vroegboekkorting-vakantie

Vroegboekvoordeel: tips vakantie met vroegboekkorting

Wil je vroegboekvoordeel? Dit is het moment om je vakantie met vroegboekkorting te boeken. Overal zie je vroegboekdeals, vroegboekacties en snelle boekers voordeel. Boek dus nu je zonvakantie, stedentrip, rondreis, gezinscamping of glamping vakantie met korting.

Update 1 oktober 2019: is er al vroegboekkorting voor 2020? Bij de meeste reisorganisaties moet je nog heel even geduld hebben, maar bij enkele kan het al!

Let op: dit blog wordt eind 2019 verder geüpdatet voor je vakantie in 2020! Scroll naar onderen voor enkele kortingen die nu al gelden!

Vroegboekvoordeel

Tja, je kunt het bijna niet gemist hebben: in januari en februari word je doodgegooid met reclames en tv commercials over vroegboekkortingen en vroege boekers voordeel. Touroperators strooien met hoge kortingen en naast gewone vroegboekkorting soms ook nog met extra vroegboekkorting. Soms gaat het wel om iets van 200 euro per persoon! Nou, dat is natuurlijk erg aantrekkelijk!

Vroegboekkorting: tot 1 februari of 1 maart?

Veel mensen zijn dus nu hun zomervakantie aan het boeken of hebben dat net gedaan. Januari en februari zijn daar dé maanden voor. Bijna alles reisorganisaties hanteren vroegboekkortingen, dus dat maakt het extra interessant om bijtijds (nu!) te boeken, zowel voor gezinnen als voor stellen of andere reisgezelschappen. Maar tot wanneer kan het precies? Tot wanneer krijg je vroegboekkorting?

In dit blog lees je hoe, waar en wanneer je een vakantie met vroegboekkorting boekt!

Vroegboekvoordeel tot en met 31 januari of…

Sommige vroegboekacties lopen nog iets langer door, maar veel acties stoppen begin februari of gelden zelfs nog maar t/m 31 januari, dus neem maar snel een kijkje.

vakantie-boeken-vroegboekkorting

Waarom vroeg boeken?

Moet je dus nu boeken? Nee, het hoeft niet, soms weet je nou eenmaal nog niet of je kunt gaan. Maar weet je dat al wel dan zou ik het zeker doen. Waarom? Omdat het wel heel veel geld kan schelen.

Naast het feit dat je vaak honderden euro’s bespaart heeft vroeg boeken uiteraard ook andere voordelen: je hebt nog veel keuze, snel zekerheid en de voorpret kan al vroeg beginnen.

Soms kun je echt honderden euro’s goedkoper op vakantie dan iemand die later boekt. Laat boeken is zeker niet altijd voordelig. Integendeel!

Vroeg of laat boeken?

Ben je flexibel, ben je met zijn tweetjes en heb je weinig eisen dan kun je last minutes afwachten, maar voor populaire periodes of als je echt vast zit aan een bepaalde vertrekdag en niet een paar dagen kunt schuiven zou ik die gok niet nemen, zeker niet als je zelf nogal een lijstje voorwaarden hebt waaraan jouw ideale (gezins)vakantie moet voldoen en graag wat te kiezen hebt.

Vakantiegeld in mei

Ik hoor je al denken: maar ik krijg mijn vakantiegeld pas in mei! Geen zorgen, je hoeft meestal alleen een aanbetaling te doen. Meestal is dit minder dan de helft of maar een klein gedeelte. Het grootste deel betaal je 6 of 8 weken (check dat goed!) voor vertrek, dus ga je in juli of augustus pas (of lekker in september nog) dan heb je tegen de tijd dat je het restbedrag moet betalen je vakantiegeld net binnen. Tip: 1 reisaanbieder heeft nu een actie dat je geen aanbetaling hoeft te doen, dus lees snel verder!

Voorwaarden vroegboekvoordeel

In sommige gevallen moet je echt vandaag nog boeken om gebruik te maken van de vroegboekkorting die tot 1 februari geldt. Dit geldt voor verschillende reisorganisaties. Gelukkig geldt bij andere touroperators een iets langere termijn. Een vroegboekkorting tot 1 maart komt ook nog voor. En soms stellen ze andere voorwaarden, bijvoorbeeld een korting bij een bepaald aantal maanden voor vertrek, ongeacht je boekingsdatum of vertrekdatum.

Hoe werkt vroegboekkorting?

Bijna alle reisorganisaties, zowel de grote touroperators als de kleine reisaanbieders, hanteren elk jaar vroegboekkorting. Het is voor reisorganisaties natuurlijk een manier om snel zekerheid te hebben, maar dat geldt voor jou ook. Boek je je vakantie dus relatief vroeg, dan ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je pas in maart, april of mei gaat rondneuzen.

Tot wanneer geldt vroegboekkorting?

Bij de ene reisorganisatie krijg je tot 1 februari vroegboekkorting, bij de andere tot 1 maart, een enkele geeft vroegboekkorting tot 1 april, of afhankelijk van je vertrekdatum, soms een bepaald aantal maanden voor vertrek. Ook is er wel eens ineens een spontane vroegboekactie of wordt een actie verlengd. Het varieert per reisorganisatie. De hoogte van de korting verschilt ook. De een hanteert een percentage, de ander een vast bedrag per boeking.

Waar kun je vroegboekkorting krijgen?

Hieronder geef ik wat voorbeelden van reisorganisaties die vroegboekkortingen hanteren. Let op: soms geldt het niet op al hun reizen en vakanties, maar op slechts een deel. Soms zie je de vroegboekkorting pas als je iets verder doorklikt (in het prijsoverzicht), maar soms is het vooraf al duidelijk.

Je ziet hieronder niet alleen aanbiedingen van grote touroperators, maar ook kortingen voor wie een iets kleinschaliger vakantie zoekt. En ook glampings en autohuur!

vroegboekkorting-sunweb

Vroegboekkorting Allcamps

Bij Allcamps krijg je nu al vroegboekvoordeel als je nu een camping voor 2020 boekt!

Vroegboekkorting Ross Holidays

Bij Griekenlandspecialist Ross Holidays krijg je nu al 10% vroegboekkorting voor je vakantie in 2020. Boek dus nu je vakantie naar Griekenland! Wil je naar Griekenland, lees dan ook zeker mijn blogs over Griekenland.

Vroegboekkorting Sunweb

Sunweb heeft jaarlijks de zogenaamde Vroegboek Deals! Vorig jaar golden de vroegboekvoordelen op al hun zonvakanties, of je nou een appartement zoekt of een luxe all inclusive vakantie.

Het vroegboekvoordeel hield in:

  • Omruilgarantie
  • Laagste prijsgarantie
  • Extra korting tot 300 euro

Het voordeel is geldig tot een bepaalde datum. Via de link die ik net al gaf kun je per voordeel meer informatie vinden. Zie je het niet meer staan dan is de actie helaas net afgelopen.

Voor 2020 komen de vroegboekkortingen van Sunweb nog. Meestal komen ze in november. Houd de website in de gaten: Sunweb.

Sunweb Secrets, Excellent of Boutique

Bij Sunweb kun je trouwens ook altijd op thema kiezen zoals kleinschalig, budget, familie of wellness. Kijk zeker eens bij de secrets, excellent of boutique. Zelf ben ik ook meerdere keren met de kinderen met Sunweb weggeweest.

Kijk ook eens bij het wat apartere aanbod van Sunweb: de secrets, excellent of boutique.

Vroegboekkorting Oad

Update 1 oktober 2019: Voor de vroegboekkorting 2020 bij OAD moet je nog even geduld hebben. Ook zij zullen voor 2020 soweiso weer met een vroegboekactie komen. Voor 2019 gold de vroegboekactie tot begin februari. Op de verre rondreizen van OAD kreeg je zelfs 100 euro vroegboekvoordeel.

Bekijk hier de verre rondreizen van Oad!

vroegboekvoordeel

Vroegboekkorting Eliza was here

Zoek je iets kleinschaligs om vanuit één plek eventueel wat mooie dagtochtjes met een huurauto te maken? Dan word je ongetwijfeld blij van de mooie adresjes van Eliza was here. Het wordt veel door stellen geboekt, maar ook door gezinnen met kinderen! En waar je extra blij van wordt: speciaal voor gezinnen geldt er tot en met 10 februari 2019 een vroegboekkorting van 50 euro. Dat is toch mooi meegenomen.

Voor boekingen door gezinnen met kinderen geef Eliza was here tot en met 10 februari 2019 een vroegboekkorting van 50 euro.

Gezinsvakantie Eliza was here

Wil je al iets voor 2020 boeken en heb je zelfs al iets op het oog? Laat het dan niet van die eventuele 50 euro korting afhangen, maar boek het voor 2020 gewoon alvast. Het is zonde als het straks weg is! Bekijk het aanbod via deze link: Gezinsvakantie Eliza was here.

Wordt het Griekenland, Italië, Portugal of Spanje? Wat het ook wordt, veel reistips vind je hier op Follow my footprints onder het kopje Zuid-Europa.

vroegboekkorting-tui

Vroegboekkorting TUI

Een betrouwbare reisorganisatie is TUI. De TUI vroegboekkorting is al automatisch verwerkt in de prijs die je ziet. TUI heeft de zogenaamde Snelle Boekers Voordelen:

*Tot wel 150,- extra korting: met de Snelle Boekers Voordelen profiteer je van een extra korting tot soms wel 150 euro. De korting geldt als je nu een vakantie boekt voor de komende zomer.
*Niet aanbetalen: TUI beloont Snelle Boekers altijd met nog meer voordeel. Wanneer je nu een pakketreis bij TUI boekt, hoef je tot 6 weken vóór vertrek geen aanbetaling te doen.
*TUI Vroegboekgarantie: met het TUI Vroegboekgarantie zet TUI de laagste prijs van Zonvakanties en Verre Reizen voor deze zomer vast. Wanneer je nu een vakantie boekt, garandeert TUI dat de prijs kort voor vertrek niet meer naar beneden gaat. Lees wel de voorwaarden even.

Boek je vakantie uiterlijk 31 januari!

De korting bedraagt 50 euro op Zonvakanties en 100 euro op Verre Reizen, Cruises en Rondreizen. Het geldt voor boekingen gemaakt in de periode van 21 november 2018 tot en met 31 januari 2019 en voor vertrek in de periode 1 april 2019 tot en met 31 oktober 2019. Uiteraard geldt dit ook voor de familievakanties van TUI.

vroegboekkorting-vakantie

Vroegboekkorting Corendon

Bij Corendon profiteer je ook elk jaar weer van hoge vroegboekkortingen. Hoe sneller je je vakantie boekt, des te hoger je vroegboekvoordeel. Wacht dus niet langer en boek alvast een supervoordelige zomervakantie! Vorig jaar liep de actie t/m 31 januari. Update 1 oktober 2019: voor 2020 zullen de vroegboekvoordeelweken waarschijnlijk in november of december weer beginnen!

De vroegboekkorting bij Corendon vind je hier: Vroegboekkorting Corendon. Ook straks voor 2020!

Laagste prijsgarantie

Vorig jaar schreef ik: ‘De vroegboekkortingen bij Corendon kunnen oplopen tot zelfs 1500 euro, afhankelijk van wat je boekt. Als je de prijzen in de prijstabel aanklikt zie je direct hoe hoog de vroegboekkorting is. Corendon geeft zelfs een ‘laagste prijsgarantie’: zie je de vakantie ergens anders goedkoper, dan matchen zij de prijs!’

turkije-vroegboekkorting

Extra vroegboekkorting bij Corendon

Klik je in de prijstabel op de prijs voor de dag waarop je wil gaan dan krijg je de vroegboekkorting te zien. Soms zijn het meerdere kortingen. Ik probeerde even wat uit en kreeg bij een op zich al voordelige vakantie naar Turkije bijvoorbeeld dit aan kortingen te zien:

  • Extra aanbieding € -25,00
  • Extra vroegboekkorting € -50,00
  • Vroegboekkorting € -85,00

Van een paar honderd tot meer dan 1.000 euro vroegboekkorting

Keek ik bij een duurdere bestemming zoals Bali dan zag ik toen ik zomaar even wat probeerde zelfs dit vroegboekvoordeel: vroegboekkorting € -379,00. Extra vroegboekkorting € -50,00.

Ga je 3 weken weg dan kan je vroegboekkorting zelfs oplopen naar dit soort bedragen: Vroegboekkorting € -1109,00. Extra vroegboekkorting € -50,00. Afhankelijk van wat je boekt en met hoeveel personen. Zonde dus als je dat pas later boekt!

vroegboekkorting-vakantie-corendon

Vroegboekkorting D-reizen

De website van D-Reizen verzamelt -net als de Vakantiediscounter– vakanties van verschillende reisorganisaties, zoals de reizen van TUI (voorheen Holland International en Arke), De Jong Intra Vakanties, Corendon en Vrij Uit. D-reizen vergelijkt dus prijzen van vakanties voor je en toont de goedkoopste optie.

Het handige van dit soort sites is bovendien de zoekfunctie en het flexibele aantal dagen. Je zit niet vast aan 1 of 2 weken, maar kunt ook kiezen voor een vakantie van een paar dagen (bijvoorbeeld 4 of 6 dagen) en al het aanbod wordt getoond. Je ziet snel of het een paar dagen eerder of later goedkoper is of niet. Ook boek je er o.a. zonvakanties, stedentrips, (verre) rondreizen, busreizen, cruises en dagdeals.

Voor de vroegboekkorting voor 2020 moet je nog even geduld hebben. Hier komen de vroegboekkortingen van D-reizen te staan:

Vroegboekkorting Sunny Cars

Heb je al een ticket geboekt en wil je ergens een mooie rondreis met de auto maken en ben je daarom druk bezig allerlei leuke adresjes op verschillende plekken uit te zoeken (zoals B&B’s, guesthouses en pensions of zelfs een mooie villa ergens) boek dan wel alvast een auto! Weet je niet goed bij welke autoverhuurmaatschappij je dat moet doen?

Verhuurmaatschappij Sunnycars staat goed bekend. Boek je vandaag nog je huurauto dan zit je et de flexservice van Sunny Cars nergens aan vast. Lees wel de voorwaarden even

Hoe werkt de gratis Flexservice voor vroegboekers?

Reserveer uiterlijk 31 januari 2019 (vandaag!) een huurauto van Sunnycars met een ophaaldatum tussen 1 april en 31 oktober 2019. Maak gebruik van de vroegboekactie. Je krijgt dan de ‘Flexservice’ cadeau. Daarmee zit je nergens aan vast en kun je de huurauto tot 4 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Een reden opgeven is niet nodig! Je krijgt gewoon je geld terug.

Vroegboekkorting campings

Campings worden vaak al heel vroeg geboekt. Veel mensen doen dit zelfs net na de zomervakantie of in de herfst al voor de zomer erop. In oktober zag ik de eerste vroegboekkortingen voor campings al.

Raar? Nee, kennelijk niet, want ook van kampeerders in mijn omgeving hoor ik vaak dat je er vroeg bij moet zijn, omdat sommige campings in december of januari al vol zitten voor bepaalde weken in de zomer. Dit geldt vooral voor glamping accommodaties op campings en voor specifieke mooie staanplaatsen op campings.

Vakanties met 25% Vroegboekkorting!

Vroegboekkorting VacanceSelect

Op de site van VacanceSelect vind je erg mooie campings. Ook die heb je al eens op tv voorbij kunnen zien komen. En ook zij hebben een vroegboekactie: vroegboekkorting VacanceSelect.

Wees er snel bij, want voor je het weet zijn de vroegboekkortingen alweer voorbij!

Er gelden zowel kortingen voor vakanties in het laagseizoen als voor kampeervakanties in het hoogseizoen. De laagseizoen korting kan oplopen tot 40%! Moet je wel op vakantie in het hoogseizoen (13 juli t/m 23 augustus) dan zijn er toch nog kortingen mogelijk tot 20%. Dit geldt dan voor de campings van Selectcamp.

Goed te weten als je iets zoekt met kleine kinderen: bij Selectcamp krijg je een gratis kinderbedje, gratis kinderstoel en kun je dagelijks aankomen of vertrekken. Het hoeft dus niet per se van zaterdag tot zaterdag.

Vroegboekkorting SelectCamp

Je kunt ook rechtstreeks op de site van SelectCamp kijken. Kijk maar eens bij vroegboekkorting SelectCamp.

Campings die altijd snel vol zitten

Volgens VacanceSelect  zijn er altijd een aantal campings die snel vol zitten, met name voor een vakantie in juli en augustus, maar soms ook voor een kampeervakantie in juni of september al. Ben je benieuwd welke campings veel geboekt worden?

Populair zijn camping Bella Italia aan het Gardameer, Park Albatros in Toscane, Le Serignan Plage en Nouvelle Floride in de Languedoc-Roussillon, maar ook Polari en Vranjica Belvedere in Kroatië en La Torre del Sol aan de Costa Dorada. Dit is de top 10 meest geboekt campings van Vacanceselect.

Vroegboekkorting Glamping 4 all

Kijk ook eens bij Glamping 4 all, voor als je wil kamperen in Frankrijk, Italië, Spanje of Portugal of juist eens in Kroatië! Deze campings en agriturismi met glamping zijn wat kleinschaliger. Ik zie hele mooie plekjes in de Dolomieten, de Marken, Umbrië en Sicilië.

vroegboekkorting-glamping-vakantie

Vroegboekkorting kampeervakantie D-reizen

Check dus snel wat nog wel beschikbaar is en profiteer van diverse vroegboekacties op kampeervakanties. Boek je via D-reizen dan verschilt de korting per camping. Hier zie je het overzicht: kampeervakanties D-reizen.

Soms kun je ook net te laat zijn. Een aantal campings in Italië die je eerst nog met korting kon boeken zijn nu alweer duurder geworden. Dat zie ik o.a. bij een onder Nederlanders zeer geliefde camping als Le Pianacce in Toscane, bij het plaatsje Castagneto Carducci. De prijs daarvan is al gestegen omdat de goedkoopste optie is uitverkocht.

Vroegboekkorting FarmCamps

Ook van Farmcamps heb je ongetwijfeld de reclame wel een keer voorbij zien komen. Mijn 9-jarige zoon vindt het een stomme reclame overigens: ‘Ze doen net alsof voetballen of naar oma gaan niet leuk is’. En dat ben ik met hem eens. Wil je het toch boeken omdat je het boerderijconcept wél heel leuk vindt? Het vroegboekersvoordeel van FarmCamps geldt alleen vandaag (31 januari) nog.

Vroegboekkorting vakantieparken

Ook bij Landal Vakantieparken kun je al voor 2019 boeken. Momenteel geldt bij Landal een korting tot 20% voor de zomervakantie.

Vroegboekkorting in combinatie met andere kortingen

Vroegboekkorting gaat ook samen met andere kortingen. Het kan dus zo zijn dat je én vroegboekkorting en kinderkorting krijgt. Of nog meer zelfs. Jaren geleden boekte ik met mijn ex (die een stuk ouder was dan ik) een vakantie met de kinderen en toen kregen we én vroegboekkorting, én kinderkorting én seniorenkorting (wat daar toevallig al vanaf 55+ gold). We moesten er een beetje om lachen, maar dat soort dingen zijn mooi meegenomen.

Vakantie 2020 boeken

Misschien ontdek je dit blog later in het jaar pas en ben je al op zoek naar een vakantie in 2020. De vroegboekkortingen voor 2020 beginnen meestal rond december. In oktober of november zie je ze ook al wel eens, maar nog niet veel. Je kunt dus ook net iets te vroeg zijn.

Aan de andere kant: als je nu al weet dat je in 2020 gewoon weer een all inclusive vakantie naar Turkije wil, en dan liefst in een specifiek resort, dan kun je het ook meteen boeken of eventueel een voorboeking maken. In de prijstabellen zie je of het al kan voor bijvoorbeeld de meivakantie 2020 of de zomervakantie 2020 en als je op de prijs klikt bij de gewenste vertrekdatum zie je hoeveel vroegboekkorting je krijgt. Bekijk het hier voor bijvoorbeeld all inclusive vakantie Turkije, Tunesië, Bulgarije of wat je maar wil.

Blijf op de hoogte!

Komen er de komende weken nog opvallende vroegboekacties van andere reisorganisaties bij dan zal ik dat hier melden. Het is dus zeker slim om hier nog een paar keer terug te komen. Sla de link van dit blog met vroegboekkortingen op. Ook is het natuurlijk slim om Follow my footprints op Facebook of op twitter te volgen. Met name op twitter kan ik makkelijk even een melding doen als er ergens vroegboekkortingen gelden.

Wachten kost geld

Ben jij zo iemand die vaak lang wacht met het boeken van een vakantie? Dan kan het zijn dat je veel meer betaalt dan nodig is. Boek je namelijk vroeg dan kun je vaak flink besparen. Vroegboekkortingen van 100 of 200 euro per boeking zijn, zoals je inmiddels gezien hebt, niet ongebruikelijk.

Niet té overhaast boeken

Natuurlijk is het leuk om een vakantie te boeken en mooi meegenomen als je een mooie deal weet je pakken, maar boek ook weer niet te overhaast. Bij een enkele reisorganisatie mag je nog binnen een bepaalde tijd wijzigen, maar meestal niet. Heb je dus geboekt dan ligt het vast.

Vakantie boeken met een actiecode

Follow my footprints is niet verantwoordelijk voor het verkeerd invullen of het vergeten in te vullen van een actiecode of kortingscode. Check dus zelf altijd goed of je de juiste code bij de juiste reis hebt en of de boekingsdatum en vertrekdatum gelden voor de betreffende actie.

Wanneer niet vroeg boeken?

Boek geen vakantie puur om het voordeel als je nog niet zeker weet of je vrij kunt krijgen, of je (als je gescheiden bent) de kinderen wel of niet hebt of als je om andere redenen nog geen zekerheid hebt of je wel of niet op vakantie kunt gaan. Geboekt is geboekt en zomaar annuleren of zelfs wijzigen kost je vaak veel geld. Dat is natuurlijk ook zonde!

Korting in november

Lees je dit in november en geldt nog niet overal vroegboekvoordeel? Check dan ook de Black Friday deals. Die zijn er ook elk jaar en elk jaar zijn het er meer.

Lastminute

Toch liever last minute weg? Dan raad ik je aan bij de Vakantiediscounter te kijken. Of bekijk de last minutes van TUI.

Meer blogs over vakanties

*In de meivakantie naar een leuke Spaanse stad? Lees dit blog over leuke steden in Spanje. Ik moet ‘m nog steeds updaten met recente foto’s (ik heb veel steden opnieuw bezocht), maar boeken kan gewoon!
*Tips voor de zomervakantie? Lees dit blog met fijne bestemmingen voor een vliegvakantie naar de Middellandse Zee of Portugal.*Wil je dit jaar eens niet in de zomer weg, maar wordt het de herfst? Hier vind je geschikte vakantiebestemmingen voor een zonvakantie in oktober.
*Zoek je een vakantie in de winter? Hier vind je heerlijke bestemmingen waar het tussen de 25 en de 35 graden is!
*Ben je op zoek naar een écht mooi eiland in Europa? Lees dan zeker mijn blog over de allermooiste eilanden van Europa!

Meer reisinspiratie vind je in de afzonderlijke categorieën op mijn blog, of je nou naar Zuid-Europa, het Midden-Oosten of een vakantie ver weg wil. Of je nou wil rondreizen of zon, zee en strand wil, een citytrip, mooie natuur of een vakantie met kinderen.

Lees ook: Vakantie boeken, reisblogs en tips!

Lees je dit blog pas later in het jaar en kom je een linkje tegen dat niet meer werkt of naar een vreemde pagina leidt, laat het me weten! In dit blog staan namelijk veel tijdelijke acties. Niemand vindt het fijn om op linkjes te klikken die niet werken, dus meld het alsjeblieft even bij de reacties. Dank je wel alvast!

Succes met boeken en alvast een hele fijne vakantie!

Eén gedachte op “Vroegboekvoordeel: tips vakantie met vroegboekkorting

  1. Janet

    Eigenlijk boek ik altijd mijn vakantie (zomervakantie) rond deze tijd maar dit jaar niet. We hebben net een huis gekocht en krijgen in maart de sleutel. Het is dus nu ff de vraag wat we gaan doen in de zomer en wat (financieel) haalbaar is! Ben benieuwd. 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *