Bangkok met kinderen: leuke activiteiten, excursies en tips

Bangkok met kinderen: leuke activiteiten, excursies en tips

Overweeg je Bangkok met kinderen te bezoeken, maar twijfel je of dat wel zo’n goed idee is? Wil je de beste tips of weten wat je eigenlijk allemaal kunt doen met kinderen in Bangkok? Lees dan dit blog met must sees, leuke activiteiten, excursies en tips voor Bangkok. Er staan ook gratis dingen om te doen tussen!

Wereldstad Bangkok moet je zien! Ook met kids!

bangkok-ochtend

Met kinderen naar Bangkok

De Thaise hoofdstad is natuurlijk een enorme metropool. Een ware wereldstad: hypermodern en kosmopolitisch, maar ook chaotisch en op en top Aziatisch. Groot, druk en hectisch dus.

Krung Thep, zoals de Thai de stad zelf noemen, is om die reden dan ook niet meteen de ideale bestemming voor kinderen zou je denken. En toch valt dat reuze mee. Er is veel leuks te doen. Sla Bangkok dan ook zeker niet over tijdens een rondreis met kinderen door Thailand.

Bangkok overslaan met kinderen? Nee!

bangkok-met-gezin

Bangkok: een attractie op zich

Bangkok is eigenlijk een attractie op zich. Monniken in oranje gewaden, in het zonlicht blinkende gouden tempels, voorbijrazende tuktuks, rookwalmen bij eetstalletjes op straat, de gekste winkeltjes op wielen of een potje takraw spelende Thai. Waar je ook kijkt, het intrigeert.

Tempels, tuk tuks en takraw

Bangkok-met-kinderen-reisblog

Een stad die je moet ervaren

Eigenlijk is Bangkok dus één groot openluchtmuseum, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Niet alleen door de culturele bezienswaardigheden en architectonische hoogtepunten, maar juist ook door het alledaagse Thaise leven. Het is echt een stad die je moet ervaren.

kids-bangkok

Even wennen

De eerste dag kan de stad nogal overweldigend zijn, maar blijf je er iets langer of kom je er aan het eind van je reis terug, dan is het ineens best heel goed te doen. Je moet er gewoon een beetje aan wennen. Als je eenmaal gewend bent hóu je van Bangkok en wil je er steeds weer terugkeren.

Misschien ben jij er ook al eens eerder geweest, zonder kinderen nog, maar nu wil je dus mét kinderen?

raar-beeld -bangkok

Zelf regelen of georganiseerd?

Vroeger regelde je misschien alles zelf; je ging gewoon met je rugzak en je Lonely Planet  op pad. Met kinderen kan dat nog steeds, maar misschien vind je het fijner als een aantal dingen toch van te voren geregeld zijn of wil je wat gerichter advies. Reizen met kinderen is nou eenmaal toch net een beetje anders. Kom je er niet uit of wil je hulp? Kijk dan eens op de site van Kids Reizen (voorheen Van Verre Family). Daar vind je verschillende familiereizen naar Thailand.
Maar eerst mijn tips!

Meisje-khao-san

Wat je níet met kinderen doet

Uuuuurenlang tempels bezoeken, ’s avonds laat rondstruinen op de nachtmarkt, de hele stad doorkruisen of Khao San by night ervaren. Dingen die je zonder kinderen deed, zijn mét kids niet altijd meer haalbaar. Of wel, maar dan wat korter. Gelukkig geef ik hieronder heel veel andere leuke tips en activiteiten die wél goed te doen zijn met een baby, peuter of schoolgaande kinderen.

bangkok-buggy

Liever geen pretparken en dergelijke

Naar een pretpark of zo dan? Nee. Ik vind het zonde. Gezinsvriendelijk betekent niet meteen dat alleen de attractieparken overblijven. Hét pretpark is Bangkok op zich. Daar is genoeg te beleven. Pretparken heb je in Europa ook, dus ik zou zeggen: hou het zo lokaal mogelijk. Je bent niet voor niks in Thailand, dan wil je juist dát ervaren toch?

Ga voor de echte Bangkok-ervaring!

bangkok -zonsondergang

Wat te doen in Bangkok met kinderen

Goed. Wat zijn dan leuke dingen om te doen met kinderen in Bangkok? Wat zijn aanraders voor wie Bangkok met kids bezoekt? Welke bekende bezienswaardigheden zijn de moeite waard om als gezin te bezoeken? En wat kun je eventueel gratis doen?

Bangkok-met-kinderen-wat-te-doen

Hieronder lees je mijn tips voor Bangkok. De meeste dingen tipte ik ook al in de tijd dat ik in Thailand werkte, zowel aan gezinnen als aan andere reizigers. Het zijn activiteiten die nog altijd ontzettend populair zijn.

wat-pho-bezoeken

Leuke dingen om te doen met kinderen in Bangkok:

Een tempel bezoeken

Ook al ben je met kinderen op reis, een bezoek aan een tempel hoort er natuurlijk wel bij. Bangkok heeft enorm veel tempels die absoluut een bezoek waard zijn. Ben je nog nooit bij de Grand Palace en Wat Phra Kaeo geweest, dan is dat eigenlijk wel een must visit, maar andere bekende tempels als Wat Pho en Wat Arun zijn ook mooi en met kinderen zelfs nog wel iets leuker. Wat Pho is bijzonder om te zien voor kinderen vanwege de enorme liggende gouden Boeddha.

Goed om te weten is dat het bij sommige tempels behoorlijk druk kan zijn (met name bij Wat Pho, Wat Phra Keo en de Grand Palace). Wil je niet in de rij staan of heb je niet de behoefte een enorm tempelcomplex te bezoeken dan kun je voor het kleinere (maar erg mooie!) Wat Arun aan de overkant van de Chao Praya gaan of voor een gratis tempel kiezen.

Wat-Arun

wat-pho-met-kinderen

Gratis een grote gouden Boeddha bewonderen

Behalve de bekende tempels waar je voor moet betalen en waar het vaak druk is met toeristen (en Thai), kun je ook voor een minder bekende tempel gaan, zoals Wat Intharawihan (ook wel Wat Indharavihan), een hele hoge gouden Boeddha waar het haast nooit druk is en die je gewoon gratis kunt bezoeken.

Toen ik in Bangkok woonde kwam ik er regelmatig in mijn pauze. Het zit in een klein zijstraatje van de straat waar ik werkte: Wisut Kasat Road. Dit jaar in januari ging ik er even terug. Mijn kantoor zit er niet meer, maar de tempel staat er nog wel.

Weinig toeristen kennen deze tempel, maar hij is zeker de moeite waard! Dit enorm hoge Boeddhabeeld ligt vrij verborgen maar toch centraal. Heb je niet zoveel tijd in Bangkok en wil je toch een tempel of Boeddhabeeld bezoeken dan kun je hier naartoe gaan.

Vanaf Khao San Road kun je er lopend of met een kort tuk tuk ritje naartoe. Kom je met de Chao Praya Express Boat dan stap je uit bij de Rama 8 brug of iets verder bij Thewes Pier bij Krung Kasem Road.

wat-indharavihan

bangkok-kinderen

gouden-boeddha-bangkok

Klongtour: een boottocht door de kanalen

Wat je absoluut moet doen is een klongtour, een boottocht door de grachten en wateren van Bangkok. Niet voor niets werd Bangkok vroeger het Venetië van het Oosten genoemd.

Een klongtour begint vaak aan de Chao Praya rivier. Je vaart een stuk over de rivier waarna de boot de wat smallere kanaaltjes (khlongs) in Thonburi of Nonthaburi opzoekt, zoals khlong Mon en andere khlongs.

Vanaf het water zie je het lokale Thaise leven. Je ziet oude houten huizen op palen, mensen die de was doen in de rivier en kindjes die erin zwemmen of naar je zwaaien. Zo’n boottochtje is niet alleen een heerlijk uitje als je even uit de drukte wil, maar ook echt heel erg leuk.

Khlongs-bangkok

Je doet zo’n klongtour met een longtailboot of een ander kleiner bootje. Meestal kun je wel ergens een tourtje boeken. Zelf iets met een mannetje regelen kan ook, maar onderhandel dan wel goed. Bij een georganiseerde tour gaat er vaak iemand mee die uitleg kan geven in het Engels. Meestal duren deze tours zo’n 2 tot 5 uur, maar vaak zijn er ook kortere of langere tours mogelijk.

Khlong-tour-bangkok

kanalentocht-bangkok

Fietstour door Bangkok

Wat ook erg populair is is fietsen in Bangkok. Ik deed het 16 jaar geleden al, maar het is nog steeds één van de meest geliefde excursies in Bangkok. Ook door gezinnen wordt deze excursie veel geboekt.

Uiteraard fiets je niet door het drukke verkeer, maar je zoekt juist een totaal andere wereld op. Over betonnen paden fiets je door buurtjes die je niet verwacht had, langs huizen, marktjes en kleine tempels.

Met kinderen die net kunnen fietsen moet je het niet doen; kinderen moeten echt een goede controle over de fiets hebben. Je fietst soms over behoorlijk smalle betonnen paden. Deze liggen op bepaalde trajecten letterlijk in het water, best hoog erboven, dus je moet goed opletten. Maar het is zo leuk!

Wil je weten of het wel veilig is, welke tours geschikt zijn met jonge kinderen, of er helmpjes zijn en hoe het zit met fietsstoeltjes, zitjes, remmen, etcetera, check de blog Fietsen in Bangkok met kinderen op de site van Co van Kessel.

Kinderen tot 12 jaar krijgen korting. Boeken kan hier.

Boek je een complete Thailandreis bij Kids Reizen (voorheen Van Verre Family) dan zou ik het als ik jou was allemaal in één keer via hen regelen, dat is wel zo makkelijk. In de meeste reizen die zij aanbieden zit zowel een klongtour als een fietstour.

Fietsen-bangkok-kinderen

Floating market bezoeken: een drijvende markt

Een bezoek aan een floating market, een drijvende markt, is ook iets wat je echt gedaan moet hebben in Thailand, ook met kinderen. Op zo’n markt in het water vind je tientallen bootjes pal op elkaar, met groenten, fruit en andere kleurrijke koopwaar. Sommige Thai koken zelfs op deze bootjes. Een fascinerend gezicht.

Een bezoek aan een drijvende markt maakt vaak onderdeel uit van een khlong tour, maar je kunt er ook zelf naartoe. Er zijn verschillende floating markets in en om Bangkok.

De bekendste en meest toeristische drijvende markt is Damnoen Sadoeak, maar die ligt een behoorlijk eind buiten Bangkok. Ga je vanaf Bangkok georganiseerd naar Kanchanaburi en de River Kwai dan wordt onderweg vaak een stop gemaakt bij Damnoen Sadoeak. Wil je alles graag zelf regelen dan zijn er vanuit Bangkok ook dagtrips mogelijk.

Dichterbij Bangkok zijn nog meer floating markets. Minder groot, maar ook minder toeristisch. Ga bijvoorbeeld voor Klong Lad Mayom Floating Market. Voor hele vroege vogels is er ook nog een drijvende markt bij Khlong Bang Khu Wiang (van 4 tot 7 uur ’s ochtends!). Deze floating markets zijn kleiner dan de bekende Damnoen Sadoeak, maar liggen wel dichterbij en zijn authentieker.

Ben je in een weekend in Bangkok dan kun je nog naar Taling Chan Floating Market. Deze ligt op slechts 10 a 15 kilometer afstand van het centrum van Bangkok.

Welke je ook kiest, het is leuk voor kinderen om alle bootjes met koopwaar te zien. Reis je met een dreumes of peuter let dan wel goed op, want er staan geen hekken bij het water. Een baby neem je het makkelijkst mee in een draagzak.

drijvende-markt

Khao San Road en Rambuttri

Thanon Khao San, beter bekend als Khaosan Road is van oudsher dé bekende backpackersstraat. Kwam je hier vroeger al dan vind je het waarschijnlijk toch wel heel leuk om er ook even met je kinderen overheen te wandelen. Qua publiek is een tikkeltje anders geworden, maar toch komen er nog steeds heel veel backpackers en kun je de sfeer en het gevoel van weleer weer helemaal ophalen. Er zijn kraampjes, restaurantjes, bars en terrassen.

Overdag is het relatief rustig op Khao San Road. In de ochtend kun je er even rustig rondwandelen, iets drinken, er later op de dag ergens lunchen of pad thai halen, je kunt er shoppen (ook kinderkleding), je voeten laten masseren (absoluut doen!) en kinderen kunnen eventueel vlechtjes in hun haar laten maken.

Vakantie-thailand-gezin

kinderkleding-kopen-bangkok

In de avond stroomt de straat vol toeristen en Thai. Zeker als je wat later komt is het erg druk met keiharde muziek en gaan de buckets op tafel (echt emmers met drank), dus dat is minder aantrekkelijk met kleine kinderen.

uitgaan-bangkok

khaosan-road-avond

Behalve Khao San Road is Rambuttri ook erg leuk. Deze straat loopt parallel aan Khao San Road, maar loopt ook nog verder door naast de tempel Chana Songkram. Steek dus zeker even over en slenter door Soi Rambuttri dat als het ware om de tempel heen loopt. Persoonlijk vind ik het hier leuker dan op Khaosan. Zestien jaar geleden kwam ik er al veel, in januari was ik er weer even terug. Ik zag er ineens opvallend veel gezinnen met kleine kinderen.

Bangkok-met-een-baby

De zonsondergang in Santi Chai Prakan park

Wandel je vanaf Khao San Road richting de rivier (bijvoorbeeld om bij Phra Athit de Chao Phraya Express Boat te nemen, de tip hieronder) dan vind je net ten noorden van de Phra Athit Pier het Phra Sumen fort en een parkje: het Santi Chai Prakan Public Parc.

Santi Chai Prakan park is een klein parkje dat ideaal is als je even wat rust wil maar geen tijd hebt om helemaal naar Lumphini park te gaan. Het is geen echte bezienswaardigheid of highlight, maar het is gewoon een fijne plek om even te relaxen aan de rivier. Toen ik in Bangkok woonde kwam ik er best vaak.

Er is geen speeltuin en je moet er ook geen groot grasveld of zo verwachten, maar kinderen kunnen hier toch even lekker spelen. En voor jou zelf is het lekker om even aan het drukke verkeer te ontsnappen en te relaxen in het parkje. Het is een aardig plekje om de zonsondergang te zien.

Het leuke is dat er aan het eind van de dag, net voor zonsondergang (volgens mij tussen 17:00 en 18:00u, of een uurtje eerder) altijd aerobics gedaan wordt. Niet door een paar mensen, maar echt tientallen! Thai van alle leeftijden, met name ook de ouderen, komen hier dan samen om te sporten. Het bestaat al heel lang en is erg leuk om te zien. Gewoon gratis is het, dus je kunt nog meedoen ook. Of laat je schattige peuter of kleuter meedoen. Dat vinden de Thai grappig.

rivier-bangkok

Een tochtje met de Chao Phraya River Express

Als je in de buurt van de Chao Phraya bent of moet zijn (veel tempels en grote hotels liggen hier in de buurt), dan kun je de Chao Phraya River Express nemen. Dit is een veel snellere vorm van vervoer en erg goedkoop. Hier zie je welke boten waar stoppen. Iets oudere kinderen vinden dit ongetwijfeld leuk om mee te maken, van het op de boot ‘springen’ tot het lekker over het water varen.

Met een kinderwagen of buggy is het niet zo handig, met een draagzak kan het wel.

chao-phraya-river-express-boot

Een ritje maken in een tuk tuk

Nog zo’n must do is natuurlijk een ritje met een tuk tuk. Overal zie je ze, dus je vindt er altijd één. Je hoeft er niet speciaal een tourtje voor te doen, maar gebruik het gewoon als vervoer van de ene naar de andere plek. Dat is altijd leuk met kinderen.

Pas op voor mannetjes die tourtjes aanbieden! De mannen van de mooiste stilstaande tuktuks proberen je namelijk vaak bepaalde tours aan te smeren (soms zelfs gratis!) waarbij je stops maakt waar je helemaal niet op zit te wachten, bijvoorbeeld goudwinkeltjes of adressen om je een maatpak of mantelpak aan te laten meten. Je maakt stops bij winkels waar geprobeerd wordt je vanalles aan te smeren. Trap er niet in!

Het slimst is het om gewoon een tuk tuk aan te houden die langsrijdt en vrij is. Vertel waar je naartoe wilt of laat het eventueel zien op de kaart, onderhandel over de prijs (zorg dat je niet alleen maar briefjes in grote coupures bij je hebt om straks mee te betalen) en stap in.

tuk-tuk-tour

Eten op straat (juist ook met kinderen!)

Niks is leuker dan lekker op straat eten te midden van de gezellige bedrijvigheid. Met kinderen misschien een uitdaging, maar doe het eens. Neem plaats aan plastic tafeltjes op de stoep en geniet van het beste en goedkoopste eten.

Eigenlijk is het júist ideaal met kinderen, want het duurt geen uren en het is niet ‘opzitten’ in een restaurant, maar juist lekker makkelijk en overal valt iets te zien.

eten-op-straat-bangkok

Op de meeste plekken hoef je je geen zorgen te maken dat je er ziek van wordt. Kies een tentje uit waar het druk is en doorloop groot. Zorg wel dat je van te voren ergens naar het toilet bent geweest, want dat kan er vaak niet. Of kies voor een echt restaurantje dat ook enkele tafeltjes op straat heeft.

Insecten proeven is natuurlijk ook leuk. Soms vinden kinderen dit juist minder griezelig dan wij volwassenen. Mijn dochter at pas nog geroosterde meelwormen. Zelf proefde ik in Bangkok sprinkhanen. Het is knapperig, eigenlijk net een chipje.

insecten-eten-bangkok

Een paar maanden geleden las ik dat de Thaise regering vanaf 2018 eetstalletjes op straat wil gaan verbieden: Voedselkramen op straat verboden in 2018. Ik hoop maar dat dat er niet werkelijk van komt, want wat mij betreft horen de eetstalletjes net zo zeer bij Bangkok als de tempels.

mango-met-kleefrijst

Rondslenteren in de sois

Natuurlijk ga je niet urenlang in de hitte langs drukke wegen met uitlaatgassen wandelen, daar wordt niemand blij van, maar dwaal zeker ook eens door de kleinere straatjes van Banglamphu of elders in de stad. Dompel je onder in het gewone leven in de sois. Een soi is een steegje of kleiner straatje.

Het fijne is dat er geen bussen en meestal ook geen auto’s komen. Pas wel op voor scooters en brommers, want die crossen ook wel eens door de sois.

Met name kleinere kinderen kunnen zich überhaupt al over heel veel verwonderen, dus wandel gewoon rustig wat rond. Het kost niks en is toch leuk.

peuter-bangkok

soi-bangkok

Tot rust komen in Lumphini park

Heb je tussen het bezoeken van de stad en de bezienswaardigheden door behoefte aan wat rust en groen, wil je even uitrusten of je kindje juist lekker even laten rennen, weg van uitlaatgassen, lawaai en het hectische verkeer? Zoek dan je heil in een van de grotere parken in Bangkok. Het meest bekende park is Lumphini, maar er zijn er nog meer. Hier kom ik nog een keer apart op terug. Wil je het niet missen zorg dan dat je Follow my footprints op Facebook volgt.

Thaise-baby

Ancient City: Muang Boran

Heb je wat meer tijd in Bangkok dan is Ancient City een absolute aanrader! Ancient City, of Muang Boran zoals het op zijn Thais heet, is eigenlijk een soort Madurodam, maar dan veel groter en wat meer in de natuur. Op een enorm groot terrein zijn allemaal bekende gebouwen en tempels uit Thailand nagebouwd, in miniatuur, maar toch eigenlijk best groot.

Het leukst is het om het (zoals ik deed) op de fiets te doen, maar er rijdt tegenwoordig ook een trammetje las ik. Of huur (met kleinere kinderen) een golfkarretje. Om alles te lopen is het te groot. Hoe dan ook, het is cultureel interessant, maar je waant je tegelijkertijd in een oase van rust. Ik heb er echt van genoten. Het is een ontspannen uitstapje als je het hectische Bangkok even zat bent en echt een aanrader met kinderen.

Ancient City ligt op ongeveer een uur rijden van Bangkok vandaan. Ik ging er destijds met de bus naartoe, maar je kunt ook de BTS nemen tot aan Beating en dan een taxi.

ancient-city-muang-boran

Pretparken en dierentuinen

Zijn jouw kinderen echte dierenliefhebbers die graag haaien, slangen, vlinders, katten of krokodillen willen zien? Lees dan de blog over Dierentuinen in Bangkok. Of wil je liever naar een pretpark, attractiepark of themapark dat op kinderen gericht is?

mc-donalds-bangkok

Meer te doen in Bangkok

Aangezien ik in Bangkok gewoond heb werd deze blog met tips in Bangkok eigenlijk te lang. Daarom heb ik besloten er een aantal dingen uit te halen en in aparte blogs te verwerken. Onderwerpen die in de categorie ‘Bangkok met kinderen’ nog aan bod komen, zijn o.a. attractieparken, dierentuinen en parken in Bangkok, kindvriendelijke musea in Bangkok en toffe tips met tieners in Bangkok.

regen-bangkok

Beste reisseizoen: welke schoolvakantie?

Het leukst is het natuurlijk om naar Thailand te gaan als je minimaal 2 of liefst zelfs 3 weken de tijd hebt. Nog langer vind je misschien nog fijner. Met schoolgaande kinderen is de keuze echter beperkt. Alleen in de zomervakantie kun je lekker lang weg. Qua weer is dit echter minder gunstig dan andere vakantieperiodes, maar laat dat je er zeker niet van weerhouden. Heel veel mensen met kinderen gingen je voor. Alleen al in mijn eigen vrienden- en kennissenkring gingen afgelopen zomer drie gezinnen naar Thailand op vakantie.

Van alle schoolvakanties is de kerstvakantie qua weer doorgaans het best. Of de voorjaarsvakantie, maar dat is wel erg kort. Het kan uiteraard wel: je kunt Bangkok doen in combinatie met de River Kwai, de Koningssteden of een weekje strand. In de meivakantie is het erg warm in Bangkok, maar dat kan ook nog. Dan heb je wel weer 2 weken.

Zit je niet aan schoolvakanties vast dan kun je in principe altijd gaan. Qua minste regen en prettigste temperatuur is vooral december tot maart een fijne tijd. Dan is het de droge tijd in Thailand en de periode waarin het net iets minder warm is. Ook zijn er in die periode minder muggen. Afgelopen januari heb ik zelfs niet één mug gezien!

December is drukker en duurder dan half januari t/m eind februari. Maart t/m mei is het vrij heet, maar wel rustiger. Tickets zijn dan vaak ook goedkoper dan in december of in de zomer. Juni, september en oktober zijn vaak ook weer goedkoper, ook qua hotels, omdat het dan regenseizoen is. Maar ook in het regenseizoen kun je uiteraard gewoon naar Thailand.

Bangkok-reisblog

Hoe lang in Bangkok blijven?

Een vraag waar veel mensen die naar Thailand gaan mee zitten is hoeveel dagen je in Bangkok moet verblijven. Dacht je voordat je deze blog las misschien nog ‘Ik hoef er niet zo nodig veel tijd door te brengen’, inmiddels weet je wel dat er veel meer kan dan je in eerste instantie misschien gedacht had. Een dagje extra is dus echt zo gek nog niet, zeker niet als je èn een tempel wil bezoeken, èn een fietstour wil doen, èn een klong tour èn even shoppen, èn… misschien nog wel iets, terwijl je het tegelijkertijd ook nog een beetje relaxed wil houden. Met kinderen weet je immers nooit precies hoe het loopt.

Ga je 2 weken naar Thailand dan zou ik ongeveer 2 volle dagen Bangkok doen, maar ga je 3 weken dan kun je ook lekker voor 3 dagen Bangkok kiezen. Het ligt uiteraard een beetje aan je verdere schema, maar er is zoveel te zien!

Je kunt met Bangkok beginnen of er juist eindigen, of zowel aan het begin als aan het eind in elk geval een volle dag meepakken. Bij twijfel zou ik een dagje meer doen.

bangkok-avond

Waar verblijven in Bangkok?

Persoonlijk vind ik de wijk Banglamphu het leukst. Dit ligt ook het meest centraal ten opzichte van de bekende tempels en het grenst aan de rivier.

Met kinderen zou ik sowieso voor een hotel met zwembad kiezen. Fijn om daar na aankomst een beetje bij te komen van de vlucht, je jetlag weg te badderen of na een zweterige dag in een soms best wel stinkende stad even een frisse duik te nemen.

Mijn persoonlijke hoteltips volgen een keer in een apart blog.

Tip: Ga voor een hotel met zwembad in een gunstig gelegen wijk zoals Banglamphu!

banglamphu

Regel je reis met Kids Reizen

Kom je er niet uit of wil je hulp? Dat kan. Er zijn verschillende goede reisorganisaties die zich richten op verre reizen met kinderen. Eén van die gespecialiseerde reisorganisaties is Kids Reizen (voorheen Van Verre Family). Kids Reizen biedt kwalitatief goede en op maat samengestelde rondreizen door Azië en Afrika. De reizen zijn altijd op individuele basis.

bangkok-met-kinderen-wat-te-zien

Familiereizen naar Thailand

Kids Reizen biedt familiereizen naar Azië aan, waaronder naar Thailand. Ideaal dus als je met je gezin naar Thailand op vakantie wil, maar als je het best lastig vindt om alles zelf uit te stippelen of als je met veel vragen zit.

Of je nou als eenoudergezin of als gezin met 1, 2, 3 of zelfs meer kinderen op pad wilt, het kan allemaal. Alles helemaal zelf uitzoeken kost veel tijd. Wil je dat niet of kom je er niet uit? Van Verre kan het in overleg met jou voor je regelen!

Tip: heb je vrienden die ook wel eens met de kinderen naar Thailand zouden willen, dan kun je ook samen gaan. Ook dat kan voor je geregeld worden.

kinderen-bangkok

Routes en voorbeeldreizen

Op de website zie je een aantal voorbeeldreizen die je naar eigen wens kunt aanpassen. Op die manier kun je een beetje kijken wat je wil en wat haalbaar is, maar er kan ook nog aan gesleuteld worden als je nog iets anders erbij wil zien of iets wil overslaan. Zo stel je je eigen perfecte Thailandreis samen.

bangkok-thailand-rondreis-trein

Klongtour en fietstour boeken

De khlongtours en het fietsen met kinderen in Bangkok worden ook gewoon door Van Verre aangeboden, soms aan het begin en soms aan het eind van een reis. Boek je een individuele reis via Kids Reizen dan kan dit dus gewoon voor je geregeld worden. De fietstour en het varen komt voor in verschillende voorbeeldreizen. Bekijk de dag-tot-dag-programma’s van de volgende reizen maar:

  • Bangkok en bounty stranden
  • Boomhutten en zandkastelen
  • Fietsen en bamboe
  • Raften en ravotten

Update okt 2021: dit waren voorbeeldreizen van Van Verre Family. Het heet nu Kids Reizen, dus wellicht heet een aantal reizen ook anders nu.

Wedden dat je meteen zin krijgt om naar Bangkok te vliegen en Thailand te ontdekken?

familiereis-bangkok

Ben ik zelf ook met kinderen naar Bangkok geweest?

Van Verre vroeg mij een blog te schrijven over Bangkok met kinderen. Aangezien ik zelf ook een ouder ben met kinderen èn in Bangkok gewoond heb, weet ik wat handig is en wat niet. Ik ben met mijn eigen kinderen helaas nog niet in Bangkok geweest, maar omdat ik in mijn werk op een Thais reisbureau ook veel gezinnen van tips heb voorzien, heb ik deze opdracht aangenomen. Mijn laatste bezoek aan Thailand was dit jaar nog, begin 2017.

De tekst is gewoon door mij geschreven, de tips zijn persoonlijke tips en de foto’s in deze blogpost heb ik zelf gemaakt, afgelopen januari en tijdens eerdere reizen.

Heb jij nog bijzondere tips die niet zo standaard zijn, laat het weten bij de reacties!

baby-bangkok

Meer blogs over Bangkok

Zowel voor mensen met als mensen zonder kinderen zullen in de loop van de tijd nog meer Thailand- en Bangkokblogs volgen: over KhaoSan Road en Rambuttri, over de mooiste tempels, lekker lokaal eten, leuke overnachtingstips, etc. Veel naar aanleiding van mijn recente bezoek, maar ook over bijzondere plekjes in Thailand waar ik lang geleden was en waar je nog steeds haast niemand over hoort! Wil je het niet missen zorg dan dat je Follow my footprints op Facebook volgt.

Phra-athit

Azië blogs

Meer blogs over Thailand lees je hier. Ook schreef ik over andere Aziatische landen. Bekijk bijvoorbeeld de blogs over:

Vlieg je met Emirates via de Verenigde Arabische Emiraten bekijk dan zeker ook deze blogs. Meer over Dubai volgt nog een keer.

wat-saket-bangkok

Ik schreef deze blogpost in opdracht van Kids Reizen (voorheen Van Verre Family). De tips zijn echter gewoon persoonlijke tips. Tekst en foto’s zijn van mij. 

2 gedachten over “Bangkok met kinderen: leuke activiteiten, excursies en tips”

  1. Wat schrijf je toch fijne en uitgebreide blogs. Wij hebben zoveel leuke herinneringen aan Bangkok! En super stad. Ook met kids. 
    De fietstour mag je inderdaad echt niet missen! Er is zoveel moois te zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven