Het Huis in de Heuvel: leuke binnenspeeltuin in Rotterdam

Het Huis in de Heuvel: leuke binnenspeeltuin in Rotterdam

Zoek je een leuke binnenspeeltuin in Rotterdam? Een fijne plek waar jonge kinderen op een regenachtige dag lekker kunnen spelen? Of een niet al te massale binnenspeeltuin voor wat indoor fun in de voorjaarsvakantie? Ga dan eens naar het indoorgedeelte van Plaswijckpark.

Plaswijckpark is niet alleen een heerlijk buitenspeelpark, het heeft ook een binnenspeeltuin die net even anders is dan andere indoor speelparadijzen.

binnenspeeltuin-plaswijckpark

Leuke binnenspeeltuin in Rotterdam

Plaswijckpark is sowieso ontzettend leuk; zeker met mooi weer is er zóveel te doen. Er is een kleine dierentuin, een speeltuin, een buitenbad en leuke attracties. Ik schreef daar al een keer over in dit blog over Plaswijckpark Rotterdam.

Buiten spelen kan er ook in de winter. Kinderen maakt het vaak helemaal niks uit als ze nat worden! Wil je toch liever een droge speelplek? Lees dan verder!

Ook in de winter is Plaswijckpark leuk om te bezoeken!

binnen-spelen-in-de-winter

overdekte-zandbak

clics

binnenspeeltuin-plaswijckpark

Huis in de Heuvel

Behalve over het speelgedeelte buiten had ik nog steeds beloofd ook eens over de binnenspeeltuin van Plaswijckpark te schrijven: Het Huis in de Heuvel. Tijdens mijn bezoek aan Plaswijckpark met de kinderen heb ik er uiteraard ook een kijkje genomen, dus in dit blog lees je er meer over.

Dé plek om bij regen in Rotterdam lekker te kunnen spelen zonder dat je nat wordt.

uitje-rotterdam

Binnenspeeltuin Rotterdam voor jonge kinderen

Het ‘Huis in de Heuvel’ (ik wil de hele tijd ‘het huis OP de heuvel’ zeggen) is het leukst voor de allerkleinsten. Met een dreumes kun je er al naartoe, die kan er al veilig spelen terwijl jij vanaf één van de luie kussens rustig een oogje in het zeil houdt. Ook peuters en kleuters zullen zich hier prima vermaken!

‘Het Huis in de Heuvel’ is een superleuke binnenspeeltuin voor een peuter of kleuter.

rustige-binnenspeeltuin-voor-kleine-kinderen

Voor welke leeftijd is het?

De binnenspeeltuin van Plaswijckpark is vooral bedoeld voor jonge kinderen, maar zelfs mijn al wat oudere kinderen vonden een aantal dingen daar toch ook nog leuk. Leeftijd is niet het belangrijkste. Plezier hebben wel!

klimmuur-plaswijckpark

Wat is het Huis in de heuvel?

Op de website van Plaswijckpark verwoorden ze leuk wat het ‘Huis in de heuvel’ inhoudt en wat je er allemaal kunt en mag doen:

‘Dit kleurrijke binnenspeelhuis van opa en oma Van der Plas is groter dan drie enorme tennisvelden! Wel zo fijn, voor als het buiten eens hondenweer is. Doe hier lekker wat je thuis allemaal niet mag. Op de trampolines springen, op de bedden, hollen, klauteren en kruipen door een wirwar van geheime tunnels en gangen.’

leuke-binnenspeeltuin-rotterdam

Wat kun je doen bij Het huis in de Heuvel?

Er is een klauterparcours, glijbaan, trampoline, kleine klimmuur, lachspiegels, een paar leuke speelhoekjes en bouwplekken (o.a. met grote Legoblokken en Clicks) en bij binnenkomst een zandbak. Ook kun je visjes hengelen. Het is allemaal heel anders dan in welke andere binnenspeeltuin in Rotterdam of elders dan ook.

Hier zie je de foto’s die ik maakte van de verschillende activiteiten in het binnengedeelte van Plaswijckpark:

binnen-spelen-plaswijckpark

zandbak-plaswijckpark

indoor-speelparadijs-rotterdam

hutten-bouwen

binnen-spelen-rotterdam

clics-kamer-kinderen

trampoline-rotterdam

lachspiegel

pretpark-winter

 

vissen-plaswijckpark

binnen-spelen-in-rotterdam

plaswijckpark-voorjaarsvakantie

Iets oudere kinderen

Toch zijn er ook nog een paar leuke dingen te doen voor iets oudere kinderen. Mijn 9 jarige zoon en 11 jarige dochter vonden vooral het schieten met de ballen leuk:

De binnenspeeltuin is leuk voor kinderen tot 12 jaar, maar het leukste voor de allerjongsten.

binnenspeeltuin-plaswijckpark

binnenspeeltuin-rotterdam

Luier verschonen

Uiteraard is er een plek waar je luiers kunt verschonen mocht je met een baby of peuter zijn.

Toiletten

En natuurlijk zijn er toiletten vlakbij.

toiletten-plaswijckpark

Speelwijck

Het Huis in de heuvel ligt in het midden van ‘Speelwijck’ in Plaswijckpark. Naast het Huis in de Heuvel ligt het Restaurant in de Heuvel!

restaurant-plaswijckpark-binnen

Restaurant in de Heuvel

Ook aan de inwendige mens is dus gedacht. Na het spelen kun je met je kindje iets te drinken, een broodje of iets anders lekkers halen en rustig opeten. Het is een fijne lichte ruimte. Als je kinderen al rustig zelf kunnen spelen kun jij hier wat lezen of werken.

kinderrestaurant-rotterdam

restaurant-plaswijckpark

Oudhollandse bordspelen

Op de tafels zie je oude bekende bordspelen zoals ‘Mens erger je niet!’ en Ganzenbord.

ganzenbord

mens-erger-je-niet

Vanaf het restaurant heb je bovendien uitzicht op het peuter verkeerspark en de speeltuin voor kleine kids buiten.

pretpark-voor-peuters

pretpark-hele-jaar-open

Binnenspeeltuin Plaswijckpark vernieuwd

De binnenspeeltuin van Plaswijckpark is vernieuwd las ik net, dus het kan zijn dat één of meer van de dingen die je op de foto’s ziet nu vervangen zijn door iets anders, maar het zal ongetwijfeld nog steeds leuk zijn.

Ook de Havenspeeltuin (waar kids in de zomer lekker kunnen spetteren en spatteren) krijgt een opknapbeurt las ik!

Wat is nieuw?

‘Kom snel spelen in de vernieuwde binnenspeeltuin Huis in de Heuvel, want het huis van opa en oma Van der Plas heeft weer leuke nieuwe speelattracties,’ lees ik. ‘Klimmen, klauteren en ravotten in het nieuwe tv-toestel, met badschuim spuiten in de badkamer en glijden van de trap.’

‘Met bijna 2000m2 binnenpret valt er heel veel leuks te beleven!’

Rustig speelparadijs

Ondanks de grootte (wat niet zo voelt) is de binnenspeeltuin in Plaswijckpark een verademing vergeleken bij drukke en lawaaiige indoor speelparadijzen als de Ballenbak, Balorig en Monkeytown, hoe leuk kids dat ook vinden. Als ouder zul je Plaswijckpark zeker te weten meer waarderen en er relaxter van thuis komen dan van lawaaiige megaparadijzen.

Zoek je dus een rustige binnenspeeltuin in Rotterdam? Dan is deze fijn!

Van de binnenspeeltuin in Plaswijckpark kom je niet met koppijn thuis.

Etages

Het Huis in de heuvel bestaat uit meerdere etages. Er zijn brede trappen, maar er is ook een lift. De kinderwagen kan dus mee naar boven mocht je behalve je peuter, kleuter of kind nog een slapende baby in de wagen hebben.

Buiten spelen in Plaswijckpark

Buiten spelen kan ook altijd, maar goed te weten is dat een aantal attracties in het winterseizoen gesloten is: de vlottenvaart, de rondvaartboot, de havenspeeltuin, de kangaroetsjjj en de waterfietsen.

Regent het? Duik dan het Huis op de heuvel in!

speelparadijs-rotterdam

Binnen spelen als het regent in Rotterdam

Het moge duidelijk zijn, Het Huis in de Heuvel is een leuke binnenspeeltuin in Rotterdam. Ideaal voor wie een fijne plek zoekt voor een dagje binnenpret met kids in de voorjaarsvakantie of op een regenachtige dag in de lente, zomer, herfst of winter. Altijd dus!

leuke-binnenspeeltuin

Binnen spelen als het buiten te warm is

Misschien zelfs wel als het buiten té warm is, maar daar kunnen we met al die kou, regen en wind van de laatste tijd nu alleen maar naar verlangen, toch?

Plaswijckpark is 363 dagen per jaar open!

Openingstijden binnenspeeltuin Plaswijckpark

De binnenspeeltuin van Plaswijckpark is het hele jaar door open.

Openingstijden winter
De winterperiode loopt t/m 29 maart 2020:
10.00 – 17:00 uur

Openingstijden zomer
Vanaf 30 maart 2020 zijn dit de openingstijden:
10.00 – 19.00 uur

Openingstijden Voorjaarsvakantie
In de Voorjaarsvakantie (nu!) gelden speciale openingstijden. Zoals je ziet is de binnenspeeltuin deze week tot 19:00u open in plaats van de gebruikelijke 17:00u in de winter:

Zaterdag 22 februari: 10:00-19:00
Zondag 23 februari: 10:00-19:00
Maandag 24 februari: 10:00-19:00
Dinsdag 25 februari: 10:00-19:00
Woensdag 26 februari: 10:00-19:00
Donderdag 27 februari: 10:00-19:00
Vrijdag 28 februari: 10:00-19:00
Zaterdag 29 februari: 10:00-19:00
Zondag 1 maart 2020: 10:00-19:00

Als je kindje nog onder de 4 is en je je kleintje een beetje rustig wil laten spelen zou ik niet in de schoolvakantie gaan. Heb je jonge schoolgaande kinderen dan is nu juist wel het moment om te gaan. Zeker met dit hondenweer!

grote-lego-blokken

Entreeprijs Plaswijckpark

Om naar de binnenspeeltuin toe te mogen moet je wel een kaartje voor heel Plaswijckpark kopen. De entreeprijs is 13,35. Niet goedkoop dus, maar weer wel als je bedenkt dat je ook naar álle leuke dingen buiten mag! Speeltuinen, dierentuin, alles!

Tip: laat je kinderen een dagje met opa of oma gaan. Ouderen (65+) betalen namelijk maar 8,95. Voor kinderen onder de 2 is de entree gratis.

Abonnement Plaswijckpark

Woon je in de buurt en ben je van plan vaker te gaan (met kleine, nog niet schoolgaande kids bijvoorbeeld) dan is een abonnement zeker aantrekkelijk!

Er zijn kinderabonnementen, gezinsabonnementen en ook speciale winterabonnementen!

Plaswijckpark is leuk voor jonge gezinnen in Rotterdam, maar zeker ook voor wie net buiten Rotterdam woont en een leuke activiteit voor de kinderen zoekt. En natuurlijk ook als je een paar dagen Rotterdam wil verkennen met je kinderen.

Plaswijckpark is superleuk voor jonge gezinnen!

Waar ligt Plaswijckpark?

Je vindt deze leuke binnenspeeltuin in Rotterdam. Het hoort bij familiepark Plaswijckpark. Plaswijckpark ligt aan de noordkant van Rotterdam. Hier zie je het op Google Maps.

Ga nog last minute met (of zonder) kids naar Rotterdam!

lachspiegels

Slapen in Rotterdam

Wil je een paar dagen naar Rotterdam met je kids en zoek je nog een bijzonder plekje om te overnachten? Ga eens slapen in bezienswaardigheden! Boek 1 van deze typisch Rotterdamse en tegelijkertijd originele slaapplekjes: leuke overnachtingstips in Rotterdam!

Ik bezocht Plaswijckpark op uitnodiging van het park. Naar aanleiding daarvan schreef ik ‘Plaswijckpark, een leuk pretpark voor jonge kinderen’. Dit extra blog schreef ik op eigen initiatief.

1 gedachte over “Het Huis in de Heuvel: leuke binnenspeeltuin in Rotterdam”

  1. Wat een uitgebreide, informatieve blog weer Denise! En een leuke plek voor de kids. Ik heb aan die kant van NL nog zoveel te ontdekken. Ik neem me steeds voor er vaker op uit te trekken in de regio Den Haag / Rotterdam, maar het komt er maar weinig van. Inmiddels wel twee keer in Leiden geweest, wat erg goed bevallen is, dus hopelijk later dit jaar meer in “jouw” regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven