Werelds uitje: het Embassy Festival!

Werelds uitje: het Embassy Festival!

UPDATE! Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 is het Embassy Festival weer! Een superleuk evenement op het Lange Voorhout in Den Haag. Als je net als ik houdt van alles wat met reizen, buitenland en andere culturen te maken heeft zul je het zeker naar je zin hebben! Het Embassy Festival is een heerlijk internationaal festival!

In 2014 was ik er voor het eerst! Wil jij ook? Lees snel verder!

embassy-festival

Embassy Festival 2019

Het Embassy Festival is vrijdag 6 september vanaf 17:00u en zaterdag 7 september 2019 vanaf 12:00u. Met (wereld)muziek, food en nog veel meer!

Update: Zie hier foto’s van het Embassy Festival in 2019!

International market Embassy Festival

Op vrijdag is het Embassy Festival kleinschalig, maar op zaterdag is het programma uitgebreider en zijn ook alle kraampjes er. Hier zie je welke deelnemende landen er zaterdag allemaal op de market staan: international market Embassy Festival. Neem eens een kijkje bij Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, El Salvador, Saudi-Arabië, Soedan, Jemen of één van de vele andere landen.

embassy-festival

Programma van het Embassy Festival

Net als eerdere jaren is er muziek uit alle windstreken. Voorheen was er muziek uit China en de Balkan, Thai Dance, afro beat, indie pop, world jazz, flamenco en een gypsyband. Hier zie je het complete programma van het Embassy Festival: Programma Embassy Festival. En hier zie je een plattegrond: Festival Map Embassy Festival.

Een werelds uitje!

Gratis festival, ook voor kids

Ook voor kinderen zijn er leuke dingen om te doen op het Embassy Festival, in de Kids Compound. Meestal iets creatiefs ook. En het mooie is… het is gratis!

Een feest voor reisliefhebbers

You will feel like an absolute world traveller!

Aangetrokken door deze woorden stapte ik in 2014 op de fiets. Op naar Angola, Armenië, Servië en Slovenië. Naar Guatemala, Peru en de Filippijnen. Allemaal onder één dak, het grote groene bladerdak van de lindebomen aan het Lange Voorhout in Den Haag.

embassy-festival-denhaag

Embassy Festival

Het was in het kader van het Embassy Festival. En dat betekende een culturele wereldreis langs tenten en kraampjes met hapjes, drank, muziek en dans.

Samen met een vriendin maakte ik een rondreis langs minder bekende landen. Het was een soort minivakantiebeurs maar dan tien keer leuker. Een heel ander publiek, een heel andere entourage en een heel andere sfeer. Heerlijk kleurrijk en gemoedelijk.

Een culturele wereldreis met hapjes, drankjes, muziek en dans…

embassy-festival

Wereldmuziek en wereldhapjes

Je kon naar wereldmuziek luisteren of internationale gerechtjes eten. De mezze zagen er heerlijk uit. Ik kocht wat falafel, en keek lekker rond. Overal kon je vanalles proeven, voor weinig. In Roemenië, in Pakistan, of waar je maar wilde.

embassy-festival

embassy-festival

Vreemde wijnen proeven

Wijn proeven op het Embassy Festival kon ook. Wijnen uit onbekende wijnlanden. Leuk, daar hou ik van: vreemde landen én wijn. Een mooie combinatie. Bij de Georgië-stand stond ‘Wine started here’. En dat is niet zo gek. In Georgië is het wijn maken namelijk duizenden jaren geleden ontstaan!

wereldwijn

Bij Macedonië kreeg ik zin in rood, maar die was op. Dus werd ik doorgestuurd naar Slovenië, de Balkan. Ook goed. Lekker ontdekken. Er was zelfs Armeense wijn, van granaatappel!

Bekende en onbekende landen op Embassy Festival

Er stonden niet alleen minder voor de hand liggende bestemmingen op de markt vol kraampjes, zoals Haïti, Soedan en Slowakije, maar ook bekender landen als Malta, Cyprus, Egypte, Rusland, Curaçao, Guatemala, Peru, Argentinië, Thailand en de Filipijnen waren van de partij. Sommige met producten, anderen met eten.

Er was vanalles, van coco balls tot crêpes, van Guatemalteekse koffie tot Thaise meloenkunst.

embassy-festival

Mooie en sfeervolle locatie

Het werd al donker toen de laatst bezoekers nog op de houten bankjes zaten. Het was een mooi feestje geweest. Ik was blij dat ik het ontdekt had. Een fijn festival, op een prachtige plek op het Lange Voorhout, met de hoge bomen, zo vol en groen nog. Zo sfeervol! Drukbezocht en toch fijn kleinschalig. Mooi, zoveel culturen onder één groot bladerdak.

embassy-festival
Een heerlijk internationaal feestje!

Inmiddels bestaat het Embassy Festival alweer 7 jaar. Hieronder lees je nog iets meer over het programma en de optredens dit jaar:

Vrijdag 6 september 2019

Vrijdag 6 september is de openingsavond van het Embassy Festival 2019. Het gaat om 17.00 uur van start op een dan nog beknopt festivalterrein op het Lange Voorhout, voor theater Diligentia. Er zijn optredens van Paul Beaubrun (HTI), Son de Aquí (MEX), Gita Buhari (GHA), London Afrobeat Collective (GBR) en True Vibenation (AUS). Daarnaast zijn er verrassingsoptredens. Ook is er een silent disco bij de Container Stage.

embassy-festival

Zaterdag 7 september 2019

Op zaterdag 7 september barst het Embassy Festival om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia. Ook kun je dan terecht op de Kids Compound en de International Market. Er zijn optredens op zowel de ‘Classical Stage’ als de ‘Contemporary Stage’. 

Klassiek: Loraine Balen Tatto (BRA), Elena Bazhenova (RUS), JET SET!, Classical Glitterati (EUR), Kristin Mulders (NOR), Faraj Suleiman (PSE), Anna Smith (AUS), Goksel Y?lmaz Ensemble (TUR), A Mili (NLD) alsmede de Kick-off van de UIT Nacht (UIT Festival Den Haag).

Op het andere podium: Grapell (SWE), Lady Bazaar (CHE), Boom Pam (ISR), Maâlen Reda Stitou (MAR), La Chiva Gantiva (COL) en Harmony Glen (IRL). 

Op de CREATIVE ARENA en de CONTAINER STAGE is het gedurende de hele dag genieten van een breed palet aan dans, muziek en theater uit alle windstreken en in de KIDS COMPOUND is er voor de jongste festivalbezoekers een grenzeloos kinderprogramma. 

Ambassades op het Embassy Festival

Dit jaar doen bijna 70 landen mee! Op de website van het festival staat welke ambassade’s in 2019 meedoen: Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bangladesh, Bosnia and Herzegovina, Bolivia, Brazil, Bulgaria, Canada, Chile, China, Costa Rica, Croatia, Cuba, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, Ecuador, El Salvador, Estonia, Finland, Georgia, Ghana, Guatemala, Haiti, Hungary, Ireland, India, Israel, Indonesia, Japan, Kenya, Kosovo, Kuwait, Malaysia, Mexico, Mongolia, Nepal, Nigeria, Norway, Pakistan, Palestine, Peru, Philippines, Poland, Republic of Korea, Romania, Russia, Saudi Arabia, Senegal, Sint Maarten, Slovakia, Slovenia, South Africa, Sudan, Sweden, Switzerland, Tanzania, Thailand, Tunisia, Ukraine, United Arab Emirates, Uzbekistan, Vietnam and Yemen.

Lokale ondernemers, ngo’s en ambassades, ze staan allemaal op het Embassy Festival!

Embassy festival website en Facebookpage

Check hier de website van het Embassy Festival of bekijk de Facebookpagina. Je kunt ze ook op instagram volgen. Tip: volg Follow my footprints daar dan ook meteen even. En hier. Waarschijnlijk ga ik zelf ook weer even. De foto’s in dit blog maakte ik tijdens eerdere edities van het Embassy festival.

Heb je nog vragen? The FAQ’s staan hier: Frequently Asked Questions Embassy Festival.

Last minute weekend Den Haag

Tip: maak er last minute gewoon een heel weekend Den Haag van! Hier vind je meer leuks in Den Haag. Van leuke internationale food courts tot fiets- en food tours. Of lees hier meer over bezienswaardigheden, stranden, natuur en ook tips in andere wijken in Den haag. Een hotel of appartement boek je gemakkelijk via Booking.com.

Alvast veel plezier als je gaat!

4 gedachten over “Werelds uitje: het Embassy Festival!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven