Belen de Arena: zandsculpturen op het strand van Gran Canaria

Belen de Arena: zandsculpturen op het strand van Gran Canaria

Zandsculpturen op Playa de las Canteras, het strand van Las Palmas de Gran Canaria. Erg mooi zijn ze en ieder jaar in de kersttijd te bewonderen. Wil jij ook zandsculpturen zien in Las Palmas? ‘Belén de Arena de Las Canteras’ heet het. Ik maakte het mee!

Belén de Arena

Tijdens een bezoek aan Gran Canaria in de winter bezocht ik de mooiste zandsculpturen op Playa de las Canteras, het strand langs de boulevard van Las Palmas. We ontdekten het per toeval, maar jaarlijks worden hier, met de feestdagen in aantocht, speciaal voor de kerstperiode, de kerststal en allerlei kersttaferelen nagebootst. Mooi om te zien en heel knap gemaakt!

Zandsculpturen Gran Canaria

We zagen prachtige zandsculpturen op het strand, dus daar maakte ik natuurlijk meteen foto’s van! Hier zie je mijn foto’s van de mooiste zandsculpturen op een rijtje:

gran-canaria-sandsculptures

zandsculptuur-kerst

jozef-maria-jezus

kerstman-gran-canaria

feliz-navidad

kerstman-strand-gran-canaria

Ik maakte de foto’s in 2013. Van sommige foto’s zou je bijna kerstkaarten willen maken zo knap zijn de zandsculpturen gemaakt!

Wanneer staan de zandsculpturen in Las Palmas er?

Belen de Arena is elk jaar te bezoeken. Update: Ook dit jaar (2023-2024) zijn de zandsculpturen op Gran Canaria er hopelijk weer. Vorig jaar (2022-2023) kon je er in december t/m begin januari dagelijks naartoe van 10:00 tot 22:00u, en op 24/12 en 31/12 van 10:00 tot 20:00.

Lees meer op de website Belen de Arena. Hopelijk is er binnenkort meer bekend over Belen de Arena 2023.

Las-Palmas

Gran Canaria in december

In december, in de kerstvakantie of begin januari op vakantie naar Gran Canaria is sowieso een goed idee. Het hele eiland Gran Canaria is schitterend, de natuur en landschappen ook vooral, maar de hoofdstad Las Palmas is ook echt een bezoek meer dan waard.

Kerstsfeer Las Palmas

De hoofdstad heeft twee mooie oude sfeervolle wijken, Vegueta en Triana, die in de winter nog eens heel mooi verlicht zijn ook. Bezoek ook zeker Casa de Colón waar Columbus in 1492 overnacht zou hebben! Het gebouw op zich is al mooi, maar het is ook een interessant museum.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is heerlijk om een dagje doorheen te slenteren. Soms voelt het ineens helemaal niet meer alsof je op een eiland zit, maar krijg je vanwege de ‘stadse’ sfeer de indruk gewoon op het Iberisch Schiereiland te zijn. Ben je het centrum zat? Wandel dan lekker over de lange boulevard vol restaurantjes, barretjes en terrassen langs het Las Canteras-strand.

Vakantie Las Palmas boeken

Het is heerlijk om in de winter even op een zuidelijk eiland te zijn. Gran Canaria in december is dan ook een goed idee! Een vakantie naar Las Palmas boek je o.a. bij de Vakantiediscounter, TUI en D-reizen. Juist de combinatie van stad en strand vond ik ideaal!

Vanuit het zuiden naar het noorden

Verblijf je (zoals de meeste vakantiegangers) in het zuiden van het eiland? Geen probleem, met de auto rij je zo naar de hoofdstad. Gran Canaria is niet groot, de snelweg langs de oostkust is prima. Vanuit de bekende badplaatsen Playa del Inglés en Maspalomas ben je er in drie kwartier. Alleen als je via het bergachtige binnenland gaat kun je uren onderweg zijn. Bussen (guaguas) rijden er ook.

Zandsculpturen in Nederland

Wil je nog meer zandsculpturen zien of liefst gewoon in Nederland? Ook in Nederland kun je regelmatig zandsculpturen bewonderen. Ik fotografeerde erg mooie zandsculpturen in Den Haag en ook zag ik zandsculpturen in Zandvoort.

Tip: behalve Gran Canaria is ook Lanzarote een erg mooi eiland! Lees hier meer blogs over de Canarische Eilanden.

3 gedachten over “Belen de Arena: zandsculpturen op het strand van Gran Canaria”

  1. Leuke tips! Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen 😉 Ik woonde zelf aan de Zuidkust van Gran Canaria en dus ook midden tussen de toeristen. Als ik het toerisme even beu was ging ik een dagje naar Las Palmas (lekker rondslenteren, shoppen en eten) en dat voelde altijd weer als een verademing. De vibe is zó anders in Las Palmas. Oh en trouwens, de inwoners ook 🙂 Groetjes Melissa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven