Kleurrijk Isola di Burano

Kleurrijk Isola di Burano

Isola di Burano! Ik had er ooit één foto van op internet gezien en wist meteen: daar wil ik heen! Naar het eiland Burano, een klein eilandje in de lagune bij Venetië. Een tripje naar Burano is echt een must als je in Venetië bent.

Burano heeft huizen zo kleurrijk dat het bijna niet echt lijkt. Je vergaapt je aan de gevels, zo mooi blauw, zo roze, zo oranje en zo geel.

Zijn de kleuren in Venetië wat vaal, hier zijn ze fel. Het water in de kanaaltjes is daarbij ook nog eens smaragdgroen. Prachtig! De lucht was toen ik er was weliswaar niet bepaald knalblauw, en er was slechts een waterig zonnetje, maar wat was het er sprookjesachtig mooi.

Burano: een kleurrijk eiland in de lagune

Ik bezocht Isola di Burano op een zondagmiddag in januari, met slechts een handvol Japanse toeristen. Het was er nog heerlijk rustig. Genieten was het. Ik kon wel foto’s blíjven maken. En ja, er wonen gewoon mensen. Het is dus geen speciaal opgezet toeristendorp of zo. Maar authentiek. Ooit zo bedacht vanwege de vissers, die door de kleurige huizen vanaf de laguna al konden zien welk huis van wie was.

Foto’s Burano

Ben je van plan een stedenreis naar Venetië te boeken? Sla Burano dan zeker niet over! Als je de foto’s hieronder ziet ben je wel overtuigd. Toch? Wat een kleurenpracht! Ja, de huizen zijn daar écht zo felgekleurd.

Burano

Burano Burano Burano Burano Burano Burano Burano Burano blauwe-huizen gekleurde-huizen

Burano

Burano

Burano-Venetie

Burano

Burano

Burano waslijn-Burano

Burano

Burano

Burano-italie

Burano-venetie

Waar ligt Burano precies?

Burano is één van de eilanden in de lagune van Venetië, zo’n 10 kilometer van de stad vandaan. Verwar het kleurijke eiland Burano overigens niet met Murano, het glasblazerseiland waar je met de boot eerder langs komt. Ook leuk, schijnt, maar Isola di Burano is echt een must!

Hoeveel tijd heb je nodig voor Burano?

Heel groot is Burano niet. In een uurtje of 2 heb je het gezien. Er zijn een paar winkeltjes met lokale ambachten, een aantal restaurantjes met lekker Italiaans eten, er is een haventje en een kerk met een scheve toren. Wandel langs de gekleurde huizen en over de bruggetjes. Slenter er gewoon lekker een beetje rond en zorg dat je camera opgeladen is.

Je kunt Burano dus prima in een halve dag doen, inclusief de boottocht en een hapje eten ergens.

Hoe kom je op Burano?

Hoe kom je van Venetië in Burano? Dat is simpel. Vanaf de kade Fondamente Nuove in Venetië (bij de Joodse wijk, een wat rustiger wijk, die overigens ook een bezoek waard is; mijn hotel lag daar zelfs) neem je de waterbus, nr 12, de gele lijn. Je ticket koop je in een hokje net even over de brug.

Hoe vaak gaat de boot naar Burano?

De boot heeft veel plaatsen binnen en enkele plekken buiten. Wil je die plaatsen buiten op het achterdek zorg dan dat je ruim op tijd bij de boot bent. Vanaf 8 uur ‘s ochtends tot 12:00u ‘s avonds gaat hij ieder half uur. De reis duurt ongeveer 3 kwartier en het kost 7 euro p.p.

Burano-eiland-bij-venetie

En weet je wat ik nou zo grappig vind? Dat er heel veel mensen zijn die heel vaak in Italië geweest zijn, maar die nog nooit van Burano gehoord hadden.

Kende jij dit mooie eilandje al?

Lees snel meer over Venetië in de blogpost: Venetië anders: 40x zien en doen.

7 Comments

  1. Carla

    Doordat ik over Burano had gelezen op deze pagina ben ik er laatst heengeweest. Het was inderdaad fantastisch om daar rond te lopen en foto’s te nemen. Bedankt voor de tip!

  2. Linda | travellersoftheworld

    Wij waren hier ook tijdens onze dagtrip Venetië en vonden het toen leuker dan Venetië! Voor mijn tweede trip naar Venetië staan zowel Burano als Murano op de planning. Burano was zo mooi, ik heb er alleen nauwelijks foto’s van. Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt van dit mooie stukje Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *