Kleurrijk Isola di Burano

Kleurrijk Isola di Burano

Het eiland Burano. Isola di Burano! Ik had ooit één foto van dit kleurrijke eiland op internet gezien en wist meteen: daar wil ik naartoe! En dus ging ik vanuit Venetië naar Burano, een eilandje in de lagune bij Venetië. Een bezoek aan Burano is echt een must als je in Venetië bent!

In dit blog zie je foto’s van mijn tripje naar Burano en lees je tips hoe je er komt. Je kunt er ook overnachten!

Burano

Burano

Op het eiland Burano wonen gewoon mensen. Het is dus geen speciaal opgezet toeristendorp of zo. Burano is echt en is (of was) dus authentiek. Het verven van de huizen is ooit zo bedacht vanwege de vissers, die door de kleurige huizen vanaf de laguna al konden zien welk huis van wie was.

De huizen in Burano zijn zo kleurrijk! Je vergaapt je aan blauwe, roze, oranje, groene en gele gevels.

Burano

Isola di Burano

Zijn de kleuren in Venetië wat vaal, op Isola di Burano zijn ze fel. Het water in de kanaaltjes is daarbij ook nog eens smaragdgroen. Prachtig! De lucht was toen ik er was weliswaar niet bepaald knalblauw, en er was slechts een waterig zonnetje, maar wat was het er sprookjesachtig mooi. Het eiland Burano móet je zien!

Ben je van plan op stedenreis naar Venetië te gaan? Sla Burano dan zeker niet over!

Waar ligt Burano?

Burano is één van de eilanden in de lagune van Venetië, zo’n 10 kilometer van de stad vandaan. Verwar het kleurijke eiland Burano overigens niet met Murano, het glasblazerseiland waar je met de boot eerder langs komt. Ook leuk, schijnt, maar Isola di Burano is echt een must!

Burano, een kleurrijk eiland in de lagune bij Venetië!

Burano-italie

Hoeveel tijd heb je nodig voor Burano?

Heel groot is Burano niet. In een uurtje of 2 heb je het gezien. Er zijn een paar winkeltjes met lokale ambachten, een aantal restaurantjes met lekker Italiaans eten, er is een haventje en een kerk met een scheve toren. Wandel langs de gekleurde huizen en over de bruggetjes. Slenter er gewoon lekker een beetje rond en zorg dat je camera opgeladen is.

Je kunt Burano dus prima in een halve dag doen, inclusief de boottocht en een hapje eten ergens. Toch is overnachten op Burano natuurlijk ook leuk.

Hoe kom je op Burano?

Hoe kom je van Venetië naar Burano? Dat is simpel. Vanaf de kade Fondamente Nuove in Venetië (bij de Joodse wijk, een wat rustiger wijk, die overigens ook een bezoek waard is; mijn hotel lag daar zelfs) neem je de waterbus, nr 12, de gele lijn. Je ticket koop je in een hokje net even over de brug.

Hoe vaak gaat de boot naar Burano?

De boot heeft veel plaatsen binnen en enkele plekken buiten. Wil je die plaatsen buiten op het achterdek zorg dan dat je ruim op tijd bij de boot bent. Vanaf 8 uur ’s ochtends tot 12:00u ’s avonds gaat hij ieder half uur. De reis duurt ongeveer 3 kwartier en het kost 7 euro p.p.

Update 2023: dit zijn prijzen van enkele jaren geleden. Check zelf de prijs die nu geldt. Van te voren een ticket voor de boot of een tour naar Burano boeken kan ook. Kijk daarvoor onderaan dit blog!

Foto’s Burano

Ik bezocht Isola di Burano op een zondagmiddag in januari, met slechts een handvol Japanse toeristen. Het was er nog heerlijk rustig. Genieten was het. Ik kon wel foto’s blíjven maken. Je ziet ze hieronder.

Wat een kleurenpracht! Ja, de huizen op Burano zijn écht zo gekleurd.

Burano Burano Burano Burano Burano-eiland Burano Burano blauwe-huizen gekleurde-huizen

Burano

Burano

Burano-Venetie

Burano

Burano

Burano waslijn-Burano

Burano

Burano

Burano-eiland-bij-venetie

Het prachtige eiland Burano, daar wil je naartoe!

Burano-venetie

Kende jij dit mooie eilandje al?

En weet je wat ik nou zo grappig vind? Dat er heel veel mensen zijn die heel vaak in Italië geweest zijn, maar die nog nooit van Burano gehoord hadden.

Lees ook: Venetië anders: 40x zien en doen.

Meer kleurrijke eilanden zien? Lees dan mijn blog over kleurrijke eilanden in Europa en ver weg.

7 gedachten over “Kleurrijk Isola di Burano”

  1. Wat ziet dat er prachtig uit! Nu al instant vrolijkheid, en dan ’s zomers nog met een zonnetje erbij, om helemaal blij van te worden! Mooie tip om te onthouden!

    1. Ja, met een blauwe lucht lijkt het me inderdaad nóg mooier. Maar zelfs nu was het al prachtig, al die knalkleuren. Het voordeel van de winter is dat het er nog lekker rustig is.

  2. Doordat ik over Burano had gelezen op deze pagina ben ik er laatst heengeweest. Het was inderdaad fantastisch om daar rond te lopen en foto’s te nemen. Bedankt voor de tip!

  3. Wij waren hier ook tijdens onze dagtrip Venetië en vonden het toen leuker dan Venetië! Voor mijn tweede trip naar Venetië staan zowel Burano als Murano op de planning. Burano was zo mooi, ik heb er alleen nauwelijks foto’s van. Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt van dit mooie stukje Italië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven