Werelds uitje: het Embassy Festival!

Werelds uitje: het Embassy Festival!

Update! Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018 is het Embassy Festival weer! Een superleuk evenement op het Lange Voorhout in Den Haag. Als je net als ik houd van alles wat met reizen, buitenland en andere culturen te maken heeft zul je het zeker naar je zin hebben.

In 2014 was ik er voor het eerst! Wil jij ook? Lees verder!

embassy-festival

Het kleurrijke Embassy Festival in 2014

 

You will feel like an absolute world traveller.

Aangetrokken door deze woorden stapte ik op de fiets. Op naar Angola, Armenië, Servië en Slovenië. Naar Guatemala, Peru en de Filippijnen. Allemaal onder één dak, het grote groene bladerdak van de lindebomen aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Embassy Festival Den Haag

Het was in het kader van het Embassy Festival. En dat betekende een culturele wereldreis langs tenten en kraampjes met hapjes, drank, muziek en dans.

Samen met een vriendin maakte ik een rondreis langs minder bekende landen. Het was een soort minivakantiebeurs maar dan tien keer leuker. Een heel ander publiek, een heel andere entourage en een heel andere sfeer. Heerlijk kleurrijk en gemoedelijk.

Je kon naar wereldmuziek luisteren of internationale gerechtjes eten. De mezze zagen er heerlijk uit. Ik kocht wat falafel, en keek lekker rond. Overal kon je vanalles proeven, voor weinig. In Roemenië, in Pakistan, of waar je maar wilde.

Een culturele wereldreis met hapjes, drankjes, muziek en dans…

embassy-festival-denhaag

Veel lekkers op het Embassy Festival

 

Vreemde wijnen proeven

Wijn proeven kon ook. Uit onbekende wijnlanden. Leuk, daar hou ik van: vreemde landen én wijn. Een mooie combinatie. Bij de Georgië-stand stond ‘Wine started here’.

wereldwijn

Bij Macedonië kreeg ik zin in rood, maar die was op. Dus werd ik doorgestuurd naar Slovenië. Ook goed. Lekker ontdekken. Er was zelfs Armeense wijn, van granaatappel!

Er stonden niet alleen minder voor de hand liggende bestemmingen als Haïti, Soedan en Slowakije, maar ook Malta, Cyprus, Egypte, Rusland, Curaçao, Guatemala, Peru, Argentinië, Thailand en de Filipijnen waren van de partij. Sommige met producten, anderen met eten. Er was vanalles, van cocoballs tot crepes, van Guatemalteekse koffie tot Thaise meloenkunst.

Mooie en sfeervolle locatie

Het werd al donker toen de laatst bezoekers nog op de houten bankjes zaten. Het was een mooi feestje geweest. Ik was blij dat ik het ontdekt had. Een fijn festival, op een prachtige plek op het Lange Voorhout, met de hoge bomen, zo vol en groen nog. Zo sfeervol! Drukbezocht en toch fijn kleinschalig. Mooi, zoveel culturen onder één groot bladerdak.

embassy-festival

Een heerlijk internationaal feestje!

 

Gratis festival, ook voor kids

Het Embassy Festival is vrijdag 31 augustus 2018 en zaterdag 1 september 2018 weer. Op zaterdag is het programma uitgebreider en zijn alle kraampjes er. Ook voor kinderen zijn er leuke dingen om te doen, in de Kids Compound. En het mooie is… het is gratis!

Programma van het Embassy Festival

Net als eerdere jaren is er muziek uit alle windstreken. Voorheen was er muziek uit China en de Balkan, Thai Dance, afro beat, indie pop, worldjazz, flamenco en een gypsyband. Het precieze programma van 2018 en de tijden zie je hier.

En natuurlijk is er ook weer een internationale markt met veel lekkers en wijnen uit onontdekte regio’s.

Verschillende landen op het Embassy Festival

Je vindt er ondernemers, ngo’s en ambassades. In 2017 waren Armenië, Oostenrijk, Bangladesh, Bolivia, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Canada, China, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Tsjechië, Ecuador, Egypte, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Haïti, Hongarij, India, Indonesië, Israël, Kenia, Macedonië, Maleisië, Mexico, Moldavië, Mongolië, Nepal, Pakistan, Palestina, Peru, de Filipijnen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Soedan, Zwitzerland, Thailand, Tunesië, Oekraïne, Amerika, Vietnam en Jemen vertegenwoordigd.

Een werelds uitje dus!

Check hier de website van het Embassy Festival of bekijk de Facebookpagina. Tip: maak er een heel weekend Den Haag van! Hier vind je meer leuks in Den Haag. Van leuke internationale food courts tot fiets- en food tours.

Alvast veel plezier!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *