Ruzafa: hippe wijk met leuke restaurants en barretjes in Valencia

Ruzafa: hippe wijk met leuke restaurants en barretjes in Valencia

Ruzafa (in de l’Eixample) is een hippe wijk in Valencia. Je vindt er leuke restaurants en barretjes. Ben je in Valencia en wil je lekker uit eten gaan of leuk uitgaan in de stad, dan moet je dus in Ruzafa zijn. Hier zitten Valencia’s hotspots en lekkere adresjes! Overnachten in Ruzafa is dan natuurlijk ook fijn!

Ruzafa

Vooral ’s avonds is Ruzafa (op zijn Valenciaans Russafa) the place to be. In de Calle Cádiz, de Calle Sueca en de Calle del Litorato Azorín vind je veel trendy restaurantjes en bars waar veel locals komen.

Best bewaarde geheim van Valencia

Lang was Ruzafa het best bewaarde geheim van Valencia, maar nu weten steeds meer mensen het te vinden, zowel de Valencianen zelf als inmiddels ook mondjesmaat wat meer toeristen.

L’Eixample

Ruzafa ligt in de L’Eixample in Valencia en is echt een wijk in opkomst. Het leuke is dat je in Ruzafa alternatief, trendy en traditioneel doorelkaar ziet.

mooi-ruzafa-valencia

Restaurants en bars in Ruzafa

Wil je dus lekker eten en gezellig uitgaan in Valencia sla Ruzafa dan niet over. Het ideale is dat alle tentjes hier vlakbij elkaar liggen, dus lijkt de ene je niks dan loop je door naar de volgende. Of drink iets bij het ene barretje, eet iets bij een andere en blijf nog even gezellig hangen bij weer een andere.

De leukste uitgaansstraten

In dit blog wandel ik door de genoemde straten in Ruzafa (de leukste straten van Ruzafa!) en ik laat je de sfeer proeven. Je zou de Calle de Cádiz voorzichtig de ‘bar street’ van Valencia kunnen noemen, maar gelukkig is deze plek nog niet bekend bij de massa.

uit-eten-in-ruzafa

Foodie hotspots Valencia

Niet alleen noem ik barretjes maar ook de meest opvallende restaurants die ik zag. En dat zijn er veel! In de Calle Sueca vind je vooral de wat hippere adresjes en foodie hotspots. Je kunt er Spaans of Valenciaans eten, maar je ziet er juist ook veel andere internationale keukens.

Vegetarische restaurants Valencia

Uiteraard vind je ook vegetarisch restaurants in Valencia. Je komt ze in het lijstje hieronder van zelf tegen.

Waar heb ik het lekkerst gegeten in Valencia?

Aan het eind vertel ik bij welk restaurant in Valencia ik het allerbest gegeten heb. En ja, dat was in Ruzafa.

lamaldo-valencia

Zelf leuke eettentjes ontdekken

Als ik online iets lees over een superleuk cafétje of een plekje waar je echt moet gaan eten, dan denk ik wel eens: ja, dan moet je dat helemaal gaan zoeken, in een vreemde stad, terwijl zelf ontdekkingen doen ook leuk is. Natuurlijk is het handig om op tips af te gaan, maar stel het is dicht of je vindt het toch niks, dan sta je daar. Beetje zonde van je tijd. Daarom dacht ik weetje wat, ik kies voor een buurt waar heel veel leuks hij elkaar zit en ik fotografeer gewoon veel méér eettentjes dan slechts één. Zo krijg je wel een beeld van de sfeer maar kun je toch nog zelf kiezen.

Uit eten en uitgaan in Valencia: restaurants en bars in Ruzafa:

Café Berlin, calle de Cadiz 22, 46006 Valencia. Stijlvol, excentriek en shabby chic. Voor een hapje en een drankje tussen vintage meubilair. Vlakbij de hoek met Carrer de Dénia.

ruzafa

La Fustería food & drinks, calle de Cadiz 28. Wijn, bier en de mediterrane keuken.

abarca-ruzafa-valencia

Abarca, calle de Cadiz, 42

guernica-ruzafa-valencia

Guernica, calle de Cadiz, 42. Vlakbij de hoek met de Carrer de Puerto Rico.

sushi-valencia

Mossén sushi & tapas, carrer de Mossèn Femenia 24. Tegenover de twee hierboven, bij de hoek met de Carrer de Puerto Rico en de Calle Cádiz.

taberna-asiatica-tao-tao

Taberna Asiática Tao Tao, calle de Cádiz 37. Aziatisch restaurant tegenover de sushitent van net.

porque-lo-digo-yo-bar

Porque lo digo yo, calle de Cádiz 39, vlakbij de Carrer dels Tomasos. Een restaurant met een wel heel opvallende naam: porque lo digo yo. Dit betekent namelijk ‘Omdat ik het zeg!’

la-bella-de-cadiz

La Bella de Cádiz, calle de Cadiz 54. La bella de Cádiz, het mooie meisje uit Cádiz, valt meteen op. Buiten staat een flamencodanseres.

en-la-parra-ruzafa

En la Parra, calle de Cádiz 47. Een wijnbar met een leuke sfeer, maar meer voor een drankje dan voor een hapje.

tula-russafa

Café Tula, calle de Cádiz 62. Gewoon eenvoudig en gezellig. Ondanks dat het net geregend had zat het terras alweer vol.

backstage-russafa

Backstage Russafa, calle del Literato Azorín 1.

la-serena

La Serena, carrer del Literat Azorín 8

Copenhagen, ook op de carrer del Literat Azorín 8. Pal naast La Serena. Vegetarisch restaurant.

ubik-russafa

UBIK Café, carrer del Literat Azorín 13, tussen de Calle de Sueca en de Calle de Cádiz. Ga je met kinderen naar Valencia dan is UBIK ook een aanrader. Ze hebben een aparte kinderhoek.

Wandel daarna weer even terug richting de Calle Cádiz zodat je de volgende adressen niet mist.

mala-uva-valencia

Mala Uva, calle de Cadiz 64. Cervezas (verschillende soorten bier), tapas y vinos (wijn). Op de hoek met de Calle Literato Azorin.

la-casa-vella-ruzafa

La Casa Vella, calle de Cádiz 55. Vorig jaar zat La Casa Vella er nog in. Voor zover ik heb kunnen achterhalen heet deze tent sinds begin 2016 de Caravan bar; het is een broodjeszaak geworden.

microteatrevalencia-ruzafa

Microteatre valència, calle de Cádiz 59. Spreek je Spaans dan is het misschien leuk om een korte theatershow mee te pakken. Check wel even of het in het Spaans of in het Valenciaans is, want dat klinkt echt heel anders. Je kunt in dit kleine theater ook gewoon voor een hapje of een drankje terecht.

Update 2020: het microtheater is helaas weg.

piknik-valencia

Piknik, calle de Cádiz 70. Update 2020: Piknik is helaas weg.

Niet op de foto staan de Red Cup Burger Club, Sabors Rusafa, Nolita Space en Sambhu. Datzelfde geldt voor La más bonita in de Calle de Cádiz. Vooral die laatste ziet er erg leuk uit. La más bonita zit behalve in Ruzafa ook op het strand.

entrepans-herbolari-vega

L’Herbolari Entre/pans, calle de Cádiz 65. Vegetarisch en veganistisch.

mio-bio-valencia

Mio Bio, calle de Cádiz 67. Mooi biologisch vegan restaurant. Update 2020: helaas is MioBio weg.

el-rebujito-calle-de-cadiz

El Rebujito. Calle de Cádiz, 71.

lamaldo-restauranttip-valencia

Lamaldo, calle del Literato Azorín 17. Onopvallend restaurant met terras en Spaanse keuken. Een absolute aanrader! Over deze onverwachte topper lees je onderaan meer.

hotspot-valencia-the-black-turtle

The Black Turtle, calle de Sueca 51. Trendy en stoere look. Populaire tent met burgers en meer.

tecolotes-valencia

Tecolotes, calle de Sueca 51. Een beetje zonde om Mexicaans te gaan eten in Valencia, maar het kan.

calle-de-sueca

Malmö, calle de Sueca 46. Vegetarisch restaurant.

gandhara-club-valencia

Gandhara, calle de Sueca 42. Deze tent zag er erg leuk uit, ze hadden ook een beachclub, maar informatie checkend krijg ik de indruk dat beide clubs gesloten zijn. Mocht je in de buurt zijn check even of dat zo is.

el-rodamon-de-russafa

El Rodamón de Ruzafa. Calle de Sueca, 47.

ingredients-valencia

Ingredients, calle de Sueca 40. Leuk, zag er apart en kwalitatief goed uit.

el-rus-russafa

El Rus, calle de Sueca 35. Café met terras, op de hoek met de Calle de Puerto Rico.

bars-ruzafa

Comic & Casa Pepe, allebei op calle de Sueca 33.

calle-de-sueca

Taberna Malvaloca, calle de Sueca 30.

olhops-valencia

Olhöps, calle de Sueca 21. Cerveza artesana, oftwel ambachtelijk bier. Bijzonder biertje proeven?

Meer leuke adresjes in Ruzafa (insider tips!)

Ik deelde dit blog in januari 2020 weer op de Facebookpagina van Follow my footprints. Eline, die in Valencia woont, gaf aan dat enkele zaken weg zijn. Vaak zijn er wel weer leuke andere voor in de plaats gekomen. Zij schrijft: ‘Leuk ook zijn Dando Leña en bijvoorbeeld Café ArtySana voor brunch. Waar Amadeus zat, zit nu een ander leuk lokaal!’

Russafa it is!

nuevo-barrio-ruzafa

Van kroegentocht tot ‘ir de tapas’

Het lijkt me duidelijk: Russafa it is! En dan te bedenken dat dit nog lang niet alles was! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je nergens iets kunt eten of drinken in Valencia. Als je eenmaal in deze straten bent barst het van de leuke tentjes. Het lijkt me duidelijk, ga hier gewoon naartoe. Keuze genoeg! Of je nou op één plek blijft, hier en daar wat tapas wil eten of een kroegentocht wil doen.

mercat-de-russafa

Discotheken

Ben je echt op zoek naar een discotheek of nachtclub, of een bar die tot later open is? Dan kun je naar Pub Planet Valencia, Radio Transito, Carpe Noctem of naar discotheek Nylon Club. Ik heb ze echter zelf niet bezocht.

Mijn persoonlijke restauranttip in Ruzafa

Waar at ik nou het lekkerst in Ruzafa? Dat ontdekte ik de dag erna pas. Zondag overdag ging ik namelijk terug. Ik at werkelijk voortreffelijk bij restaurant Lamaldo in Calle del literato azorin, op nummer  17.
Dit restaurant was niet zo trendy, en ze waren helaas ook niet bepaald klantvriendelijk, maar het was zó geweldig lekker! Werkelijk culinair en van hoogstaande kwaliteit. En toch super goedkoop. Een menu kost daar rond lunchtijd slechts  12,50. Echt een geheimtip!

menu-lamaldo-ruzafa

Absolute aanrader!

uit-eten-in-valencia

Bacalao

Ik at berenjena con bacalao (aubergine met kabeljauw) en bacalao con verduras. Als toetje koos ik voor tarta de almendra. Ook al was dit een blogreis ik was niet verplicht her te gaan eten. Ik heb het zelf uitgezocht; de gerechten op het krijtbord spraken me aan. Toen ik zei dat het het beste was wat ik tijdens mijn verblijf in Valencia had gegeten konden ze toch wel lachen/blij kijken.

markt-ruzafa

Mercat de Russafa

Ben je er overdag? Sla dan de markt niet over: de Mercado de Ruzafa (Mercat de Russafa op zijn Valenciaans). Hier vind je o.a. groenten, fruit, vlees en kaas. Let wel even op: op zondag is de markt gesloten.

ruzafa-markt

Andere adresjes vlakbij de markt

Tegenover de markt kun je eventueel nog even voor een Turkse thee bij Dede gaan. Voor als je inmiddels genoeg wijntjes, cocktails of horchatas gedronken hebt.

dede-valencia

Dede, carrer de Donoso Cortés 2.

terras-valencia

Amadeus Lounge, carrer del Pare Perera 5. Deze is helaas permanent gesloten las ik. Zit er iets nieuws in, laat het me weten!

valencia

Waar in Valencia ligt Ruzafa precies?

Ruzafa ligt zoals ik al aangaf in de wijk L’Eixample. Deze wijk (die je ook in Barcelona hebt) herken je aan een soort rasterpatroon. Alle huizen liggen in vierkante huizenblokken met ‘afgesneden’ hoeken. Je kunt dit een beetje zien op de foto die ik vanuit het vliegtuig maakte. Je ziet hier de aangrenzende wijken Arrancapins, Extramurs en een heel klein stukje van de Ciutat Vella, de oude wijk. In de ‘L Eixample zijn het nog meer rechte blokken.

ruzafa-valencia

Even zoeken in de L’Eixample

Als je daar eenmaal in de buurt bent kan het toch nog even zoeken zijn. Dat had ik ook. Ik had geen straatnaam doorgekregen, alleen de wijk Ruzafa. Ik kwam op de fiets aan via één van de bredere straten. Ik had mijn fiets ergens vastgezet en was gaan wandelen. Op de kaart zag ik de Carrer de Russafa, dus ik dacht ‘Dan zit ik goed’, maar daar is het nog net niet. Even blijven lopen dus.

Ineens zag ik een gezellige bedrijvigheid en had ik de juiste straat te pakken. Jongeren bij trendy cafés, stellen die restaurants binnen gingen. Overal gezelligheid. Dit was duidelijk de straat waar het gebeurde, ook al was het een licht regenachtige avond.

ruzafa

Overige straten en restaurants in Ruzafa

In de Calle Cádiz vond ik het het leukst, maar ook in de straat die daar dwars doorheen loopt, de Carrer del Litorat Azirín, zitten leuke restaurants en barretjes, net als in de Calle Sueca. Maar ook in omringende straten of net iets verder weg in de wijk Ruzafa zitten enkele goede restaurants, zoals in de Calle Conde de Altea (Carrer Compte d’Altea op zijn Valenciaans), de Carrer de Puerto Rico, Carrer de Martí, Carrer de Xàtiva, Carrer de l’Almiral Cadarso, etc.

Tip: zoek een appartement of hotel in Ruzafa!

Calle of carrer?

Wellicht ten overvloede nog dit: ik heb het steeds over de Calle de Cádiz, de Calle de Sueca en de Calle del Literato Azorín gehad. Calle betekent uiteraard straat. In het Valenciaans is dit respectievelijk de Carrer de Cadis, Carrer de Sueca en Carrer del Literat Azorín.

ubik-ruzafa

Ruzafa overdag

Overdag is het minder hip en happening, maar ook dan kun je er uiteraard doorheen wandelen. De façades van de huizen zijn mooi. Gevels in allerlei tinten, van geel tot groen en bordeaux rood. Uiteraard breng je zoals ik net al zei ook een bezoekje aan de markt in Ruzafa, die weer heel anders s dan de twee andere grote markten die ik in Valencia bezocht (de Mercado Colón en de Mercado Central).

ubik-valencia

cafe-valencia

Nieuwe hotspots in Ruzafa?

Heb jij onlangs in de wijk Ruzafa nog een nieuwe hotspot ontdekt of weet je andere leuke wijken om uit te gaan in Valencia? Laat het bij de reacties weten, hieronder, of op Facebook. Op de site van Visit Valencia lees je meer over uitgaanswijken in Valencia. Maar Ruzafa in L’Eixample hoort daar dus zeker bij!

russafa-valencia

Overnachten in Ruzafa

Lijkt het je leuk de trendy uitgaanswijk Ruzafa te ontdekken en wil je dan het liefst in deze buurt overnachten? Hier vind je hotels, boetiekhotels en appartementen in Ruzafa.

Kijk waar je voorkeur naar uitgaat en selecteer Ruzafa. Ook leuke wijken om te verblijven zijn de Eixample en de Ciutat Vella (Oude Stad). Of selecteer Hartje centrum. Wil je liever bij het strand zitten vink dat dan aan.

russafa

Fiets huren

Tip: huur een fiets! Een fietstour in Valencia doen kan ook, van een highlights tour tot een tapas tour. Maar daarnaast is het ook fijn zelf een fiets tot je beschikking te hebben. Bekijk de mogelijkheden bij Baja Bikes.

Hotel Expo

Zelf logeerde ik niet in Ruzafa, maar in een hotel vlakbij de Turia-tuinen: hotel Expo. Van buiten is het nogal een kolos, maar laat je daar niet door misleiden: het is een prima hotel, met uitgebreid ontbijt en zwembad op het dak! De fietsverhuur van Baja Bikes zit hier vlakbij.

Alicante

Ga je behalve naar Valencia ook nog naar Alicante, probeer dan zeker een paar tapas bij Sento. En dwaal even rond in een niet hip maar heerlijk pittoresk wijkje: Santa Cruz.

Lees ook: 

Visit Valencia

Ik bezocht Valencia in opdracht van Visit Valencia. Ik schreef een blogpost voor een andere website en voor mijn eigen reisblog deze populaire post over bezienswaardigheden en activiteiten met kinderen in Valencia. Om de zoveel tijd zal ik nóg een blog over Valencia posten. 

Deze blogpost bevat enkele affiliate links. 

14 gedachten over “Ruzafa: hippe wijk met leuke restaurants en barretjes in Valencia”

  1. Wauw. Wat een uitgebreid artikel! Dit is precies waarom ik zo van Spanje hou. Het heerlijke eten, die prachtige gekleurde gebouwen. Fantastisch! Na 15+ keer in Spanje te zijn geweest heb ik Valencia helaas nog niet bezocht. Daar moet nodig eens verandering in komen!

  2. Toen we afgelopen jaar in Valencia waren hebben we deze wijk niet bewust bezocht. We zijn er wel een keer (deels) doorheen gefietst en hebben wat inkopen gedaan op de markt, het zag er erg fijn uit. Zeker een wijk waar je jezelf heerlijk een dag kan vermaken met alle winkeltjes, de markt, barretjes en de sfeer op zich. Leuke tip!!

  3. Dit zijn fijne tips, zeg! Spanje is zo’n fijn land met heerlijk eten! Wij zijn nog niet eerder geweest in Valencia, maar zitten er aan te denken om met Kerst te gaan. Als dat door gaat, pak ik dit lijstje er zeker nog eens bij. Ik ben gek op markten in het buitenland, dus dat gaan we dan zeker doen! Heb jij enig idee of het ook mogelijk is om een kinderzitje te huren als je gaat fietsen!? 🙂

  4. Volgens mij is heel bloggend Nederland in Valencia geweest afgelopen jaar, haha. Ik moet wel zeggen dat ik erg enthousiast word van alle blogs over Valencia. Ik wil er zeker een keer naar toe en dan komt deze lijst zeker van pas 🙂 .

  5. Jaaa fijne wijk inderdaad! Al is er inderdaad overdag niet zo heel veel te doen, best wel veel plekken houden siësta.. ;p Maar ’s avonds is het hier inderdaad erg gezellig. Leuk om veel van die restaurants te herkennen! 🙂

  6. Gezellig, dit is echt een beetje hoe ik me Valencia voorstel, ’s avonds dan. Ik ben eigenlijk nooit verder geweest dan Barcelona (schaam) maar ga graag eens naar andere spaanse steden. Zo jammer dat de bucketlist oneindig is! 

  7. Ik ben nog nooit in Valencia geweest, maar dat lijkt me echt een fantastische stad. Zoveel gezellige cafetjes en restaurants, mooie baai, oude gebouwen… Snel maar eens boeken!

  8. Ik ben een dagje geweest in Valencia, omdat ik ergens in de buurt op vakantie was. Maar een dag is echt veel te kort voor Valencia en wil graag nog eens terug om veel meer te zien. Nu ben ik ook een beetje me eigen land aan het ontdekken door overal weekendjes weg te gaan. Echt aan te raden om dat te doen. Breda vond ik tot nu toe het leukste en mooist. Lekker een hotelletje in het midden van het centrum, echt top voor een weekendje weg.

  9. Een tijdje geleden ben ik ook voor een kleine werktrip naar Valencia geweest. Wat een verschrikkelijk leuke stad zeg. Een avond hebben wij toen ook in de wijk Ruzafa gegeten en gedronken. Ik ga graag nog eens terug naar deze fijne plek. Bedankt voor de eettips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven