kerstman-grancanaria

Zandsculpturen op het strand van Gran Canaria

Zandsculpturen op Playa de las Canteras, het strand van Las Palmas de Gran Canaria. Erg mooi en ieder jaar in de kersttijd te bewonderen. Wil jij ook zandsculpturen zien in Las Palmas? ‘Belén de Arena de Las Canteras’ heet het.

Belén de Arena de Las Canteras

Ook ik bezocht de mooiste zandsculpturen op Playa de las Canteras, het strand langs de boulevard van Las Palmas. Jaarlijks worden hier, met de feestdagen in aantocht, speciaal voor de kerstperiode, de kerststal en allerlei kersttaferelen nagebootst. Mooi om te zien en heel knap gemaakt!

Zandsculpturen Gran Canaria

Hier zie je de mooiste zandsculpturen op een rijtje:

gran-canaria-sandsculptures

zandsculptuur-kerst

jozef-maria-jezus

kerstman-gran-canaria

feliz-navidad

kerstman-strand-gran-canaria

Ik maakte de foto’s in 2013. Van sommige foto’s zou je bijna kerstkaarten willen maken zo knap zijn de zandsculpturen gemaakt!

Ook dit jaar zijn de zandsculpturen op Gran Canaria er weer. Lees meer op de Facebookpagina Belen de Arena of check de events op de site van het Patronato de Turismo.

Las-Palmas

Kerstsfeer Las Palmas

Ben je in december, in de kerstvakantie of begin januari op vakantie op Gran Canaria dan moet je zeker even een kijkje gaan nemen. Sowieso is Las Palmas een bezoek meer dan waard. De hoofdstad heeft twee mooie oude sfeervolle wijken, Vegueta en Triana, die in de winter nog eens heel mooi verlicht zijn ook. Bezoek ook zeker Casa de Colón waar Columbus in 1492 overnacht zou hebben! Het gebouw op zich is al mooi, maar het is ook een interessant museum.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is heerlijk om een dagje doorheen te slenteren. Soms voelt het ineens helemaal niet meer alsof je op een eiland zit, maar krijg je vanwege de ‘stadse’ sfeer de indruk gewoon op het Iberisch Schiereiland te zijn. Ben je het centrum zat? Wandel dan lekker over de lange boulevard vol restaurantjes, barretjes en terrassen langs het Las Canteras-strand.

Vanuit het zuiden naar het noorden

Verblijf je (zoals de meeste vakantiegangers) in het zuiden van het eiland? Geen probleem, met de auto rij je zo naar de hoofdstad. Gran Canaria is niet groot, de snelweg langs de oostkust is prima. Vanuit de bekende badplaatsen Playa del Inglés en Maspalomas ben je er in drie kwartier. Alleen als je via het bergachtige binnenland gaat kun je uren onderweg zijn. Bussen (guaguas) rijden er ook.

Zandsculpturen in Nederland

Wil je nog meer zandsculpturen zien of liefst gewoon in Nederland? Bekijk de mooiste zandsculpturen in Den Haag! Update: in Den Haag zijn de zandsculpturen er niet meer; wel kun je ze elk jaar in Zandvoort bewonderen: zandsculpturen in Zandvoort.

Tip: behalve Gran Canaria is ook Lanzarote een erg mooi eiland! Lees hier meer blogs over de Canarische Eilanden.

3 gedachten over “Zandsculpturen op het strand van Gran Canaria

  1. Melissa

    Leuke tips! Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen 😉 Ik woonde zelf aan de Zuidkust van Gran Canaria en dus ook midden tussen de toeristen. Als ik het toerisme even beu was ging ik een dagje naar Las Palmas (lekker rondslenteren, shoppen en eten) en dat voelde altijd weer als een verademing. De vibe is zó anders in Las Palmas. Oh en trouwens, de inwoners ook 🙂 Groetjes Melissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *