Le Marie Marché – als op een ‘Franse’ markt

Le Marie Marché – als op een ‘Franse’ markt

‘Le Marie Marché is geïnspireerd op een dromerige Franse markt’ las ik. Dat klonk alvast goed. Ik wandelde er even langs. Dat Franse gevoel wilde ik wel even ervaren. De zon scheen vol overgave, dus dat was alvast een pré.

Le Marie Marché: raampjes met heerlijke producten

Ik struinde langs de kraampjes, langs heerlijke kazen, worsten en croissants, en langs nog andere bijzondere en authentieke producten. Boven de kraampjes stonden teksten. Van Kruid & Zilt tot Zoet & Sappig, en van Hebben & Houden tot Land & Zee. De producten bleken niet alleen Frans, maar ook Grieks, Scandinavisch en Aziatisch. Of gewoon lekker.

lekkers-op-le-marie-marche

Weekendgevoel

Ideaal in elk geval voor het ultieme zondagmiddag-gevoel. Of voor je zaterdagse boodschappen, als je van puur en echt houdt, of juist van lekker anders.

marie-marche

Foto’s van de markt

Ik maakte wat foto’s van enkele kramen zodat je een idee hebt van de sfeer en de producten. Het was klein, maar fijn. En er was nog meer dan je hier ziet hoor.

Je ziet hier een korte fotoreportage. Een sfeerimpressie, of beter gezegd: een impressie van de lekkernijen.

heerlijks-op-marie-marche

croissants-en-cakes

cakes-marie-marche

dadels-vijgen-abrikozen

gojibessen

middle-eastern-food

healthy-nuts

delicatessen-uit-sicilie

droge-franse-worst

kazen-le-marie-marche

meubilair-van-wijnvaten

verschillende-soorten-thee

lp-te-koop-op-le-marie-marche

le-marie-marche

griekse-producten

griekse-kruidenmix

wijn-op-le-marie-marche

Een marktje met een mediterrane twist.

Of ik zelf ook wat gekocht heb? Ja, dit. Mmmm…. Maar als ik geld zat had zou ik me suf kopen aan mooie kazen, droge worsten en andere lekkernijen. Wie weet kun jij een volgende keer ook gaan!

product-le-marie-marche

mmmm

Voorheen stond Le Marie Marché als weekmarkt op de Pier, maar de markt gaat ook op reis.

le-marie-marche

Wanneer is/was Le Marie Marché?

Gisteren en vandaag dus op het Plein in Den Haag, en binnenkort vast ook elders in Den Haag. Houd anders de Facebookpagina van Le Marie Marché in de gaten.

Update: Le Marie Marché in 2017

  • Zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 op het Plein in Den Haag
  • Zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 op het Kerkplein in Den Haag
  • Zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 op het Plein in Den Haag

schilderijen-op-markt-plein

Of volg ze op instagram, en volg dan meteen mijn instagramaccount ook even.

fudge

Kom je hier voor het eerst? Op mijn blog lees je behalve over Den Haag en Scheveningen vooral veel over de Mediterranée. Wil je op de hoogte blijven, zorg dan dat je de Facebookpagina van Followmyfootprints volgt. Dat vind ik leuk.

oude-landkaarten

Hier vind je Lekkere adresjes voor koffie in Den Haag.

Tip: kom eens een heel weekend en ga ook lekker naar het strand.

6 Comments

  1. Stéphanie

    Ja, dat kraampje met die landkaarten vond ik het allerleukst! Bijna kocht ik er een maar ik heb mij weten te beheersen 😉 Ik vond het idee erg leuk en er was heel veel lekkers te koop zoals je foto’s laten zien. Toch was ik een beetje teleurgesteld.. Het is dat er franse muziek op stond en dat het zonnetje scheen, maar het gevoel dat ik op de echte franse marken heb ontbrak hier. Ach ja, wel leuk om even rond te lopen 🙂 
    Stéphanie onlangs geplaatst…Roadtrip Oost Canada: Sfeerimpressie van OntarioMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *