Dag van het Sprookje en De Efteling

Dag van het Sprookje en De Efteling

Het is vandaag de Dag van het Sprookje. Een dag die bedacht is door De Efteling en inmiddels alweer sinds 7 juli 2007 bestaat. Het is iets anders dan het internationale ‘Tell a fairytale Day’ dat in Amerika jaarlijks op 26 februari gehouden wordt. Nee, deze Nederlandse Dag van het Sprookje komt dus van de Efteling vandaan.

Ja, hoor ik je al denken, gewoon een reclamestunt dus. Nou ja, dat mag je ervan maken, maar er zit wel een gedachte achter. Want vanwaar die 7e juli? De 7e dag van de 7e maand is gekozen vanwege het getal 7. Het getal 7 komt namelijk in veel sprookjes voor, denk maar aan ‘De wolf en de zeven geitjes’ of ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’. En Kleinduimpje met de Zevenmijlslaarzen natuurlijk.

efteling-oosters-sprookje

De Efteling is natuurlijk sowieso leuk om te bezoeken. Niet voor niks lopen de Albert Heijn stickerspaaracties van de Eftelingpunten altijd storm en gaan ouders met kinderen in mijn omgeving maar al te graag op studiedagen van juffen en meesters een dagje naar de Efteling, omdat het er dan ‘lekker rustig’ is. Ik ken zelfs mensen met een abonnement op de Efteling.

Uiteraard heb je nu ook de zomeropening weer: je kunt ook ’s avonds nog naar de Efteling. Op de meeste dagen tot 20:00u, maar in juli en augustus is de Efteling elke zaterdagavond zelfs tot 0:00u ’s nachts open!

Dat er onlangs een actiegroep is opgestaan die bepaalde attracties in de Efteling wil verbieden omdat ze racistische elementen zouden hebben, daar gaan we het nu maar even niet over hebben.

Kinderen-Efteling

Zelf was ik vorig jaar augustus pas voor het eerst met de kinderen in de Efteling. Zie de foto hierboven. Als kind was ik er wel geweest, maar mijn eigen kinderen tot vorig jaar nog niet. Ik wil er eventueel in de zomervakantie nog een keer wat meer foto’s van posten. Ook van wat ze het leukst vonden.

Tip: de Efteling is groot en niet voor iedereen naast de deur, dus als je van wat verder weg komt is het misschien ook leuk om er te overnachten. Dat kan in het Efteling Hotel of in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Die laatste lijkt me leuk!

Vanaf juli 2017 kun je ook overnachten in het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Wauw, die themakamers… Een soort boomhutten. Die zien er gaaf uit! Of bekijk de andere accommodaties in de buurt van Kaatsheuvel.

Uiteraard zijn er meer leuke plekken in Nederland om sprookjes te bewonderen. Mijn favoriet met kleine kinderen is Sprookjeswonderland in Noord-Holland. Dat is ook zo’n leuk park! Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet zo van attractieparken, maar Sprookjeswonderland  is echt zo schattig, vooral met peuters en kleuters! Dat park verdient ook een keer een aparte blogpost.

Ben jij vaak in de Efteling geweest? Als kind, als volwassene of met eigen kinderen? Wat was jouw/hun favoriete attractie?

Omdat ik minder tijd heb dan normaal zul je in juli en augustus vaker dit soort kortere blogs tussendoor lezen. Voor mij is dit best een uitdaging, want ik vertel graag veel meer en laat ook altijd graag nog veel meer beeld zien. Zie het maar als een test. 😉

Deze blogpost bevat affiliate links.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *