mooiste-muurschildering-den-haag

De nieuwste en mooiste muurschilderingen in Den Haag (Street Art The Hague)

In Den Haag vind je tientallen toffe muurschilderingen. Supermooie murals en graffiti kunst op gebouwen die buurten echt opfleuren. In verschillende wijken wemelt het van de street art, in andere zit het meer verstopt. In dit blog deel ik de mooiste muurschilderingen in Den Haag en ook veel nieuwe street art in Den Haag!

Volg mijn voetstappen, stap op de fiets of vlieg virtueel met me mee langs de mooiste mural art in Den Haag! In dit street art blog zie je mooie muurschilderingen in Den Haag per wijk, andere bijzondere graffiti kunst en ook (met updates) de allernieuwste street art in Den Haag!

mooiste-street-art-den-haag

nieuwe-street-art-den-haag

nieuwste-muurschildering-den-haag

De nieuwste graffiti kunst in Den Haag!

street-art-laak

Mooiste muurschilderingen in Den Haag

Ja ja, de afgelopen twee maanden is er weer veel moois bijgekomen (zelfs deze week nog!) en ik ben overal persoonlijk langsgefietst. Soms doelgericht, soms op de gok. Naast gewoonweg kijken wat ik zoal tegenkwam, nam ik ook eindelijk de tijd om een paar enorme kunstwerken op een rijtje flats in Den Haag op de foto te zetten, want om eerlijk te zijn vind ik van die mega murals nog steeds het mooist!

Echt van die megagrote muurschilderingen vind ik nog steeds het mooist!

mooiste-street-art-karski-beyond

Grote muurschilderingen

De grote muurschilderingen in de Binckhorst bracht ik al eens eerder in beeld, maar niet ver daar vandaan, ook in Laak, zijn nog meer mooie grote murals te vinden! Wat mij betreft zijn dat de allermooiste muurschilderingen van Den Haag, dus die laat ik je zo graag zien!

mooie-muurschildering-laak

De meeste grote muurschilderingen in Den Haag zijn gemaakt door grafitti artist duo Karski & Beyond. Ik vind hun werk altijd zó gaaf! Hun nieuwste murals zie je hier en hier.

mooiste-muurschilderingen-in-den-haag

Street art Den Haag: in welke wijk?

Maar… ik zag nog meer mooie street art in verschillende Haagse wijken. Het komt zo allemaal aan bod in mijn overzicht met de mooiste muurschilderingen in Den Haag, geordend per stadsdeel. Ik begin met Laak en het centrum, maar kijk zeker even wat er nog meer komt, want er is ook street art aan de kust van Den Haag!

mooiste-muurschilderingen-den-haag

Ook in andere Haagse wijken kun je bijzondere straatkunst spotten!

street-art-margriet-snaterse

Waar in Den Haag is mooie street art te zien?

Niet alleen in het centrum van Den Haag is dus street art te zien, juist ook in andere stadsdelen en onbekende buurten zie je het. Buurten waar dagjesmensen doorgaans niet komen, maar waarvan sommige ook zeker de moeite waard zijn om eens te ontdekken.

instagram-muur-den-haag

Instagram wall voor selfies

Huur eens een fiets en fiets van het centrum via het Zeeheldenkwartier richting het Regentessekwartier en verder. Zigzag zeker eens door stadsdeel Segbroek of juist helemaal de andere kant op. Of fiets van de instagram muur in het Haagse stadscentrum via het Statenkwartier naar de selfie wall in Scheveningen.

Fiets van instagram muur naar selfie wall!

Street art everywhere

Ook zelf ging ik de afgelopen tijd herhaaldelijk op street art speurtocht. Ik spotte muurschilderingen bij schoolgebouwen, winkelcentra en wijkcentra, maar ook muurkunst op bouwschuttingen en andere tijdelijke walls waarachter werkzaamheden plaatsvinden.

Ook spotte ik veel street art op transformatorhuisjes, maar ook muurschilderingen midden in het groen, soms aan de rand van Den Haag. Met een beetje speuren zie je het ineens overal: street art is everywhere! Niet voor niets is #streetarteverywhere een bekende street art hashtag.

Straatkunst in Den Haag

Na de versoepeling van de lockdown ging ik steeds weer op zoek naar straatkunst in Den Haag. Elke keer als ik richting zee fietste nam ik een andere route of expres een omweg en ontdekte nóg meer. Ik fietste door Haagse buurten waar ik anders nooit kom, soms gewoon op en neer, de ene straat in, de andere uit.

Op zoek naar mooie muurschilderingen in Den Haag!

Zónder kaart ging ik in elke Haagse (uit)hoek op zoek, van centrum Den Haag tot ver daarbuiten. Het werkte bijna verslavend. Als een aasgier keek ik om me heen. Soms zag ik niks, maar dan ineens had ik weer beet. Ik kreeg er echt lol in!

street-art-boekhorststraat

Verrassende street art in verschillende wijken

Een aantal muurschilderingen in Den Haag had ik al eens gezien, die in mijn eigen buurt honderden keren, omdat ik er -voor de covidtijd- elke dag langs fiets(te), maar toch werd ik ook nog vaak verrast.

Den Haag staat misschien niet bekend als de állercoolste stad om streetart in Nederland te zien, maar de mooie muurschilderingen hier zijn zeker de moeite waard en er komt steeds meer bij!

Street art op muren en elektriciteitshuisjes

En nee, dan heb ik het niet over zomaar wat graffiti op een gebouw, maar echt mooie muurkunst, juist ter voorkoming van illegale bekladding.

Van transformatorhuisjes tot flatgebouwen, in Den Haag zit het er vol mee. Van hartje centrum tot Haagse wijken wat verder weg. In dit blog vertel ik je waar je ze kunt vinden. Ja, hè hè, denk je inmiddels, schiet nou maar op!

Waar zijn de mooiste muurschilderingen van Den Haag te vinden?

street-art-stroomhuisje-den-haag

Street art per stadsdeel

Den Haag bestaat uit verschillende stadsdelen. Deze stadsdelen zijn op hun beurt weer onderverdeeld in wijken en in elke wijk heb je nog weer verschillende buurten. Hieronder laat ik per stadsdeel enkele mooie straatkunstwerken en graffiti art zien, met de wijk, buurt of straat erbij.

 1. Street art in Laak
 2. Street art in Centrum Den Haag
 3. Street art in Segbroek
 4. Street art in Escamp
 5. Street art in Loosduinen
 6. Street art in Scheveningen
 7. Street art in Haagse Hout
 8. Street art in Leidschenveen-Ypenburg

Ga ook eens op ontdekking in een onbekende buurt!

op-de-fiets-langs-street-art

 1. Street art in Laak

Voor de allermooiste muurschilderingen in Den Haag (èn veel nieuwe street art in Den Haag!) moet je in stadsdeel Laak zijn. Stadsdeel Laak bestaat uit het Laakkwartier (en Laakhaven), Spoorwijk en de Binckhorst.

Hoe kom je in het Laakkwartier?

Als je niet uit Den Haag komt klinkt Laak misschien onbekend, maar het zit vlakbij het centrum. Kom je -als het straks weer mag- met de trein naar Den Haag, neem dan de trein naar station Hollands Spoor en je wandelt zo naar het Laakkwartier.

De mooiste murals liggen hier allemaal op loopafstand van elkaar, dus je kunt een mooi rondje wandelen.

greta-thunberg-den-haag

Muurschildering Greta Thunberg

De allernieuwste street art in Laak is te vinden op de gevel van de Haagse Hogeschool, vlakbij Hollands Spoor. Deze grote muurschildering van 8 bij 12 meter zit er pas sinds half mei, maar er is al flink wat commotie over geweest, omdat het te omstreden of te links zou zijn. Kritiek waar ik het overigens niet mee eens ben.

Spraakmakende street art in Den Haag!

De kleurrijke muurschildering toont de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, de Hondurese Berta Cáceres en de Georgische Vitali Safarov, drie mensen die zich op verschillende plekken in de wereld inzetten (of hebben ingezet, omdat de laatste twee vermoord zijn) voor een rechtvaardige en duurzame wereld: voor het klimaat, voor vrijheid of gelijkheid.

street-art-holland

Mega mural in Den Haag

Op de website van de Haagse Hogeschool las ik dat mensenrechtenorganisatie Justice & Peace een nieuw landmark in Den Haag wilde realiseren. Met deze mega mural hoopten ze mensen aan het denken te zetten (dat is gelukt) en ze aan te moedigen om zich op hun eigen manier in te zetten voor positieve verandering.

Persoonlijk vind ik dit werk van kunstenaarsduo Karski & Beyond weer prachtig en de gedachte erachter ook. Het is tot stand gekomen met steun van de gemeente Den Haag en in samenwerking met studenten van de Haagse Hogeschool.

Achterkant Haagse Hogeschool

Ik kon het werk eerst niet vinden. Het zat niet aan de kant waar ik het verwachtte (ik dacht dat het aan de kant van het station zat), maar het zit aan de achterkant van de Haagse Hogeschool. Je moet dus even het poortje onderdoor. Het zit boven café en terras Siezo. Het is een prachtig groot werk; hoewel ik door de foto’s die ik al gezien had dacht dat het nog groter zou zijn.

Deze muurschildering is een must see in Den Haag!

muurschildering-haagse-hogeschool

Street art op de Laakweg

Niet ver hier vandaan vind je de -in mijn ogen- allermooiste muurschilderingen van Den Haag. Nieuw zijn ze niet -ze zijn alweer 4 jaar oud!- maar mooi zijn ze wel. En toch kent niet iedereen ze! De meeste mensen komen hier namelijk niet zomaar, terwijl het eigenlijk vlakbij het centrum is.

karski-and-beyond

Vier op een rij!

Vier grote muurschilderingen op een rij

Maar liefst vier mega muurschilderingen zijn hier te zien op de zijkanten van de flats langs de Laakweg. Graffiti-artiesten Karski & Beyond (ja, daar zijn ze weer!) maakten drie van deze enorme kunstwerken in opdracht van woningcorporatie Staedion.

mooiste -muurschildering-den-haag

Mooi hè, met dat fluitenkruid erbij.

street-art-laakkwartier

Deze van de ooievaar met de baby vind ik ook prachtig!

mooie-muurschildering-den-haag

En deze hierboven is ook zo leuk vrolijk!

beste-graffiti-den-haag

Wat betekenen ze?

In een artikel op AD.nl lees ik dat de kleurige muurschilderingen de loop van het leven uitbeelden, met al zijn ups en downs. ‘Op de muur van de ene flat wordt een baby geboren, op een andere muur is een jongetje te zien dat nog zorgeloos en onbevangen is en op de laatste schildering zie je een vrouw van middelbare leeftijd, die is getekend door het leven.’

De twee vrouwen vind ik erg mooi, maar ook de ooievaar met de baby en het jongetje spreken me aan. Het maakt de plek waar de flats staan zeer aantrekkelijk. Tof als jouw huis zo beschilderd is of als je er op uitkijkt. Vooral vanaf het paadje langs het water bij de Laakkade is het een mooi gezicht, zeker nu alles zo mooi groen is. Sommige werken weerspiegelden prachtig in het water! Je kon dat op één van de eerste foto’s in dit blog al zien.

Street art Rijswijkseweg

Wandel je vervolgens door naar de Rijswijkse weg dan zie je aan de overkant van het water, net over de brug (in het Schipperskwartier), nog een opvallend werk. Weer een ooievaar. En dat is niet zo gek, de ooievaar is hét symbool van Den Haag. Niet alleen zijn er in Den Haag zijn in deze tijd meerdere ooievaars te zien (ik zag er pas nog één in Madestein), de ooievaar staat zelfs in het wapen van de stad.

Ooievaar in het Schipperskwartier.

ooievaar-den-haag

Street art in de Boerhaavestraat (update 2021!)

Vanaf hier is het niet ver naar de murals in de Boerhaavestraat die je ook niet mag missen. Wandel door de Bontekoestraat of de Van Leeuwenhoekstraat, of loop door het poortje en je ziet twee prachtige kunstwerken, wederom van Karski & Beyond. De muurschildering met de meeuw erop (die ik zojuist iets meer naar boven in dit blog heb geplaatst) is in maart 2021 gemaakt.

street-art-laakkwartier

Street art in de Waldorpstraat

Via de Rijswijkseweg (of lopend over de Fijnjekade) ben je vervolgens snel bij de Waldorpstraat voor nog meer street art in Laak! De Waldorpstraat ken je wellicht van de The Globe, de klimmuur en Bever. Je kunt hier je rondje street art ook beginnen. Als je station Hollands Spoor aan de achterkant verlaat, links afslaat en een klein stukje doorloopt vind je het aan je linkerhand. Het is de muur voor het oude Stationspostgebouw.

Update 2021: de street art wall is weg, maar enkele werken zijn nog wel op een huisje vlakbij de uitgang van HS te zien. Je ziet het hier op Facebook (de 4e foto).

nieuwste-street-art-den-haag

Lockdown art

Vorige maand, toen de coronacrisis net begonnen was en de lockdown was ingegaan, is er een reeks kunstwerken gecreëerd op deze tijdelijke wall in de Waldorpstraat. Het thema? Stay safe! Gemaakt met de bedoeling om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken, maar ook mooi voor jou en mij.

Omdat ik me netjes aan de oproep hield zoveel mogelijk thuis te blijven was ik er nog niet naartoe gegaan, maar vanaf het moment waarop de maatregelen versoepeld werden ging ik weer wat vaker op pad en dus nam ik ook hier een kijkje.

mooie-muurschildering-in-den-haag

Mooie airbrush art

Diverse street artists hebben een muurschildering bij de Waldorpstraat gemaakt. Persoonlijk vond ik ze niet allemaal mooi, maar dit airbrush kunstwerk van een vrouw of meisje met een mondkapje op vind ik juist wél erg mooi! Het is gemaakt door AirBrushArt4You, die overigens ook graffiti workshops geven, ook speciale graffiti workshops voor kinderen. Wellicht is dat eens een leuk idee voor een kinderfeestje.

Street art op de Binckhorst

Het Laakkwartier grenst aan de Binckhorst. Ook hier vind je heel veel street art! Vanaf de Laakweg kun je via de Gemaalstraat het water over en dan richting Binckhorst, maar op zich is het handiger om een fiets te hebben. Die kun je overigens huren op Hollands Spoor, via Bim Bim Bikes. Ook vanaf station Den Haag Centraal is de Binckhorst overigens niet zo ver.

Street art heaven

Echte street art fans mogen de Haagse Binckhorst niet overslaan. De Binckhorst is namelijk echt een street art heaven. De nieuwste muurschildering in de Binckhorst is de Flying Lady bij de Fokker Terminal. Deze heb ik zelf nog niet gezien, maar wel een heleboel andere mooie.

Over de mooiste muurschilderingen op de Binckhorst schreef ik vorig jaar dit blog al: street art in de Binckhorst.

Hieronder zie je drie mooie muurschilderingen die in de Binckhorst te zien zijn. Stuk voor stuk zijn ze enorm groot en dat vind ik mooi!

best-murals-the-hague

grote-muurschilderingen-den-haag

grote muurschildering den haag

Binckhorst Tour

Via de street art plattegrond van de Binckhorst van The Hague Street Art kun je precies zien waar je de diverse muurschilderingen op de Binckhorst kunt bewonderen.

graffiti-den-haag

Street Art Hotel

In de Binckhorst kun je zelfs slapen in een heus street art hotel! In het Teleport hotel is bijna elke etage voorzien van street art! Boeken kan hier: The Hague Teleport Hotel.

Een street art hotel in de Binckhorst!

street-art-hotel-den-haag

 1. Street art in het centrum van Den Haag

Als toerist zul je tijdens een dagje Den Haag -als je niet puur voor street art komt- waarschijnlijk vooral het centrum van Den Haag willen ontdekken. Street art is hier niet opvallend aanwezig, maar het is er wel degelijk.

Soms moet je alleen even weten waar het zit, want het zit nog al eens in een verborgen steegje, in een tramtunnel of op andere plekken waar je normaal niet gaat lopen of waar het winkelend publiek geen weet van heeft.

Muurschildering Lucent Danstheater

Eén muurschildering die wél erg opvalt is die bij het Lucent Danstheater. Na het plaatsen van dit blog op 1 juni ben ik meteen even naar het centrum, gefietst om ook deze nog op de foto te zetten, want ik dacht eerlijk gezegd dat het al weg was. Uiteraard mocht dit enorme kunstwerk op de gevel van het Lucent Danstheater niet ontbreken.

De 700 vierkante meter grote wandschildering is gemaakt door kunstenaarscollectief Bier en Brood onder het project Haagse Iconen. Op de website van Den Haag FM las ik dat de muurschildering in 2018 de Street Art Award gewonnen heeft voor ‘Beste Mural van de Benelux en de ABC eilanden’. Als je het nog wil zien moet je snel zijn, wat i.v.m. de nieuwbouw van het theater zal de mural verdwijnen.

muurschildering-lucent-danstheater

De enorme wandschildering op het Lucent Danstheater werd in 2018 verkozen tot ‘Beste mural van de Benelux!’

Muurschildering Boomsluiterskade

Ook een erg mooie muurschildering in het centrum van Den Haag is deze sneeuwuil. Ook al is ook dit een groot kunstwerk, nog niet iedereen zal de uil al gezien hebben; de mural zit namelijk net in een deel van het centrum waar je niet komt als je een dagje Den Haag doet. Ik ben er 1 juni alsnog even speciaal langsgefietst.

Je vindt de grote uil op de Boomsluiterskade, vlakbij de Pletterijkade, wat het verlengde van het Spui is. Hij zit er sinds eind 2019 en is gemaakt door graffitikunstenaar L7matrix, in samenwerking met de gemeente en The Hague Street Art. Ik vind het een erg mooie mural!

muurschildering-boomsluiterskade

Sophia

Het nieuwste werk in hartje centrum is het portret van Sophia, gemaakt door haar partner Gordon. Een bijzonder knap gemaakt kunstwerk waar ik een apart blog al over schreef: Beschermvrouwe Sophia in de Bagijnestraat. De Bagijnestraat is een zijstraat van het Plein. Hét Plein ja, zo heet het. Op het Plein kun je vanaf 1 juni hopelijk weer een drankje drinken.

muurschildering-den-haag-centrum

Street art in de Raamstraat

Een typisch Haags plaatje zie je in de Raamstraat. De Raamstraat is een zijstraatje van de Grote Markstraat, om precies te zijn tussen de Grote Marktstraat en de Vlamingstraat, vlakbij de Grote Markt. De Grote Markt is een gezellig plein vol terrassen in Den Haag. Althans, dat wordt het na de versoepelingen hopelijk weer.

De Raamstraat is zo’n straatje dat dagjesmensen van buiten de stad niet ‘durven’ te nemen, maar die Hagenezen nemen om een stukje af te snijden. Al zo’n 10 jaar geleden was daar best wel toffe street art te zien, een soort kroeg-mural, maar die is nu weg en heeft plaats gemaakt voor een afbeelding van Den Haag, ‘de mooie stad achter de duinen’.

street-art-centrum-den-haag

Instagram muur

In 2019 kreeg de Raamstraat (die middenin het centrum ligt!) een make over, dankzij The Hague Street Art. Ralf Sluijs, raadslid van de Haagse partij Groep de Mos vond het een beetje een treurig straatje en had het idee opgevat er een Instagram muur van te maken. Een leuk plan waar bewoners en ondernemers achter stonden.

Deze typisch Haagse muurschildering vind je in een zijstraat van de Grote Marktstaart.

Haagse Instagram straat

De bedoeling was dat dit graffitikunstwerk een Instagram hotspot zou worden. Een echt bekende Instagram straat is het nog niet echt, ik wist er niet eens van, maar ontdekte het per toeval toen ik er vorig jaar met mijn zoon langs wandelde, maar ik was zeker verrast toen ik het zag, ook al zie je m’n zoon denken: ‘O, mama moet weer een foto maken hoor.’

Ik denk overigens dat ze direct nadat het gemaakt was beter een groepje bekende bloggers en (vooral) instagrammers hadden kunnen uitnodigen; dat werkt altijd goed. Nou ja, wie weet gaan -na het lezen van dit Street Art The Hague blog- toch weer wat meer mensen een kijkje nemen èn een foto maken, zoals de bedoeling was.

Vrijwel iedereen die een dagje gaat shoppen in Den Haag komt er in de buurt!

Grote Marktstraat

Update september 2020: bij Rootz, op de hoek van de Grote Marktstraat en de Raamstraat (naast de instagrammuur) is een nieuwe muurschildring gekomen: een prachtig gouden gezicht, een mooie ijsvogel en nog wat tribal-achtige tekeningen. Erg mooi is het! Ik liep er in de avond langs en maakte deze foto’s:

street-art-den-haag

Een prachtig nieuw kunstwerk in het centrum van Den Haag!

muurschildering-grote-marktstraat

Boekhorststraat

Net nadat ik dit blog geplaatst had fietste ik op 1 juni nog een rondje en zag dat er in de Boekhorststraat (ook vlakbij de Grote Markt) alweer aan iets nieuws wordt gewerkt. Update half juni: inmiddels weet ik dat Ringo, Zesta online en Page 33 hier aan het werk waren.

new-graffiti-the-hague

Lutherse Burgwal

Op de Lutherse Burgwal zag ik graffiti kunst van Tobias Becker Hoff.

street-art-lutherse-burgwal-tobias-becker-hoff

Muurschildering van Chuck

Wandel je vanaf Den Haag Centraal de stad in via voetgangersgebied de Turfmarkt, kijk dan bij Lage Zand, net voorbij de Action, even de tramtunnel in (daar waar het spoor de Turfmarkt kruist), want daar kun je de in 2017 overleden Haagse straatmuzikant Chuck zien.

Ik denk dat bijna iedereen die in Den Haag woont bij het lezen van de naam Chuck zijn gitaarspel en vooral zijn stem nog hoort nagalmen onder de overkapping bij de HEMA en de Bijenkorf in de Grote Marktstraat. Sterker nog, op de één of andere manier verwacht ik ‘m daar altijd nog te zien zitten.

chuck-deely

Stationsbuurt

Ook de Stationsbuurt valt onder stadsdeel centrum. Kom je met de trein aan op station Hollands Spoor, sla dan aan de centrumkant rechtsaf en wandel even naar de Stayokay in de Scheepmakersstraat.

Je kunt hier betaalbaar overnachten, maar je kunt hier ook even binnen wandelen voor een drankje aan het water en het bekijken van street art binnen. Vraag wel even of het mag, maar met de hashtag en een drankje erbij is dit vast geen probleem. Ik deed het ook! Deze Haagse street art foto maakte ik in 2018:

street-art-the-hague

Stayokay

Wil je goedkoop overnachten in Den Haag dan is het zeker aan ta raden hier te slapen; alleen, met z’n tweetjes, met vrienden of zelfs met een groot gezin. De Stayokay in Den Haag ligt best gunstig als je veel street art wil spotten. Je zit hier namelijk niet alleen op loopafstand van het centrum en station HS, maar vooral ook vlakbij Laak en de Binckhorst, de plekken met de meeste street art.

stayokay-den-haag

Street art in de Schilderswijk

Stadsdeel centrum is echter nog veel meer dan wat jij als toerist of bezoeker waarschijnlijk als ‘het centrum van Den Haag’ beschouwt. Den Haag houdt natuurlijk niet op bij de binnenstad en het oude centrum.

Ook wijken en buurten als de Archipelbuurt (Indische Buurt), Willemspark, Kortenbos, de Rivierenbuurt, de buurt Huygenspark, de Schilderswijk, Transvaal en de Groente en Fruitmarkt vallen onder stadsdeel centrum. Hier zie je een kunstwerk op de Hoefkade in de Schilderswijk. Je vindt dit werk vlakbij Hollands Spoor.

street-art-schilderswijk

Street art in het Zeeheldenkwartier

En ook het gezellige en tikkeltje artistieke Zeeheldenkwartier behoort nog tot het centrum. Vanuit de binnenstad fiets je er zo naartoe. Wil je onderweg daar naartoe tijdens het spotten van street art even pauzeren? Bij Baladi in de Torenstraat kun je street food met een mural combineren! Terwijl je voor een prikkie het perfecte Libanese street food bestelt kun je binnen een muurschildering bewonderen.

Waar street art en street food samenkomen…

muurschildering-den-haag-binnen

Prins Hendrikplein

Vind je het leuk om met jonge kinderen naar muurschilderingen in en om het centrum van Den Haag te gaan kijken, verlaat het oude centrum dan eens en zet koers richting Zeeheldenkwartier. Hier vind je het Prins Hendrikplein, een leuk plein met fonteinen en terrasjes voor een pitstop.

Update augustus 2020: op het Prins Hendrikplein is een nieuwe muurschildering gekomen! Shocking Blue zangeres Mariska staat er erg mooi op!

nieuwe-street-art-den-haag

Het Zeeheldenkwartier is sowieso een ontzettend leuk stukje Den Haag! Drink zeker een drankje op het plein, bijvoorbeeld bij Van Kinsbergen!

Tip: check ook mijn blog met een wandeling langs leuke koffie spots in Den Haag! Inmiddels zijn er nog meer leuke bijgekomen!

Zeeheldentuin

Iets verderop, in de Tasmanstraat, vind je de Zeeheldentuin: een stadstuin met speeltuintje èn leuke street art!

speeltuintje-met-street-art-den-haag

Bekende zeeheld

O, en vergeet zeker niet om even omhoog te kijken op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Tasmanstraat, want daar zie je een grote zeeheld: Abel Tasman! Sjors Kouthoofd (Maedist) heeft daar een illustratie van Hans van der Spek op de muur gemaakt.

muurschildering-zeehelden

tasmanstraat-den-haag

Tip: vanuit de Zeeheldenbuurt kun je op de kruising die je hier op de foto ziet, rechtsaf slaan, de Prins Hendrikstraat weer in en dan wandel je gemakkelijk via het Koningsplein en de Weimarstraat naar stadsdeel Segbroek dat nu aan bod komt.

Neem dus de tijd en maak er een heerlijke wandeling door Den Haag van. Of huur tijdens een dagje of weekendje Den Haag dus eens een fiets via Bim Bim Bikes en ontdek wat meer van de stad! Behalve op het Prins Hendrikplein kun je voor een drankje ook stoppen bij één van de terrasjes in de Prins Hendrikstraat, op het Koningsplein, in de Weimarstraat of het Regentesseplein verderop. Je bent dan inmiddels in het Regentessekwartier aangekomen.

 1. Street art in Segbroek

Na stadsdeel Laak (wat ik in het begin al noemde) is stadsdeel Segbroek de plek waar je de meeste straatkunst in Den Haag kunt vinden. Segbroek bestaat uit het Regentessekwartier (waar ik woon), het Valkenboskwartier, de Heesterbuurt, de Bomen- en Bloemenbuurt, de Vruchtenbuurt en de Vogelwijk.

Ook het Energiekwartier (voorheen Regentesse-Zuid) valt hieronder. Net als de niet officieel bestaande Uitvinderswijk, zoals een stukje van ReVa (Regentesse-Valkenbos) ook wel genoemd wordt. Het zijn vooral woonwijken, maar een deel ervan is zeker leuk om eens te ontdekken.

Gezellige en trendy terrasjes zijn er hier en daar ook!

Street art op elektriciteitshuisjes

Zigzag zeker eens door stadsdeel Segbroek, speurend naar street art op elektriciteitshuisjes. Ook als je in Den Haag woont zul je nog verbaasd zijn hoe ontzettend veel van deze transformatorhuisjes beschilderd zijn. Het leuke is: vaak hebben de afbeeldingen direct te maken met de buurt! O, en ook Haagse Harry staat op een huisje.

Wetenschappers, uitvinders, vruchten of vogels, de afbeeldingen op de stroomhuisjes zeggen vaak iets over de naam van de buurt!

muurschildering-segbroek

Beschilderde huisjes

Ook al fiets ik in het normale leven -voor het coronatijdperk- dagelijks langs een paar beschilderde stroomhuisjes in de Regentesselaan, de afgelopen weken spotte ik er nog tientallen! Op de Beeklaan, op de Thomsonlaan en op de Valkenboskade, maar ook in de Vruchtenbuurt en zelfs op pleinen en bij parken. Je vindt ze op heel veel plekken!

elektriciteitshuisje-den-haag

Street art tour in Segbroek

Wil je binnenkort een street art tour in Segbroek doen? Kijk dan hier eens: Segbroek Street Art Tour. Ook al had ik de plattegrond al eens bekeken, ik ontdekte pas onlangs dat je zelfs een complete route kunt (laten) samenstellen, afhankelijk van de tijd die je hebt. Super handig! Hoe?

Lopend of op de fiets street art ontdekken

Ga naar de website, klik op het tabje Tours en kies vervolgens uit 2 opties: ‘I’m walking’ of ‘I’m riding a bike’. Vervolgens kun je kiezen hoe lang je op pad wil: wandelend 45 minuten tot ruim 3 uur of fietsend een kwartier tot anderhalf uur.

Zelf heb ik het niet op die manier gedaan, omdat ik nog niet door had dat dat kon èn ik het fijn vind om niet steeds op mijn telefoon te hoeven kijken, maar ik zou zeggen: doe er je voordeel mee. Ik fietste zelf overal zonder kaart langs, soms per toeval, soms echt op zoek als ik wel ongeveer wist dat een bepaald werk hier of daar te vinden moest zijn.

Street art op transformatorhuisjes

Sommige trafohuisjes zijn al wat ouder, andere stroomhuisjes zijn opnieuw beschilderd. Hier zie je er een paar in het Regentessekwartier, in de buurt rond de Energiecentrale (bij de Verademing), in het Valkenboskwartier, de Vruchtenbuurt en de Bomen- en Bloemenbuurt:

street-art-den-haag

street-art-onbekende-wijken-den-haag

street-art-vogel-den-haag

Grote muurschildering in Segbroek

Behalve de kunstwerken op elektriciteitshuisjes zie je op enkele plekken ook gewone muurschilderingen. Per toeval ontdekte ik een mooie muurschildering in de Meidoornstraat, toen ik door het Valkenboskwartier fietste. Je ziet de vrolijke wandschildering hieronder.

Muurschildering Meidoornstraat

Deze grote muurschildering blijkt er sinds 2019 te zitten en is gemaakt door Margriet Snaterse. Op haar website Margriet Snaterse Urban Creation noemt ze zichzelf een ‘verbindende stadskunstenaar’. Ik vind het een lief en vrolijk voorbeeld van hoe het ook kan. Graffiti oogt vaak een beetje agressief of eng, maar deze mural juist helemaal niet. Het is juist bijna schattig, ondanks de opvallende grootte.

muurschildering-meidoornstraat

Muurschildering Daguerrestraat

Een ander vrolijk werk, ook van haar hand, spotte ik toevallig vlakbij huis, bij een klein speeltuintje in de Daguerrestraat, een zijstraatje van de Beeklaan, vlakbij de Weimarstraat. In dit autovrije stukje voor een oude school vind je het blauw met groene werk waaraan je ziet dat hier in Den Haag de zee niet ver we is. Buurtbewoner Bart Lybeert nam het initiatief.

Van een verloederd plekje maakte ze een vrolijk stekje.

muurschildering-daguerrestraat

Soms werkt ze samen met kinderen aan project, zoals aan de vlinders in een hofje aan de Newtonstraat, ook vlakbij. Daar fiets ik binnenkort nog even langs.

Tip: Fiets deze zomer dus ook eens door woonwijken of straten waar je anders nooit komt. Eén keer een andere route en er gaat een wereld voor je open.

mooie-muurschildering-segbroek

 1. Street art in Escamp

Stadsdeel Escamp bestaat uit de wijken Bouwlust, Vrederust, Morgenstond, Leyenburg, Moerwijk, Zuiderpark, Rustenburg, Oostbroek en Wateringse Veld. Ik heb in de jaren 90 een paar jaar in Morgenstond gewoond, maar dat was niet de gelukkigste tijd van mijn leven. Het was geen wijk waar ik echt heel blij van werd, hoewel ik het Zuiderpark wel altijd erg mooi heb gevonden. Daar was ik dan ook vaak. De afgelopen jaren ook weer, maar nu in verband met de atletiektrainingen van de kinderen.

In het Zuiderpark zie je bij de skatebaan meestal vooral schreeuwerige graffiti, maar ik zag laatst dat er nu wel een heel mooi graffiti kunstwerk bij het skatepark is gemaakt. Deze vrouw:

street-art-zuiderpark

Sinds plaatsing van deze foto is er alweer regelmatig overheen ‘geschilderd’. Althans, met spray paint. Ik postte er een aantal keer over op Twitter

Update 2022: Dit nieuwe street art kunstwerk bij winkelcentrum Leyweg (aan de achterkant van de kerk) is ook erg mooi. 

Street art Drapeniersgaarde

Toen ik na het schrijven van dit blog toch nog eens naar Escamp fietste ontdekte ik nog meer gave muurschilderingen! Eén ervan is echt mijn nieuwe favoriet: deze giraf hieronder. Wat gaaf! Een prachtig kunstwerk dat mij direct aan reizen doet denken en met warmte vervult. Zeker ook als je de tekst eronder leest. Daarover binnenkort meer in een apart blog over grote muurschilderingen in Escamp.

Ik heb de foto zo gemaakt dat het net is alsof de giraf de blaadjes aan de boom waar ik onder sta probeert te eten.

giraf-street-art-den-haag

Street art Vrederustlaan

In 2022 is er een prachtige Mauritshuis mural bij gekomen in de Vrederustlaan. Je ziet ‘m op m’n foto’s op Facebook

Street art Beresteinlaan

Maar ook op de Beresteinlaan, op de hoek met de Schoutendreef, vlakbij de Erasmusweg, vond ik een hele mooie mural, gemaakt door Margriet Snaterse. Kijk hier maar.

street-art-schoutendreef-beresteinlaan

 1. Street art in Loosduinen 

Loosduinen is zuidwest Den Haag. Je vindt hier de wijken Loosduinen, Kraayenstein, Waldeck, Bohemen, Meer en Bos en Kijkduin en Ockenburgh. Ook in deze wijken ben ik street art tegengekomen, onder andere bij een school in de Georges Bizetstraat in Nieuw Waldeck, een buurt waar ik normaal nooit kom maar tijdens mijn zelf bedachte street art spot tocht wel:

onbekende-street-art-den-haag

Deze hond (het zijn er twee) zag ik in Kraayenstein, bij de ingang van recreatiegebied Madestein.

muurschildering-den-haag-madestein

En ook deze bijzondere spotte ik in een onbekend deel van Madestein:

muurschildering-madestein

Deze prachtige pauw ontdekte ik op de Daal en Bergselaan in de wijk Bohemen en Meer en Bos toen ik weer eens naar het Westduinpark fietste:

waar-is-street-art-in-den-haag

Street art in Kijkduin

De meest opvallende street art in stadsdeel Loosduinen is echter te vinden in Kijkduin. Nog wel. Vorig jaar was het oude winkelcentrum en de oude boulevard van Kijkduin omgedoopt tot Street Art City! Waarom? Omdat Kijkduin compleet vernieuwd wordt en dit dus allemaal platgegooid werd. Er is nog een heel klein beetje van over. De muurschilderingen (en dakschildering) hieronder vind ik het mooist:

street-art-city

dakschildering-kijkduin

mural-art-kijkduin

 1. Street art in Scheveningen

Misschien ken je Scheveningen alleen van het strand, de boulevard en De Pier, maar stadsdeel Scheveningen bestaat uit nog meer delen. Scheveningen is onderverdeeld in Scheveningen Bad, Dorp en Haven, Belgisch Park en Van Stolkpark, Duttendel, Duindorp, het Geuzen- en Statenkwartier, Duinoord en Zorgvliet.

zeemeermin-scheveningen

muurschildering-scheveningen

Street art in Scheveningen

De meeste muurschilderingen in Scheveningen zie je in wat jij waarschijnlijk als Scheveningen kent. In verband met bouwwerkzaamheden kon je op een (tijdelijke) wall bij De Pier veel street art spotten, maar er is nog meer. Wandel je over de boulevard dan kom je deze mooie waterschildpad tegen bij de kleine skatebaan op het strand, vlakbij Hart Beach.

mooie-muurschildering-scheveningen

muurschildering-boulevard-scheveningen

Street art vlakbij de Keizerstraat

Maar ook in het oude Scheveningen kun je street art bewonderen, zoals deze mooie echt Scheveningse van het havenhoofd, waar ik dit weekend naar op zoek was, en die ik, zigzaggend door de straat rond de Keizerstraat tegenkwam. Helaas stond er net een auto voor met mooiste stukje van de muurschildering.

street-art-havenhoofd-scheveningen

Selfiemuur met vleugels

De nieuwste muurschildering in Scheveningen is echter een selfiemuur. Je vindt de selfie wall bij strandclub WIJ. Bij de flamingovleugels op de WIJ wall staat de tekst ‘Minder ik, meer wij’ (een tekst die de strandclub al langer hanteerde) en die bedoeld is voor meer saamhorigheid.

Nicolette Krul van strandclub WIJ bedacht het art-project en kunstenares Eveline Linche (die normaalgesproken naar coole plekken als Ibiza en Curaçao reist) maakte het.

wings-scheveningen

Hier kun je onderdeel zijn van de kunst

Na de ellende van het intens verdrietige surfdrama en natuurlijk de coronacrisis wil ze met de selfiemuur in Scheveningen plezier en saamhorigheid creëren. De selfie wall in Scheveningen moet niet alleen een plek zijn om te bekijken, maar waar je ook onderdeel van de kunst kunt zijn. Het werk moet mensen laten stralen als een paradijsvogel. Hij is er net en ik testte ‘m meteen gisteren al uit! De foto is gemaakt door André van Strandclub WIJ.

De selfiemuur in Scheveningen is een super instaproof plek natuurlijk die ik meteen uittestte!

Street art in Duinoord

Met de vader van mijn kinderen heb ik jarenlang in Duinoord gewoond. Ook dit valt officieel onder stadsdeel Scheveningen. Het is een fijne wijk waar ik nog bijna elke dag doorheen fiets, voor de coronacrisis althans.

Toch heb ik daar maandenlang een kunstwerk gemist, want ik hoorde pas onlangs dat er aan de ‘andere’ kant van het Sweelinckplein (dus net niet aan de kant waar ik altijd fiets) een mooi perspectief-werk zit van Jille van der Veen, alias Hé & Jille.

Update 3 juni 2020: ik heb inmiddels foto’s gemaakt van dit tot kunstwerk omgetoverde transformatorhuisje! Het is echt heel knap gemaakt vind ik! In een apart blog (over muurschilderingen op transformatorhuisjes in Den Haag) komen nog meer foto’s, maar hier alvast 1 foto:

transformatorhuisje-sweelinckplein

Street art in Geuzenkwartier en Statenkwartier

In de jaren 90 heb ik een tijdje in het Geuzenkwartier gewoond en ik heb in mijn NBBS-tijd een paar jaar in het Statenkwartier gewerkt, op de Frederik Hendriklaan. Hier zie je een foto van de reiswinkel die er destijds zat. Street art zag je daar indertijd niet en nu nog steeds niet. Update: inmiddels is er wél street art in het Statenkwartier!

Update 2022: Bij het Omniversum wordt gewerkt aan een gave nieuwe mural van Karski & Beyond! Die moet je zien!

Update 2021: Onlangs heeft Elisabeth van Vreeswijk een mooie muurschildering op een elektriciteitshuisje in de Doornstraat gemaakt!

nieuwe-street-art-den-haag

Nieuwe muurschildering in de Doornstraat.

street-art-scheveningen

Street art in Duindorp

Ook in Duindorp (wat weer een totaal andere wijk is) heb ik nog nooit street art gespot, maar ik heb er ook nog niet naar gezocht, dus waarschijnlijk is het er wel.

Update 2021: in november is deze nieuwe mural in Duindorp geplaatst. Je vindt ‘m op de hoek van de Zeezwaluwstraat. Wil je er meer over weten? Check dan m’n bericht erover op Instagram.

street-art-duindorp

 1. Street art in Haagse Hout

Stadsdeel Haagse Hout associeer ik vooral met het Haagse Bos en het Louwman Museum en dus niet met street art. Ik weet wat lekkere adresjes in dit Haagse stadsdeel, maar street art heb ik er nog niet gespot. Ik kom er gewoon niet vaak genoeg; hooguit voor een food festival op het Malieveld, maar dat is anders en nog dichtbij het centrum.

De Haagse wijken Benoordenhout, Bezuidenhout, Mariahoeve en het aan Wassenaar grenzende Marlot behoren allemaal tot Haagse Hout, dus wellicht is er toch wat te vinden. Het meeste in Mariahoeve en Bezuidenhout vermoed ik. Vertel het vooral bij de reacties als dat zo is.

Ik weet alleen dat er street art in het fietsviaduct op het IJsclubpad richting Voorburg te vinden is, maar verder heb ik geen idee. En anders zal ik toch eens vaker die kant op moeten fietsen, of naar een ander stukje van dit stadsdeel. Misschien binnenkort als ik na lange tijd weer eens richting Meijendel ga, maar dat is al Oostduinen, het enige onbewoonde stadsdeel van Den Haag.

 1. Street art in Leidschenveen-Ypenburg

In Leidschenveen en Ypenburg kom ik al helemaal nooit. Nou ja, vrijwel nooit. Voor veel gezinnen is het hun thuis, maar voor mij voelen deze wijken ver weg, echt aan de rand van de stad. De enige reden waarvoor ik een paar keer in dit stadsdeel was was vanwege pretpark Drievliet, maar verder niet. Ik heb dan ook geen idee of hier street art te vinden is.

Het zijn (voor zover ik weet) voornamelijk ‘nieuwbouw’ wijken; althans, ook nieuwbouw van alweer enkele decennia geleden. Ik vermoed dat er niet veel street art te vinden is, maar het is puur een persoonlijke aanname, dus correct me if I’m wrong. Misschien moet ik dit voor mij onbekende stukje Den Haag tóch eens gaan ontdekken.

Leidschenveen en Forepark of Ypenburg en Hoornwijk, waar moet ik zijn?

Wellicht zijn het wel verrassend leuke vinexwijken waar ik geen weet van heb. Waterrijk, groen en gezinsvriendelijk moeten ze wel zijn, maar op de een of andere manier krijg ik altijd een beetje jeuk van het woord gezinsvriendelijk; ik weet niet waar dat vandaan komt, haha, want ook ik heb kinderen (schatten zelfs!), maar wellicht komt dat door mijn single (parent) status. Maar goed, nu dwaal ik af.

Op de fiets of lopend

Hoe dan ook, heb jij ook zin om door de stad Den Haag te gaan dwalen op zoek naar street art? Het handigst is het om dat op de fiets te doen. Lopend kan ook, maar qua ‘street art dichtheid’ leent niet elke wijk zich daarvoor; eigenlijk alleen als je een rondje maakt vanaf Den Haag Hollands Spoor. Voor Segbroek en andere stadsdelen is een fiets handiger en met de auto zou ik het niet doen.

Street art map

Woon je niet in Den Haag en is alles nog nieuw voor je dan is het wel handig om de street art map van The Hague Street Art aan te houden. The Hague Street Art heeft op de website The Hague Street Art Tour namelijk een handige kaart gemaakt waarop veel muurschilderingen in Den Haag terug te vinden zijn, in Laak en Segbroek althans.

Het is hoe dan ook een mooi initiatief en echt leuk om even te bekijken. Wees je er wel bewust van dat helaas nog lang niet alles erop staat wat ik in dit blog laat zien, dus mis de mooiste plekjes niet! Kom je uit Den Haag ga dan gewoon eens zelf op zoek.

street-art-blog

Lang niet alle street art in Den Haag die je hier ziet staat op de Street Art Den Haag Map, dus mis de mooiste plekjes uit dit blog niet!

Street art tour in Den Haag

Toch lijkt het me, juist als inwoner van Den Haag, erg leuk om een keer een street art tour van The Hague Street Art Tour met gids te doen. Tijdens zo’n tour hoor je over één werk vaak al zoveel meer dan je zelf zou hebben gezien, dus hopelijk gaan ze dat straks doen.

Meer weten over street art

Een tour is vaak zo leuk en leerzaam! Neem nou deze hond in Athene: Loukanikos. Als je er zelf langs zou lopen zou je denken: ‘Mooi, een hond’. Maar als je het verhaal erachter weet wordt het pas echt interessant. Loukaniko bleek namelijk bekend te staan als de Griekse protesthond.

Bekende èn onbekende street art in Den Haag

Inmiddels heb je door mijn blog gezien dat er nog veel meer street art in Den Haag is dan op de kaart staat; ook in andere wijken dan aangegeven op de plattegrond. Onbekende street art dus ook. En nieuwe street art!

Maak je eigen street art wandeling door Den Haag!

Nieuwe street art in Den Haag

Als jij dit over een tijdje leest zijn er misschien alweer nieuwe muurschilderingen in Den Haag bijgekomen. Ook ik heb nog niet álles gezien, maar wel bíjna alles, ook de nieuwe corona muurschilderingen en de toffe nieuwe selfie wall in Scheveningen dus.

Tips voor nieuwe street art in Den Haag

Overigens heb ik nog wel een tip voor de gemeente of The Hague Street Art. De hoek van de Conradkade en de Groot Hertoginnenlaan leent zich wat mij betreft perfect voor een mooie muurschildering. Het lijkt me prachtig daar!

Evenals de achterkant van de schuurtjes langs het spoor van tram 11 op de Conradkade. Ik weet niet hoe de bewoners van de betreffende huizen op de Obrechtstraat daar over denken (ook een straat waar ik gewoond heb trouwens, maar dan helemaal aan de andere kant), maar het lijkt mij een verbetering in plaats van de lelijke graffiti die je er nu ziet.

Zeg nou eerlijk, zoiets als dit is toch prachtig?

straatkunst-ooievaar

Ook de elektriciteitshuisjes op de Statenlaan lenen zich wat mij betreft uitstekend voor een mooie groene of chique mural. Hoe natuurlijker of kleurrijker hoe meer ik er van hou. Maar goed, misschien mag het daar allemaal niet. Het is maar een idee.

Wat lijkt jou mooi?

Ik ben wel benieuwd: stel jij kijkt uit op een lelijke muur of elektriciteitshuisje. Wat voor kunst zou je daar dan graag op zien? Welke kleuren of vormen? Welk thema? Op welke van bovenstaande werken zou je wel uit willen kijken? Persoonlijk zou ik voor een muur met een grote groene jungle gaan. Of voor een groot palmenbos!

Overnachten in Den Haag

Ik raad je aan eens wat langer naar Den Haag te gaan dan alleen voor een dagje shoppen of een weekendje sightseeën. Den Haag heeft zóveel te bieden! Kunst, cultuur, mooie gebouwen, chique wijken, multiculturele plekken, leuke markten, heerlijke restaurants, trendy terrassen, uitgaansgelegenheden (over een tijdje weer) en niet te vergeten het strand en het vele groen in Den Haag!

Ook voor kinderen is er vanalles te doen in Den Haag (lees Wat te doen met kinderen in Den Haag), van pretparken tot leuke musea; en overal in de stad vind je speeltuintjes. Hier vind je al mijn blogs over Den Haag.

Genoeg redenen om eens een lang weekend Den Haag te doen!

Weekendje Den Haag of vakantie in Den Haag

Met ook nog uitstapjes naar het nabijgelegen Delft, Leiden of Rotterdam (waar je vanuit Den Haag zó bent) kun je hier makkelijk 2 weken vakantie doorbrengen. Het is maar een tip!

Hotel of appartement in Den Haag

Boek hier een hotel of appartement in Den Haag:

Hotel of appartement in Den Haag centrum (lekker centraal met veel in de buurt)
Vakantiehuis, appartement of B&B in Segbroek (eens iets anders, alsof je in Den Haag woont)
Hotel of appartement in Laak (dichtbij street art, maar hou je van gezellige buurten dan zou ik hier niet als eerste voor kiezen)
Hotel of appartement in Haagse Hout (ook dat kan natuurlijk)
Hotel, B&B of appartement in Scheveningen (ook leuk natuurlijk, vlakbij zee!)

Kies voor een heerlijk hotel of huur een appartement en doe net alsof je hier woont.

Foto’s muurschilderingen Den Haag

Alle foto’s in dit blog heb ik zelf gemaakt. Ik maak al jaren foto’s van street art, murals en graffiti kunst, dus het was onbegonnen werk om al mijn mappen met foto’s door te nemen, ook omdat ik niet alle foto’s met mijn telefoon maak, maar de meeste kunstwerken die je hier zag heb ik dit jaar gefotografeerd; veel zelfs in mei en op 1 juni 2020 nog! Mocht ik in de toekomst weer mooie nieuwe muurschilderingen in Den Haag tegenkomen dan zal ik ze er zeker bij zetten!

Mocht je m’n blog willen delen dan ben ik daar natuurlijk blij mee! Met de deelbuttons hieronder deel je dit blog gemakkelijk op Facebook, Twitter of Pinterest.

Blogs Den Haag

Ik woon in Den Haag, dus ik schrijf er regelmatig over en in deze coronaperiode momenteel extra vaak. Hier lees je al mijn blogs over Den Haag. Het zijn er bijna 70! Blogs over musea, natuur, koffie, kinderactiviteiten en nog veel meer!

Woon je niet in de buurt van Den Haag en zit een bezoek op korte termijn er niet in? Ook in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Arnhem, Heerlen, Eindhoven en andere Nederlandse steden is coole street art te zien! En in het buitenland natuurlijk, van Athene tot Belgrado en van Napels tot Palermo!

street-art-stad

12 gedachten over “De nieuwste en mooiste muurschilderingen in Den Haag (Street Art The Hague)

 1. Mary

  Kleine correctie. Duinoord hoor niet bij Scheveningen net als het Statenkwartier. Scheveningers winkelen wel op de Fred masr gasn echt nooit verder. Aert van der Goesstraat slaan ze ook over. Echt waar.
  Duindorp en Belgisch Park tot de duinen naar Wassenaar zijn de grenzen.

  Tenzij eriets gewijzigd is na 1985?

 2. Diana

  Whoooo wat een uitgebreid artikel over street art in Den Haag. Nooit geweten dat ik zoveel over valt te vertellen. De werken die je laat zien zijn echt mooi. Ik hou er sowieso erg van om een stad te verkennen en dan ondertussen street art te bewonderen 🙂

 3. Kelly

  Jeetje…wat gaaf zeg. Volgens mij is iedereen de afgelopen weken op zoek gegaan naar Street Art. Ik ben ook op pad geweest in mijn eigen stad. Eigenlijk ben ik nog nooit in Den Haag geweest (alleen Scheveningen) dus nu heb ik een zeker een goede reden want ik ben dol op Street Art.

 4. Anouk

  Wat een mega uitgebreide blog heb je gemaakt! Geweldig toch wie ooit heeft bedacht om street art zo breed in te zetten. Ook hier zie je zoveel diversiteit terug. Dat maakt dat we weer wat meer op de omgeving letten denk ik. Dat we meer oog voor detail hebben.

  1. Denise Bericht auteur

   He, wat gaaf Ali! Leuk! Mooi! Iemand anders tipte me er ook al een. Ik zal daar zeker nog gaan kijken. Dank je voor de tip! (En sorry dat ik het nu pas zag; je reactie was ertussendoor geglipt, maar je ziet ‘m nu.)

 5. Michael

  Wow! What a fabulous write-up! I’ve discovered some of the works in the Bink but I see I’ll need to go out and find more! Thanks!

 6. Pieter Lindner

  Beste Denise,
  Wat een prachtig blog heb jij gemaakt, echt schitterend!
  Als Laurel and Hardy liefhebber mis ik de prachtige muurschildering van dit wereldberoemde duo. De schildering met l&h met blauwe tram is te bewonderen aan de Schenkkade in DenHaag…

 7. Ilonka

  In Mariahoeve is een hele grote mooie muurschildering bij de fietstunnel onder het spoor door richting Leidschendam, afgelopen jaar gezet. Zo’n beetje ter hoogte van de kruising Appelgaarde met Charlotte Pallandtlaan langs de Noordelijke randweg (tunnelbak N14).
  In Bezuidenhout in en rondom de ingang van de fietstunnel onder het spoor door (ter hoogte van het begin van de Schenkkade) en onder het Schenkviaduct zijn er ook meerdere te vinden.

 8. Joke

  Ha Denise,
  Wat een uitgebreide blog heb je gemaakt van alle street art in Den Haag. En wat leuk om zoveel prachtige werken van onze zoon Beyond voorbij te zien komen. Wij zijn zo trots op hem. Momenteel werkt hij in India aan prachtige werken in 3 grote steden aldaar. Maar er gaat voor hem niets boven murals maken in Den Haag!

  1. Denise Bericht auteur

   Beste Joke, dank je wel voor je reactie. Ik las onlangs dat Karski en Beyond los van elkaar verder gaan, maar ik vond hun kunstwerken altijd geweldig mooi.
   Wat leuk dat Beyond nu in India aan het werk is. Ik heb meteen even gekeken en zag de leeuw inderdaad al. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *