10 attractieparken in Bangkok

10 attractieparken in Bangkok

Attractieparken in Bangkok zijn er genoeg. Op zich is Bangkok zelf natuurlijk al één grote attractie, maar wil je weten welke themaparken en attractieparken in en om Bangkok leuk zijn met kinderen of zelfs al met een baby? Ik zocht het voor je uit. Er zijn pretparken voor peuters, kleuters, tieners en volwassenen kinderen. Voor iedereen is er wat te doen.

bangkok

Attractieparken in en om Bangkok

Houd er rekening mee dat de meeste niet middenin het centrum van Bangkok liggen, maar een stuk erbuiten. Het kost je in sommige gevallen dus wel wat tijd. Maar ben je tijdens je reis door Thailand wat langer in Bangkok, zie je het niet zitten om tempels te bezoeken met de kinderen of zit je er misschien zelfs als expat, dan heb je zeker wat aan mijn tips.

Kindvriendelijke attractieparken

In het drukke Bangkok is het -los van de parken- soms lastig een plekje te vinden waar kinderen even hun energie kwijt kunnen. Moeten ze nodig even uitrazen en wil je dat op een veilige plek die echt op kinderen ingesteld is? Dan is een pretpark of themapark ideaal. De meeste zijn leuk voor het hele gezin.

show-thailand

Wat te doen als het regent of bloedheet is in Bangkok

Tref je net een aantal dagen met veel regen of is het zo ontzettend heet dat je niet weet waar je het zoeken moet en echt wat verkoeling wil? Dan kun je een shopping mall in duiken, maar oor kinderen is het leuker om je heil dan een keer in één van onderstaande attractieparken te zoeken. De meeste parken hebben uiteraard airco in de gedeeltes die binnen zijn.

kwallen-sealife

10 attractieparken in en om Bangkok

Hieronder het overzicht met de 10 meest bekende attractieparken van Bangkok. Er zitten hele leuke bij, en ze zijn allemaal weer heel verschillend.

1. Kidzania

Kidzania staat het best bekend. Het is een populaire activiteit. In Kidzania kunnen kinderen allerlei beroepen naspelen; het is leuk en leerzaam tegelijk, voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Het bestaat in meerdere landen (van Londen tot Lissabon, en van Istanbul tot Dubai), maar in Nederland helaas niet.

Kidzania ligt relatief dichtbij Sealife dat ik hieronder noem.

Nemo-sealife

2. Sealife

Sealife is ook populair. Misschien ben je wel eens in het Oceanium in Blijdorp of in Sealife in Scheveningen geweest, maar in Bangkok kan het dus ook. Vroeger heette het Siam Ocean World. Ik noemde het in mijn blog over dierenparken in Bangkok al even.

Met een baby is het al leuk om hier naartoe te gaan. In Nederland had ik zelfs een abonnement op Sealife toen mijn kinderen nog baby en peuter/kleuter waren. Op de site van Sealife Bangkok zie je wat er allemaal te zien is, van haaien in de Shark Walk tot schildpadden in de Ocean Tunnel ‘onder water’.

attractieparken-in-bangkok

3. Dinosaur Planet

Dinosaur Planet is een themapark met ‘levende’ dinosaurussen. Het park is zowel binnen als buiten, dus ook aantrekkelijk als het regent. Er zijn maar liefst 200 dino’s! Kijk dit filmpje om een indruk te krijgen:

4. Bounce Bangkok

Heb je zin om lekker te springen of moeten je kinderen echt even wat energie kwijt? Bounce Bangkok is een mega trampoline paradijs! Ook dit ligt buiten het centrum van Bangkok, maar dan juist weer helemaal aan de andere kant. Mocht het langdurig regenen of buiten juist zo heet zijn dat het koeler is om binnen in de airco te gaan springen, dan kun je er voor kiezen. Ook leuk voor pubers!

5. Asiatique

Asiatique is ook minder bekend onder Nederlandse reizigers. Het is niet specifiek voor kinderen, maar voor iedereen. Je kunt er eten, shoppen en er is een night market. Vooral het reuzenrad –Asiatique Sky- valt er op en is natuurlijk iets wat leuk is om met kinderen te doen, maar verder is het niet specifiek op kinderen gericht maar op iedereen. Asiatique ligt aan de rivier. Je kunt het met de boot bereiken.

6. Fantasia Lagoon

Fantasia Lagoon ligt iets buiten het centrum van Bangkok. Het is een waterpark met glijbanen op de topetage van de Bangkhae Shopping Mall. Enkele foto’s zie je op de site. Handig: er staat ook een adres bij in het Thais dat je aan de taxichauffeur kunt laten zien.

7. Funarium

Ga je echt nog met kleinere kinderen naar Bangkok, met een peuter of dreumes, dan is het Funarium een optie. Het Funarium is een indoorspeelparadijs dat zelfs voor de allerkleinsten al leuk is. Collegablogger Tikva van Gezin op Reis is hier met haar man en dochtertje geweest. Hier lees je haar ervaring.

8. Safariworld

Safariworld is een safaripark, marinepark en pretpark in één. Het is een populair park, zeker ook onder locals. Er zijn stuntshows, maar je kunt er ook een ‘jungle walk’ en een jungle cruise doen. Alleen de boxing shows tussen orang oetangs vind ik persoonlijk echt een no go. Wil je na alles even uitpuffen? Ga dan naar het safari-terras.

9. Siam Park City

Siam Park City is een groot pretpark met verschillende attracties die zijn opgedeeld in een waterpark, Family World (voor het hele gezin), Fantasy World, X Zone (vanaf 1.40m) en Small World voor de allerkleinsten.

10. Dream World

In Dream World vind je verschillende attracties en droomwerelden met sprookjesachtige landschappen en de 7 wereldwonderen nagebouwd in miniatuur.

bangkok-zonsondergang

Meer weten?

De meeste attracties hierboven heb ik vrij kort genoemd, omdat ik ze niet stuk voor stuk zelf bezocht heb. De foto’s maakte ik wel allemaal zelf. De kopfoto maakte ik in Ancient City wat ik in dit reisblog over Bangkok al noemde, wat ook echt een aanrader is!

Wil je meer weten over de genoemde attractieparken klik dan zelf verder naar de pagina van het betreffende attractiepark. Ook kun je altijd reviews checken op Tripadvisor. Vanuit mijn eigen lange ervaring in Bangkok kan ik wel nog veel andere Bangkok-tips geven.

bangkok-straat

Mijn persoonlijke mening

Sommige attractieparken zijn uiteraard echt wel de moeite waard, maar als je vanuit Nederland helemaal naar de andere kant van de wereld gevlogen bent dan ga ik persoonlijk liever niet naar zo’n park. Natuurlijk wil je je kinderen graag een plezier doen, maar dat hoeft niet met pretparken alleen.

Bangkok is een attractie op zich!

Zoals ik eerder al schreef is Bangkok een attractie op zich: het is er druk, het is er spannend, het is er geweldig! Overweldigend en onvergetelijk tegelijk. Zeker voor kinderen. Alleen al eten op straat is een belevenis.

eten-op-straat-in-bangkok

Andere leuke dingen om te doen met kinderen in Bangkok

Persoonlijk kies ik -waar ik ook ben- dan ook meestal juist liever níet voor attractieparken, maar meer voor de lokale beleving, zoals een boottocht in Bangkok of gewoon een tuktuk-ritje. Los van de attractieparken zijn er namelijk genoeg andere leuke dingen om te doen met kinderen in Bangkok waarbij je het lokale leven wat meer ervaart. In een aparte blog schreef ik dan ook wat naar mijn mening het allerleukste is om te doen met kinderen in Bangkok.

tuktuk-bangkok

Nieuwe attractieparken in Bangkok

Zijn er de laatste tijd nog leuke nieuwe activiteiten voor kids in Bangkok bijgekomen? Ik heb het een paar weken geleden proberen uit te zoeken, maar ik heb niks nieuws gevonden. Ongetwijfeld komt er toch om de zoveel tijd weer iets leuks nieuws bij in Bangkok, dus je kunt het ook ter plekke altijd nog even vragen! Juist dan krijg je soms de leukste of meest verrassende tips.

Heb je iets nieuws ontdekt wat echt de moeite waard is? Vertel het bij de reacties!

attractieparken-bangkok

Meer blogs over Thailand:

6 gedachten over “10 attractieparken in Bangkok”

 1. “6. Fantasia Lagoon

  Fantasia Lagoon ligt iets buiten het centrum van Bangkok. Het is een waterpark met glijbanen op de top etage van de Bangkhae Shopping Mall. Enkele foto’s zie je op de site. Handig: er staat ook een adres bij in het Thais dat je aan de taxichauffeur kunt laten zien.

  Er is ook een Fantasia Lagoon op het dak van The Mall Bangkapi, bij het eindpunt van de Klong Saen Saeb boot. En ook nog een op het dak van Central Plaza Bangna, namelijk het Pororo waterpark.

  1. Dank voor je aanvulling.! Die Pororo was ik tegengekomen, maar om de een of andere reden vond ik die niet het vermelden waard. Maar eigenlijk toch wel mooi dat je het hier genoemd hebt.

 2. Wat je al aangeeft: Bangkok is een attractie op zich. Ik ben er zelf 2 dagen gebleven en dan zou ik het zonde vinden om naar een attractiepark te gaan. Maar nooit geweten dat Bangkok zoveel attractieparken heeft.

 3. Gossie, wat een grappig overzicht. Ik ben al heel vaak in BKK geweest, maar ik heb geen van de parken al gezien. Sterker nog: ik had er nog nog nooit van gehoord.

  Zoals je zelf al zegt, BKK heeft heel veel moois.

 4. Geinig! Ik zou eerder gedacht hebben dat er ook zonder attractiepark genoeg re doen is in een stad als Bangkok, maar waarschijnlijk gaan we volgend jaar naar Disneyland in Hongkong. Ik kijk er nu toch anders naar…leuk overzicht!

 5. Bangkok is altijd een goed idee. Met of zonder kinderen, met of zonder attracties. Kidzania zag ik (volgens mij) al eens in Maleisië, dat zag er voor kids wel heel tof uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven