Herfstvakantie Den Haag: uitjes en activiteiten

Herfstvakantie Den Haag: uitjes en activiteiten

De herfstvakantie komt er weer aan. In dit blog lees je tips voor Den Haag in de herfstvakantie! Ben je zelf vrij of wil je leuke dingen doen met je kinderen? In dit blog vind je leuke uitjes, musea, culturele activiteiten, attracties en insider tips Den Haag. Of je nou in Den Haag woont of in de herfstvakantie een dagje Den Haag wil doen, er staat genoeg leuks bij!

herfstvakantie-kinderen-den-haag

Herfstvakantie Den Haag

Wat is er tijdens de herfstvakantie in Den Haag allemaal te doen? En de week ervoor, als het voor een deel van Nederland al herfstvakantie is?

In dit blog vind je leuke uitjes en activiteiten in Den Haag in beide weken van de herfstvakantie, van zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober 2018 dus.

herfstvakantie-in-den-haag

Wat te doen in Den Haag in de herfstvakantie

Je ziet plekken die nieuw zijn of evenementen die tijdelijk zijn, maar ook oude favorieten. Toch is nog lang niet alles bij iedereen bekend. Een aantal leuke attracties noemde ik al eens in de blog Wat te doen in Den Haag met kinderen, maar hieronder lees je ook enkele minder bekende uitjes in Den Haag.

Bekende uitjes én verrassende uitjes in Den Haag!

herfstvakantie-den-haag-tips

In het centrum van Den Haag en in andere Haagse wijken

Je zult tips tegenkomen in het centrum van Den Haag en richting Scheveningen, maar ook in buurten grenzend aan het centrum of niet ver er vandaan. Ik heb bijna alles wat ik noem zelf wel eens met mijn kinderen gedaan, toen ze baby, peuter of kleuter waren, maar ook de afgelopen jaren en dit jaar nog. De foto’s zijn ook allemaal van mij.

Inmiddels zijn m’n kinderen 9 en 11, maar nog steeds is er genoeg leuks te doen! Ook voor iets oudere kinderen!

regen-herfstvakantie

Mooi weer of slecht weer in de herfstvakantie

Wat voor weer het wordt in de herfstvakantie weten we natuurlijk nog niet, maar er staan zowel dingen bij die je lekker buiten kunt doen als het herfstzonnetje schijnt, maar ook genoeg activiteiten voor als het onverhoopt slecht weer is in Den Haag in de herfstvakantie.

den-haag-herfstvakantie

Gratis uitjes Den Haag

Het is een leuke verzameling activiteiten geworden, waarvan sommige zelfs gratis zijn! In de meeste gevallen kun je doorklikken naar een blog dat ik er al eens over schreef of meer informatie op de betreffende website vinden.

bos-den-haag-herfstvakantie

Activiteiten Den Haag herfstvakantie

In dit blog noem ik allerlei leuke uitjes in Den Haag. Musea, cultuur en creatieve workshops, maar ook speeltuinen en sportieve activiteiten. Je komt vanalles tegen.

Street art, shoppen, food en festivals, er zijn altijd genoeg redenen om deze kant op te komen. Zowel met jongere kinderen als met tieners.

Kom jij deze herfstvakantie naar Den Haag?

herfstvakantie-kids-den-haag

Wanneer is het herfstvakantie?

Scholen in de regio noord hebben van 13 oktober t/m 21 oktober 2018 herfstvakantie, scholen in het midden en zuiden van Nederland van 20 t/m 28 oktober 2018 (inclusief herfstvakantie Den Haag). Kinderen in Den Haag hebben dus vanaf vrijdagmiddag 19 oktober 2018 vakantie.

herfstvakantie-bos-den-haag

Tips herfstvakantie Den Haag

Bijna 30 leuke ideeën voor de herfstvakantie in Den Haag:

herfst-den-haag

Kerktoren beklimmen

Laten we ‘bovenaan’ beginnen: wil je Den Haag eens van bovenaf zien? Beklim dan de kerktoren van de Grote Kerk midden in het centrum van Den Haag. Ik deed het ook. Je leest erover in dit blog: uitzicht over Den Haag. Iedere donderdag t/m zondag kun je de kerktoren beklimmen. Tickets koop je via de ticketshop van de Haagse Toren.

herfstvakantie-tips-den-haag

Rondleiding Binnenhof

Het Binnenhof hóórt natuurlijk bij Den Haag, dus ga daar zeker een keer naartoe. Meerdere keren per week zijn er rondleidingen bij het Binnenhof, gewoon voor volwassenen. Op zaterdagen zijn er echter speciale kinderrondleidingen! De rondleidingen voor kinderen zijn leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ook in de vakantie zijn er extra rondleidingen!

Ga naar de ProDemos site om te reserveren, klik de dag aan waarop je wil gaan en kijk bij Kinderrondleiding Ridderzaal (of een andere rondleiding, als je zonder kinderen bent). Je ziet de prijs en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Momenteel zijn er nog kaarten beschikbaar voor de herfstvakantie!

binnenhof-den-haag

Museum de Gevangenpoort

Vlakbij het Binnenhof en de Hofvijver vind je Museum de Gevangenpoort. Voor kinderen vanaf 8 jaar biedt Museum de Gevangenpoort speurtochten en speciale activiteiten. Dagelijks zijn er rondleidingen voor volwassenen die ook leuk zijn voor kinderen. Je dwaalt door donkere gangen en cellen.

Voor of na de rondleiding zijn er leuke speurtochten mogelijk, waarbij kinderen zelf op ontdekkingstocht gaan door de vleeskelder, de raadkamer en de voormalige cipierswoning. Meer informatie over de kinderactiviteiten vind je op de site van de Gevangenpoort.

gevangenpoort

Panorama Mesdag: het grootste landschapsschilderij van Nederland

UPDATE kerstvakantie 2018: Erg mooi om te zien is Panorama Mesdag! Ik was er wel 20 jaar niet meer geweest, maar was weer onder de indruk. Het grootste schilderij van Nederland loopt 360 graden rond en is heel mooi om te zien, omdat het lijkt alsof je echt buiten staat. Heel bijzonder! In de blog over Panorama Mesdag lees wat er nog voor kinderen te doen is.

panorama-mesdag-kinderen

COMM: Museum voor communicatie (nu Beeld & Geluid Den Haag)

Of ga naar COMM! Vorig jaar heropende het Museum voor Communicatie onder de naam COMM. Ik was er in het openingsweekend en schreef een blog over wat er allemaal in COMM te zien en te doen is. Neem in de herfstvakantie eens een kijkje met de kinderen! Het is een leuk en leerzaam uitje.

Update: COMM heet nu Beeld & Geluid Den Haag

COMM den haag

Kinderboekenmuseum

Ben je nog nooit naar het Kinderboekenmuseum geweest? Dan moet je echt een keer gaan. Het is een erg leuk en interactief museum. Zelfs kinderen die boeken lezen maar saai vinden of er gewoon niet van houden zullen dit museum wél leuk vinden. Leuk voor kinderen van een jaar of 3 tot een jaar of 12 a 13. Het Kinderboekenmuseum zit vlakbij station Den Haag Centraal.

kinderboekenmuseum-den-haag

Koffiewandeling Den Haag

Gewoon lekker door Den Haag wandelen en af en toe ergens koffie drinken is ook leuk. Ik schreef een blog met leuke koffietentjes in Den Haag. Vanaf station Den Haag Centraal kun je een leuke wandeling door Den Haag maken; in de blog staat welke koffieadressen je onderweg tegenkomt. Ook met kinderen kun je dit doen, want er zijn ook parken en speeltuinen op de route. Neem eventueel een step voor ze mee.

koningsplein-den-haag

Inmiddels zijn er nog meer leuke koffie adresjes onderweg bijgekomen. Ontdek je ze zelf?

koffietour-den-haag

Fietstour door Den Haag

Ook leuk: boek een fietstour door Den Haag. In 3 uur tijd fiets je langs Haagse Highlights en hoort veel informatie over verschillende bezienswaardigheden in Den Haag. Kinderen onder de 16 krijgen korting. Hier lees je meer: fietsen in Den Haag.

Lekker zelf fietsen!

Fiets je liever (met je eigen gezin) alleen? Ook dat kan natuurlijk! Huur een fiets via Bim Bim Bikes en ontdek de stad op eigen houtje. Fiets langs bekende plekken in Den Haag, over het Lange Voorhout of lekker richting Scheveningen. Door de stad, het bos of de duinen, of door onbekende wijken. Doe zoals wij locals doen.

fietsen-den-haag

Den Haag heeft er de afgelopen jaren steeds meer fietspaden bijgekregen, naast de fietsstroken die er al waren. Fiets je in de buurt van tramrails pas dan wel even extra op dat je wiel er niet in blijft hangen. Je kunt -als de situatie het toelaat- altijd het beste een beetje dwars over de rails heen gaan in plaats van bijna parallel. Kijk op de kaart wat je wil zien en stippel zelf een mooie route uit.

fietsen-in-den-haag

Street art tour Den Haag

In plaats van koffiebars of bekende bezienswaardigheden kun je ook street art als doel van je tour kiezen. Je kunt gewoon zelf een tour maken langs de mooiste street art in Den Haag. Kijk eventueel op deze street art map waar je street art in Den Haag kunt vinden. Update: lees ook dit blog over street art op stroomhuisjes.

Dus… pak je fiets en ga op pad! Het leuke is dat je zo ook eens in andere Haagse wijken komt die zelden door toeristen en dagjesmensen bezocht worden, zoals de Bomenbuurt, de Heesterbuurt, de Vruchtenbuurt, de Vogelwijk, het Valkenboskwartier en Segbroek (waar ik zelf woon).

street-art-den-haag

Tuk tuk tour door Den Haag

Maak een Fun Ride met Tuk Tuk Den Haag! Stap in een kleurrijke tuk tuk en ontdek de stad. Tijdens de stadstour van Tuk Tuk Den Haag kom je o.a. langs het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het Vredespaleis, Plein 1813 en vele andere bezienswaardigheden in Den Haag.

Tijdens de citytour Den Haag krijg je de highlights van Den Haag te zien, achtergrondverhalen te horen en gelegenheid om foto’s te maken. Een puzzeltocht kan ook. Je krijgt dan onderweg vragen over Den Haag via whatsapp.

Voor een tuk tuk tour betaal je 25 euro per persoon per uur. Je moet minimaal met 2 personen zijn. Je kunt kiezen tussen een tour van 1 uur, 1,5 uur of 2 uur. Bij de langere tours gaan ze ook langs het Haagse Bos waarbij je een korte wandeling naar Huis ten Bosch maakt.

Tip: wil je eens echt naar het land van de tuktuks? Lees de blog Bangkok met kinderen. Misschien is een bezoek aan Thailand serieus het overwegen waard voor de kerstvakantie, meivakantie of zomervakantie.

herfstvakantie-den-haag-blog

Wereldhapjes bij MingleMush

Ook leuk: direct naast station Den Haag Centraal zit ‘food court’ MingleMush. Mijn kinderen zouden er best graag vaker naartoe willen; vooral mijn dochter. De eerste keer dat ik er mét de kinderen binnenliep en ze overal mensen zagen die iets lekkers aan het bereiden waren, zei mijn dochter helemaal verrukt: ‘Oh, ik wil hier later werken!’

Zelf vind ik de poké bowls en de Thaise gerechten erg lekker, mijn dochter is fan van de nacho’s.

minglemush

Festival de Betovering

Net als ieder jaar is ook dit jaar Festival de Betovering weer. In het kader van dit festival zijn er van 19 t/m 27 oktober op verschillende locaties leuke workshops en voorstellingen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Bekijk zeker het programma van De Betovering even. Je kunt selecteren op locatie en op leeftijd. Er is vanalles: de Vrekkin, de Ark van Noach, Casper en Emma, Eureka, Headspace, de Caleidoscoop, DJ Frietmachine, Kiddy Ride Police Patrol, de Buurtspion en nog veel meer.

bibliotheek-den-haag

De Nieuwe Regentes

Eén van de plekken van Festival de Betovering is Theater de Nieuwe Regentes (DNR). DNR heeft als festivalhart van 23 t/m 26 oktober doorlopend voorstellingen en activiteiten met de thema’s Zee (dinsdag en woensdag), Natuur (donderdag) en Circus (vrijdag).

Wil je weten hoe De Nieuwe Regentes eruit ziet? Bekijk dan mijn eerder geschreven blog Theatervoorstellingen voor kinderen.

DNR-festival-betovering

Zuiderstrandtheater

Ook bij het Zuiderstrandtheater zijn speciale activiteiten tijdens De Betovering. Je kunt naar het theater zelf gaan, maar ook de grote doorzichtige stolpen van STIL.het paviljoen lijken me heel bijzonder!

Zuiderstrandtheater

Workshop Magische Flessenpost

In de herfstvakantie kunnen kinderen ook naar een workshop Magische Flessenpost. Tijdens deze workshop maken kinderen eerst kennis met het boek Eiland in de Drup en daarna gaan ze samen met schrijver Elle Lepoutre flessenpost maken. Voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De workshop is gratis, maar reserveer wel even!

De workshop wordt gegeven in diverse bibliotheken in Den Haag, op 17 oktober in Bibliotheek Escamp, op 20 oktober in Bibliotheek Haagse Hout en Bibliotheek Scheveningen en op 24 oktober in Bibliotheek Loosduinen. Sowieso is een bezoekje aan de bibliotheek een goed idee.

kinderboeken-bibliotheek

Leuke zandspeeltuinen

Den Haag heeft ook een aantal leuke ‘zandspeeltuinen’. Het meest bekend is ‘de Zandvlakte’ bij de Ary van der Spuyweg tussen Den Haag en Scheveningen. Het zit aan de rand van het bos en er zijn veel leuke speeltoestellen en schommels voor wat jongere kinderen. Als het zonnetje schijnt zit je hier nog heerlijk.

Ook leuk is de speeltuin ’t Speelduin in Duindorp, in de duinen, vlakbij zee, en de speeltuin in de bosjes van Pex. Net nieuw is de zandspeeltuin in Wijkpark de Verademing vlakbij de Energiecentrale in Segbroek. Met de tram ben je er zo.

herfstvakantie-den-haag-speeltuin

De Boomhuttenclub

Regent het? Ontdek dan de nieuwe binnenspeeltuin in het centrum van Den Haag: de Boomhuttenclub. Het is dé nieuwe hotspot in Den Haag voor ouders met jonge kinderen. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat dit er jaren geleden niet al was. Inmiddels zijn mijn kinderen er net iets te groot voor, maar heb je nog een peuter of kleuter, of kinderen tot een jaar of 6, dan is het erg leuk! De Boomhuttenclub zit in de Boekhorststraat, vlakbij de Grote Markt. Het is niet buiten, maar binnen.

boomhuttenclub

Tip: wil je eens echt in een boomhut overnachten lees dan mijn blog: De waanzinnig leuke boomhut!

herfstvakantie-kids-den-haag

Sea to see

Sea to see is een 45 minuten durend interactief onderwateravontuur. Kinderen worden uitgedost als matrozen, stappen aan boord van een historisch schip en duiken in een duikboot de onderwaterwereld in. Dit evenement is tijdelijk, van 19 oktober tot 3 november 2018.

Je vindt Sea to See in winkelcentrum de Megastores in Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Hollands Spoor. Het is gratis.

herfstvakantie-den-haag

Avonturia

Mensen buiten Den Haag kennen het meestal niet, en zelfs mensen die hier wonen niet allemaal: Avonturia. Het zit aan dierenwinkel De Vogelkelder vast, maar is ook een kleine attractie op zich. Het is een avontuurlijk uitje en superleuk voor dierenfans. Oudere kinderen kunnen er een leerzame speurtocht doen, maar vooral met jongere kinderen is het ontzettend leuk.

Persoonlijk vind ik dat iedereen met kinderen in Den Haag een keer bij Avonturia geweest moet zijn. Je bedenkt het misschien niet zo snel omdat het een beetje in een uithoek zit, maar doe het een keer. Mijn zoon heeft er vorig jaar zelfs zijn kinderpartijtje gevierd, toen hij 8 werd. Ze gingen onder andere ‘goud zoeken’. Tip: hier vind je nog meer tips voor een leuk kinderfeestje in Den Haag.

avonturia-den-haag

Lekker sporten

Gewoon lekker sporten kan natuurlijk ook altijd. Het is niet meer zo warm als in de zomer en meestal regent het toch geen hele dagen. Geen geld hebben is ook al geen reden om niet te sporten. Lid zijn van een sportclub is namelijk niet eens nodig.

Op verschillende plekken in de stad zijn gratis voetbalkooien en er zijn genoeg plekken in Den Haag waar je kunt rennen, basketballen, (tafel)tennissen of wat dan ook. Ga bijvoorbeeld eens naar één van de speel- en sportvelden van de Richard Krajicek Foundation. Je vindt ze in aandachtswijken in Nederland. Hier zie je mijn kinderen op Playground Hondiusstraat, niet ver van ons huis vandaan.

gratis-sporten-den-haag

Naar het Zuiderpark

De herfst is natuurlijk vooral hét moment om nog lekker in de buitenlucht te zijn en een mooie herfstwandeling te maken. Dat kan langs het strand of in het bos, maar ook in het Haagse Zuiderpark kun je van de herfst genieten. Zodra de bomen van kleur veranderen is het er altijd weer erg mooi.

Er zijn verschillende wandelpaden, hertjes, een kinderboerderij, grote stukken gras om op te voetballen, fitness toestellen, een aantal leuke speeltuinen en mocht het gaan regenen dan is er nog een binnenspeeltuin, bowlingbaan en zwembad.

denhaag-herfstvakantie

De Japanse tuin op Landgoed Clingendael

Op Landgoed Clingendael vind je de Japanse Tuin. De Japanse tuin is eigenlijk niet super kids proof, maar een korte wandeling er doorheen is toch wel een must. Slechts twee keer per jaar is de Japanse Tuin open: in het voorjaar en -heel kort- in het najaar.

Wil jij de Japanse tuin wel eens in volle herfstglorie bewonderen? In de herfstvakantie kan het! Hier lees je er meer over: Japanse tuin Den Haag.

Ben je net te laat of juist te vroeg? Nationaal Park Hollandse Duinen is ook altijd een goed idee!

japanse-tuin

Sowieso is landgoed Clingendael heerlijk voor een herfstwandeling. Je kunt er lekker door het bos wandelen en kleinere kinderen kunnen ook nog even in de speeltuin spelen.

speeltuin-clingendael

Schaatsen

In de herfst denk je misschien nog niet aan schaatsen, maar toch kan het al. In de Uithof natuurlijk. Vrij schaatsen kost voor kinderen 5,75 (t/m 12 jaar) en voor volwassenen 8,25. Een 12-rittenkaart kopen kan ook en uiteraard kun je ook schaatsen huren als je ze zelf niet hebt.

Wil je het echt goed leren? In de herfstvakantie kun je 5 dagen lang (van 22 oktober t/m 26 oktober 2018) elke dag schaatsles krijgen tijdens de Happy Kids weken in de Uithof (ook in de kerstvakantie). Als er straks natuurijs is schaats jij zo weg!

Dit ben ik zelf met mijn zoon op het ijs, een paar jaar geleden, ergens anders.

schaatsen-met-kinderen

Skiën of snowboarden

Skiën of snowboarden kan ook in de Uithof. Ga op een doordeweekse dag, dan is het er rustiger dan op zondag. In de herfstvakantie zal het wel iets drukker zijn, dus koop je ticket alvast online.  Een uur skiën kost 18 euro voor volwassenen en 14 euro voor kinderen (t/m 12 jaar). Twee uur skiën of snowboarden kan ook, dan betaal je iets meer. Of ga meteen 4 uur lang voor 30 euro (volwassenen) en 25 euro (voor kinderen).

Skiën in de Alpen is natuurlijk nóg leuker. Wil je in de voorjaarsvakantie met de kinderen op wintersport, boek dan nu! Of koop alvast deze leuke winterse cadeaus van Playmobil.

skien-den-haag

Planet Jump

Ook altijd leuk is Planet Jump! Een oude kerk vlakbij het Museon, het Omniversum en het Gemeentemuseum is omgetoverd tot trampolineparadijs. Kinderen kunnen er heerlijk springen en spelen. Ideaal voor kinderen die in de herfstvakantie even lekker hun energie kwijt moeten. Leuk: ze hebben tegenwoordig ook een bewegende klimmuur en veel foam blokken. Reserveer wel even!

planet-jump-den-haag

Griezelen in Drievliet

Persoonlijk vind ik veel dingen in Drievliet al griezelig genoeg, maar in de herfstvakantie kun je nog eens extra griezelen tijdens Happy Halloween in Drievliet. Familiepretpark Drievliet is sowieso leuk om een keer naartoe te gaan, zowel met jonge kinderen als met tieners. Ik schreef 3 jaar geleden dit blog over Drievliet.

drievliet

Naar de bios

Is het wat minder mooi weer dan is het natuurlijk ook leuk om naar de bioscoop te gaan. Kijk wat er in het Filmhuis draait of in één van de drie Pathé-theaters in Den Haag. Vanaf oktober draait Superjuffie, of kies zelf een andere leuke kinderfilm uit die in de herfstvakantie draait.

pathe-herfstvakantie

Shoppen in Den Haag

Uiteraard kun je ook naar Den Haag komen om lekker te shoppen. Zelf ben ik niet zo’n shopper, maar word jij blij van een hele dag winkel in winkel uit hoppen en wil je alvast een wintergarderobe bijelkaar zoeken? In Den Haag kan het. Of je nou grote winkelketens of juist aparte boetiekjes zoekt, het is er allemaal.

Waar kun je leuk shoppen in Den Haag?

Bekende Haagse winkelstraten zijn de Grote Marktstraat, de Passage, de Vlamingstraat, de Venestraat, het Noordeinde, de Prinsestraat, maar uiteraard zijn er ook leuke winkelstraten buiten het centrum zoals de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier.

Neem eventueel ook eens een kijkje in de Prins Hendrikstraat, de Weimarstraat, de Reinkenstraat, de Fahrenheitstraat, de Keizerstraat of de Theresiastraat.

shoppen-den-haag

’t kleinste winkeltje van Den Haag

Na een hele dag lopen mag je jezelf (of je kinderen) best even verwennen met een patatje (of friet ;-)) bij het kleinste winkeltje van Den Haag. Ik deed het in september eindelijk een keer, toen we nog zo’n heerlijke warme dag hadden…

Blote benen in plaats van regen en kou, ik kan er nu alweer naar verlangen!

kleinste-winkeltje-den-haag

Thuis spelen

Ben je toch een keer met z’n allen natgeregend thuisgekomen? Trek lekker een joggingbroek aan en maak er een gezellig middagje van. Een beetje tekenen en kleuren, knutselen, puzzelen, hutten bouwen, lezen en met Lego en Playmobil spelen. Ook hartstikke leuk! Of las bij voorbaat al een pyjamadag in.

regen-den-haag

Dan heb je de dag erop weer zin om lekker te hinkelen, stoepkrijten, rolschaatsen of skateboarden. Als het droog is…

skateboarden-den-haag

Biercafé’s waar kinderen ook welkom zijn

En als je dan allemaal leuke dingen met de kinderen hebt gedaan deze herfstvakantie dan ben je zelf inmiddels misschien ook wel aan een wijntje of biertje toe. Probeer eens één van de leuke nieuwe biertenten annex brouwerijen in Den Haag uit: de Haagse Prael of Van Kinsbergen.

De Prael, een ruime en bijzondere urban hotspot, opende in het voorjaar op het Esperantoplein:

prael-den-haag

In juli is er op het Prins Hendrikplein, op de plek waar eerst de Pasta Kantine zat, ook iets leuks bijgekomen: Gastropub Van Kinsbergen (op de foto hieronder). Meteen al was het een succes.

Woon je in de buurt en zoek je een gezellige plek in Den Haag voor een hapje of een drankje ga er dan zeker eens kijken. Ook mét de kinderen kun je er naartoe. Met mooi weer (in de zomer) is het terras van Van Kinsbergen bij de fonteinen heerlijk, maar in de herfst lekker binnen met een warme choco kan ook.

Is het zo gezellig dat je samen met je kinderen wil blijven eten? Geen probleem. De eigenaren hebben zelf ook (kleine) kinderen, dus ze zijn welkom. Er zijn o.a. burgers, wings en ribs voor de kids.

van-kinsbergen-den-haag

Overnachten in Den Haag

Lees je zoveel leuke dingen over Den Haag dat je spontaan bedenkt dat een nachtje in Den Haag blijven ook wel een goed idee is, bekijk dan snel de hotels, appartementen, B&B’s in Den Haag in de herfstvakantie. Je kunt zoeken op prijs of op dat wat jij belangrijk vindt via Booking.com. Of kijk op Hotels.nl.

overnachten-in-den-haag

Geniet ervan, samen met je kinderen, voor je het weet zijn je kleine moppies groot!

den-haag-met-kinderen

Tips herfstvakantie Scheveningen

Ook in Scheveningen zijn er allemaal leuke activiteiten in de herfstvakantie. Omdat het een beetje veel werd maak ik daar een apart blog van. Ook dat blog zal nog voor de herfstvakantie verschijnen. Wil je de blog niet missen, zorg dan dat je me op Facebook volgt.

Update: hier vind je de leukste uitjes in de herfstvakantie in Scheveningen!

Herfstvakantie Den Haag

Deel dit blog met leuke uitjes in Den Haag met je vrienden, op Facebook of met ouders van school en ga eventueel samen leuke dingen doen. Je tipt ze simpelweg door ze te taggen in je bericht of door ze onder deze blogpost op Facebook te noemen. Superfijn als je dat doet!

Vertel het verder!

herfstvakantie-leuke-dingen-doen

De herfstvakantietips in dit blog zijn mijn eigen tips. Heb jij nog tips voor de herfstvakantie in Den Haag? Reageer dan gerust. Wat vond of vind jij nou echt leuk om te doen in Den Haag? En wat moet eigenlijk geheim blijven?

 

7 gedachten over “Herfstvakantie Den Haag: uitjes en activiteiten”

  1. Ja, die ken ik en heb ik er expres niet met naam en toenaam in gezet, maar wie de blog goed gelezen heeft kon er via een linkje achter komen. Ik ben er in elk geval ook vaak geweest, ik heb lang in de Obrechtstraat gewoond. 😉

 1. Wauwie, wat een uitgebreide blog weer Denise! En fijn dat veel tips ook prima in een ander seizoen te doen zijn. In de herfstvakantie lukt het ons namelijk niet, maar ik wil al tijden eens met de meiden naar Den Haag (en Scheveningen). De Japanse tuin lijkt me trouwens heel mooi.. jammer dat de kans klein is dat we net die kant op zullen gaan als hij open is.

 2. Hanneke Simon

  Hoi
  Leuk al die tips!
  ik bekeek gisteren op midvliet op teevee
  iets
  Ze hadden het over een gezellige dag in Het Haagse bos op zaterdag 20 oktober
  ik zocht daar meer info over
  maar heb het niet gevonden
  Weet je daar meer over te vertellen?
  Tijdstip bijv.?
  Ik krijg die dag bezoek van een vriendin uit Deventer en ik zou daar graag met haar naartoe willen
  Alvast bedankt!

 3. Wat een handige uitgebreide blog! Zelf denk ik meteen aan Madurodam en strand, veel verder kom ik niet 🙂

  Het “Influencers behind the scenes” lijkt me echt geweldig voor oudere kids. Zeker in combinatie met een lesje mediawijsheid. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven