Chillen bij Hart Beach – ook in de winter

Chillen bij Hart Beach – ook in de winter

Woeste golven denderen het strand op. Een kitesurfer scheurt door de branding. In de houten strandtent is het warm en aangenaam. Vanachter mijn koffie kijk ik naar de zee. Waarom doe ik dit niet vaker? Even pauze nemen, weg van die pc.

Alleen al het kijken naar de zee doet me goed. De natuur geeft kracht, juist aan zee voel je dat. Dat ruige, het geeft energie. En tegelijkertijd rust en ruimte, door de weidsheid van het strand, en doordat er achter die zee ‘niets’ is. De ideale ontspanningsmethode voor dat drukke hoofd van mij. En misschien ook wel voor dat van jou.

surfles-scheveningen

Drie dappere zestigers gaan de zee in. Nú, in februari! Ik doe het ze niet na. Binnen is het ook fijn. Ik zit bij Hart Beach, een knusse strandtent, niet groot of strak, maar gewoon gezellig en relaxed. Smoothies en juices op de kaart, met fijne namen als Thai Coco en Endless Summer.

Een eindeloze zomer, hopelijk wordt het er dit jaar zo een, ik kan niet wachten!

Ook de rest van de kaart ziet er aantrekkelijk uit: de Bio Açaí Fruit Bowl met granola en guarana bij de ontbijtjes, een Sticky Fingers maaltijdsalade, een huisgemaakte pastinaaksoep met pepertjes, een broodje Yo of de Farmers Choice. Ben je met z’n tweetjes en kom je om lekker relaxt te borrelen? Dan is het Longboard plateau met o.a. pecorino, taleggio, spinata romana en mortadella met pistache wellicht een optie.

hartbeach-menukaart

Deze woensdag rond lunchtijd is er een gemêleerd gezelschap. Wat ouderen, en twee gezinnen met kinderen. Kids zijn er meer dan welkom; onder het kopje Surfy Kids Food staat er genoeg voor ze op de kaart. Ik ga er gewoon ook een keer met mijn kinderen naartoe. Of lekker een keer om te ontbijten; zo’n voornemen dat er zelden van komt maar zó aantrekkelijk klinkt: ontbijten op het strand.

Oké, de koffie is op, ik moet de kou weer in. Door de harde wind fiets ik weer terug naar huis. En toch heeft het me goed gedaan, eenmaal thuis voel ik me opgeladen. Nu kan ik tenminste weer met een fris hoofd verder.

hartbeach-beachclub

Hart Beach is al sinds jaar en dag een begrip in Scheveningen. Het is dé plek voor stoere surfboys & girls, maar ook jij kunt er naartoe. Behalve de strandtent heeft Hart Beach een surfshop en een surfschool. Je kunt er surf- of SUP-les nemen. Er zijn ook surflessen voor kinderen, en zelfs als kinderpartijtje kan het. Een vriendin van me heeft dat wel eens gedaan.

surfschool-hartbeach

Voor het voorjaar van 2016 heeft Hart Beach al een aantal evenementen op de planning staan: de International Beach Clean Up, Surf & Sushi, de Moeder-kids surfdag op Moederdag, de Vader-kids surfdag op Vaderdag en Guys Only, een dag speciaal voor mannen op International Surfing Day.

scheveningen-winter

Wil jij ook chillen op het strand? Dat kan. Want weet je wat nou zo leuk is? Hart Beach is de hele winter open. Combineer het eventueel met een bezoekje aan Sealife of andere leuke dingen om met kinderen te doen in Den Haag. Van mij mag overigens elke strandtent het hele jaar door open zijn, maar vooralsnog zijn het er maar een paar. De Waterreus ernaast wordt nog opgebouwd.

Adres:

Strandweg 3b in Scheveningen. Tussen de vuurtoren (en tram 11) en de haven, bij de kruising tussen de Strandweg en de Vissershavenweg. Telefoon: 070-3502591

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 08:30-18:00u. Zaterdag en zondag: 08:30-19:00u. In de zomer uiteraard langer!

En natuurlijk ga je niet naar Scheveningen zonder een harinkje te happen in de haven.

haring-scheveningen-haven

Ik bezocht Hart Beach op eigen initiatief. Ik heb geen foto’s van het interieur gemaakt omdat ik niet van plan was er een blog over te schrijven, maar zo heb je vast toch een beetje een idee. De kopfoto en de foto hieronder maakte ik een andere keer.

In het verleden schreef ik al eens eerder over de leukste strandtenten. Hier op Followmyfootprints kon je eerder al lezen over Copacabana, Zanzibar en hier kort over Culpepper, de Blue Lagoon, Habana, Zuid en De Staat. En wil je alvast weten welke strandtenten vanaf het voorjaar weer leuk zijn? Voor DenHaag.com schreef ik over mijn 3 favoriete strandtenten op het Zuiderstrand (met of zonder kinderen). 

scheveningen-storm

Heb je een strandtent en wil je dat ik jouw tent komend seizoen bezoek? Laat het me weten. Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.

1 gedachte over “Chillen bij Hart Beach – ook in de winter”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven