Dag van het Sprookje en De Efteling

Dag van het Sprookje en De Efteling

Het is vandaag de Dag van het Sprookje. Een dag die bedacht is door De Efteling en inmiddels alweer sinds 7 juli 2007 bestaat. Het is iets anders dan het internationale ‘Tell a fairytale Day’ dat in Amerika jaarlijks op 26 februari gehouden wordt. Nee, deze Nederlandse Dag van het Sprookje komt van de Efteling vandaan.

Dag van het Sprookje

Ja, hoor ik je al denken, die hele ‘Dag van het Sprookje’ is dus gewoon een reclamestunt. Nou ja, dat mag je ervan maken, maar er zit wel een gedachte achter. Want vanwaar die zevende juli? De zevende dag van de zevende maand is gekozen vanwege het getal 7. Het getal 7 komt namelijk in veel sprookjes voor, denk maar aan ‘De wolf en de zeven geitjes’ of ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’. En Kleinduimpje met de Zevenmijlslaarzen natuurlijk.

efteling-oosters-sprookje

De Efteling

De Efteling is natuurlijk sowieso leuk om te bezoeken. Niet voor niks lopen de Albert Heijn stickerspaaracties van de Efteling-punten altijd storm en gaan ouders met kinderen in mijn omgeving maar al te graag op studiedagen van juffen en meesters een dagje naar de Efteling, omdat het er dan ‘lekker rustig’ is. Ik ken zelfs mensen met een abonnement op de Efteling.

Uiteraard heb je nu ook de zomeropening weer: je kunt ook ’s avonds nog naar de Efteling. Op de meeste dagen tot 20:00u, maar in juli en augustus is de Efteling elke zaterdagavond zelfs tot 0:00u ’s nachts open!

Kinderen-Efteling

Met de kinderen naar de Efteling

Zelf was ik vorig jaar augustus pas voor het eerst met de kinderen in de Efteling. Zie de foto hierboven. Als kind was ik er wel geweest, maar mijn eigen kinderen tot vorig jaar nog niet.

Overnachten bij de Efteling

Tip: de Efteling is groot en niet voor iedereen naast de deur, dus als je van wat verder weg komt is het ook leuk om er te blijven slapen. Je kunt heel gaaf overnachten bij de Efteling! Het kan bijvoorbeeld in het Efteling Hotel, maar ook in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Die lijkt me leuk!

Wauw, Bosrijk ziet er leuk uit!

Vanaf juli 2017 kun je ook overnachten in het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Wauw, die themakamers… Een soort boomhutten. Die zien er gaaf uit! Of bekijk de andere accommodaties in de buurt van Kaatsheuvel.

Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Dat is mooi!

Vakantiepark bij de Efteling

Behalve het reeds genoemde vakantiepark kun je ook overnachten bij Landal Kaatsheuvel of het nieuwe Europarcs Kaatsheuvel! Deze ligt ook vlakbij de Efteling!

Update 2020: net open is het nieuwe Europarcs Kaatsheuvel! Deze ligt ook vlakbij de Efteling!

Nog meer leuke sprookjesparken in Nederland

Uiteraard zijn er meer leuke plekken in Nederland om sprookjes te bewonderen. Mijn favoriet met kleine kinderen is Sprookjeswonderland in Noord-Holland. Dat is ook zo’n leuk park! Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet zo van attractieparken, maar Sprookjeswonderland  is echt zo schattig, vooral met peuters en kleuters! Dat park verdient ook een keer een aparte blogpost.

Ben jij vaak in de Efteling geweest? Als kind, als volwassene of met eigen kinderen? Wat was jouw/hun favoriete attractie?

Omdat ik minder tijd heb dan normaal zul je in juli en augustus vaker dit soort kortere blogs tussendoor lezen. Voor mij is dit best een uitdaging, want ik vertel graag veel meer en laat ook altijd graag nog veel meer beeld zien. Zie het maar als een test. 😉

Deze blogpost bevat affiliate links.

4 gedachten over “Dag van het Sprookje en De Efteling”

  1. Ik woon vlakbij Sprookjeswonderland, en inderdaad heel leuk! De Efteling vind ik ook heel leuk, maar dat is dus niet echt naast de deur 😉

    1. Ja, precies.
      Dank je. Hoewel het er de rest van de zomer niet echt meer van kwam om váák kórt te posten. Ook al neem ik het me nog steeds heel vaak voor. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven