Augustus: de leukste food festivals!

Augustus: de leukste food festivals!

Ben je in augustus lekker vrij, hebben de kinderen zomervakantie of wil je gewoon leuke dingen doen in de weekenden? Dan zijn food festivals natuurlijk altijd leuk. Behalve food & wine is er vaak muziek en hebben de meeste festivals originele kinderactiviteiten of een markt met bijzondere producten, ook met dingen die je waarschijnlijk echt nog niet kende.

Na mijn populaire post van vorig jaar over foodtruckfestivals in Europa, heb ik nu een wat kortere post geschreven specifiek met foodfestivals in Nederland, puur in de maand augustus. Het laatste weekend van augustus, als de meeste mensen weer terug zijn van vakantie, kun je als food lover helemaal je hart ophalen; dat is duidelijk het meest populaire weekend.

Festival Den Haag

Hieronder heb ik de leukste festivals op foodgebied voor je op een rijtje gezet, met daarbij steeds kort wat je er kunt verwachten en welke leuke food trucks je er zult aantreffen. Wil je meer weten? De kop is steeds aanklikbaar; je komt dan op de betreffende site of Facebookpagina terecht.

Je vindt de festivals in grote steden als Den Haag en Utrecht, maar ook in Middelburg, Hoofddorp en Pijnacker. Of juist in Brabant. Kortom, je ziet ze overal: van Almere en Amersfoort tot Sneek en Zoetermeer. Naar de eerste twee festivals hieronder kun je meteen vandaag nog!

7 augustus 2016: Rrrollend (special summer edition!)

Deze stond er in mijn oorspronkelijke lijstje niet bij, want het is een extra ingelaste editie: de special summer edition. In verband met de schoolvakanties zijn er ook nog eens extra activiteiten voor kinderen.

Waar? Op het Malieveld in Den Haag. Vanaf station Den Haag Centraal loop je er zo naartoe.

7 augustus 2016: Lepeltje Lepeltje

Behalve food is er een markt met vintage kleding, bijzondere accessoires, hippe leren schorten, kokoskool-barbecues, de wat onbekendere wereldmuziekinstrumenten als de laimba en de groowah en ‘Lo mejor de Latinoamérica’ (het beste uit Latijns-Amerika). Er is een speciaal kinderprogramma met workshops, theater, een ecologische schminkfabriek en knutselactiviteiten als lepels en kruidenpotjes versieren.

Lepeltje Lepeltje wordt georganiseerd door Cult Lab, dat ook bekend is van Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen, Douravaan en Into the Woods.

Waar? In het Anne Frankplantsoen, in Eindhoven, aan de rivier de Dommel.

11-13 augustus 2016: Culikaravaan

Een culinaire karavaan van mobiele keukens met eerlijk eten. Behalve streetfood zijn er artiesten en is er amusement. Met trucks met goed of grappig klinkende namen als Le Caravin (How ‘Merlot’ can you go?), Pazza en Het Viswijf, en een Surinaamse foodtruck die ik ook op De Pier in Scheveningen al zag. Verder ook Spaanse gegrilde worstjes, jamon ibérico en Mexicaans streetfood ‘met een twist’. Of wat dacht je van lekkere ongeschilde ‘Frites de Campagne’?

Waar? Middelburg.

12-14 augustus 2016: Rrrollend

Dit foodtruckfestival ben je hier al eerder tegengekomen. De editie in Almere is met o.a. Crêperie Oui Oui, de wentelteefjes, Dos Chicas en wereldse koffie.

Waar? Esplanade Centrum, Almere

12-14 augustus 2016: ZOO’n ZOOmer Foodfestival

Deze kende je vast nog niet! Een nieuw foodfestival, in de zoo! Met zomerse bands en trucks met lekkere gerechtjes. Kinderen kunnen met leeftijdsgenootjes en een gids op dierenexpeditie. Ouders kunnen tot 22:00u borrelen en chillen op het zandstrand.

Waar? Dierenpark Amersfoort.

19-20 augustus 2016: TOOST

Het ideale buurtfoodfestival om met het gezin te ontdekken. Met muziek, een kinderbioscoop in een zeecontainer, een luchtkussen en wisselende foodtrucks.

Waar? In Pijnacker.

19-21 augustus 2016: Rrrollend

Daar is Rrrollend weer. Met o.a. een Portugese patisserie, het Crêpe Chalet, Madame Cocos en de Gooische Koffiebus van de KoffieSociety, met heerlijke koffie van uiteraard een echte barrista.

Waar? Raadhuisplein, Hoofddorp.

cocos-foodtruck

19-21 augustus 2016: Big Taste

Een foodtruckfestival in Friesland, in het mooie Sneek. Met foodtrucks met leuke namen als Vitamine Bo, Mammiejammie en Holi Foods. En divers entertastement.

Waar? Op het voormalige Flexaterrein aan de Oppenhuizerweg in Sneek.

Sneek-Friesland

26-28 augustus 2016: Drank & Trucks

Drank & Trucks! Een gratis Haags feestjuh ‘voâh Den Haag, doâh Den Haag’ op de grote parkeerplaats van creatieve hotspot BINK36.

Waar? Binckhorstlaan 36, Den Haag.

26-28 augustus 2016: DORST

Nu eens niet de focus op food, maar op drank! Wijn en bier proeven in het park! Goede wijnen en zowel nationaal als internationaal gebrouwen bijzondere bieren. Leren, beleven en ervaren in een idyllische setting staan centraal. Dat wordt genieten dus. Uiteraard is er ook eten en muziek.

Waar? Stadspark, Paleiskwartier, Den Bosch.

26-28 augustus 2016: Food Soul Festival

Food trucks & soul vibes! Een ongedwongen en gezellig foodfestival georganiseerd door Soul Food Concepts. Met o.a. Old Scuola Pizza, Garbanzo, de Saté Man en Vleesch Noch Visch, maar ook een wijnbar en ambachtelijk gebrouwen bieren.

Waar? Aan het Marseillepad, langs de Grote Dobbe, Zoetermeer.

26-28 augustus 2016: Foodstock

Openlucht restaurants op een historische locatie, mooi tussen de bomen. Met o.a. L’Oriental, O’Tenti’C, Car Paccio, Willy Nacho, Charlie’s Churros, Stroopz, N’Ice, Barefoot Coffee en The Real Gentlemen. Van frozen yoghurts, salades en smoothies tot heerlijk warme happen en hete curry’s.

Waar? Warande park, Helmond

festival-denhaag

26-28 augustus 2016: Rrrollend

Met o.a. Wok & Roll, Uit de Pan en De Barbecuebrigade. En kinderopvang voor wie dat wil.

Waar? Pieterskerkplein, Leiden.

26-28 augustus 2016: TOOST

Foodtrucks, lekkere muziek en vertier voor de kinderen. Zie ook bij 19-20 aug.

Waar? Annie MG Schmidtpark, Lansingerland

springkussen-festival

26-28 augustus 2016: Vorkje Prik

Met toffe barretjes en foodtrucks als Pofferdikkie, Shakes on Wheels, Las Tapas, Botanica en Meat at the Bar. En vinyl dj’s. Voor kinderen is er o.a. een springkussen en een kinderkookworkshop.

Waar? Berlijnplein, Utrecht

28 augustus 2016: Aan Tafel in de Reinkenstraat

Dit is er één die denk ik vooral leuk is voor wie er in de buurt woont. Zelf woonde ik jarenlang in de Van Merlenstraat en in de Obrechtstraat, twee straten vlakbij de Reinkenstraat waar ik tegenwoordig nog vrijwel dagelijks doorheen fiets om de kinderen naar school te brengen. Het is een gezellig Haags buurtstraatje tussen de Laan van Meerdervoort en het Sweelinckplein, met winkels, restaurants, cafeetjes en terrasjes. Je vindt er geen zaken als Kruidvat, Etos, Blokker en andere standaard winkels, maar juist de wat kleinere en meer ambachtelijke zaakjes met o.a. brood, kaas, wijn en bloemen. Ook zit er nieuwe horeca zoals Braadstaal. Het leuke Catootje is weg, maar daar komt Haver voor in de plaats.

Op zondag 28 augustus bouwen lokale ondernemers de straat van 14:00u tot 22:00u om tot een zomers openluchtrestaurant, met heerlijke hapjes, drankjes en culinaire producten. Het zal kleinschaliger zijn dan de andere food festivals, maar voor buurtgenoten en alle nieuwsgierigen daarbuiten s het wellicht een aanrader.

Waar? Reinkenstraat, Duinoord, Den Haag.

Duinoord-Reinkenstraat

Na augustus is het overigens nog niet over met de pret. Ook in september en begin oktober zijn er nog leuke food festivals. Ken je nog mensen die deze festivals ook leuk zouden vinden, deel de blog!

Mocht je al deze leuke food events op Facebook checken, zorg dan ook meteen dat je Follow my footprints op Facebook volgt. Wil je niks missen? Kies dan via het pijltje bij de Vind ik leuk-knop voor ‘Als eerste weergeven’.

Bo-Bish-fiets

O ja, en voor de meeste festivals geldt: kinderen kunnen gewoon mee. En: kom op de fiets!

Weet jij nog een ander leuk food festival in augustus? Laat het weten bij de reacties hieronder of bij de betreffende post op Facebook.

Ook leuk:

MaMa Kelly, daar moet je geweest zijn!

Kleurrijke karren op De Pier: foodtruckfestival Reizende Sterren

De Markthal: mediterraan en werelds foodwalhalla

Divercity, Reizende Sterren & Thailand Festival

2 gedachten over “Augustus: de leukste food festivals!”

    1. Leuk! Dat was pas ook weer in Den Haag. Food festivals blijven heerlijk.Zelf was ik zaterdag op Europa Culinair en zondag op Djemaa el Fna (daar wil ik eigenlijk ook nog over posten).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven