Heerlijke lunchplek in Portovenere

Heerlijke lunchplek in Portovenere

Stel je loopt deze zomer, of misschien wel heerlijk in het voorjaar al, lekker in het zonnetje door Portovenere, een plaatsje in Ligurië. Je wandelt langs het water en geniet van de gekleurde huisjes en terrassen langs de kade waar zowel Italianen als toeristen heerlijk aan de lunch beginnen. Je denkt maar één ding: dat wil ik ook. Een fris koel wijntje, een seafood salade, een goede pasta.

Lunchen Portovenere

Je wandelt langs het zonovergoten terras van Trattoria La Marina en zoekt nog net iets specialers. Jawel hoor, daar is het al, een paar honderd meter verder kom je het ideale plekje tegen: ristorante Le Bocche.

terras-portovenere-bocche

Restaurant met uitzicht op het eiland Palmaria

Restaurant Le Bocche is mooi gelegen, aan het water, met zicht op het eiland Palmaria. Het is een tikkeltje chic, vooral binnen heeft het een moderne en best hippe look, maar buiten is het gewoon heerlijk Italiaans genieten. Tafels met witte kleedjes op het terras, plekjes wat meer privé als je wat verder naar achteren loopt.

rosé-terras

De beste plek voor lunch in Portovenere?

Een karafje wijn voor je neus, de zon op je gezicht. Een grote zonnebril op, zoals alle Italianen dat doen. Wat is het hier heerlijk! Ik heb natuurlijk niet alles kunnen testen, maar misschien is dit wel de beste lunchplek van Portovenere. Op en top genieten!

Goedkoop is deze heerlijke lunchplek niet. Je betaalt hier 5 euro voor een glas wijn waar je elders een karaf van een ¼ liter krijgt voor maar 3 euro. Ik dronk een Santa Cristina uit Toscane, die overigens ook gewoon bij Albert Heijn te koop is.

menukaart-italie

calamari-pasta

Antipasti, trofie, dolci…

Toch kun je gerechten uitzoeken die qua prijs erg meevallen. Lasagnette met calamari en gorgonzola bijvoorbeeld. Maakt het niet uit? Wat dacht je van antipasti di mare, acciughe fritte (gebakken ansjovis), trofie al pesto (een bepaalde pasta met pesto, bekend uit de streek) of wat je maar lekker lijkt. Ook de dolci (de toetjes) zijn vast niet te versmaden.

De bediening kon (als ik eerlijk ben) iets sympathieker, maar de locatie en het eten maakten heel veel goed. Ik zou er in elk geval zo weer terug gaan.

water-surgiva

bocche-portovenere

ristorante-lebocche

terras-portovenere

Met de bus terug naar La Spezia

Ik bleef er zo lang zitten tot de zon weg was (het was maart, dus de zon stond nog laag en verdween achter de kerk) en ik snel de bus weer moest pakken naar La Spezia. Vanaf La Spezia reisde ik met de trein richting Levanto. Ik overnachtte in een dit relaxte vakantiepark voor rustzoekers, samen met een groepje Italiaanse en Spaanse travelbloggers.

De kerk in Portovenere

Ristorante Le Bocche ligt aan de Via Calata Doria, op nr 102, in Portovenere. Als je tot het eind van de ‘boulevard’ loopt kom je er hoe dan ook. Nog iets verder ligt de Chiesa di San Pietro, de kerk van Sint Peter, die je op de foto hieronder ziet, meteen achter het terras van Le Bocche. Je kunt de kerk ook eerst bezoeken; via een weggetje net voor het restaurant kun je het via trappen bereiken.

restaurant-kerk

Weet jij ook een lekker lunchadres in Portovenere? Laat het hieronder weten.

Hotels in Portovenere

Lijkt Portovenere je zo leuk dat je er wel een nachtje wil slapen, kijk dan op Booking.com wat Portovenere aan hotels te bieden heeft. Hotel Belvedere, Grand hotel Portovenere of -met kinderen fijner wellicht- Hotel Della Baia er net buiten, met zwembad.

Of een B&B?

Of ga voor een affittacamere (Bed & Breakfast) als Torre Porto Venere. Goedkoop zijn de accommodaties hier over het algemeen niet, maar wel mooi. Reserveren is wel aan te raden, want Ligurië is een erg populaire streek.

terras-water-ligurie

Meer weten over Portovenere?

Krijg jij ook al zin om naar Italië te gaan? Zin in al dat heerlijke eten? Zin in zwoele zomeravonden aan zee? Boek dan meteen je hotel in Portovenere of elders in Ligurië. Wil je eerst meer weten over Portovenere? Lees dan deze blogpost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven