Leuke kinderfeestjes in Den Haag: originele tips voor een cool feestje

Leuke kinderfeestjes in Den Haag: originele tips voor een cool feestje

Is jouw kind bijna jarig en zoek je tips voor een creatief of cool kinderfeestje, een stoer en avontuurlijk feestje of gewoon een leuk en leerzaam feestje, en dan liefst iets origineels? In dit blog met 13 leuke kinderfeestjes in Den Haag vind je het. De leukste ideeën voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje. Zowel voor jongens als voor meisjes.

Leuk kinderfeestje in Den Haag

Goed, een kinderfeestje Den Haag, maar wat wordt het? Een feestje op het strand of thuis, tussen de dieren, in een museum of op een andere leuke locatie? Een indoor speelparadijs of pretpark, of een wat meer verrassende plek? Hier vind je genoeg ideeën voor een leuk kinderfeestje in Den Haag. Of je kind nou 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 wordt. Coole kids party’s zijn er genoeg!

kinderfeestje-den-haag

Feestjes binnen en feestjes buiten

Kinderfeestjes binnen en buiten, in zomer en winter. Feestjes voor als het mooi weer is, maar ook voor als het slecht weer is. De binnen- en buitenfeestjes die ik noem zijn allemaal in Den Haag of Scheveningen, maar sommige kunnen ook ergens anders.

Verrassende plekken voor een onvergetelijk verjaardagspartijtje!

leuk-kinderfeestje-den-haag

Ideeën opdoen en plannen kinderfeestje

Eerst zie je het overzicht met 13 leuke ideeën voor kinderfeestjes, steeds met foto’s erbij die ik zelf gemaakt heb, en onderaan kun je vervolgens meer lezen over het plannen van zo’n partijtje. Want, laten we eerlijk zijn, het vinden van de juiste activiteit, het zoeken naar een geschikte datum en het bepalen welke kinderen wel of niet komen is altijd best een stressvolle aangelegenheid.

Menig ouder is blij als zo’n kinderfeestje eenmaal geregeld is en slaakt een zucht van verlichting als het feestje echt voorbij is en geslaagd was.

Wat voor leuke kinderfeestjes zijn er in Den Haag?

Zit jouw zoon of dochter pas net op de basisschool of woon je pas kort in Den Haag dan heb je waarschijnlijk nog niet veel feestjes meegemaakt en weet je misschien nog niet zo goed wat er wat kinderfeestjes betreft allemaal ‘te koop’ is. Mooi, want dan is eigenlijk alles nog leuk.

kinderfeestjes-den-haag-speeltuin

Tips kinderfeestje Den Haag

Met een zoon van 8 en een dochter van 11 heb ik er de afgelopen jaren natuurlijk al best veel kinderpartijtjes op zitten. Kinderfeestjes die ik zelf voor ze hield, feestjes waar ze naartoe gingen of feestjes die ze eigenlijk echt het allerliefst hadden gewild, maar die ik te prijzig vond. Ik vier het al vanaf hun vierde, dus inspiratie genoeg.

Genoeg inspiratie voor een leuk kinderfeestje in Den Haag!

den-haag-rolschaatsen

Eigen ervaring

Alle plekken die ik hieronder noem heb ik zelf met de kinderen bezocht (op 1 na) en bij de meeste heb ik ook daadwerkelijk al eens een kinderfeestje gevierd. Soms met mijn dochter, soms met mijn zoon, soms met allebei. Tijdens die feestjes waren ze tussen de 4 en de 10 jaar oud, maar sommige feestjes zijn ook nog geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder.

Kinderfeestjes winkel

Creatief, sportief of educatief feestje?

Als ouder vind je het misschien leuk als het een beetje een sportief of juist een creatief feestje is, of, liefst ook nog, een beetje educatief. De meeste kinderen willen echter gewoon een cool feestje! Of een spannend feestje! Een beetje avontuurlijk. En toch kan leuk en leerzaam prima samen gaan. Of gewoon lekker bewegen tijdens een ‘sportfeestje’, dat is altijd fijn. Kinderen moet je gewoon af en toe even laten uitrazen. Jongetjes zeker, vooral als je er 10 tegelijk hebt, maar veel meiden ook.

Wat kost een kinderfeestje?

Georganiseerde kinderfeestjes zijn vaak best duur! Voor minder dan 150 euro lukt het je met 10 kinderen vaak al niet meer. Bizar toch? Het zijn normale prijzen in kinderfeestjesland. Vaak kost het zelfs nog meer. Bedragen van 175 tot 200 euro zijn niet ongebruikelijk. Ik vind het echt onwijs veel geld! Toch zijn er ook nog wel betaalbare kinderfeestjes te vinden. En als je het zelf doet kan het vaak ook goedkoper. Je vindt hieronder zowel goedkopere als duurdere feestjes.

Leuke kinderfeestjes in Den Haag

Hoe dan ook, het is altijd best lastig om een leuk kinderfeestje te bedenken. Iets wat een beetje origineel is, wat nog niet iedereen gedaan heeft en voor alle kinderen leuk is. Uiteraard zijn er tientallen kinderpartijtjes mogelijk. Ik noem een paar favorieten. Je hebt ze vast nog niet allemaal gedaan.

coole-kinderfeestjes-in-den-haag

LEUK KINDERFEESTJE IN DEN HAAG

Daar komen ze: 13 tips voor een leuk kinderfeestje in Den Haag!

1. Kinderfeestje Fun Swing for Kids

In woon- en werkpand De Grote Pyr worden veel sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd. Van yoga tot aikido en van buikdans tot zumba. Ook kun je er terecht voor leuke kinderfeestjes, namelijk de Fun Swing for Kids verjaardagsfeestjes. Speciaal voor kinderen zijn er op woensdag, zaterdag en zondag speciale Fun Swing feestjes.

Zwieren in de yoga swing!

Mijn kinderen hebben dit allebei een keer gedaan (mijn zoon toen hij 6 werd en mijn dochter toen ze 8 werd) en ze vonden het superleuk. Het is een sportief feestje onder begeleiding waarbij kinderen veel bewegen en plezier hebben met skippyballen aan touwen en nog veel meer. Het allerleukst is het laatste half uur als ze echt kunnen zwieren in de yoga swing. Al die yoga swings bijelkaar is zo’n leuk gezicht. Ze kunnen er lekker in schommelen maar ook allerlei trucjes doen.

kinderfeestje-grote-pyr

kinderfeestje-den-haag-kids

kinderfeestje-fun-swing-for-kids

leuk-kinderfeestje-denhaag-yoga-swing

originele-kinderfeestjes-den-haag

2. Kinderfeestje bij Planet Jump

Ook erg populair is een feestje bij Planet Jump. Trampoline springen vinden bijna alle kinderen leuk en we hebben nou eenmaal niet allemaal een trampoline in de tuin. De locatie van Planet Jump is ook nog eens heel bijzonder: in een oude kerk!

planet-jump

kinderfeestje-planetjump-den-haag

Behalve gewone trampolines is er een langgerekte trampoline, een dikke mat, schuine trampolines, een bewegende klimmuur en een obstacle parcour. Zink je weg tussen de grote zachte blokken dan is het bést lastig er weer uit te komen. Een leuke uitdaging en plezier gegarandeerd.

planet-jump-feestje

Wat het nóg leuker maakt: je kunt ook een discofeestje geven bij Planet Jump! Een feestje met muziek, friet of pizza en… lekker springen natuurlijk! Juist ’s avonds is dat natuurlijk extra cool! Update: mijn zoon vierde zijn 11e verjaardag hier, met vriendjes van 10 jaar (en zijn zus), maar jongere kids kunnen dit ook doen.

kinderfeestje

Een trampolinefeestje is leuk! Jump & Disco helemaal!

Wil jij ook zo’n leuk jumpfeestje organiseren waarbij kinderen lekker hun energie kwijt kunnen? De mogelijkheden zie je op de site van Planet Jump: Jump & Cake, Jump & Fruit, Jump & Pizza, Jump & Pancake Party en… op vrijdagavond en zaterdagavond van 18:00 tot 20:00u: Jump & Disco!

kinderfeestje-planet-jump

3. Kinderfeestje bij Avonturia

Voor een avontuurlijk kinderfeestje kun je terecht bij Avonturia. Avonturia staat ook wel bekend als De Vogelkelder. Het is een dierenwinkel maar daarnaast kan er nog veel meer! Ik schreef al eens een uitgebreid blog over Avonturia.

Omdat ik het een leuke plek vind heb ik er zelf vorig jaar het kinderpartijtje van mijn zoon gevierd. Ik koos voor Avonturion. Je gaat dan op expeditie in de ontdekgrot waar je bijzondere dieren tegenkomt en ‘dino opgravingen’ doet. Daarnaast koos ik voor goud zoeken en schatkistjes verven.

Op expeditie, goud zoeken, uilenballen pluizen of lavabollen kraken!

Je kunt een Zoopergids inhuren die je vanalles vertelt of zelf op ontdekking gaan. Ook kun je allerlei leuke onderdelen bijboeken. Je kunt bijvoorbeeld een zintuigenspeurtocht doen, uilenballen pluizen, sprinkhanen prepareren, lavabollen kraken, dierenbeeldjes schilderen, kaarsen maken, een vlindertas inkleuren of een fotoshoot doen. Sommige onderdelen doe je in de avontuurlijke brasserie Oehoe. Het was een erg leuk en leerzaam feestje.

leuke-kinderfeestjes-in-den-haag

kinderfeestje-in-den-haag-avonturia

4. Trashure Hunt Kinderfeestje

Afval op het strand achterlaten is stom. Toch gebeurt het nog veel. Des te belangrijker is het dat kinderen al van jongs af aan leren dat je je troep weer meeneemt. Toch wordt er op het strand nog regelmatig iets gevonden. Soms niet iets wat is achtergelaten maar iets wat is aangespoeld.

Bij TrashUre Hunt verzamelen ze het afval (trash) dat op het strand ligt en maken ze er mooie dingen van: kunstwerken en schatten. Treasures dus. Eh, trashures. Superleuk om met een kinderfeestje te doen.

Trashure hunten: strandjutten en kunstwerken maken van afval

De TrashUre Hunt methode zorgt ervoor dat kinderen zich bewust worden dat een toekomst zonder plastic afval noodzakelijk is en er dus geen afval in de natuur moet worden achtergelaten. Spelenderwijs leren ze wat wel en niet in de natuur thuis hoort.

Wil jij dus een kinderfeestje waarbij je niet alleen leuk maar ook goed bezig bent en meehelpt aan een betere wereld? Doe het dan eens. Check de site van Trashure Hunt. Het gebouwtje met ‘atelier’ van TrashUre Hunt zit aan de rand van de duinen bij Duindorp, tussen Scheveningen en Kijkduin.

kinderfeestje-trashure-hunt

Geen plek? Dan is de Jutterskeet in Kijkduin ook leuk. Bij de Jutterskeet van Ome Jan leer je dingen als touwen knopen, speuren met een metaaldetector, zandkastelen bouwen, garnalen vissen en natuurlijk zandkastelen bouwen.

Tip: Steeds vaker zie je op het strand trouwens borden waarop staat wat je met gevonden afval kan doen. Je kunt speciale juttassen vullen in ruil voor koffie of een ijsje bij deelnemende strandtenten in Scheveningen, maar ook elders in het land.

5. Surffeestje aan zee

Vorig jaar heb ik het mooie weer afgewacht en vrij last minute iets voor mijn dochter geregeld. Ik zag dat het strandweer werd en bestelde snel een paar bodyboards waar de kinderen lekker vrij op konden spelen en drijven.

Het werd een feestje voor maar een klein groepje zodat het overzichtelijk was. Ik liet het partijtje vroeg beginnen zodat het strand nog niet bomvol mensen lag. Steeds met drie kinderen tegelijk konden ze het water in. Het zeewater was nog erg koud, maar het was wel heel leuk. Uiteraard doe je dit alleen als alle kinderen minimaal 1 zwemdiploma hebben en met genoeg toezicht.

leuke-kinderfeestjes-in-den-haag

Surfen of bodyboarden!

Een georganiseerd surffeestje doen kan ook. Een aantal strandtenten organiseert surffeestjes voor kinderen. Kids krijgen dan echt les en hebben goede materialen, ook een surfpak, wat natuurlijk fijn is als het koud is. Vaak moeten kinderen een toestemmingsverklaring van de ouders hebben en minimaal diploma B hebben om mee te mogen doen, soms is A genoeg; check dit dus even. Goedkoop is het niet, maar heb je het geld ervoor, dan is het natuurlijk wel een heel tof feestje.

Strandtenten die dit soort kinderfeestjes organiseren zijn The ShoreAlohaHeartbeach en nog wel meer strandtenten zoals Sol e.a. Tip: je zou zelf kunnen checken welke van deze strandtenten in Scheveningen feestjes op het strand organiseren. Of misschien is Kijkduin handiger voor je.

kinderfeestje-den haag-surfles

6. Sportief feestje bij WorkOutWijs

Een sportief feestje is natuurlijk sowieso altijd een goed idee. De kinderen kunnen lekker hun energie kwijt en het is nog goed voor ze ook. Lekker bewegen, spelenderwijs sporten en op een gezellige manier ‘wedstrijdjes’ doen. Bij WOW (WorkOutWijs) kan het. Het is leuk voor sportieve kinderen, maar juist ook voor kinderen die normaal moeilijk aan het sporten te krijgen zijn.

WorkOutWijs is een soort sportschool maar dan veel leuker. Eigenlijk is het sporten en gamen tegelijk waardoor het veel kinderen aanspreekt. In de sportzaal staan allerhande apparaten die kinderen vaak maar wat interessant vinden. Normaal mogen ze nog niet naar een echte sportschool, maar nu kunnen ze op een heuse loopband en roeiapparaat hun ‘workouts’ doen.

En nog veel meer dan dat: het interactieve schaatsen met speciale pantoffels aan is ook heel apart, net als het skiën en natuurlijk het spel waarbij ze lampjes moeten uitslaan. Daarnaast worden er nog allerlei spelletjes gedaan ook.

Dit leuke sportieve feestje wordt begeleid door een professionele instructeur die alles goed uitlegt. De meiden die het geven doen het heel leuk. Ik heb het zowel voor het feestje van mijn zoon gedaan (die 9 werd) als voor mijn dochter (die 11 werd). Deze tip heb ik in september 2018 toegevoegd.

sportief-kinderfeestje-den-haag

kinderfeestjes-den-haag

kinderfeestje-den-haag-skiën

kinderfeestje-den-haag-schaatsen

kinderfeestje-den-haag

kinderfeestje-den-haag-sportief

7. Kinderfeestje Exotus Serpenti

Wil je een feestje thuis organiseren maar niet alles helemaal zelf doen? Misschien is een reptielenfeestje een idee! Ik deed het toen mijn zoon 7 werd en zowel mijn eigen kinderen als de kinderen op het feestje vonden het supercool. Het is leuk, het is leerzaam en het is stoer en schattig tegelijk.

Een reptielenfeestje: reptielen leren kennen en vasthouden

Belangrijk om te weten is dat de dieren goed verzorgd worden en dat ze de dieren goed in de gaten houden. Ze houden zich aan allerlei regels wat betreft hoe vaak de dieren meegenomen mogen worden naar een feestje, maar ook de temperatuur, etc. Het welzijn van de dieren is dus net zo belangrijk als het plezier van de kinderen. Ze moeten er voorzichtig mee om gaan.

Veel van deze reptielen worden ook wel als huisdier gehouden maar voor de meeste mensen is het niet zo gebruikelijk. Des te interessanter vinden kinderen het.

Wil je een reptielenfeestje geven dan kun je uit een aantal dieren kiezen. Ik had een berberskink, een baardagaam, een kameleon, en een melkslang/wurgslang over de vloer. Afhankelijk van welk dier het was mochten de kinderen kijken, de dieren voeren (levende krekels) of zelf vasthouden en aaien. Ondertussen werd er veel verteld. Opvallend was dat de meeste kinderen het uiteindelijk helemaal niet eng vonden.

De feestjes worden georganiseerd door Exotus Serpenti. Presentaties op scholen of bij bedrijven zijn trouwens ook mogelijk. Niet alleen in Den Haag overigens, het kan in veel meer plaatsen. Je betaalt wel mee aan de reiskosten die ze maken. Ze zitten zelf in Zoetermeer.

Tip: geef na afloop deze leuke hagedisjes mee naar huis.

kinderfeestje-reptielenfeestje

kinderfeestje-den-haag-slang

8. Kinderfeestje bij Circaso

Wat ook een leuk idee is is trucjes leren bij Circaso. Circaso is de circuswerkplaats in Den Haag. Zelf heb ik dit niet met een feestje gedaan, maar mijn zoon heeft er op school kennis mee gemaakt en gaf daarna met klasgenootjes een optreden.

Circusfeestje: leuke circustrucjes leren!

Tijdens een paar lessen leerden ze trucjes als op een bal lopen en menselijke torens bouwen. Maar ook circustechnieken als fietsen op een eenwieler, jongleren, een diabolo gebruiken, lopen op een koord (slacklinen) en acrobatiek.
Leuk om met een kinderfeestje te doen. De circusfeestjes zijn mogelijk op woensdag, zaterdag en zondag en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kijk voor meer informatie op de site van Circaso.

kinderfeestje-Circaso

9. Kinderfeestje in het Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is een erg leuk museum in Den Haag. Voor sommige kinderen klinkt de combinatie van boeken en museum misschien saai, maar dat is het absoluut niet! Het kinderboekenmuseum is superleuk om te bezoeken, zeker ook met een feestje.

Het is een interactief museum waar je vanalles kunt beleven. Je ziet er dus niet alleen maar boeken, bijna niet zelfs, maar je kunt er juist vanalles dóen. Boeken komen hier als het ware tot leven. Dit maakt het niet alleen leuk voor wie graag kinderboeken leest, maar juist ook voor kinderen die eigenlijk helemaal niet zo graag lezen en meer van schermpjes en knoppen houden.

Het Kinderboekenmuseum heeft verschillende verjaardagsarrangementen. Kijk bij Kinderfeestjes Kinderboekenmuseum. Er zijn feestjes voor kinderen vanaf 4 jaar en vanaf 7 jaar. Het ligt vlakbij Den Haag Centraal waardoor het ook een leuke tip is als je in Delft, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Leiden, Zoetermeer, Gouda of Rotterdam woont.

Tip: ben je nog nooit in het Kinderboekenmuseum geweest en wil je even kijken of het je geschikt lijkt? Aanstaande zondag 10 juni is de Kinderboekenparade. Je kunt dan gratis naar binnen. O, en als je daar dan toch bent, neem dan ook even een kijkje bij MingleMush, dat is er vlakbij, direct naast het station.

Tip: zet je kinderboeken op je verlanglijstje? Dit is momenteel de top 10 best verkochte kinderboeken.

kinderfeestje-den-haag-kinderboekenmuseum

kinderfeestje-kinderboekenmuseum

10. Kinderfeestje in Madurodam

De meeste kinderen die in Den Haag wonen zullen wel eens naar Madurodam zijn geweest, dus qua activiteit is het niet heel origineel, maar met een feestje is het net weer even anders. Bovendien komen er altijd weer nieuwe dingen bij. Kinderfeestjes zijn mogelijk op woensdag. Hier lees je meer over kinderfeestjes in Madurodam.

Behalve Nederland in het klein bewonderen kun je met water spelen, kazen optillen of lekker ravotten in de speeltuin. Leer vliegen op Schiphol (naar de mooiste vakantiebestemmingen natuurlijk) of verplaats containers in de haven van Rotterdam. Allemaal superleuk natuurlijk! Verder doen kinderen een speurtocht en uiteraard krijgen ze wat lekkers te eten.

kinderfeestje-madurodam

Of doe alsof je de beroemde DJ Armin van Buuren bent, zoals mijn zoon deed.

11. Kinderfeestje in Drievliet

Echte pretparken blijven bij veel kinderen toch ook altijd wel favoriet. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om tijdens een verjaardagsfeestje de verantwoordelijkheid over een hele groep kinderen te hebben in een pretpark (ik ben daar gewoon niet zo goed in) en dan ook nog in allemaal attracties te moeten waar je eigenlijk niet in wil, maar heb je genoeg hulp of nodig je wat minder kinderen uit dan kan het natuurlijk best.

Drievliet is zowel voor jonge kinderen als voor wat oudere kinderen leuk. Er zijn attracties voor alle leeftijden, ook al voor kleuters. Wel is het het leukst als het mooi weer is en niet regent, maar dat heb je niet altijd in de hand.

Is jouw kind tussen april en oktober jarig dan kan een feestje bij Drievliet, afhankelijk van de dagen waarop ze open zijn. Goed te weten: het feestje moet wel daadwerkelijk rond de verjaardagsdatum plaatsvinden en de maximum leeftijd (van de jarige) voor het verjaardagsarrangement is 12 jaar. Je leest er meer over op de pagina over Kinderfeestjes in Drievliet.

Zelf was ik er een paar jaar geleden voor het eerst met de kinderen, maar inmiddels zijn ze er al vaker geweest, ook met een schoolreisje een keer. Lees hier mijn blog over Drievliet.

coole-kinderfeestjes-den-haag

kinderfeestje-den-haag-drievliet

12. Kinderfeestje in een indoor speelparadijs

Is je kind in de winter jarig of durf je niet te gokken op mooi weer dan is de binnenspeeltuin ook altijd nog een optie. Niet zo origineel, maar voor kinderen tussen de 4 en de 8 jaar wel altijd een succes. Jarenlang waren mijn kinderen er echt fan van. Mijn zoon heeft er 2x zijn verjaardagsfeestje gevierd, mijn dochter 1x, toen ze 5, 6 en 7 jaar werden.

Feestje bij de binnenspeeltuin: Kids Eiland, Zuiderparadijs of Monkey Town

Feestjes in een binnenspeeltuin zijn meestal net iets goedkoper dan feestjes op andere locaties. Wil je lawaai en drukte voorkomen ga dan vroeg. Ik heb het een keer al meteen in de ochtend gedaan en dat beviel eigenlijk wel.

Zelf ben je misschien niet zo’n fan van indoor speelparadijzen, maar als je kind dat nou het allerliefste wil, wat zou je dan moeilijk doen om iets aparts te bedenken? Dat is nergens voor nodig. Zeker die eerste jaren niet. Het gaat er niet om of jij iets ludieks hebt bedacht, het gaat erom dat je kind pret heeft!

Ik heb het destijds bij Kids Eiland gevierd, maar je kunt ook bij Zuiderparadijs of Monkey Town kijken.

kinderfeestje-kidseiland

13. Kinderfeestje op het strand

Tot slot één van die eerste feestjes die ik bedacht: vliegeren op het strand. Ik bestelde een lading witte vliegers. Dit kan bijvoorbeeld bij Drogisterij.net of Lobbes.nl. Eerst mochten de kinderen de vliegers hier thuis versieren met stiften. Ze mochten een eigen ontwerp maken of iets natekenen. Ik had wat voorbeeldjes verzameld. Het was in de tijd dat mijn dochter nog helemaal into Hello Kitty was; iets wat ze inmiddels héél erg kinderachtig vindt. Sterker nog: ‘Dat is voor baby’s’.

Samen met alle kinderen (van 4, 5 en 6 jaar oud) en twee hulpmoeders nam ik de tram naar het strand en daar gingen we de niet al te stevige vliegers natuurlijk uitproberen. Een deel belandde in het prikkeldraad, maar leuk was het wel.

Vliegers versieren en vliegeren op het strand!

We eindigden met een ijsje bij strandtent Zuid die ik wel van te voren even ingelicht had maar via wie ik het verder niet georganiseerd had. Na het feestje bleven veel ouders nog even hangen (ik liet iedereen de kinderen op het strand ophalen) en uiteindelijk hebben we toen nog spontaan met een groepje ouders en kinderen gegeten op het strand. Altijd leuk.

Ik had het vliegerfeestje destijds (5 jaar geleden) zelf bedacht maar inmiddels noemt strandpaviljoen Zuid vliegeren zelf ook op hun website. Vind je dus fijn als ze een tafel voor je reserveren of nog meer regelen, neem dan zelf even contact op.

Update: je kunt met een kinderfeestje met iets oudere kinderen ook powerkiten op het strand. Dat gaat mijn dochter binnenkort met een feestje van een klasgenootje doen.

kinderfeestje-den-haag-strand

Tip: geef je een feestje op het strand met nog wat jongere kinderen bestel dan van te voren ook nog wat leuke strandartikelen (zoals leuke setjes met zandvormpjes), voor nog meer speelplezier. Zoiets is ook leuk om mee te geven als cadeautje als de kinderen weer naar huis gaan. Mijn kinderen hebben bijvoorbeeld al járen plezier van deze ijsjes.

kinderfeestje-op-het-strand

Foto’s kinderfeestjes

Zo, dat waren mijn tips voor leuke kinderfeestjes in Den Haag. Ondanks dat ik van veel feestjes nog leukere foto’s heb heb ik ervoor gekozen alleen foto’s van mijn eigen kinderen te plaatsen. Als er andere kinderen op staan heb ik alleen voor die foto’s gekozen waarop andere kinderen niet met hun gezicht vol herkenbaar in beeld staan. Voor foto’s waarop kinderen wel heel duidelijk in beeld staan heb ik toestemming gevraagd.

Meer leuke ideeën voor kinderfeestjes

Er kan natuurlijk nog veel meer. Mijn kinderen hebben zoveel gedaan met feestjes van andere kinderen. Wat ik me zo kan herinneren is:

Klimmen, paintballen, bowlen, bootcampen, voetballen, survivallen, apenkooien en glowgolf, maar ook T-shirts versieren, pizza’s beleggen, speurtochten, discofeestjes en naar het theater.

leuke-kinderfeestjes-den-haag

Georganiseerde kinderfeestjes of gewoon thuis

Vroeger toen ik zelf kind was gingen we wel eens bowlen of naar de film met een feestje, maar veel mensen vierden het gewoon thuis, met spelletjes als spijkerpoepen, blik gooien, elastieken en snoep happen in een bak water, maar dat zie je steeds minder. Toch kan ook dat nog steeds heel leuk zijn, zeker die eerste jaren. Sommige kinderen vinden een feestje met andere kinderen sowieso al spannend zonder papa of mama erbij.

Moet het steeds origineler?

cool-kids-party-den-haag

Eenvoudige verjaardagstips

Iets simpels als cupcakes versieren blijft ook altijd leuk. Dat kan op locatie, maar ook gewoon thuis. Zo hoeft het niet zo duur te worden. Het hoeft dus allemaal niet zo gek en bijzonder.
Die eerste jaren (zeker voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar) kun je ook nog prima wegkomen met relatief eenvoudige maar eigenlijk altijd geslaagde prinsessen– of piratenfeestjes thuis. En wat dacht je van een Hello Kitty-feestje, een junglefeestje of voetbalfeestje?

Kinderfeestjes winkel

kinderfeestje-6-jaar

Vogelhuisje, fotolijstje, t-shirt of tas versieren

Het allereerste kinderpartijtje vierde ik toen mijn dochter 4 werd. Gewoon thuis, met een paar vriendinnetjes. We gingen vogelhuisjes versieren die ik online besteld had. Ook dat was heel leuk. De huisjes die ik toen had kan ik niet meer vinden (alleen maar belachelijk duur), maar deze vogelhuisjes om te beschilderen kunnen ook. En je kunt natuurlijk ook doosjes, t-shirts of tassen beschilderen. Of deze leuke fotolijstjes versieren. Of een cupcakefeestje met zelfgemaakte cupcakes doen. Vaak zijn dit de wat budgetvriendelijker feestjes, mits je niet te dure artikelen bestelt.

Afhankelijk van de leeftijd en wellicht ook of je een zoon of dochter hebt komt er een moment dat ze sommige dingen niet meer zo graag willen, maar toch kan een creatief feestje soms toch nog heel leuk zijn en kun je je soms verbazen hoe serieus ze aan de slag gaan.

kinderfeestje-cupcakes

Kinderfeestje: waar begin je?

Het plannen is misschien wel het moeilijkst van alles. Want waar begin je? Begin je met wie je kind wil uitnodigen? En hoeveel? Begin je met wat je wil doen en waar? Want dat bepaalt soms weer hoeveel. Of begin je met het plannen van een datum en kijk je dan wie er kan en wat er dan nog kan? Of, in mijn geval, als single parent, op welke dag iemand me kan helpen? In m’n eentje vind ik het echt heel druk. En wat als er iets gebeurt?

Een app voor het plannen van kinderfeestjes

Hoe dan ook, het is altijd een heel geregel en de volgorde blijft lastig. Niet alleen ik vind dat, ouders om me heen ook. Wéken ben je er soms mee bezig. Soms denk ik: bestond er maar een app voor. Je gooit al je opties erin qua data, kinderen, ideeën, wensen, voorkeuren, etc. en er komt vanzelf iets uitrollen: het ideale feestje, de datum, de tijd en zelfs welke kinderen kunnen. Gewoon even een paar meerkeuzevragen beantwoorden en hup je bent eruit. Dat zou handig zijn.

Feestje organiseren

Vragen die dan in die app zouden kunnen staan of die je jezelf kunt stellen bij het plannen van een feestje zijn: wanneer wil je het vieren? Lente, zomer, herfst of winter. Op welke dag kun je: vrijdag, zaterdag, zondag, woensdag, andere dag. Hoe laat wil je het vieren? Ochtend, middag, avond, direct uit school, maakt niet uit. Hoe lang moet het duren? 2 uur (erg kort), 3 uur, 4 uur of langer? Waar wil je het vieren? Binnen, buiten, allebei of maakt niet uit. Wat wil je doen? Iets actiefs, creatiefs, educatiefs of… Hoeveel kinderen wil je uitnodigen: ongeveer 5, 10, 15, 20 of meer. Komen er jongen of meisjes? Jongens, meisjes, allebei. Hoe oud zijn de kinderen die komen? 4+, 6+, 8+, 10+. Hoe ver weg? Thuis, max 1 km, max 5 km, max 10 km of meer. Hoe moet het bereikbaar zijn: auto, fiets, ov, etc. Hoeveel begeleiders heb je? 1, 2, 3?  Wat is je budget? 50 euro, 100 euro, 150 euro, 200 euro of meer nog?

Datum prikken voor kinderfeestje

Veel mensen beginnen met de datum. De afgelopen weken kwamen er weer meerdere appjes over mogelijke data voor feestjes binnen. Iedereen probeert nog voor de zomervakantie feestjes te plannen, zowel van kinderen die al jarig zijn geweest (pas een paar maanden later een feestje geven is niet ongebruikelijk), als van kinderen die de komende tijd of in de zomervakantie jarig zijn.

Update 2020: het laatste feestje dat ik organiseerde (bij Planet Jump) regelde ik 2 dagen van te voren! Soms lukt iets dus ook last minute nog. Veel kinderen bleken op vrijdagavond te kunnen!

kinderfeestje-den-haag-planetjump

Whatsappgroep kinderfeestje

Meestal maakt een moeder (ja, het zijn helaas nog bijna altijd de moeders) een speciale whatsappgroep aan en appt een datum naar de ouders van de kinderen die het betreffende kind wil uitnodigen. De helft blijkt dan een hockeytoernooi of iets dergelijks te hebben of er zijn er een paar een weekend weg. Na lang peinzen verschuiven ze het dan naar de week erop en dan blijken anderen weer niet te kunnen. Dat hou je altijd.

Ook een andere moeder was er mee bezig. Ik zag de bui al hangen dat er voor mij en mijn dochter straks geen datum meer over blijft. En ik kan sowieso maar om de week een feestje plannen, omdat de kinderen niet altijd bij mij zijn.

Kinderfeestjes in Den Haag

Omdat ik geen auto heb (wat als ouder alleen soms bést lastig is) vier ik het overigens sowieso nooit buiten Den Haag. Uiteraard kun je een beroep doen op andere mensen om te rijden, maar ik durf dat eigenlijk nooit te vragen, dus zorg ik dat ik feestjes niet te ver weg plan, dat we op de fiets kunnen of met het openbaar vervoer.

openbaar-vervoer-den-haag

Ook ben ik vanuit hier wel eens mét een groep kinderen met de tram gegaan, maar als het feestje op locatie is en niet te ver weg maakt het voor ouders vaak niet uit of ze hun kind nou bij jou thuis of ergens anders brengen en halen.

Binnen of buiten

Wil je iets buiten doen dan zit je natuurlijk weer met het weer. Voor de meeste feestjes hoeft de zon niet per se te schijnen, maar als het keihard regent is het ook niet leuk. Is je kind in de winter jarig dan kies je meestal sowieso al sneller voor een binnenfeestje.

Vorig jaar heb ik het zoals ik al schreef uiteindelijk gewoon lastminute geregeld. Ik heb het mooie weer afgewacht en binnen een paar dagen iets gepland. Op het strand. Ik bestelde een paar goedkope bodyboards en klaar. Nou ja, bijna dan. Niet iedereen kon, het was uiteindelijk maar een klein clubje, maar toch heel leuk.

Alle kinderen uit de klas uitnodigen?

Dan is er nog de vraag hoeveel vriendjes en vriendinnetjes op het feestje mogen komen. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik zie best vaak dat kinderen bijna de hele klas uitnodigen. Leuk natuurlijk als dat kan, maar ik vind het niet zo nodig. Bij mij past het in elk geval niet (ik woon klein), en buiten de deur wordt het dan wel heel kostbaar.

Hoeveel kinderen uitnodigen

Vaak lees je dat de standaard is: het aantal kinderen dat je uitnodigt is gelijk aan je leeftijd. De eerste jaren hield ik me daar inderdaad aan, maar soms mocht je voor dezelfde prijs meer kinderen uitnodigen en soms was minder juist handiger. Dus ach, zo strikt hoeft het niet.

Wie wel en wie niet uitnodigen?

En dan heb ik het nog niet eens over het lastige van het kiezen. Wie wel en wie niet? Nodig je uit wie jou ook heeft uitgenodigd? Nee, dat hoeft niet. Dat is wel zo aardig, maar kan nou eenmaal niet altijd. En bij kinderen veranderen de speelkameraadjes ook wel eens.

Mijn dochter heeft niet zo’n moeite met het maken van een lijstje. Denk ik nog ‘Maar moet je die niet ook uitnodigen? Die is altijd zo lief!’ Of ‘Die moet toch eigenlijk ook?’ Nee, ze kiest zelf. En eigenlijk vind ik het heel goed dat ze dat gewoon kan. Het gaat er niet om welk kind ik aardig vind, of welke vader of moeder; het gaat erom wie zij erbij wil hebben. En toch had ik wel eens de neiging ouders van kinderen die we niet uitgenodigd hadden apart nog even ‘Sorry’ te gaan appen. Maar ja, dat is ook weer zo raar.

Als je kind niet op een feestje mag komen

Mijn zoon kon tot vorig jaar echt uren huilen (serieus) als hij niet naar een feestje kon of niet was uitgenodigd. Feestjes waren zo’n groot ding voor hem. Hij had er ontzettend veel moeite mee dat zijn zus veel meer feestjes had dan hij of als kinderen hem niet terug uitnodigden. Juist omdat het hem altijd zo raakte raakte het mij ook.

Als je kind niet naar een feestje kan

Dráma’s toen mijn zoon bijna niet naar ‘het allertofste feestje ooit’ (een bezoek aan het stadion van Ajax) kon gaan omdat we net die dag al vervroegd kerst zouden vieren bij familie. Uiteindelijk heb ik het -met wat hulp- zo geregeld dat hij toch kon gaan en hij vindt dat nog steeds het allertofste feestje ooit! Ik denk dat hij het zijn leven lang niet zal vergeten.

Het allertofste feestje ooit!

verjaardagstaart-voetbal

Cadeautjes voor kinderfeestjes

En dan de cadeautjes. Sommige kinderen geven cadeaus van bijna 20 euro! Ik vind dat echt heel veel. Persoonlijk vind ik 10 euro prima, en heb je minder, dan is minder ook goed. Niet iedereen heeft evenveel te besteden. Ik heb ook niet zo veel.

Sommige kinderen (nou ja, ouders) komen zelf al met een lijstje met cadeautips. Op zich handig natuurlijk, ik vraag er ook vaak naar. Wat vindt hij/zij leuk en wat juist niet? Meestal vind je wel iets.
Kijk anders op Bol voor een cadeautje voor de jarige.

cadeautje-meisje-lego

kinderverjaardag-lego

Lego blijft populair bij veel kinderen. En helemaal in zijn momenteel natuurlijk de Squishies.

kinderfeestje-meisje-cadeautje

kinderfeestje-cadeautjes

Die van mij zijn daarnaast vooral dol op Playmobil. Mijn dochter ook nog steeds. En een bon kan natuurlijk ook. Zeker als kinderen wat ouder worden zijn ze daar juist vaak blij mee.

kinderverjaardag-cadeaus

Slingers en ballonnen

Heb je nog ballonnen nodig? Hier vind je leuke ballonnen en hier nog meer ballonnen. Meer feestartikelen koop je hier.

stoffen-slinger-kinderfeestje

En ook allerlei soorten slingers.

kinderfeestje-jarig

Wat wordt het dit jaar?

Ook dit jaar heb ik mijn hoofd alweer een paar keer gebroken over mogelijke opties, maar ik kom er maar niet uit. ‘Zullen we maar gewoon de knoop doorhakken Bo, dan zijn we er tenminste vanaf.’ ‘Zijn we er vanáf?’ vroeg mij dochter geschrokken. ‘Oeps, sorry lieverd, dat bedoel ik niet, het is hartstikke leuk natuurlijk, maar mama is blij als het geregeld is.’

kinderfeestje-organiseren

Wat doen met kinderfeestje?

Hoe dan ook, ik moet snel weer iets gaan verzinnen. Want terwijl mijn zoon vanaf een paar weken na zijn laatste feestje ongeveer bij alles wat hij ziet of hoort roept: ‘Dát wil ik met mijn feestje doen!’ en dat honderd keer wisselt (soms stelt hij ook gewoon een potje voetballen of een speurtocht voor, wat ik dan wel weer schattig vind), is mijn dochter inmiddels 3 weken geleden jarig geweest en weet ze nog steeds niet wat ze wil doen. Ze heeft wel wat ideeën opgeschreven hoor, maar we zijn er nog niet uit.

kinderfeestje-den-haag-zwembad

Slijm maken of…

Ze wil slijm maken (ja, er bestaan inmiddels zelfs speciale slijmfeestjes) of pizza’s maken (allebei niet heel handig hier thuis, zeker niet met 10 of 12 kinderen), een slaapfeestje (liefst in combinatie met de andere 2 activiteiten), zwemmen of trampoline springen (terwijl ze nog herstellende is van een gebroken teen). Het liefst zou ze een hardloopwedstrijd organiseren, maar dat vindt ze waarschijnlijk alleen zelf leuk.

Slaapfeestje

En wat dat slaapfeestje betreft: de kinderen hebben een kleine slaapkamer met een stapelbed. Plek voor een slaapfeestje is er dus niet. Tenzij er 2 of 3 in de woonkamer slapen, maar 10? Dat gaat echt niet.

‘Het kan toch wel in de tuin mama? We kunnen een camping maken! Een kampeerfeestje!’

Dat er net 1 koepeltentje op het stukje gras past, ach… En toch zit ik even later te googelen op pop-up tenten die eventueel precies op het gras passen (omdat ik wel snap dat haar dit leuk lijkt), maar wat als je zo’n bui hebt als laatst? En wat vinden de buren er eigenlijk van? Nou ja, we denken nog even verder. Ook al heeft ze het inmiddels al aan een paar vriendinnetjes beloofd, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Nou ja, anders schuiven we het wel door naar september. En wat dan? Ik heb nog geen idee.

Blog over kinderfeestjes

Waarom ik dit op mijn blog plaats? Omdat ik veel leuke plekken in Den Haag ken en mensen die mij mailen kennelijk denken dat ik dus ook weet waar je leuke feestjes kunt geven. Dat is ook wel zo, maar het leuke is dat de activiteiten die ik hier genoemd heb vaak ook op andere momenten kunnen. Ook zonder feestje, in een weekend of in de vakantie. Of zomaar eens op een middag na school. Het zijn allemaal superleuke activiteiten om met kinderen te doen. Een aantal noemde ik al in de blog over Den Haag met kinderen.

kinderfeestjes

Coole kids party

Weet jij nog andere leuke kinderfeestjes in Den Haag? Een echt origineel kinderfeestje of coole kids party? Vertel het bij de reacties. Organiseer je zelf iets leuks en zou je graag in deze lijst met tips komen als een soort extra tip? Neem dan contact met me op via het contactformulier of stuur een mailtje.

leukste-kinderfeestjes-den-haag

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Succes met het plannen en alvast veel plezier!

4 gedachten over “Leuke kinderfeestjes in Den Haag: originele tips voor een cool feestje”

  1. Ineke veltman-coumou

    Hai denise, leuke blog. Ik merk ook dat bijna alle feestjes biiten de deur worden georganiseerd. Ik heb de afgelopen 2 jaar voor mijn dochter (nu 11 jaar) n thuisfeestje georganiseerd: high tea, spelletjes, kaasfondue en film. Ze zijn dan lekker lang bij elkaar en super gezellig! Kreeg steeds te horen van kinderen dat ze dit zo leuk vinden, gewoon thuis vieren. Qua kosten geef ik dan ook veel uit, dus dat maakt niks uit. En je hebt veel zooi. Maar ik zou t zo weer doen voor mijn dochter! Jongens is wel n ander verhaal….

  2. Mijn zoon wil volgende maand een feestje geven omdat hij dan jarig is. Vind het zelf vaak moeilijk om wat origineels te bedenken. Wellicht kan ik een leuke activiteit verzinnen en daarna gezellig wat gaan eten bij een restaurant. Dat vinden kinderen altijd leuk.

  3. Voor het verjaardagsfeestje van mijn dochter zijn we vorig jaar naar Sea Life in Scheveningen geweest. Dit was echt een daverend succes. We moesten met oog op het weer iets binnen improviseren. Dit bood echt een uitkomst. Sea life heeft een programma voor kinderfeestjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven