk ná twaalven of juist op het moment suprême?

nye-party-kleding

Welk feest kies je?

Per feest geef ik de uitgaanslocatie, de prijs en de tijden aan. En uiteraard iets over muziek of thema. Als je de betreffende sites bekijkt zie je vanzelf welk feest vooral een ‘zien en gezien worden’-sfeer heeft en waar het gewoon ‘ongedwongen gezellig’ is.

Als de organisator het feest als evenement op Facebook heeft gezet (meestal wel) kun je bovendien zien wat voor soort mensen geïnteresseerd zijn in het betreffende feest en wie van je vrienden misschien zelfs al besloten heeft te gaan.

Misschien maakt het je allemaal niet eens zo zeer uit, maar weet je gewoon niet precies wat er op 31 december allemaal is en kan. Daarom dit overzicht. Een lijstje met Oudejaarsfeesten in Den Haag. Voor wie in Den Haag en omgeving woont of het hier heel graag eens wil meemaken. Onderaan lees je wat ik zelf doe. 😉

De leukste Oud & Nieuw feesten tijdens de jaarwisseling in Den Haag:

vuurwerk

Champagne Skyball in the Penthouse

Voor het gaafste uitzicht tijdens Oud & Nieuw moet je natuurlijk in The Penthouse in de Haagse Toren zijn. Sowieso is het al een bijzondere plek en vanaf de 42e etage kun je ook nog eens al het vuurwerk bewonderen dat boven de stad wordt afgestoken, zowel binnen als buiten.

De Champagne skyball kost 75 euro en is inclusief Taittinger champagne om 00:00u en lekkere bites. Een luxe viergangendiner vanaf 19:00u al kan ook, maar dan betaal je wel (veel) meer. Een luxe party voor de liefhebber dus. Het feest zelf is van 22:00u tot 2:30u.

Meer info: Champagne Sky Ball in de Penthouse (vlak naast station Hollands Spoor)

oud-en-nieuw-in-t-goude-hooft

Disco Classics New Year Party in ’t Goude Hooft

En heel ander soort feestje is het Oudejaarsfeest van de Disco Train. Ander publiek, maar wel gewoon gezellige party people. Met muziek uit de jaren 70, 80, 90, 00 (van Michael Jackson tot Shakira en nog veel meer floor fillers), op verschillende etages en met verschillende zithoeken.

Van 21:00 tot 5:00u. Leeftijd: 25+ (veel dertigers, veertigers en vijftigers)

Ticket (inclusief glas champagne, hapjes, garderobe, toiletten en normale drankprijzen).

 • Early Bird: 32,50
 • Late Bird: 42,50 euro

Zelf was ik hier 4 jaar geleden, in Club 1660, in de kelder van ’t Goude Hooft, maar dan tijdens het Oud & Nieuwfeest van de Vrijdagborrel. Dit jaar is de New Years Eve Party van de Vrijdagborrel niet in Den Haag, maar in Rotterdam.

vuurwerk-scheveningen

Nieuwjaars DOOP in de Grote Kerk

Een feest in de Grote Kerk in Den Haag. Een mooie locatie! Zelf vierde ik hier in 1999-2000 de millenniumwisseling!

Let op: dit feest begint pas om 00:15u. Meer informatie: Dit is DOOP. Ticket:

 • Vroege Vogel tickets en Koorknaaptickets zijn al uitverkocht.
 • Kerkganger ticket: 28 euro
 • Laatste rondje om de kerk-tickets: 35 euro

vuurwerk-boulevard

Goud & Nieuw – Golden Boys & Friends

Op de Grote Markt is geen Oud & Nieuw feest, dus sla het hoekje om en ga gezellig naar de Rootz.

Van 23:00 tot 06:00u. Lees meer op de site van Rootz en op de Facebookpagina. Ticket:

 • Voorverkoop: 15 euro
 • Na 1:00u 10 euro boete (slim)
 • Dragqueens: gratis

Super Heroes in ’t Paard

Zoals ze zelf zeggen: ‘Trek je cape uit de kast, zet je masker op en activeer je titanische partykrachten voor New Years Eve.’ Wellicht is het helemaal jouw ding. De dresscode? Super heroe, villain of sidekick. Maar ook undercover helden zijn welkom. 😉

Van 22:00u tot 5:00u. in ’t Paard. Meer info: NYE Super Heroes. Ticket:

 • 25 euro (voorverkoop)
 • 35 euro (aan de deur)

nye-plein-denhaag

Masquerade New Year’s Eve in Danzig

Een Oud & Nieuw feest bij het Plein in Den Haag. Van 22:00 tot 5:00u.

Ticketprijs vooralsnog onbekend. Hou de Facebookpagina in de gaten.

NYE Special in Millers

Oudejaarsavond met diverse DJ’s in Millers op het Plein. Muziekgenre: house, dance en pop. Een feest waar denk ik een wat jonger publiek op af komt. Van 22:00 tot 5:30. Ticket:

 • 25 euro (voorverkoop)

Future van de Toekomst in BINK36

NYE-feest Future van de Toekomst van PIP. Zoals ze zelf zeggen: ‘een nacht om eeuwig te herinneren’. En: ‘Waar vroeger alles beter leek, weten wij wel beter.’

Van 23:00 tot 6:00u. op de Binckhorstlaan in Den Haag. Tickets:

 • 15 euro (uitverkocht)
 • 20 euro (nu)
 • 25 (later)

De Tijdmachine op New Years Eve in Club Westwood

Een feest in de Westwood, met DJ Stan Lee. Of je nou 20, 30 of 50 bent, je bent vanaf 0:00u welkom voor een reis door de muziekgeschiedenis. Niet duur en met alleen maar vrolijke hits met een flinke bass. Meer info op de Facebookpagina van het feest. Tickets:

 • Early Woodpecker 12 euro
 • Normal Woodpecker 15 euro

kurhaus-by-night

070 NYE Party: Glitter & Gold in het Kurhaus

En tot slot nog een echt ‘zien en gezien worden’-feest: de New Years Party van de 070-borrel. Met een internationale DJ. In het Amrath Kurhaus in Scheveningen! Muziekstijl: lounge-disco met een beetje ‘Ibiza’. Van 21:00u tot 04:00u. Tickets:

 • Vroege vogel: 39,95
 • VIP (inclusief 3 drankjes naar keuze): 89,95
 • Groepsticket: 6 personen (inclusief 1 fles Moët & Chandon): 250 euro

De kopfoto van deze blogpost en de eerste foto maakte ik tijdens een ander feest in het Kurhaus: MUST. Nu gaat het om een feest van de 070-borrel. Een sfeerimpressie zie je hier:

Wacht niet te lang

Tip: zie je iets wat je écht leuk lijkt, wacht dan niet te lang en koop kaarten. Het wordt vaak niet alleen duurder naarmate je langer wacht, maar het kan straks ook uitverkocht zijn. Soms zijn kaarten op 31 december nog verkrijgbaar, maar soms ook niet, en het is zonde als je net achter het net vist.

Nou, welke je ook kiest, als je maar met wat gezellige, leuke en vooral lieve mensen bent. Heel veel plezier alvast!

Hotel boeken in Den Haag

Kom je van buiten Den Haag en wil je Oud & Nieuw hier wel eens meemaken? Boek dan 1 of meerdere nachtjes in een hotel. Op loopafstand. Ideaal toch? Tip: boek ook de nacht van 1 op 2 januari nog, dan hoef je niet vroeg op te staan op 1 januari.

Ga je naar het feest in Scheveningen? Blijf dan slapen op de Pier! Het is vlakbij!

Ben je in december of het begin van de kerstvakantie al in Den Haag? Lees dan ook mijn tips voor activiteiten in Scheveningen in december.

Meer feesten met Oud & Nieuw?

Weet of organiseer je zelf nog iets leuks, meld het vooral bij de reacties. Dat mag ook heel ergens anders dan in Den Haag zijn.

Waar luid ik 2017 in?

Zelf ben ik dit jaar gewoon thuis met mijn kleine schatten en daar heb ik óók heel veel zin in! Ze verheugen zich op heel veel oliebollen en op opblijven zo lang ze kunnen. Een knusse avond dus. Heb je net als ik kinderen dan wil je waarschijnlijk ook het állerliefst bij ze zijn als ze nog zo klein zijn. Kijk dan toch…

oud-en-nieuw-met-kinderen

Hoe dan ook…

Geniet ervan!

En anders… Tijdens de jaarwisseling 2017-2018 zijn er vast ook weer leuke feesten. Een jaar is zo voorbij.

oud-nieuw-feestje

Oudejaarsavond in een andere stad

Vorig jaar vierde ik overigens Oud & Nieuw in Amsterdam, varend over  ’t IJ.

nye-in-amsterdam

Het jaar daarvoor was ik thuis met de kinderen en het jaar daarvoor vierde ik het in een club én op de Stradum in Dubrovnik!

nye-in-dubrovnik

Lees ook de update met daarin 2 gave nieuwe plekken in Den Haag: NYE 2017-2018!

Ga jij het nog op een bijzondere plek vieren? 

16 gedachten over “Oud & Nieuw feesten in Den Haag: NYE 2016-2017”

 1. Ik heb het niet zo voor oud en nieuw. Meestal ben ik de babysit! haha. Twee jaar geleden heb ik wel NYE gevierd in Sydney en bij de harbour bridge. Dat kon ik moeilijk overslaan! Dit jaar zal ik waarschijnlijk moeten werken… Hoera voor de horeca…

  Een vriendin van mij heeft het al een aantal jaren in Den Haag gevierd en het zag er wel altijd heel leuk uit! (Het gemaskerd bal denk ik dat het was)

 2. Het is echt bizar dat 2016 al bijna om is. Wat is er veel te beleven in Den Haag, erg leuk! Ik was van plan om naar Delft te gaan dit jaar maar misschien dat ik toch nog maar een paar station langer in de trein moet blijven zitten. Erg leuk!

  1. Leuk hè? En naast de feesten is er nog veel meer leuks in Den Haag. Ik ben nog met blogs bezig, maar ik wil er weer eens teveel tegelijk schrijven. 😉

 3. Het is weer lastig kiezen! Ik vond vorig jaar het vuurwerk bij de Hofvijver wel tof, alleen het was na 10 minuten ook gelijk klaar. Is er niets op de Pier overigens?

  1. Ha Sanne, nee, op de Pier niet dit jaar. Het vuurwerk bij de Hofvijver zag ik vorig jaar inderdaad bij verschillende mensen op Facebook voorbij komen.

 4. Ik geef niet veel om Oud & Nieuw en heb het niet zo op vuurwerk (heb ooit vuurwerk in mijn haar gehad…is goed afgelopen hoor). Ik ga dit jaar lekker bij mijn broer en schoonzus gourmetten 🙂 . Er valt wel veel te beleven in Den Haag!

 5. Luid met ons het nieuwe jaar in tijdens de “Crazy Cocktail Night” van Wave Cocktail & Dance Bar.

  * Hele avond worden er gratis shotjes uitgedeeld
  * R&B / house / hiphop / trap / salsa en nog meer muziek stijlen zullen worden gedraaid
  * Happy hour (buy one get one free) tussen 00.30 – 01.30 u

  De toegang is geheel GRATIS en iedereen is welkom!

  Je vindt ons op het volgende adres (zijstraatje van het Plein):

  Korte Houtstraat 5 A
  2511 CC Den Haag

  meer info:

  http://www.wavecocktailbar.nl

  Contact:

  wave-entertainment@outlook.com
  06-45671171

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven