Kindertheater in Den Haag: leuke kindervoorstellingen

Kindertheater in Den Haag: leuke kindervoorstellingen

In Den Haag kun je regelmatig leuke theatervoorstellingen voor kinderen bezoeken. In verschillende theaters in de stad zijn op woensdagmiddagen, in weekenden en in de vakanties speciale kindervoorstellingen te zien, zoals momenteel KrokusKabaal.

kindertheater-den-haag

Leuke kindervoorstellingen

Net als vorig jaar staat ook deze voorjaarsvakantie weer in het teken van KrokusKabaal: een theater- en kunstfestival voor kinderen; met kindertheatervoorstellingen, workshops en activiteiten in verschillende theaters, bibliotheken en musea. Hieronder lees je er meer over, en aan het eind komt ook het programma voor volwassenen nog aan bod.

kidsactiviteiten-theater-de-regentes

De Haagse Cultuurankers

Eén van de theaters waar KrokusKabaal plaatsvindt is Theater De Nieuwe Regentes in stadsdeel Segbroek. Samen met Theater & Filmhuis Dakota (Escamp), Theater De Vaillant (Schilderswijk), Het Laaktheater (Laakkwartier), het DiamantTheater (Haagse Hout), Muzee Scheveningen, en de Bibliotheken Loosduinen & Nieuw Waldeck en Leidschenveen & Ypenburg vormt het de Haagse Cultuurankers.

Ik nam vandaag een kijkje bij een voorstelling in Theater De Nieuwe Regentes, misschien wel het meest bekende Haagse buurttheater!

theater-voor-kinderen

Cultuur in ieder stadsdeel

Ieder stadsdeel in Den Haag heeft een Cultuuranker. Bij de Cultuurankers kunnen bewoners genieten van (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret. En zo is cultuur in Den Haag altijd dichtbij.

kindertheater-de-regentes

theatervoorstelling-de-nieuwe-regentes

Naar Theater De Nieuwe Regentes

In Den Haag kent iedereen het legendarische Theater De Regentes denk ik wel. Het zit in de Weimarstraat, vlakbij het Regentesseplein en niet ver van het Koningsplein. Met tram 11 of 12 vanaf Hollands Spoor ben je er zo, maar ook tram 3 vanaf Den Haag Centraal is het goed te doen. Woon je in Den Haag kom dan lekker op de fiets. Of zelfs lopend, als je net zo dichtbij woont als ik.

tram-11-conradkade

Voormalig Theater Zwembad de Regentes

Vroeger was Theater De Nieuwe Regentes een zwembad. Tegenwoordig kun je gewoon op de bodem lopen. In een apart blog kom ik hier een keer uitgebreider op terug; ik heb namelijk een exclusieve rondleiding gehad en zal daar los van dit stuk nog foto’s van delen, maar nu wil ik me even richten op KrokusKabaal bij de Nieuwe Regentes en bij de andere Cultuurankers.

theater zwembad-de-regentes-den-haag

theater-zwembad-de-regentes

theater-nieuwe-regentes-den-haag

KrokusKabaal: theater- en kunstfestival voor kinderen

Deze week, van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018, is er voor kinderen van 2 t/m 12 jaar van alles te zien en te doen op de tien locaties van de acht Haagse Cultuurankers. Je leest er meer over op de site Cultuur Dichtbij. Het event is bekend onder de naam KrokusKabaal. (Op de een of andere manier wil ik steeds KrokusKoorts zeggen, maar dat terzijde.)

Kindertheater op verschillende locaties in Den Haag

Op verschillende plekken in Den Haag vinden kindervoorstellingen en workshops plaats; niet alleen in theaters. De meeste voorstellingen en activiteiten rouleren en kom je in de programmering dus op verschillende dagen en plekken tegen.

theater-regentes-met-kinderen

Goedkope theatervoorstellingen voor kinderen

De voorstellingen en activiteiten worden tegen een zeer laag tarief aangeboden; de meeste voorstellingen zijn zeer betaalbaar en kosten maar 3 euro. In de bibliotheken is het zelfs gratis. Het festival is dus voor een breed publiek toegankelijk zodat elk kind met theater kennis kan maken. Dit onder het mom:

Kunst, theater en cultuur voor iedereen!

theater-de-nieuwe-regentes

Kindertheater met als thema: Kijkje in de keuken

Het thema van dit jaar is: Kijkje in de keuken. Dat betekent niet alleen voorstellingen rondom eten, maar ook een kijkje in de keuken van de theaters. Kom gluren achter de schermen en kom op plekken waar je nooit eerder bent geweest!

Ook ik deed dat, maar daarover in een apart blog meer. Nu eerst meer over de theatervoorstelling die ik bezocht.

theatervoorstelling-over-Marokko

Kindertheatervoorstelling Marrakech in 1001 klanken

Ik bezocht vandaag een theatervoorstelling voor kinderen in Theater De Nieuwe Regentes: Marrakech in 1001 klanken. Een kindervoorstelling over een jongetje (Amin) dat met zijn ouders elk jaar op vakantie naar Marokko gaat, in de omgeving van Nador.

In het stuk gaat het over de reis er naartoe (in een volgepropte auto) en over Marokko. Over Marrakech vooral, en het levendige Djema el Fna. Muziek speelt een belangrijke rol in het stuk. Enkele Franse en Spaanse nummers, maar vooral ook Marokkaans. Prachtig!

daci-den-haag

O ja, en wat er nou in dat koffertje zat? Dát mag je zelf gaan zien. 😉

amin-ramon-daci-regentes

Wat vond ik van de voorstelling?

Ik vond het een erg leuke voorstelling met veel grappige stukjes. Ik heb meerdere keren hardop gelachen en zat bij de beelden die ik zag (er werden tussendoor stukjes film vertoond) en de liedjes met een glimlach op m’n gezicht. Ik genoot van de zang.

Als reisblogger en reiziger vond ik wat ik over Marokko hoorde en zag heel herkenbaar. Mijn kinderen waren er helaas niet bij. Ze mochten mee, maar ze zijn nu net bij hun vader.

cultuuranker-regentes

Djembé spelen

Aan het eind mochten de kinderen meedoen met muziek maken. Op djembe’s natuurlijk. Eerst staken er een paar voorzichtig hun vinger op, daarna volgden er meer en ineens wilde bijna iedereen.

Aan het slot van het stuk staat iedereen die wil op het podium (kinderen én ouders) en doet mee. Niks verplicht overigens, dus je hoeft je niet opgelaten te voelen. De sfeer was supergoed. Vooral leuk om te zien hoe kinderen met verschillende achtergronden er allemaal van genoten!

Leuk om te zien hoe alle kinderen ervan genoten!

leuke-activiteiten-voorjaarsvakantie

Leuke theatervoorstelling met kinderen

De voorstelling over Amín duurde een uur en is leuk voor iedereen; zeker ook als je Marokkaanse roots hebt en nog meer verstaat en herkent. Het is voor kinderen vanaf 6 jaar en kost maar 3 euro. Met een Ooievaarspas (voor mensen in Den Haag met een lager inkomen) slechts 1,50.

Marrakech in 1001 klanken wordt gespeeld door Amin Daci en Ramon Daci.

amin-den-haag

marrakech-in-1001-klanken-daci

amin-theater-den-haag

Foto’s van de voorstelling Marrakech in 1001 klanken

Ik heb foto’s gemaakt. Het was onmogelijk om aan iedereen toestemming te vragen, omdat de meeste mensen na de voorstelling meteen wegliepen, maar mocht je je zelf zien en daar niet blij mee zijn, laat het me weten (m’n mailadres vind je bij de Contact-pagina), dan haal ik de foto weg.

Ben je je juist blij met een specifieke foto, laat het me ook weten, dat vind ik leuk. Normaal mogen mijn foto’s niet zomaar door anderen gebruikt worden, maar in dit geval mag je gerust een foto van je kind (of van je zelf) bewaren of delen als je dat leuk vindt. Mocht je de foto op Facebook of ergens anders plaatsen dan vind ik het fijn als je Foto: Follow my footprints erbij vermeldt of de link naar dit blog (kopieer het adres in je browser, plak het in een berichtje bij je foto en klaar).

leuke-theatershow-met-kinderen

marrakech-in-1001-klanken-djembe

muziek-maken-met-kinderen

theater-met-kids

theater-de-regentes-kindervoorstelling

marrakech-amin

djembe-kindertheater

krokuskabaal-cultuurankers-amin

krokuskabaal-theater-nieuwe-regentes

meisje-djembe-regentes

theater-met-kinderen

theatervoorstelling-met-kinderen

djembeles-regentes

theater-regentes-krokuskabaal

gezinsvoorstellingen-theater

leuk-met-kinderen-den-haag

theater -voorjaarsvakantie-den-haag

Waar kun je nou voor zo weinig geld naar zo’n leuk theaterstuk?

Marrakech in 1001 klanken in andere Haagse theaters

Op donderdag 1 maart is deze voorstelling ook nog in het Laaktheater te zien. Op vrijdag 2 maart in Theater Dakota.

amin-daci

Marrakech op You Tube

Op YouTube staat een filmpje van Marrakech in 1001 klanken dat een nog betere indruk geeft. Als je daar dan toch bent bekijk dan ook meteen mijn filmpje met beelden van Marrakech.

Marokkaanse sferen in Nederland

Vond je Marrakech in 1001 klanken leuk, dan vind je dit jaarlijkse evenement in Rotterdam waarschijnlijk ook leuk: Couleur locale op Djemaa El Fna.

nieuwe -regentes-vakantie

Meer leuks voor kinderen in Theater De Nieuwe Regentes

De komende dagen kun je in Theater De Regentes meedoen met Superspeurders. Neem een kijkje achter de schermen van het theater dat vroeger een zwembad was. Je maakt een spannende speurtocht door het gebouw en gaat op zoek naar ‘BadMan’. Aan het eind krijg je een kleine verrassing. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Kosten? Slechts 3 euro.

Op woensdag 28 februari, donderdag 1 maart en vrijdag 2 maart 2018. Alle dagen om 13:00u.

Ben jij een SuperSpeurder?

Lunchen bij de Bammetjesbar

Heb je trek gekregen maar wil je geen vermogen uitgeven voor een lunch voor het hele gezin? Geen nood. Voor kinderen is er de Bammetjesbar. Een leuke activiteit tijdens de lunch om 12.30 uur. Met lekkere boterhammetjes!

bammetjesbar-regentes

Ukkieconcert en Peuterdans

Na de krokusvakantie is het reguliere programma in Theater De Nieuwe Regentes er weer met Ukkieconcerten en Peuterdans. Ukkieconcert is tot 4 jaar. Peuterdans vanaf 2 jaar.

Boekids

Op 3 juni vindt Boekids weer plaats.

Kindertheater en workshops in andere theaters, bibliotheken en musea in Den Haag

Maar er zijn ook nog heel veel andere voorstellingen in Theater de Nieuwe Regentes en in de andere Haagse theaters. En neem zeker ook eens een kijkje in Muzee en in de genoemde bibliotheken.

Er zijn activiteiten voor de allerkleinsten, voor peuters en kleuters al, maar ook voor kinderen vanaf 4 jaar, vanaf 6 jaar of voor alle leeftijden. En ook films! Is jouw kind 8 jaar of ouder? Ook dan zijn er nog leuke dingen om te doen.

Kindertheater en doetips in de krokusvakantie

buurttheater-den-haag

Meer kindertheater in Den Haag

Ook in Theater Dakota, het Diamanttheater, het Laaktheater, in bibliotheek Leidschenveen, bibliotheek Loosduinen en Theater de Vaillant zijn deze voorjaarsvakantie nog verschillende theatervoorstellingen, films en workshops. Check wat waar is op Krokuskabaal.nl. Enkele voorbeelden vind je hieronder:

 • FERDINAND: Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje.
 • DE ZONGOFAMILIE: De kinderen worden ‘meegenomen’ naar Ouezindougou, een dorpje in Burkina Faso, waar ze een dag mee maken uit het leven van de familie Zongo en ervaren hoe het leven in Afrika kan zijn. Ze doen enkele klusjes zoals water dragen, Afrikaans handen wassen, vegen èn feesten. Een interactieve muziekvoorstelling over Afrika.
 • PICKNICK: Het is een mooie dag voor een picknick, de zon schijnt, de vogels fluiten. Erop uit! Een avontuurlijke voorstelling voor de zintuigen. Een combinatie van objecttheater, mime en dans.
 • SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK: Verfilming van het klassieke kinderboek van Roald Dahl. Sjakie wint één van de vijf Gouden Toegangskaarten en wordt rondgeleid door Willy Wonka’s chocoladefabriek.
 • HET REGENT GEHAKTBALLEN: Stel je voor dat er eten uit de lucht zou vallen alsof het regende…
 • HET WORTELRESTAURANT: Heb je weleens een wortel geplukt en deze een gezicht gegeven? In het Wortelrestaurant zie je overal wortels, klaar om geplukt te worden. De serveerster lijkt zelf ook wel een wortel!
 • CIRCUSWORKSHOP: Leer jongleren met jeugdcircusschool Circaso.
 • KOKEN MET KUNST: Van recycled materiaal voedsel en servies maken! De Haagse kunstschool Art-S-Cool daagt je uit.
 • ISABELLA FRIKADELLA: Een interactieve en educatieve voorstelling over Isabella, het kikkermeisje dat van veel, vet en zoet eten houdt.
 • ROOD CAPEJE: Roodkapje is het zat! Waarom zijn het altijd de jongens die een ridder, een redder of een superheld mogen zijn? Een modern sprookje over in je dromen durven geloven en dapper zijn.
 • OP ZOEK NAAR PLASTIC SOEP: TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers! Tijdens de workshop ‘Op zoek naar de plastic soep’ gaan de piraten op jacht naar plastic. Want we willen niet dat dieren doodgaan door al het plastic dat mensen weggooien!
 • HARING KNUTSELEN: Een rondleiding en haring knutselen in Muzee Scheveningen. Bezoek dit museum in Scheveningen en leer meer over de geschiedenis van Scheveningen en een typisch Hollandse lekkernij: haring. Luister naar verhalen van oude vissers, leer hoe haring leeft en hoe het wordt gevangen. Onder leiding van een kunstenares kun je daarna tijdens de knutselworkshop je eigen haring knutselen. De tijdelijke tentoonstelling over de haringvisserij is overigens nog t/m 15 april 2018.
 • MINI PLAYBACKSHOW: Maak een keuze uit de liedjes, verkleed je en klim op het podium om je favoriete nummer te playbacken!
 • DJ YEMOODA: Dansen in de disco op de muziekjes van DJ Yemooda. Ouders kunnen een drankje drinken in de foyer of dansen gezellig mee!

Dagelijks in de voorjaarsvakantie, t/m 2 maart 2018.

DJ-playbackshow-regentes

Het volledige programma

Kijk voor het hele programma op de site KrokusKabaal van Cultuur Dichtbij. Een totaaloverzicht van alle dagen, tijden en voorstellingen vind je op dit pdf: KrokusKabaal. Meer informatie is ook te vinden op de afzonderlijke sites van de Cultuurankers.

krokuskabaal-cultuurankers

Maar… er zijn nóg meer theatervoorstellingen voor kinderen!

Nog meer theater voor kinderen in Den Haag

Tegelijk met KrokusKabaal is ook LenteKriebels. Ook dit is een Kindertheaterfestival met verschillende familievoorstellingen. Deze zijn in Theater aan ’t Spui en de Koninklijke Schouwburg in het centrum van Den Haag. Wel zijn deze voorstellingen iets duurder.

theater-regentes-den-haag

Bezoek een buurttheater

Woon je in Den Haag, ga dan eens niet naar de grote bekende theaters, maar ga eerst eens in je eigen wijk kijken. Of ontdek 1 van de andere minder bekende buurttheaters in Den Haag. Theaters die vaak op vrijwilligers drijven.

Hoe dan ook, heel veel plezier als je met je kinderen naar het theater gaat!

theater-regentes-weimarstraat

Theater, muziek, dans, cabaret, film en exposities voor volwassenen

Heb je geen kinderen, zijn de kinderen deze vakantie (of gewoon eens in een weekend) uit logeren of heb je al oudere kinderen? Bezoek dan één van de mooie voorstellingen uit het aanbod voor volwassenen en jongeren. Van mooie theatershows tot moderne danslessen voor 55+ers. Hieronder vind je wat voorbeelden uit de agenda van de Regentes.

danslessen-regentes

Agenda Theater De Nieuwe Regentes

 • El Pub Flamenco: een tweewekelijkse flamenco avond. Om de 2 weken brengen wisselende flamenco-artiesten de kunsten van de Spaanse flamenco ten gehore, zowel qua muziek (zang, gitaar) als dans. Met een open podium, waar iedereen kan laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van flamenco.
 • Bharata Natyam in beweging: New Waves of Indian Dance. New Waves of Indian Dance is het resultaat van twee stromingen die samenkomen in golven van Oost en West, komen en gaan, geven en nemen, soepel en strak, ritmisch en vloeiend. Dat is Bharata Natyam in beweging.
 • Sounds of Silence: van 9 t/m 11 maart vindt festival Sounds of Silence plaats.
 • Afro-American month: in april kun je verschillende films bezoeken in het kader van de Afro-American month.

ketelhuis-den-haag

 • Verreck Konkreet: de buurt onder de loep: live talkshow op 15 april 2018 over ‘Konkreet Nieuws’ in Segbroek. Een zondagmiddagtalkshow in het Ketelhuis (een aparte ruimte in Theater de Nieuwe Regentes) over onze (ja, ook mijn) buurt. In de spotlight komen actuele onderwerpen uit de kersverse editie van wijkkrant ‘KonkreetNieuws’.
  Cabaretier Marcel Verreck ontvangt verschillende gasten en praat met hen over verrassende culturele activiteiten en ontwikkelingen in Segbroek. Met veel humor, muzikale omlijsting en een gezellige buurtborrel na afloop. Inloop vanaf 15:00 uur, start 16:00u.

De buurt onder de loep! Tip voor buurtgenoten van de Regentes!

 • Cabaret De Haagse Spot: op dinsdag 20 maart 2018 en dinsdag 17 april 2018 kun je deelnemen aan De Haagse Spot. Denk jij talent te hebben? Ook jij kan je aanmelden.
 • Musical Koekoeksjong: van dinsdag 13 maart t/m zaterdag 17 maart 2018 spelen leerlingen van het Sorghvliet Gymnasium de musical Koekoeksjong. Het gaat over een superslim meisje dat ontdekt dat ze iets kan wat niemand anders kan. Matilda heet ze. Ze is niet alleen briljant, maar ook gevoelig. En ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was sprak ze al als een volwassene, ze kon al lezen toen ze drie was en op haar vierde las ze al boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. Helaas behandelen haar ouders haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en willen haar het liefst het huis uit jagen, ver weg. Matilda bedenkt echter hele slimme straffen voor haar ouders. Als ook het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw de Beul, haar nog wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Hier vind je de volledige agenda van Theater De Nieuwe Regentes.

programma-theater-nieuwe-regentes

Theater De Nieuwe Regentes

De Nieuwe Regentes is een buurtgericht theaterhuis waar kunst- en cultuuruitingen voor en door de buurt plaatsvinden. Door de inzet van 100 vrijwilligers kan De Nieuwe Regentes een bruisend programma neerzetten!

amin-theater-de-regentes

Charmetheater

Theater De Nieuwe Regentes is geen chique theater. Verwacht dan ook geen blinkende vloeren en gelikte wanden. Ik zou het meer een charmetheater noemen ook al bestaat dat woord niet eens. Klein is het overigens niet; het is veel groter dan het van buitenaf lijkt. Kijk maar eens op Google Maps, dan zie je wat er allemaal nog achter zit. Ik zal je binnenkort meer foto’s laten zien.

theater-de-regentes-weimarstraat

Adres Theater De Regentes

Theater De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag
070-2119988

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
De kassa is bij een voorstelling een uur van tevoren geopend.

Op maandag is het theater voor publiek gesloten.

Meer Den Haag-tips

Wandeling vanuit het centrum naar het theater (langs lekkere koffieadresjes!)

Tip: trek fijne schoenen aan, ga al vroeg op pad en ontdek eerst wat lekkere koffieadresjes in Den Haag. In deze blog over leuke koffieadressen in Den Haag staat een wandeling die ook langs theater De Nieuwe Regentes komt.

Ik bezocht de voorstelling in Theater De Nieuwe Regentes op uitnodiging van het theater zelf.

8 gedachten over “Kindertheater in Den Haag: leuke kindervoorstellingen”

 1. Wow! Wat een uitgebreid artikel met goede foto’s! 🙂 Ik heb zelf geen kinderen maar ging als kind ook wel graag naar zulke voorstellingen! 🙂

 2. Wat leuk dat er op woensdag speciaal iets voor kinderen wordt georganiseerd. Zouden ze hier ook vaker moeten doen.

 3. Wat een mooi en uitgebreid artikel heb je geschreven. En wat cool dat het vroeger een zwembad was geweest. In Duisburg in Duitsland hebben ze een voormalig zwembad omgebouwd naar een museum en dat is ook erg prachtig. Ik ga graag met kinderen op stap. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven