Verse vis uit Scheveningen

Verse vis uit Scheveningen

In alle vroegte bezocht ik de visafslag in Scheveningen. Het was koud en nog donker buiten, maar op de visafslag werd al hard gewerkt. Kratten vol verse vis stonden in de grote hal. Vannacht gevangen. Nu al geveild. Er werd geboden en de vis moest naar zijn bestemming. Naar lokale restaurants, maar vooral ook naar groothandelaren en naar het buitenland.

Vis uit de Noordzee. Gevangen in de wateren rond de zuidkust van Engeland en Le Havre tot aan Duitsland, Denemarken en zelfs Polen. Van West- tot Noord-Europa. En nu lag het hier, in Scheveningen.

Over hoe het er precies op de visafslag aan toe gaat wil ik nog steeds eens een aparte post schrijven, maar voor nu zal ik middels een fotoblog laten zien hoe mooi vis kan zijn, van de wulken tot de verschillende vissoorten. Je zou het misschien niet zeggen, maar alle foto’s maakte ik gewoon met mijn iPhone 4S.

Vis in beeld: verse vis uit Scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

vis-scheveningen

Vis uit het Mediterrane Gebied en uit wateren verder weg

Wie mij volgt weet dat ik graag vis eet; thuis, maar nog liever ergens fijn aan de Middellandse Zee. Op Malta bijvoorbeeld. Kijk wat heerlijk! Of in Spanje. Of Griekenland. Ook laatst op blogreis op Chalkidiki nog. Vers geroosterde vis, ik hou ervan!

Noordzeevis

Maar onze eigen vis uit de Noordzee -de Noordzeevis- is natuurlijk ook super lekker! Ben je in Scheveningen dan hap je als echte fan uiteraard een een harinkje. Maar ook andere vissoorten en (Zeeuwse) mosselen zijn natuurlijk niet te versmaden.

vis-scheveningen

Culinair visfestival VISSCH

Ben jij ook een visliefhebber? Dol op al het lekkers uit onze mooie zee? Dan moet je naar food festival VISSCH. Dit culinaire visfestival vindt vandaag en morgen plaats bij de visafslag in Scheveningen. Foodtrucks, kookworkshops, proeverijen en gezelligheid. Leuk, lekker en leerzaam! En, ook fijn: het is gratis!

Locatie, datum en tijd

Visafslag Scheveningen, Visafslagweg 1, 2583 DM Den Haag

Zaterdag 8 oktober (vandaag) van 12:00u tot 22:00u. Zondag 9 oktober van 12:00u tot 19:00u.

 

Ik bezocht de visafslag samen met een groep food bloggers tijdens de Local Heroes Food & Ambacht perstour vorig jaar in Den Haag en Scheveningen. We bezochten toen ook het inmiddels zeer geliefde restaurant Mama Kelly. Kijk hier voor meer food blogs

Lees ook mijn blog met food hotspots op de Pier.

 

4 gedachten over “Verse vis uit Scheveningen”

  1. Ik ben gek op markten waar voedsel te vinden is! Helaas is het voor mij ‘mission impossible’ om naar de visslag te gaan – dat is het enige nadeel aan mijn visallergie! Het restaurant Mama Kelly ken ik trouwens wél, erg leuk daar!

  2. Yumm! Vis, ik hou ervan! Helaas mijn vriend juist helemaal niet. Soms best onhandig! 🙂 Wat is de kwaliteit van de foto’s goed en dat gewoon met je iphone. Dat lukt mij met mijn Samsung stukken minder goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven