Uitje met kinderen in Den Haag: op expeditie in Avonturia

Uitje met kinderen in Den Haag: op expeditie in Avonturia

Lang niet iedereen kent het, en toch is het heel leuk: Avonturia de Vogelkelder. Kinderen kunnen op expeditie door een ontdekkingsgrot of een andere leuke speurtocht doen, ontdekken allerlei dieren, interessante wetenswaardigheden en vreemde werelden ver weg. Een leuk, leerzaam èn goedkoop uitje met kinderen in Den Haag.

India

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder is eigenlijk een dierenwinkel, maar dan wel een hele speciale. Het is de grootste dierenwinkel van Nederland waar je dus ook voor leuke activiteiten met kinderen terecht kunt. Leuk voor peuters en kleuters, of als kinderen vakantie hebben of een dagje vrij zijn tussendoor. En er is ook nog een erg leuk restaurant bij, waar ik straks nog op terug kom.

met-kinderen-naar-dierenwinkel-Avonturia

Interessante weetjes

Onderaan deze blog kom je iets interessants (en een beetje engs!) te weten over de schorpioen, de steenvis (de meest giftige vis ter wereld), de komodovaraan, de buldogmier en het gif van lieveheersbeestjes, maar nu gaan we eerst naar binnen.

boeddha-avonturia

De entree

Als je net binnenkomt is het even wennen. Je ziet vooral de winkel, hoeft geen entree te betalen en vraagt je als je binnen staat misschien net als ik af of je wel goed zit. Het is een beetje onduidelijk, maar je moet gewoon even doorlopen totdat je ergens een hokje ziet waar je moet zijn. Vraag het anders gerust even, iedereen die er werkt is heel aardig.

Waterval-Avonturia

Je kunt uiteraard eerst ook gewoon even door de winkel en langs de dieren lopen, en een kijkje nemen bij de vijver met flamingo’s en een waterval, maar je kunt ook meteen een speurtocht regelen. Er zijn verschillende speurtochten mogelijk. Sommige gaan door de winkel zelf maar het leukst is de speciale expeditie speurtocht door een apart deel van het gebouw.

leerzaam-uitje

wolf-Avonturia

Avonturia-speurtocht-met-kinderen

Expeditie maxi door de ontdekkingsgrot

De expeditie door de grotten een ‘zoo’ is echt een beetje avontuurlijk gemaakt. Kinderen kunnen (met hun ouders) door speciale grottenstelsels en een avonturenboom in, lopen of klimmen soms een stukje in het donker en moeten (kunnen) een stukje over rotsen in het water heen. Je kunt trapjes op en ziet stokstaartjes, woestijnvosjes en vleermuizen.

dieren-Avonturia

speurtocht-Avonturia

Op-expeditie-Avonturia

Van de oude Egyptenaren tot Boeddha

Ook neem je een duik in het oude Egypte. En even verderop kom je tussen de rotsen in het grottenstelsel ineens Boeddha tegen en waan je je weer in Azië.

leuk-en-leerzaam-met-kinderen

hiërogliefen

Boe!

boeddha informatie

boeddha

Expeditie Bombay

Even verderop waan je je in India. In het gedeelte ‘Expeditie Bombay’ kunnen kinderen een beetje klimmen en klauteren. Ook is er een spannende voelkist.

Waan je in een andere wereld

Expeditie-Bombay

Avonturia-met-kinderen

live-animal-inside

leuk-met-kinderen-in-Den-Haag

leuk-uitje-met-kids-denhaag

origineel-uitje-met-kinderen

voelkist

leuk-doen-met-kinderen

Op-ontdekking-in-Avonturia

scheepskist

onbekend-uitje-in-Nederland

oude-wereldkaart

Vragen over fossielen, ammonieten, hiërogliefen en dino’s

Tussendoor zijn er steeds vragen die ze moeten beantwoorden en leren ze onder andere over fossielen, ammonieten, hiërogliefen en dinosaurussen. Ook kunnen kinderen helpen bij de dino-opgravingen door met een zeefje gekleurde steentjes te zoeken die ze in het restaurant kunnen inwisselen voor een cadeautje: een gouden muntje, een edelsteentje, een tand of iets anders spannends. Er is een korte (makkelijkere) en een langere variant van de expeditie. De lange is goed te doen. Je bent er ongeveer een uur mee bezig.

fossielen-speurtocht-Avonturia

opgravingen

Fossiel-Avonturia

ammonieten

Verschillende speurtochten

Ik deed met mijn zoon niet alleen de expeditie tocht (maxi), maar ook de gifspeurtocht. De gifspeurtocht is in de winkel en was ook leuk, maar wel steeds best even zoeken. Alle opdrachten stonden doorelkaar. Persoonlijk vond ik dat niet heel handig. De expeditietocht was het leukst, maar de gifspeurtocht ook zeker leerzaam.

komodovaraan

Overige activiteiten

Andere activiteiten zijn: Expeditie Bombay (die ze nu kennelijk ook nog apart aanbieden, want wij kwamen er ook al langs), een lavabollentocht, en een schatkistje of vogelhuisje verven. Helemaal nieuw is de zintuigenspeurtocht. In de voorjaarsvakantie hebben ze kampioenschappen goud zoeken, maar dat gedeelte is er normaal ook. Meer activiteiten vind je hier. En ook voor kinderfeestjes kun je er terecht.

lavabol

Goud-zoeken-Avonturia

Restaurant Oehoe

Het restaurant is sowieso erg leuk. Helemaal in jungle stijl. Ik zou het leuk vinden als zoiets nou in het centrum van Den Haag bestond. Behalve gewone broodjes, drankjes, snacks en warme maaltijden kunnen kinderen er ook gekke dingen proeven zoals een lolly met een insect erin.

leuk eten-met-kinderen-in-Den-Haag

restaurant-Avonturia

leuk-uitje-met-zoon

smoothies-Oehoe

kinderrestaurant

Alsof je op reis bent

kinderhoekje-in-restaurant-Oehoe

Lollie-met-insect

stapstenengrot-Avonturia

Jas en schoeisel

Er is geen speciale garderobe, dus tijdens de expeditie heb je je jas gewoon aan. Op zich wel fijn, want het is best fris in de ‘grotten’. Op eigen risico kun je ‘m wel in het restaurant hangen.

Ga je met je kind of kleinkind mee (wat de bedoeling is) dan zijn een beetje lekkere schoenen wel handig. Trek dus niet je hoogste hakken aan.

Avonturia-met-kind

Voor welke leeftijd is zo’n expeditie of Avonturia geschikt?

Avonturia de Vogelkelder is leuk voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen op de basisschool. Een kinderwagen of buggy is niet handig bij de expeditie, dus heb je nog een klein kindje bij je dan zou ik een draagzak meenemen of het alleen vanaf de kleuterleeftijd doen. Juist als ze al op school zitten en al een beetje kunnen lezen is de speurtocht ook leuker, hoewel ik het ook grotendeels voorlas aan mijn 7-jarige zoon. Zelf de antwoorden aankruisen vond hij wel heel leuk.

speurtocht-Avonturia

Avonturia-Vogelkelder

De dierenwinkel

In de dierenwinkel zelf kun je uiteraard allerhande soorten speeltjes en voeding voor dieren kopen. En ook de dieren zelf: van vissen tot vogels en nog veel meer. Het assortiment is zeer uitgebreid en er is sinds kort zelfs een speciale kattenstraat.

visjes kijken

dure-vis

papegaai-vogelkelder

reptielen

baardagaam

slangen-Avonturia

dieren-kijken-vogelkelder

hagedisjes-avonturia

kattenstraat-Avonturia

Cadeauartikelen

Los van de dierenwinkel is er bij de uitgang ook nog een gedeelte met cadeauartikelen en souvenirs. Je kunt er knuffels, boeken, mooie lampen en zelfs taarten voor vogels kopen.

lampen Avonturia

taarten-voor-vogels

Wat kost het?

Je betaalt géén entree voor de Vogelkelder (mooi hè?), maar je betaalt alleen voor de speurtochten of als je een andere activiteit wil doen. De expeditie kost 3,95, de gifspeurtocht maar 1,50. Voor kinderfeestjes zijn er extra mogelijkheden en activiteiten; je kunt dan bovendien een Zooper-gids huren.

speurtochten-Avonturia

gifspeurtocht

leerzaam-uitje-Den-Haag

Kennis bijspijkeren

En eh… wat weet je er zelf eigenlijk van? Ik las nog best wat interessante dingen:

giftige-vis

gevaarlijke-mier

schorpioen

lieveheersbeestje

Wanneer gaan?

Persoonlijk zou ik niet op een zaterdag gaan. Ik denk dat het dan echt te druk is. Zo héél groot is het expeditie-gedeelte namelijk ook weer niet. Wees slim en ga ook op een dag waarop jouw kinderen vrij zijn als andere scholen dat niet zijn. Of ga, als je kinderen nog niet naar school gaan, onder schooltijd, en dan meteen in de ochtend al.

doetip-studiedag

leuke-activiteiten-met-kinderen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00u. Op zaterdag tot 17:00u. Op zondag van 12:00u tot 17:00u.

Parkeren-Avonturia

ontdekken-kinderen-wereld-Avonturia

Adres

Kerketuinenweg 3
2544 CV Den Haag
070 – 3637272
www.avonturia.nl

Verwondering-plezier-Avonturia

Origineel en niet zo bekend uitje in Den Haag

De meeste ouders in Den Haag kennen het wel denk ik, maar dat jij het niet kent of er nog nooit geweest bent komt misschien omdat het niet zo centraal ligt. Het ligt flink buiten het centrum van Den Haag, in een niet zo inspirerende buurt waar je als toerist of als je een dagje Den Haag doet niet zo veel te zoeken hebt. Dat is ook meteen de reden dat ik er zelf eigenlijk nooit echt kwam. Toch ging ik nu eens, op de fiets. Dat was nog best een aardig eindje trappen, maar het was zeker de moeite waard. Ook al is het relatief klein (het is geen pretpark of zo, er moeten ook echt geen tientallen of honderden kinderen tegelijk zijn), mijn zoon genoot!

leuk-uitje-met-kinderen

iets-leuks-doen-tijdens-studiedag

Woon je aan de andere kant van Nederland dan zou ik hier niet speciaal voor naar Den Haag komen, maar woon je wel een beetje in de buurt, dan is het zeker leuk om een keer te doen, als originele activiteit tussendoor.

avontuurlijk-uitje-den-haag

Ik vond Avonturia in elk geval echt een superleuk en leerzaam uitje. Ik was er niet in opdracht, maar ik ging gewoon zelf. De foto’s zijn zoals altijd allemaal van mij.

Tip: je kunt ook een verjaardagsfeestje vieren bij Avonturia.

Meer leuks in Den Haag vind je bij de blogs over Den Haag en Scheveningen.

Kende jij Avonturia al?

11 gedachten over “Uitje met kinderen in Den Haag: op expeditie in Avonturia”

 1. Wat ontzettend leuk! (en wat een uitgebreide blog…Wow!) Ik heb Den Haag al een tijdje als citytrip op mijn verlanglijst staan, deze ga ik zeker pinnen (kan dat, vast wel…) 

  Bedankt! 

  1. Leuk Nanda! Is het pinnen gelukt? Ik heb er nog steeds weinig verstand van, ook al heb ik best veel volgers. De link naar deze blog staat in elk geval op mijn Pinterest.
   Veel plezier als je gaat!

  1. Gek hè, dat zoveel mensen het iet kennen. je bent niet de enige. Het komt denk ik echt omdat het zo ver weg ligt. Op een plek waar je normaal niet komt.

  1. Leuk, wanneer ga je? Het ligt wel ‘uit de route’ hoor. Of het er in een weekend dan van komt weet ik niet. Dan zal het ook wel druk zijn. Maar wie weet…

  1. Hoi, ja, dat kan. Weliswaar is een speurtocht dan iets te moeilijk, maar het is sowieso leuk om naar de dieren te kijken (vissen, vogels, reptielen, etc). Het is eigenlijk gewoon een grote dierenwinkel, maar de route van de speurtocht is wel leuk om even te lopen. Het is niet zo duur. Bij de vijver met flamingo’s, papegaaien en vissen kijken kan sowieso. En het restaurant is ook leuk voor een drankje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven