Sneeuw in Nederland! Winterse plaatjes uit eigen land!

Sneeuw in Nederland! Winterse plaatjes uit eigen land!

Sneeuwt het al? Ja! Menigeen zal de afgelopen uren reikhalzend naar buiten hebben gekeken. Als je er van houdt tenminste: sneeuw! Zelf ben ik dol op zon en vooral warmte, maar van sneeuw in Nederland word ik ook als een kind zo blij! Een witte wondere wereld. Prachtig vind ik het altijd!

Update sneeuw 16 januari 2021: verse sneeuwfoto’s op het strand vind je hier!

winterse-plaatjes-nederland

Sneeuw in Nederland (update!)

Update: zondag 7 februari krijgen we nog meer sneeuw in Nederland! Er zal een dikke laag sneeuw vallen en het wordt ijskoud! Het KNMI heeft vanaf middernacht zelfs code rood afgegeven in verband met sneeuwjacht met vorming van sneeuwduinen.

Hoe ziet de wereld er morgen uit?

Het heeft gesneeuwd!

Wakker worden als het gesneeuwd heeft ‘klinkt’ anders. Nog voordat je de gordijnen open hebt gedaan weet je het eigenlijk al: het heeft gesneeuwd! Toen de kinderen nog klein waren was het extra leuk. Die eerste keren dat ze de dwarrelende sneeuwvlokjes zagen, zo leuk was dat! Met die neusjes tegen de ruit: ‘Neew, neew!’

sneeuw-in-den-haag

Een laagje sneeuw maakt de wereld altijd net een beetje mooier.

sneeuw-nederland

sneeuw-nederland-blog

sneeuw-delft

Sneeuw in Nederland

Ja, en vanmiddag gaat het dan eindelijk weer gebeuren: het gaat sneeuwen! Hoera, sneeuw in Nederland! Het lijkt erop alsof we er door het hele lockdowngebeuren meer dan ooit naar uit kijken. Een soort ‘vol verwachting klopt ons hart’ voel ik als ik Twitter bekijk en op de hashtag #sneeuw zoek. Eindelijk hebben we weer iets om op korte termijn naar uit te kijken!

Ik ben niet de enige die er naar uitkijkt! ‘Heel’ Twitter wacht op sneeuw!

sneeuw-in-nederland

Lekker wandelen in de sneeuw!

sneeuwwandeling

Wandelen in de sneeuw

Met kinderen is het leuk om de sneeuw in te gaan, maar heb je ze niet, ga dan ook, want stiekem vindt bijna iedereen sneeuw leuk! Lekker wandelen in een witte wondere wereld. Fotograferen. Genieten! Winterse plaatjes schieten! In de natuur of gewoon in de stad.

koningin-emmakade-waldeck-pyrmontkade

Fotograferen. Genieten! Winterse plaatjes schieten!

sneeuw-binnenhof

Sneeuw in het centrum van Den Haag.

sneeuw-den-haag-centrum

Sneeuw in Den Haag en Scheveningen!

sneeuw-op-het-strand

Foto’s van de sneeuw in Nederland

Hierboven en hieronder dus alvast wat foto’s om in de stemming te komen voor dat wat er vandaag écht aan komt! Allemaal foto’s van de sneeuw in Nederland, genomen tussen 2010 en 2020. Vandaag hoop ik er nog meer te maken. En dan eigenlijk wat mooiere.

sneeuw-in-nederland-den haag

Wandelend in de sneeuw richting het Frederik Hendrikplein.

frederik-hendrikplein-den-haag

Sneeuw aan de kust

We hebben natuurlijk niet elk jaar sneeuw, maar als ik terug zoek naar winterse plaatjes die ik de afgelopen jaren schoot, dan hebben we het ook best vaak wél gehad.

Ook al wordt Zuid-Holland, zo dicht aan de kust, doorgaans niet zo rijkelijk met pakken sneeuw bedeeld als de regio Limburg en andere Nederlandse provincies, ook hier hebben we toch regelmatig sneeuw, en ja, zelfs op het strand!

Sneeuwwitte stranden, ook in Nederland kan het!

strand-scheveningen-sneeuw

Sneeuw op het strand!

sneeuw-scheveningen

statenkwartier-sneeuw

dik-pak-sneeuw-nederland

boom-sneeuw-nederland

sneeuw-regentesselaan

Sneeuw in het Haagse Regentessekwartier.

den-haag-sneeuw

Sneeuw op de Regentesselaan en het Regentesseplein.

regentesseplein

Sneeuwpop of iglo

Sneeuwpoppen maken, iglo’s bouwen, sneeuwballen gooien, sleetje rijden of gewoon in de sneeuw rollen. Het is allemaal leuk! Toen de kinderen klein waren maakte ik behalve sneeuwpoppen ook vaak leuke Nijntjes van sneeuw met ze (ook hele grote!), maar die foto’s kan ik helaas nergens meer terugvinden.

sneeuwpret

Sneeuwpret!

spelen-sneeuw

Lekker spelen in de sneeuw!

iglo-maken

Sneeuw in Den Haag

Ik maakte de foto’s die je in dit blog ziet in mijn eigen buurt in Den Haag, maar ook in andere Haagse wijken, in het centrum, in Scheveningen en ook buiten Den Haag en in Delft.

Cross in de sneeuw

Onderstaande foto maakte ik tijdens een cross in Delft, een hardloopwedstrijd van atletiek van mijn dochter die gewoon doorging met het winterse weer drie jaar geleden. Het sneeuwde zo hard toen! Wat een bikkel was ze!

hardlopen-sneeuw

Wanneer sneeuwde het in Nederland?

De meeste foto’s die ik zo snel terug kon vinden maakte ik in januari en februari 2019, maart 2018, december 2017, december 2014, januari 2013, februari 2013, februari 2012, december 2012 en december 2010 (de collage hieronder). Eigenlijk sneeuwt het dus nog best vaak in Nederland. In januari 2013 viel er het meest. Toen lag er echt een dik pak sneeuw!

sneeuw-duinoord-2010

het-sneeuwt

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

sneeuwballengevecht

Sneeuw in de stad.

winter-den-haag

stadhoudersplantsoen-den-haag

president-kennedylaan

sneeuw-nederland-bos

Mooie natuurgebieden in de sneeuw

Het mooiste lijkt het me om met sneeuw in een heuvelachtig gebied of echt mooie bossen te wandelen, maar ook een wandelingetje door de stad is al mooi. Nu we nog steeds drukke plekken moeten vermijden kun je beter niet naar de meest populaire natuurgebieden in Nederland gaan, ook al is dat natuurlijk best verleidelijk. Voor kinderen hoeft het echter niet het mooiste plekje te zijn. Als er maar sneeuw ligt of te spelen valt is het goed.

koningsplein-sneeuw

Spelen op het Koningsplein, mét sneeuw!

speeltuin-sneeuw

Sneeuwbroek, handschoenen, muts

Zorg in elk geval dat je goed gekleed de sneeuw in gaat. Ga je sneeuwballen gooien of een sneeuwpop maken? Trek dan waterdichte handschoenen of wanten aan. Voor kinderen is een lekkere sneeuwbroek ook heerlijk! Hier vind je nog veel meer kleding voor in de sneeuw, voor jezelf of voor kinderen: sneeuwkleding en sneeuwaccessoires!

Koop hier sneeuwkleding en sneeuwaccessoires!

sneeuw-in-nederland

Sneeuwlaarzen

Sneeuwlaarzen zijn ook een must. Het loopt zóveel lekkerder in de sneeuw als je warme voeten hebt! Zelf ga ik straks op deze laarzen van Sorel de sneeuw in. Ik mocht ze vorig jaar testen, dus dat was superfijn!

fiets-sneeuw

Slee

Een slee is leuk met kids, maar ook handig. Je brengt ze zo veiliger van A naar B dan op de fiets. In de jaren dat mijn kinderen nog peuter en kleuter waren was ik (zonder auto of als trams uren op zich lieten wachten) er maar wat blij mee! Lopend met twee kids op de slee naar school was een flink eind trekken, maar ook wel leuk.

sleetje-rijden

In het donker van huis om op tijd op school te zijn.

slee-den-haag

Ouderen

Uiteraard zijn er ook mensen die niet blij zijn met de sneeuw. Ouderen die de straat misschien niet op durven uit angst uit te glijden… In coronatijd is dat nog lastiger nu je elkaar niet eens een arm kunt geven als je iemand even wil helpen met oversteken of wat dan ook.

Sneeuw op de weg

Ga de weg niet op als het niet nodig is. Het zicht is slecht, het kan glad zijn en soms zie je niet eens waar je naartoe moet.

sneeuw-holland

Doe voorzichtig als je de weg nog op moet.

rijden-in-de-sneeuw

Playmobil sneeuw

Is de sneeuw snel weg? Geniet dan na met Playmobil! Mijn kinderen speelden er jaren mee. De psite maakten ze gewoon zelf van een dekbed of fleecedeken. Of ze namen de Playmobilfiguurtjes mee de sneeuw in. Er zijn leuke skiërtjes en snowboarders te koop en nog veel meer! Kijk hier maar: Playmobil wintersport.

playmobil-piste

playmobil-sneeuw

Playmobil wintersport, zo leuk!

stoeltjeslift

Sneeuw update

Hier in Den Haag is het sinds 14:00u aan het sneeuwen, maar het houdt nog niet over. Tot nu toe (het is inmiddels een uur later) ligt er nog maar een minuscuul laagje. Nu ik dit plaats is het 16:00u en is het nog steeds niet waar we op hopen, maar wie weet! Ik ga in elk geval toch zo nog naar buiten!

Hoe is het bij jou?

sneeuw-den-haag

Hoeveel centimeter zal er vallen? Zoveel als op mijn foto van een paar jaar terug vast niet!

hoeveel-centimeter-sneeuw

Heb jij zin in de sneeuw?

Update: uiteindelijk ben ik inderdaad nog even naar buiten gegaan. Hier vind je foto’s van de sneeuw op 16 januari op het strand, in de duinen en in de haven van Scheveningen. Op Instagram kijken kan ook. Ook daar heb ik 3 foto’s geplaatst van de sneeuw op het Zuiderstrand geplaatst.

1 gedachte over “Sneeuw in Nederland! Winterse plaatjes uit eigen land!”

  1. Het was maar van korte duur en hier in het oosten kwam de sneeuw zelfs pas nadat het donker was geworden, maar toch even leuk. Wie weet, komt er nog meer. Maar van mij mag de lente ook vroeg komen dit jaar. Al was het maar om die ziektekiemen te verdrijven. Maar zon en weer wat groen zou ook echt welkom zijn nu,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven