Het strand van Las Palmas

Het strand van Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, heeft een eigen strand: Playa de las Canteras. Niet alleen de stad zelf met een interessant oud centrum maar ook het strand is mooier dan je denkt! Kijk naar de foto’s van het strand van Las Palmas en geniet mee.

Strand Las Palmas

Langs het strand van Las Palmas (dat 3 km lang is!) loopt een boulevard en vind je niet alleen hotels maar ook restaurants en terrasjes. Het strand zelf is -zelfs als de hemel niet strakblauw is- toch heel fotogeniek. Zodra de zon er tussendoor piept, kleurt de zee turkoois. Kijk maar.

Foto’s Playa de las Canteras

Hieronder zie je foto’s van Playa de las Canteras, het strand van Las Palmas, en van de vergezichten die daar bij horen:

las-palmas-canteras

laspalmas-isleta

uitzicht vanaf las palmas

de zee op een mindere dag

strandwandelaar

strand las canteras

strand gran canaria

oceaan canarische eilanden

gave donkere luchten

las palmas als het regent

las palmas de gran canaria

blauw en turkoois

strand-canteras-bootjes

Waarom in Las Palmas verblijven?

Toeristen verblijven meestal in het zuiden van het eiland, in de plaatsen Playa del Inglés, Maspalomas en Puerto Rico. Het is daar iets vaker mooi weer dan in las Palmas, maar om eerlijk te zijn: ik vond Playa del Inglés qua publiek en sfeer afschuwelijk. Las Palmas is nog echt Spaans, ook al klinkt het ’toeristisch’.

Toen ik het strand van Las Palmas voor het eerst via Google afbeeldingen opzocht was ik een beetje teleurgesteld. Dit was niet zo’n mooi idyllisch strand als ik in mijn hoofd had gehad. Ik vond de bebouwing lelijk en had nou niet zo iets van ‘Daar moet ik naartoe!’ Maar de stad op zich moest wél heel leuk zijn.

Canteras-winter

Het lijkt een beetje op Kaapverdië

En inderdaad, het strand ‘had’ iets. Want de bergen in de verte, blauw-paars van kleur soms, de zee in 50 tinten turkoois en de luchten er soms bij maakten het toch heel gaaf. De bootjes ook, de hele sfeer wel. Op de een of andere manier deed het ook een beetje Afrikaans aan, zoals je ook wel eens beelden van Kaapverdië ziet. Alleen oogt het strand van Las Canteras niet wit maar geel. Maar het is wel heel groot!

Tip: ik boekte het los, maar je kunt ook met TUI naar Las Palmas!

Hoofdstad aan zee

Wat het nog leuker maakt is dat achter het strand en de boulevard (de Paseo de las Canteras) meteen de stad begint. Als je door de straten van Las Palmas loopt lijkt het totaal niet alsof je in een badplaats zit, maar ben je toch echt gewoon in een Spaanse hoofdstad waar het gewone Canarische leven van alledag zich afspeelt en waar je nog maar weinig toeristen ziet.

surfersstrand las palmas

El Confital

Behalve Playa de las Canteras is er ook nog het strand El Confital; dit strand ligt op het schiereiland La Isleta (zie foto hierboven) en is heel populair onder surfers.

hotel-reina-isabel-laspalmas

Hotel aan de boulevard van Las Palmas

Wil je aan de boulevard in Las Palmas verblijven, kies dan voor hotel Reina Isabel. Van de ontbijtzaal werd ik niet helemaal vrolijk, en als je uitzicht hebt op de parkeerplaats aan de achterkant ook niet, maar verder is het een prima hotel met een fijne buitenlounge met palmen, een heerlijke spa, supergoedkope wijn en een klein zwembad op het ‘dak’. Zorg wel dat je een kamer met zeezicht hebt.

Dit hotel is inmiddels ook bij TUI te boeken!

Het weer in Las Palmas

Qua weer kan het in december of januari eens wat minder zijn, het kan een keer regenen, maar de temperatuur is in elk geval stúkken aangenamer dan hier in Nederland. Het is de ideale tijd als je wat meer van het eiland wil zien en lekker actief wil zijn. En je slippers kunnen gewoon mee!

Drank is goedkoop in Las Palmas

Nog een voordeel: Las Palmas is goedkoop! Koffie, wijn, bier, het kost je veel minder dan In Nederland.

auto huren

Gran Canaria bezoeken vanuit Las Palmas

Vanuit Las Palmas kun je gemakkelijk het hele eiland bezoeken. Doe dat ook, want het binnenland van Gran Canaria is echt geweldig mooi! Met een huurauto is het handigst, maar bussen gaan er ook. Een auto huren? Klik op de banner hierboven en kijk wat het voordeligst of best is voor jou!

Tip: huur een auto en maak een road trip over Gran Canaria. Het binnenland van Gran Canaria is machtig mooi!

gran-canaria-strand-laspalmas

Vakantie Las Palmas boeken

Wil je ook naar de Canarische eilanden? Bekijk hier het aanbod van de Vakantiediscounter: Canarische Eilanden. En hier specifiek Gran Canaria.

Meer Canarische Eilanden

Heb je ook al eens aan Lanzarote gedacht? Ook dat is heel mooi! Niet zo groen als op sommige delen in het binnenland van Gran Canaria, maar wel heel gaaf! De kans op mooi weer is er bovendien net iets groter dan op Gran Canaria! Ook op Lanzarote heb je mooie en vooral aparte stranden. Als je gaat, bezoek dan in elk geval dit strand.

12 gedachten over “Het strand van Las Palmas”

 1. Weet je wat nou zo grappig is? Ik kan mij dus echt helemaal niet herinneren dat Las Palmas een strand heeft. Het zal vast zo zijn als ik deze blog lees en het ziet er nog mooi uit ook haha. Ik ben zoveel op Gran Canaria geweest, maar inderdaad vooral in het zuiden. Ik bezocht trouwens ook de binnenlanden van het eiland en vond dat vele malen mooier dan het zuiden. Alhoewel ik de duinen van Maspalomas echt helemaal te gek vond…

  1. Ja, het binnenland is prachtig. Wij hadden een auto en hebben dus vanuit Las Palmas het hele eiland bezocht; binnenland, noord, oost, zuid en een stukje west. Over het binnenland wil ik nog meer posten. En de zandduinen waren ook gaaf ja; ik was er net voor zonsondergang. 

  2. O ja, en weet je waarom je het je denk ik niet kunt herinneren? Omdat je waarschijnlijk alleen in de oudste wijken en eventueel in de haven bent geweest, daar zie je het strand niet. Het lange strand ligt om ‘het hoekje’ heen zeg maar, dat uitstulpinkje op de kaart.

 2. Nu is het al de tweede keer dat ik een post lees over Canarische Eilanden. Misschien moet ik er toch een keertje aan geloven. En dan vooral in onze winter denk ik, als escape 😉

 3. Ik was jaren geleden op Tenerife met de kerstvakantie en het weer viel me best nog wel tegen, zeker in het noorden van het eiland waar het regende. Die foto’s met dreigende luchten riepen dat gevoel van toen gelijk in mijn op, straffe wind, zon en regen afgewisseld… Met de Canarische eilanden is het in de winter wel een kwestie van geluk hebben, zo had mijn broer het jaar erop op Gran Canaria zelfs sneeuw! Een authentieke stad is wel heel fijn, daar doe je mij wel echt een plezier mee!.

  1. Wij hadden ook een beetje pech helaas, maar ik heb wel heerlijk op mijn slippers gelopen. De temperatuur was fijn, de zon liet zich alleen weinig zien. Tot de dag waarop we weer vertrokken… En nee, sneeuw verwacht je a helemaal niet, alleen op de hoogste toppen eventueel. 

 4. Ik kan me niet herinneren dat er op Fuerteventura ook zulke mooie stranden waren! Maar zal ook vast per eiland verschillen. Dit ziet er in elk geval prachtig uit, wat een mooie blauwe kleuren!

  1. Volgens mij heeft Fuerteventura ook hele mooie stranden hoor! Maar de eilanden verschillen wel veel van elkaar inderdaad. La Palma (waar ik ook ben geweest) is ook weer heel anders. En La Gomera lijkt me ook schitterend.

 5. Jacqueline Thijs- d'Hooghe

  Het is ieder jaar weer een verschrikking dat er geen toiletten aan het strand zijn niet meer van deze tijd. Het staat overal wel mooi beschreven maar in werkelijkheid is het niet zo. Ik weet niet hoeveel mensen er op een dag passeren voor een wandeling naar Maspalomas maar ik vind het niet normaal. De duinen stinken enorm naar urine!!, iedereen zit daar zijn behoefte te doen verschrikkelijk.

  Hoe moeilijk moet het zijn om daar wat houten vlonders neer te leggen en een scherm te plaatsen voor de wind??

  Succes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven