There’s no place like… the beach!

There’s no place like… the beach!

There’s no place like the beach. Echt, ik ben dol op het strand. Ik hou van stranden in Zuid-Europese landen of verre contreien, maar ook gewoon van het strand hier, in Nederland. Want aan de Nederlandse kust is het ook goed toeven.

Of ik nou blij ben of juist niet, ik ga er graag naartoe. Met kinderen, zonder kinderen, ’s ochtends of juist ’s avonds, om te zwemmen, te wandelen, te picknicken of te borrelen. Al sinds ik in Den Haag woon doe ik het. Of het nou lente, zomer, herfst of winter is.

Toen ik nog niet in Den Haag woonde dacht ik vaak: wauw, je zult toch maar vlak bij het strand wonen! Wat zou dát gaaf zijn. Als kind dacht ik dat al. Toen ik voor een baan in de reisbranche in 1997 naar Den Haag moest verhuizen kwam mijn droom uit. Ineens woonde ik op lóópafstand van het strand!

De jaren erna verhuisde ik binnen Den Haag en Scheveningen een aantal keer, maar altijd kon ik makkelijk op de fiets naar zee. Na een jaar in Bangkok te hebben gewerkt wist ik één ding zeker: als ik terug ging naar Nederland moest het weer Den Haag worden.

Er waren periodes dat ik wekelijks op het strand kwam, of zelfs een paar keer per week. Dit jaar lukte dat minder vaak. Ineens besefte ik gisteren: ik ben veel te weinig gegaan dit jaar, het is al oktober! Dit weekend gaan de eerste strandtenten alweer weg!

Ik had een niet zo leuke middag gehad, en terwijl ik mezelf eigenlijk zelden vrij geef, besloot ik mijn heil op het strand te zoeken. Want het strand doet goed, altijd, en op een mooie nazomermiddag al helemaal! De zon, de zee… Koffie of wijn erbij. Heel veel meer heb ik niet nodig.

Snel appte ik een vriend of hij ook zin had naar het strand te komen. Yes! En dus werd het een namiddag nazomeren aan het strand. Borrelen en bijkletsen. En genieten van de zon op ons gezicht. En daarna? Nog even op blote voeten door het koele zand. Laarzen uit en door de branding lopen. Koud, maar lekker!

Een paar uurtjes strand doen een mens goed!

There’s no place like… the beach!

Kijk je mee naar de mooie foto’s?

Zee Scheveningen foto Follow my footprints
Kijk dan hoe mooi!
Veggie smoothie in de zon
Laten we gezond beginnen: een veggie smoothie met spinazie, broccoli, appel en pastinaak. Vitamine C, met de vitamine D van de zon erbij. En Vitamine V, vanwege het instant vakantiegevoel uiteraard.
Strandtent Copacabana Scheveningen
Bij Copacabana, naast Boonoonoonoos, aan het strand van Scheveningen, vlakbij de vuurtoren en het eindpunt van tram 11. Kom je van buiten Den Haag? Vanaf station Hollands Spoor ben je er dus zo. Ook niet ver van o.a. de Waterreus (die in de winter ook open gaat begreep ik) en strandclub Wij (die morgen hun eindfeest hebben).
Borrelen en bijkletsen aan het strand
En dan toch een wit wijntje. Proost! Genieten van de zon en gezellig bijkletsen en borrelen met een vriend.
Tapas bij Copacabana Scheveningen
En omdat je jezelf ook wel eens mag verwennen, nemen we er wat hapjes bij. Mmm… tapas! Albóndigas, crispy garnalen, zalm… Que aproveche!
Footprints in the sand
En dan toch het strand nog even op. Tussen de vele footprints van anderen wandelen we naar het water.
In de branding...
De zee zien, ook na honderden keren blijft het mooi.
De Pier in Scheveningen
En kijk, daar in de verte, de Pier van Scheveningen.
Golven in de branding
Even naar de golven kijken… Het ontspant meteen!
Scheveningen Followmyfootprints
Schelpen in de branding.
Schelpen op het strand
En nog meer schelpjes…
Scheveningen op vrijdagmiddag
Als sneeuw in de zon… En wat een rust, Scheveningen op een vrijdagmiddag in oktober.
Strand Scheveningen
Met m’n voeten in zee, nu kan het nog, straks wordt het écht heel koud…
Op het strand
Stilleven op het strand.
Veertje op het strand foto Denise Miltenburg
Af en toe moet je stilstaan bijna de kleine dingen en de schoonheid van de natuur: zelfs een veertje is mooi!
Denise Miltenburg Follow my footprints
That’s me!
Denise Miltenburg van reisblog Follow my footprints
Mooi moment om een nieuwe profielfoto te maken. Wordt het deze?
Denise Miltenburg Scheveningen
Of toch deze? Hmm, leuk, maar misschien wel erg dichtbij. Ik lach wel, maar je ziet elke rimpel en wal… Nou ja, ik ben ook geen 30 meer. (Ook geen 40 meer trouwens, ha ha!)
Palmboom Scheveningen Followmyfootprints
Palmboom bij een strandtent langs de boulevard van Scheveningen. Alsof je even echt op vakantie bent in warmer oorden.
Als de zon zakt...
De zon zakt, het licht verandert. Nog héél even genieten.
Kurhaus Scheveningen
Ik stap weer op mijn fiets, bij het Kurhaus. Het blijft een mooi gebouw!
Zee foto Denise Miltenburg
En dit beeld? Dat hou ik nog even vast… Eén van de mooiste foto’s die ik gisteren maakte. Golfjes in de branding terwijl de zon langzaam zakt. Om nog heel vaak naar te kijken. Want van de zee krijg je nooit genoeg.

 

3 gedachten over “There’s no place like… the beach!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven