Kleurrijk Isola di Burano

Kleurrijk Isola di Burano

Ik had er ooit één foto van op internet gezien en wist meteen: daar wil ik heen! Naar Isola di Burano, het eiland Burano, als tripje vanuit Venetië. Met huizen zo kleurrijk dat het bijna niet echt lijkt. Maar dat is het wel. Je vergaapt je aan de gevels, zo mooi blauw, zo roze, zo oranje en zo geel. Zijn de kleuren in Venetië wat vaal, hier zijn ze fel.

Het water in de kanaaltjes is ook nog eens smaragdgroen, de lucht was toen ik er was bepaald niet knalblauw, en er was slechts een waterig zonnetje, maar wat was het er mooi. Een zondagmiddag in januari, met slechts een handvol Japanse toeristen. Het was er nog heerlijk rustig.

Genieten was het. Ik kon wel foto’s blíjven maken. En ja, er wonen gewoon mensen. Het is dus geen speciaal opgezet toeristendorp of zo. Maar authentiek. Ooit zo bedacht vanwege de vissers, die door de kleurige huizen vanaf de laguna al konden zien welk huis van wie was.

Ben je van plan een stedenreis naar Venetië te boeken? Sla Burano dan zeker niet over! Als je de foto’s ziet ben je wel overtuigd. Toch? Wat een kleurenpracht! Ja, de huizen zijn daar écht zo felgekleurd.

IMG_1521

IMG_1461 IMG_1465 IMG_1468 IMG_1469 IMG_1474 IMG_1477 IMG_1479 IMG_1495 IMG_1498 IMG_1502

IMG_1506

IMG_1507

Burano-Venetie

Burano

IMG_1509

IMG_1524 IMG_1525

IMG_1505

IMG_1533

IMG_1546

IMG_1511

Waar ligt Isola di Burano precies en hoe kom je er?

Burano is één van de eilanden in de lagune van Venetië, zo’n 10 kilometer van de stad vandaan. Verwar het kleurijke eiland Burano overigens niet met Murano, het glasblazerseiland waar je met de boot eerder langs komt. Ook leuk, schijnt, maar Isola di Burano is echt een must!

Heel groot is Burano niet. In een uurtje of 2 heb je het gezien. Er zijn een paar winkeltjes met lokale ambachten, een aantal restaurantjes met lekker Italiaans eten, er is een haventje en een kerk met een scheve toren. Wandel langs de gekleurde huizen en over de bruggetjes. Slenter er gewoon lekker een beetje rond en zorg dat je camera opgeladen is.

Hoe kom je er? Dat is simpel. Vanaf de kade Fondamente Nuove in Venetië (bij de Joodse wijk, een wat rustiger wijk, die overigens ook een bezoek waard is; mijn hotel lag daar zelfs) neem je de waterbus, nr 12, de gele lijn. Je ticket koop je in een hokje net even over de brug.

De boot heeft veel plaatsen binnen en enkele plekken buiten. Wil je die plaatsen buiten op het achterdek zorg dan dat je ruim op tijd bij de boot bent. Vanaf 8 uur ’s ochtends tot 12:00u ’s avonds gaat hij ieder half uur. De reis duurt ongeveer 3 kwartier en het kost 7 euro p.p.

Burano eiland bij Venetie

En weet je wat ik nou zo grappig vind? Dat er heel veel mensen zijn die heel vaak in Italië geweest zijn, maar die nog nooit van Burano gehoord hadden.

Lees snel meer over Venetië in de blogpost: Venetië anders: 40x zien en doen.

7 Comments

  1. Carla

    Doordat ik over Burano had gelezen op deze pagina ben ik er laatst heengeweest. Het was inderdaad fantastisch om daar rond te lopen en foto’s te nemen. Bedankt voor de tip!

  2. Linda | travellersoftheworld

    Wij waren hier ook tijdens onze dagtrip Venetië en vonden het toen leuker dan Venetië! Voor mijn tweede trip naar Venetië staan zowel Burano als Murano op de planning. Burano was zo mooi, ik heb er alleen nauwelijks foto’s van. Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt van dit mooie stukje Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *