Le Marie Marché – als op een ‘Franse’ markt

Le Marie Marché – als op een ‘Franse’ markt

Le Marie Marché‘ is geïnspireerd op een dromerige Franse markt’ las ik. Dat klonk alvast goed. Ik wandelde er even langs. Dat Franse gevoel wilde ik wel even ervaren en dus wandelde ik naar het Plein in Den Haag. De zon scheen vol overgave, dus dat was alvast een pré.

Le Marie Marché

Ik struinde langs de kraampjes, langs heerlijke kazen, worsten en croissants, en langs nog andere bijzondere en authentieke producten. Boven de kraampjes stonden teksten. Van Kruid & Zilt tot Zoet & Sappig, en van Hebben & Houden tot Land & Zee. De producten bleken niet alleen Frans, maar ook Grieks, Scandinavisch en Aziatisch. Of gewoon lekker.

Le Marie Marché: kraampjes met heerlijke producten!

le-marie-marche

Foto’s van Le Marie Marché

Ik maakte wat foto’s van enkele kramen op de markt zodat je een idee hebt van de sfeer en de producten. Het was klein, maar fijn. Je ziet hier een korte fotoreportage. Een sfeerimpressie, of beter gezegd: een impressie van de lekkernijen. En er was nog meer dan je hier ziet hoor.

heerlijks-op-marie-marche

croissants-en-cakes

cakes-marie-marche

dadels-vijgen-abrikozen

gojibessen

middle-eastern-food

healthy-nuts

delicatessen-uit-sicilie

droge-franse-worst

franse-kaas-marie-marche

meubilair-van-wijnvaten

verschillende-soorten-thee

lp

le-marie-marche

griekse-producten

griekse-kruidenmix

wijn-marie-marche

marie-marche-den-haag

Of ik zelf ook wat gekocht heb? Ja, dit heerlijke brood hieronder. Mmmm…. Maar als ik geld zat had zou ik me suf kopen aan mooie kazen, droge worsten en andere lekkernijen.

Wie weet kun jij een volgende keer ook gaan!

le-marie-marche-markt

mmmm

Weekendgevoel

Ideaal in elk geval voor het ultieme zondagmiddag-gevoel. Of voor je zaterdagse boodschappen, als je van puur en echt houdt, of juist van lekker anders.

Een leuk marktje met een mediterrane twist.

Waar vind je Le Marie Marché?

De keer dat ik er was was Le Marie Marché op het Plein in Den Haag. Eerder stond Le Marie Marché al als weekmarkt op de Pier, maar de markt staat ook wel eens op andere plekken.

Update: het weekend van 7 en 8 september 2019 staan ze langs de Lange Vijverberg in Den Haag. Bij de Hofvijver.

le-marie-marche

Wanneer is Le Marie Marché?

La Marie Marché is meestal op het Plein in Den Haag, maar ook wel eens op andere plekken in Den Haag. Op 7 en 8 september 2019 is het langs de Lange Vijverberg. Houd voor precieze data de Facebookpagina van Le Marie Marché in de gaten.

UPDATE najaar 2019!

Agenda Le Marie Marché

5 en 6 oktober 2019 op het Plein in Den Haag
13 oktober bij tijdens Go Green in de Reinkenstraat in Den Haag
2 en 3 november op het Plein in Den Haag
7 en 8 december op het Plein in Den Haag

schilderijen-op-markt-plein

Of volg Le Marie Marché op instagram, en volg dan meteen mijn instagramaccount ook even.

fudge

Tip:

Kom je hier voor het eerst? Op mijn blog lees je behalve over Den Haag en Scheveningen vooral veel over de Mediterranée. Wil je op de hoogte blijven, zorg dan dat je de Facebookpagina van Followmyfootprints volgt. Dat vind ik leuk.

oude-landkaarten

Hier vind je Lekkere adresjes voor koffie in Den Haag.

6 gedachten over “Le Marie Marché – als op een ‘Franse’ markt”

  1. Ja, dat kraampje met die landkaarten vond ik het allerleukst! Bijna kocht ik er een maar ik heb mij weten te beheersen 😉 Ik vond het idee erg leuk en er was heel veel lekkers te koop zoals je foto’s laten zien. Toch was ik een beetje teleurgesteld.. Het is dat er franse muziek op stond en dat het zonnetje scheen, maar het gevoel dat ik op de echte franse marken heb ontbrak hier. Ach ja, wel leuk om even rond te lopen 🙂 

    1. Ja, ik snap wel wat je bedoelt hoor. Ik vond het ook leuk er even rond te lopen, maar het had nog meer echt Frans gekund, maar misschien hebben wij het gewoon te letterlijk genomen. Het was geïnspiréérd op de Franse markt, en niet per definitie een ‘Franse markt’. Vandaar dat ik het in de blog ook tussen aanhalingstekens heb gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven