Single man (25-59) gezocht voor overnachting in kasteel

Single man (25-59) gezocht voor overnachting in kasteel

Leuke single mannen opgelet: ben jij een man, hoger opgeleid en single, en heb je nog geen plannen deze zomer, maar wil je wel even weg? Wat dacht je van een overnachting in een kasteel samen met allemaal vrijgezelle dames? Met lekker eten en daarnaast ook nog allemaal leuke (sportieve) activiteiten? Dat klinkt niet heel verkeerd toch? Dat dacht ik ook!

kasteel-baarlo

Als single overnachten in een kasteel

Mocht je bij het zien van de titel van dit blog (die ik uiteraard met een knipoog schreef) heel even gedacht hebben dat ik persoonlijk op zoek ben naar een man om samen mee in een kasteel te overnachten, dan moet ik je teleurstellen. Niet dat dat me niks lijkt (het klinkt best wel aantrekkelijk eigenlijk, en ja, ik ben single), maar het gaat nu om iets anders:

Een leuke single trip in eigen land! En ja, gewoon op je eigen kamer. Of in je eigen tent.

Single weekend in een kasteel

Toen ik het single weekend in een kasteel vorige week voorbij zag komen was ik het eigenlijk helemaal niet van plan. Maar ineens dacht ik: hé, misschien is zoiets toch wel een keer leuk! Uit nieuwsgierigheid checkte ik de data en leeftijden voor een weekendje in dit kasteel, maar toevallig was er voor mij als 40+ vrouw op geen enkele datum waarop ik kon nog plek. Update 10 juni: ze hebben nog een aantal plekjes kunnen bijboeken, dus er zijn weer wat plekjes vrij!

Vrouwen bleken ‘en masse’ al geboekt te hebben!

Single vrouwen

Vrouwen bleken en masse al geboekt te hebben! Nou ja, ‘en masse’, dat ook weer niet, we moeten immers nog steeds drukte vermijden, maar zoals het wel vaker gaat met single reizen en single events, vrouwen boeken eerder dan mannen. Vrouwen willen vaak zekerheid, zoeken alles bijtijds uit, vergelijken vanalles en boeken dan alvast.

Single mannen

Mannen daarentegen denken er nog niet aan, wachten lang met het uitzoeken van een vakantie of weekendje weg, of zeggen ‘ik zie het wel’.

Maar ja, die vrouwen die al geboekt hebben vinden het natuurlijk wel leuk als jij ook komt! Dus misschien is het best een idee om toch ook alvast te kijken en misschien gewoon meteen te boeken, voordat je net als ik te laat bent.

Hoe kom je in coronatijd iemand tegen?

Mocht je het normaal afhouden omdat je denkt ‘Ja, wie weet heb ik tegen die tijd wel een vriendin’, met de huidige beperkingen is de kans dat je voor die tijd ineens spontaan in de kroeg een vrouw aan je schouder hebt hangen toch net wat kleiner dan normaal. En met al dat thuiswerken schiet het ook al niet op. Dan staat er niet ineens een interessante dame met dossiers bij je koffieapparaat.

Niet op het werk, niet op de dansvloer…

Op de dansvloer ga je haar ook niet ontmoeten deze zomer en op dat leuke festival ook al niet. Hooguit op de mountainbike of in een hip foto museum op anderhalve meter afstand. Oké, ook tijdens een wandeling over het strand kan het (het is mij ook eens overkomen), maar misschien voel je je daar als single tussen de verliefde stelletjes toch een beetje alenig.

Ben je op zoek of wil je gewoon wat gezellig mensen om je heen?

Zelf heb ik daar niet zo’n last van overigens, ik vermaak me prima in mijn eentje, maar ik weet dat er best veel singles stiekem toch wel heel erg graag een partner willen, of in elk geval wat contact, ook al is dat op gepaste afstand. En ja, dat ís natuurlijk ook best leuk.

Nou, dan kun je maar beter alvast wat leuks op de agenda hebben staan, toch?

Boek een single weekend!

Een weekend bij een kasteel bijvoorbeeld, samen met een groep andere singles. Leuke hoger opgeleide singles met wie je gezellig in contact kunt komen, samen dingen kunt doen, mooie gesprekken kunt voeren onder het eten (ja, want dat zijn dingen die ik wel echt mis!) of met wie je iets anders leuks of enerverends kunt doen.

single-weekend-kasteel

Een paar dagen naar een kasteel

Met VillaVibes kun je een paar dagen samen met andere singles naar een kasteel in Baarlo. Naar een supersfeervolle locatie waar de romantiek misschien wel opbloeit, zij het wellicht op afstand nog, en waar je anders gewoon even heerlijk tot rust komt. Of juist lekker actief kunt zijn. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Een single weekend van VillaVibes is niet nieuw. Je kon al naar het Vechtdal of naar dit kasteel in de Ardennen, maar nu ook naar een kasteel in Baarlo.

Kasteel de Berckt

Kasteel de Berckt heet het en het ligt op een landgoed in Limburg. Kasteel De Berckt in Baarlo is een prachtig gelegen historisch kasteel. Een unieke locatie die voor de coronacrisis veel gebruikt werd als groepsaccommodatie, voor bruiloften en partijen, vergaderingen, bedrijfsfeesten, studentengala’s en spirituele bijeenkomsten, maar ook zeer geschikt is voor bijeenkomsten als deze dus. Ook nu in tijden van corona.

single-weekend

Waar ligt het kasteel?

Kasteel de Berckt ligt in het Limburgse Baarlo. Baarlo ligt aan de oever van de Maas, vlakbij Venlo en vlakbij Duitsland.

Eeuwenoude locatie met een bijzondere sfeer

Je kunt in het kasteel overnachten of in je eigen tent op het terrein ernaast. Verwacht geen superdeluxe kamers met blinkende kroonluchters, bubbelbaden en champagne, maar wel een mooie eeuwenoud verblijf met een bijzonder sfeer. Een gezellige en veilige plek om als groep samen te komen en allerhande leuke dingen te doen.

Hotelkamer of kamperen

Deze zomer heeft VillaVibes hier voor haar SummerVibes programma maar liefst 55 kamers in het kasteel gereserveerd en 30 kampeerplekken op de erbij gelegen mini-camping. Boek je een kamer dan heb je een eenpersoonskamer in het kasteel (kleine toeslag), met uiteraard ook eigen douche en toilet. Kies je voor de camping dan neem je je eigen tentje mee en slaap je op het kampeerveld bij het kasteel.

villa-vibes-kasteel

Weekend of klein weekje weg

Er zijn weekenden maar ook mogelijkheden tot een iets langer verblijf. Kijk maar naar de data! Samen met andere hoogopgeleide singles kun je een weekend of -op een aantal data- bijna een week weg zelfs!

Hier vind je alle single weekends van VillaVibes, maar in dit blog focus ik even op het kasteel in Limburg.

Eten

Het eten bij kasteel De Berckt wordt voor je verzorgd. Je boekt op basis van all-inclusive, dus ook drankjes zijn zelfs inbegrepen! Je eet in de binnentuin. Dat klinkt goed toch?

Hoor ik daar inclusief drankjes?!

single-vakantie-nederland

Wat kun je doen in Baarlo?

Tijdens het Villa Vibes tripje naar het kasteel in Limburg kun je bovendien allerlei leuke activiteiten ondernemen. Er worden ontzettend veel buitenactiviteiten georganiseerd. Niet alleen sportieve activiteiten, maar ook een kampvuurtje, een silent disco en andere gezelligheid. Je haakt aan als je zin hebt.

Wat wordt er zoal georganiseerd?

Berckt-Baarlo

Sportieve activiteiten

In en om het Limburgse kasteel is veel te doen. Het kasteel ligt ideaal midden in de bossen, naast de Maas en met een golf- en tennisbaan om de hoek. Je kunt er wandelen, mountainbiken, tennissen en golfen. Ook kun je zeilen, kanoën of suppen op de Maasplassen of zelfs wakeboarden en waterskiën in Sevenum.

Je kunt aan diverse sportieve activiteiten meedoen, maar het hoeft niet. De groepjes zullen bewust niet te groot zijn.

Naast de activiteiten die je buiten de kasteelmuren kunt ondernemen zal er ook in de kasteeltuin en de boomgaard vanalles georganiseerd worden, zoals een toernooitje kubben, volleybal, jeu de boules en badminton.

villavibes

Leuke dagtripjes in en om Baarlo

Ook zijn er diverse dagtripjes mogelijk. Aan het excursieprogramma wordt nog gewerkt, maar hier alvast een greep uit de mogelijkheden: een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij, bowlen of karten in Swalmen (naast de enige echte officiële Max Verstappen store van Nederland), naar de escape room in de Ketelfabriek in Oostrum, beach volleyballen, indoor curling, een motorboot of sloep huren, fietsen naar de Ravenvennen, wandelen door de Botanische Tuin van Jochumhof, naar Zoo Parc Overloon, laser kleiduiven schieten, handboogschieten, naar kasteeltuin Arcen of een E-chopper huren in Horst.

landgoed-kasteel-de-berckt

Hoe meer ik lees hoe meer ik baal dat ik niet kan. Ik heb nog nooit zoiets gedaan, maar het klinkt zowaar leuk.

brouwerij-hertog-jan-bezoeken

Wat wordt er ’s avonds gedaan?

De avonden zijn natuurlijk ook heel gezellig. Het wachten is op heerlijke zomeravonden in de kasteeltuin. Een kampvuurtje, zacht muziekje of silent disco. Meedoen met de pubquiz kan ook, of met de onvervalste Limburgse Bingo. Eh, als je daar van houdt.

Single feest Villa Vibes

Op een zomers strandfeest van VillaVibes ben ik trouwens wél eens geweest. Onderstaande foto van mij en een vriendin is gemaakt tijdens een singles feest van Villa Vibes in een grote tent op het strand van Kijkduin. De foto is gemaakt door Daniël Verkijk van Verkijk.nl.

villa-vibes-strandfeest-verkijk

Singles

Ga je mee met het VillaVibes weekend of weekje dan ben je samen met andere hoger opgeleide vrijgezelle mannen en vrouwen. Je bent met ongeveer 60 gelijkgestemde singles, dus de kans dat er iemand bij zit met wie je een klik hebt is echt heel groot.

Even voor de duidelijkheid: dit is geen single parent trip, maar een single trip. Je kunt dus wel alleenstaande ouder zijn, maar deze trip boek je zonder je kinderen. Ook wel eens fijn toch?

brouwerij-limburg

Boek snel

Wil je het doen, dan moet je snel zijn, want de boekingen gaan razendsnel las ik in de laatste nieuwsbrief. Toen ik dit blog vrijdag wilde schrijven stond de beschikbaarheid voor de mannen nog op groen en de vrouwen al op oranje of rood, maar inmiddels hebben ook veel mannen al driftig geboekt en zijn enkele weken al (bijna) vol.

Nu opschieten, straks genieten!

villavibes-zomer-kasteel-de-berckt

Juni, juli en augustus 2020

Voor het verblijf in Baarlo zijn er verschillende mogelijkheden eind juni en (vooral) in juli en augustus 2020: een lang weekend of een week, afhankelijk van de datum.

Kun je deze zomer net weg dan kun je voor de herfst een verblijf in een kasteel in de Ardennen boeken in plaats van Limburg.

Singles van 25+, 30+, 35+ of 40+

De groepen zijn altijd op leeftijd. Je kunt kiezen voor de volgende leeftijdscategorieën:

Singles van 25 – 39 jaar
Singles van 30 – 45 jaar
Singles van 35 – 49 jaar
Singles van 40 – 59 jaar (of tot 65 jaar!)

Voor 60+’ers is er slechts 1 datum mogelijk. Ik ken een aantal leuke singles van rond de 60, en dat zou je meestal echt niet zeggen als je ze ziet, maar helaas heb je als je ouder bent dan 60 dus net iets minder keuze qua data.
Lukt het net niet meer en wil je toch op single trip, kijk dan eens bij de weekendjes weg en singlereizen van Kras. Daar geldt meestal geen leeftijdsgrens.

Opleiding Garantie

De reizen zijn exclusief voor deelnemers met HBO/WO-niveau.

50-50 Garantie

Altijd 50% vrouwen, 50% mannen. De maximale scheefheid is 60 – 40%.

Vertrekgarantie

De singlereizen van VillaVibes gaan altijd door. Alleen bij hoge uitzondering kunnen ze hier vanaf zien.

Corona proof

Uiteraard is deze reis coronaproof. Het is georganiseerd met toestemming van de veiligheidsregio.

Kosteloos annuleren

Goed te weten: je mag je boeking tot drie weken voor vertrek kosteloos annuleren (met uitzondering van 25 euro boekingskosten). Dus nu hoef je niet langer te twijfelen!

Dus…. Kijk snel welke data handig zijn voor jou én in welke leeftijdscategorie je valt en boek gewoon!

Facebookpagina om elkaar te leren kennen

Heb je geboekt dan krijg je toegang tot een besloten Facebookpagina, zodat je iedereen alvast een beetje leert kennen. O, en ben je echt heel leuk (en hou je van reizen) dan mag je mij op Follow my footprints sowieso ook volgen hoor, haha.

Kasteel in de Ardennen

Zit het kasteel in Limburg onverhoopt al vol of wil of kun je niet in de zomer gaan, maar wel in de herfst of winter? Kijk dan ook eens bij dit mooie kasteel in de Ardennen! Dat is ook wel heel gaaf natuurlijk!

kapel-kasteel-de-berckt

De foto’s in dit blog

De kleinere foto’s en de foto’s waarvan ik een collage heb gemaakt mocht ik gebruiken van VillaVibes. De grotere foto’s heb ik rechtstreeks van Kasteel de Berckt gekregen.

kasteel-baarlo

Ik schreef dit blog niet in opdracht van VillaVibes, maar wel in overleg met VillaVibes en kasteel de Berckt. Ik ontvang geen vergoeding voor het schrijven ervan, maar boek je iets via de linkjes in dit blog dan krijg ik een hele kleine commissie. Fijn dus als je dat doet! Voor jou maakt het niks uit!

Ken je iemand die dit wellicht ook leuk zal vinden? Deel dit blog via de deelbuttons onderaan of tag hem of haar onder het bericht op Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven