40UP: dansen voor 40-plussers

40UP: dansen voor 40-plussers

Af en toe is er zo’n avond waarvan je denkt: wat was dát genieten! Ik had dat de allereerste keer dat ik op een 40UP feestje was, een dansfeest speciaal voor veertigplussers. Een topavond was het! Daarna ging ik nog vele keren.

Update: ik schreef dit blog in 2015 en heb het in 2024 van een update voorzien. Dus ja, ik ben inmiddels 50-plus, haha!

Dansen voor 40-plussers!

40up-paard-denhaag

Muziek uit de jaren 80 en 90

De eerste keer was ik op 40up duidelijk een van de jongsten, maar ik genoot van de muziek. Zo heerlijk dansbaarKiss, Club Tropicana en Push it. Alles kwam voorbij. Bekende hits uit de jaren 80 en 90, maar ook oude nummers die ik zó lang niet gehoord had. Dat was genieten!

Van The summer of 69 tot 1999!

Ook een paar recentere nummers, zoals het heerlijke Happy van Pharrell. Een nummer dat de unieke kwaliteit heeft dat het maar niet gaat vervelen. Integendeel, ik word er nog steeds instant happy van.

40up

‘De sfeer, de muziek, de uitgelaten mensen, de enthousiaste dj’s, de videobeelden en vooral… het dansen, alles klopte!’, schreef ik eerder al eens. Bijna elk nummer was goed. Of in elk geval goed voor een flinke portie jeugdsentiment. Wham, Prince, Madonna, Michael Jackson. Tina Turner, Freddy Mercury, Brian Adams en de Eurythmics. Terence Trent d’Arby, Anita Meijer, Snap en Salt ’n Pepa. Bij 40up hoor je het allemaal weer eens voorbij komen en ik word er blij van!

dansfeest 40plus

Lekker dansen en meezingen

Een avondje geluk dus. Urenlang dansen en meezingen totdat je er bijna schor van wordt! Vrijheid. Genieten! Zo leuk dat je de hele volgende dag nog steeds met een blij gevoel rondloopt, ook al lag je pas om 6 uur pas in bed. Dát zijn de beste avonden. ‘Het feestje van het jaar!’ schreef ik destijds en postte wat foto’s die ik met m’n iPhone had gemaakt. Überhaupt alle foto’s hieronder trouwens.

40up

40up ervaring

Inmiddels ben ik al vaak in Den Haag geweest, een keer in Paradiso in Amsterdam en een keer in het Patronaat in Haarlem. Sommige avonden waren echt heel leuk, andere net iets minder. Soms gewoon omdat ik zelf even niet lekker in mijn vel zat en de wijn niet smaakte, maar ook wel eens qua muziek en qua publiek. Toch heb ik ook avonden heerlijk gedanst! Meestal staat 40up garant voor een avondje uit je dak gaan.

Leuke mannen, leuke vrouwen?

En zijn er nog leuke mannen of leuke vrouwen bij 40up? Ja, als ik eerlijk ben vallen de mannen soms een beetje tegen. Nou ben ik wel single maar niet echt op zoek, maar een beetje rondkijken is natuurlijk altijd leuk. Echt mannen om nou eens leuk naar te gaan staan kijken zie je niet altijd, enkele uitzonderingen daargelaten. Leuke vrouwen zijn er daarentegen vaak juist genoeg! Er zijn nog zoveel mooie 40plus-vrouwen! En wat is ‘mooi’, wie geniet is mooi!

Dus mannen: komen maar!

40up-paard

Optreden 40up

Soms is er behalve de DJ ook een optreden tussendoor. Zo trad saxofonist Arjan M een keer op toen ik er was. Het grappige toeval wil dat we elkaar lang geleden -in 1990!- leerden kennen op vakantie in Joegoslavië. Nou, als je het nog over Joegoslavië hebt in plaats van Kroatië (het deel waar we toen op jongerenvakantie waren) dan ben je zeker 40+, ha ha.

40up-denhaag

Wipneus en Pim

Niet alleen in de grote zaal, maar ook in de kleine zaal van het Paard was het vaak feest. Deze knussere zaal is ook altijd geliefd! Wipneus en Pim gaven daar acte de présence. En hoe! De bomvolle zaal ging los. Ik was er met een gezellig groepje mensen. Heerlijk was het!

wipneus-pim-40up

40-up

Denk jij nou: hé, wauw, dat zou ik ook wel eens willen, zo’n dansfeest speciaal voor 40-plussers en gewoon lekker los gaan op die hits van toen, check dan de agenda hieronder. De 40up-feesten zijn namelijk landelijk. Elke week is het ergens anders. Soms zelfs meerdere in 1 weekend! En niet op de minste plekken: 40up wordt op best toffe locaties gehouden! Als je wilt kun je natuurlijk het hele land door, maar het is vast ook wel een keer bij jou in de buurt. Je ziet de plaatsen en locaties hieronder.

Weekendje weg

Tip: maak er meteen een weekendje weg van. Als je wilt kun je hieronder meteen je hotel of appartement in de betreffende stad boeken. Een gezellig dagje weg eraan voorafgaand kan ook, maar loop dan niet teveel, want je wil je energie natuurlijk ook een beetje voor het feest bewaren! Want reken maar dat die voetjes van de vloer gaan!

40up

AGENDA 40up 2024

40UP maart 2024

 • vrijdag 22 maart 2024: 40up Paard van Troje in Den Haag
 • zaterdag 23 maart 2024: 40up Q-Factory Amsterdam
 • zaterdag 23 maart 2024: 40up De Spot Middelburg
 • vrijdag 29 maart 2024: 40up Iduna Drachten
 • vrijdag 29 maart 2024: 40up Poppodium C Hoofddorp
 • zaterdag 30 maart 2024: 40up Time Out Gemert
 • zaterdag 30 maart 2024: 40up Tivoli Vredenburg Utrecht (overnachten in Utrecht

40UP april 2024

 • zaterdag 6 april 2024: 40up Mezz Breda
 • zaterdag 6 april 2024: 40up De Oosterpoort Groningen (overnachten in Groningen)
 • vrijdag 12 april 2024: 40up Zwarte Silo Deventer
 • vrijdag 12 april 2024: 40up Venue 68 Maastricht
 • zaterdag 13 april 2024: 40up De Bonte Wever in Assen

40UP mei 2024

 • vrijdag 3 mei 2024: 40up Grenswerk Venlo
 • vrijdag 10 mei 2024: 40up Patronaat Haarlem (overnachten in Haarlem)
 • vrijdag 17 mei 2024: 40up Poppodium 013 Tilburg
 • vrijdag 17 mei 2024: 40up Noordwaards Amsterdam
 • zaterdag 18 mei 2024: 40up Vorstin Hilversum (overnachten in Hilversum)
 • zaterdag 18 mei 2024: 40up Nobel Leiden
 • zaterdag 25 mei 2024: 40up Gebouw-T Bergen op Zoom
 • zaterdag 25 mei 2024: 40up De Koster Reusel
 • vrijdag 31 mei 2024: 40up P60 Amstelveen
 • vrijdag 31 mei 2024: 40up HAL4 Rotterdam (tips Rotterdam)

40UP juni 2024

 • zaterdag 1 juni 2024: 40up Vuurlinie Events Beverwijk
 • vrijdag 7 juni 2024: 40up Musis Arnhem
 • vrijdag 7 juni 2024: 40up Fluor Amersfoort
 • zaterdag 8 juni 2024: 40up Doornroosje Nijmegen (tip: street art Nijmegen)
 • zaterdag 8 juni 2024: 40up Nieuwe Nor Heerlen
 • zaterdag 14 juni 2024: 40up Q-Factory Amsterdam
 • zondag 16 juni 2024: 40up Beachclub Azorra (beachclubs Zwarte Pad)
 • vrijdag 21 juni 2024: 40up Mezz Breda
 • zaterdag 22 juni 2024: 40up Paard Den Haag
 • zondag 30 juni 2024: 40up Beachclub Sunrise Aquabest

40UP najaar 2024

 • vrijdag 20 september 2024: 40up Neushoorn Leeuwarden (overnachten in Leeuwarden)
 • vrijdag 4 oktober 2024: 40up Het Park Hoorn
 • zaterdag 5 oktober 2024: 40up Zwarte Silo Deventer
 • zaterdag 12 oktober 2024: 40up Effenaar Eindhoven (overnachten in Eindhoven
 • zaterdag 9 november 2024: 40up FG Live Heerhugowaard
 • zaterdag 14 december 2024: 40up De Ruchte Someren

Kijk voor meer en/of concrete data t.z.t. op de site van 40-up.

Foto’s 40 up

Alle foto’s nam ik bij 40up in het Paard in Den Haag, alleen deze hieronder bij 40 up in Haarlem. Uiteraard heb ik geen mensen herkenbaar in beeld gefotografeerd.

patronaat-haarlem

Hier nog 2 korte filmpjes die ik eerder maakte, om een indruk te hebben:

paard-van-troje

Ga gewoon!

Ben je nog nooit geweest en twijfel je? Zou het wel leuk worden, deze 40+-disco? Dat had ik de eerste keer ook. Ik kom namelijk ook wel eens op totaal andere borrels en feestjes, met een veel hoger ‘zien en gezien worden’-gehalte, en daar hou ik ook van, maar dit feest is anders. Gewoon gezellig, leuk, los en laagdrempelig.

Let’s dance again!

40 plus

En het grappige van dit feest is dan: je kunt uitgaan en toch ineens weer een van de jongsten zijn. Dat is best leuk op je 42e, inmiddels 43e. Ik kreeg zelfs de vraag of ik überhaupt wel 40 was. En best wel een fijn idee toch, dat je straks als vijftiger of zestiger nog steeds zo lekker uit kunt gaan? Update: en ja, inmiddels ben ik vijftiger!

40up-wipneus-pim

7 gedachten over “40UP: dansen voor 40-plussers”

 1. Ah, een blog naar mijn hart en nu ook eens een keer een plek dicht bij mij in de buurt! (Eindhoven) Ik zie dat ik er net één heb gemist, maar ik ga eens kijken of ik een paar gezellige dames en heren kan regelen om met mij mee te gaan in februari! Dank voor de tip. Eens kijken of ze mij ook vragen of ik al 40 ben 🙂 wie weet….Ben in ieder geval gek op dansen!

 2. Hi Denise, wat n lekker enthousiast verhaal over 40up. Helemaal raak. Ik was er in november in de Westergas en heb het idem ervaren.  Het was geweldig. Muziek, sfeer, die video’s. En wat je zegt: leuke vrouwen waren er te over. Het viel mij op dat zij (uren?) hun best hadden gedaan om er lekker feestelijk uit te zien, terwijl veel mannen vlak voor vertrek nog even snel in een C&A-tje waren gesprongen.
  Stoer dat je reeds meerdere steden bent afgereisd. Ik zou er een camper voor kunnen aanschaffen.
  En leuk dat je me volgt op Twitter. Ik doe daar vooralsnog weinig mee. Misschien verandert dat als ik defietserette.nl ga optuigen. Voorlopig blijf ik Facebook verslaafd. 😉
  Als ik wakker ben, ga ik je reisblog bekijken. Groeten. 
  Robert van Weperen. 

  1. Wat een leuke reactie Robert en excuus dat ik er zo laat op reageer. Ik heb de blog net een update gegeven, dus er staan weer nieuwe dansdata op. Haha,grappig verword, vooral dat C&A’tje. 

 3. Klinkt goed! Alleen pas om 6 uur ‘s nachts thuis komen…. daar moet ik 2,5 week van bijkomen tegenwoordig vrees ik 😉 Nog nooit gehoord dat het hier in de buurt is. Ja in de zomer wel als festival variant in Eindhoven geloof ik, maargoed ook dat is nog een uurtje van hier. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven