Geheimtip Villajoyosa in 5 korte filmpjes

Geheimtip Villajoyosa in 5 korte filmpjes

Villajoyosa (in het Valenciaans La Vila Joiosa) is een nog niet zo bekend plaatsje aan de Spaanse Costa Blanca. Zelf had ik het al een tijdje op mijn bucketlist staan: dit schattige dorpje moest ik zien! Vanuit Alicante ging ik er naartoe. Ook al was het niet zulk mooi weer, het kleurrijke Villajoyosa stelde me niet teleur. Wat een leuk plaatsje!

Gek genoeg kennen veel mensen dit mooie plaatsje niet, zelfs mensen die er vlak in de buurt zitten! Dat viel me op op de terugweg in het vliegtuig. Tijdens de vlucht terug bekeek ik al mijn foto’s en filmpjes. De vrouw naast me stootte haar man aan. Ze vroeg me waar dat was. ‘In Villajoyosa’, antwoordde ik. Dat hadden ze dus gemist, terwijl ze er net een paar weken(!) vlakbij hadden gezeten.

Villajoyosa (La Vila Joiosa) ligt tussen Benidorm en Alicante. Iets dichterbij Benidorm, dus als je in Benidorm en omgeving op vakantie bent, moet je er zeker naartoe gaan! Het is een nog niet zo toeristisch plaatsje.

Ook reisbloggers hoor ik er nooit over. Bestemmingen als de Cinque Terre ten noorden van Toscane, en Burano bij Venetië, zijn superpopulair, ook instagrammers posten volop over deze bestemmingen, maar dat Spanje ook van die leuke gekleurde huisjes heeft is niet zo bekend. Een geheimtip dus!

Wil je een beeld hebben van dit plaatsje? Ik maakte 5 filmpjes. Zelf had ik helaas net geen geweldig mooi weer, maar jij ongetwijfeld wel! Kijk snel:

Filmpjes van Villajoyosa

180 graden kleurrijk Villajoyosa

Allereerst maakte ik een overzichtsbeeld zodat je kunt zien hoe het stadje Villajoyosa er vanaf de kant van de Middellandse Zee uit ziet: tientallen gekleurde huisjes pal aan het strand. Rood, geel, groen, blauw; smalle huisjes in alle kleuren van de regenboog, pal aan de boulevard en het strand. Waarom ze die kleuren hebben? Dat was vanwege de vissers, zodat die vroeger hun huis vanaf zee goed konden zien.

Villajoyosa vanaf zee gezien

Zicht op het mooie Villajoyosa vanaf de pier in zee. Het was zoals je ziet wat woest weer, maar toch is het een prachtig beeld: die kleurrijke huisjes met die woelige zee erbij. Stel je voor hoe het is bij een blauwe lucht!

De boulevard van Villajoyosa

Op warme dagen is het hier vast heel gezellig. Toch geeft dit ook wel een mooi sfeerbeeld: de gekleurde huisjes van Villajoyosa op een regenachtige zondag in december. De wind in de palmen, een wandelaar met hond.

De palmbomen op het strand van Villajoyosa

Is het een mooie zonnige dag? Dan kun je hier ook naar het strand. Villajoyosa heeft een mooi en groot zandstrand. Palmbomen ontbreken daar natuurlijk niet op. Deze stonden in een groepje bijelkaar. Weer of geen weer, ik hou van palmbomen!

Villajoyosa vanuit de tram tussen Benidorm en Alicante

En tot slot een filmpje dat ik tussen de halte La Creueta (waar ik de tram uit- en weer op was gestapt) en de halte La Vila Joiosa maakte. Kom je vanaf de kant van Benidorm dan kom je eerst langs La Creueta en daarna langs La Vila Joiosa (als je het plaatsje en de huisjes wil zien kun je bij beide haltes uitstappen) en kom je vanaf de kant van Alicante dan kom je eerst langs La Vila Joiosa en dan langs La Creueta.

Wil je net als ik dit stukje op de brug met zicht op de oude rivierbedding en de huisjes erop zien, dan moet je dus als je vanaf Benidorm komt aan de linkerkant van de tram gaan zitten (de kant van de zee) en de halte La Vila Joiosa nemen, en kom je vanaf Alicante dan moet je aan de rechterkant gaan zitten (ook weer aan de kant van de zee) en er bij La Creueta uitgaan.

In beide gevallen zie je dan dus dit. Op de terugweg kan ook, neem dan ook in beide richtingen de verste halte en ga weer aan de zeekant zitten. Ik filmde het op de terugweg, terug naar Alicante.

Met de auto naar Villajoyosa

Ga je liever met de auto naar Villajoyosa? Check dan hier de tarieven voor autohuur vanaf Alicante:

Kleurrijk dorp in Spanje

Er zijn overigens nog meer kleurrijke dorpjes in Spanje. Wat dacht je van Juzcar? Dat is zelfs helemaal blauw! Lees hier meer blogs over Spanje. Bekijk ook Mijn beste instagramfimpjes van 2016.

Zou jij hier ook wel een keer naartoe willen? 

Aanbiedingen van Transavia checken maar en gaan!

4 gedachten over “Geheimtip Villajoyosa in 5 korte filmpjes”

 1. Schitterend blog over het mooie Villajoyosa, waaraan ik mijn hart heb verloren. Het is er zo mooi dat ik in 2014 er een vakantiestekje heb gekocht zodat ik er zo vaak als mogelijk terug naar toe kan ( vertrek morgen weer voor een weekje van zalig genieten).
  Wil je nog meer weten over Villajoyosa, bezoek dan mijn Pinterest, Facebook en Google+ paginas :
  https://www.facebook.com/Eurotennis812
  goo.gl/G508un
  https://www.pinterest.com/johanrenders1/beautiful-villajoyosa-lavilajoiosa-maravillosa-cos

 2. Ik ben er nu!!!! Dankzij jouw blog ben ik er vanuit Alicante heengegaan met de tram! De zon schijnt wel maar ook heel veel wolken. Het is wel beter weer dan toen jij er was 🙂 Echt een super schattig plaatsje met die gekleurde huisjes en ik zit nu in een chocolade café van de Valor chocolade Ik heb die pier nog niet gezien om om een overzicht foto te maken maar moet misschien nog iets meer doorlopen. 

  1. Wat leuk! Heel veel plezier! Superleuk dat je het even meldt!
   Ik weet niet hoe lang je in Alicante bent, maar de palmenoase van Elche (vanuit Alicante de andere kant op) is ook mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven