paradiso-amsterdam

40UP: dansen voor 40-plussers

Af en toe is er zo’n avond waarvan je denkt: wat was dát genieten! Ik had dat de allereerste keer dat ik op een 40UP feestje was, een feest speciaal voor veertigplussers. Een topavond was het! Gisteravond was ik er weer. En ook nu was het weer erg leuk. Ik geniet er nog steeds van na.

40up-denhaag

Jaren 80 en 90

Die eerste keer was ik duidelijk een van de jongsten, nu nog steeds trouwens, maar ik genoot van de muziek. Zo heerlijk dansbaar. Kiss, Club Tropicana en Push it. Alles kwam voorbij. Bekende hits uit de jaren 80 en 90, maar ook oude nummers die ik zó lang niet gehoord had. Heerlijk!

Happy

Ook een paar recentere nummers, zoals het heerlijke Happy van Pharrell. Een nummer dat de unieke kwaliteit heeft dat het maar niet gaat vervelen. Integendeel, ik word er nog steeds instant happy van.

Van The summer of 69 tot 1999

Nummers van toen

De sfeer, de muziek, de uitgelaten mensen, de enthousiaste dj’s, de videobeelden en vooral… het dansen! Alles klopte, schreef ik eerder al eens. Bijna elk nummer was goed. Of in elk geval goed voor een flinke portie jeugdsentiment. Wham, Prince, Madonna, Michael Jackson. Tina Turner, Freddy Mercury, Brian Adams en de Eurythmics. Terence Trent d’Arby, Anita Meijer, Snap en Salt ’n Pepa. Ik word er blij van.

Lekker dansen en meezingen

Een avondje geluk dus. Urenlang dansen en meezingen totdat je er bijna schor van wordt! Vrijheid. Genieten! Zo leuk dat je de hele volgende dag nog steeds met een blij gevoel rondloopt, ook al lag je pas om 6 uur pas in bed. Dát zijn de beste avonden. ‘Het feestje van het jaar!’ schreef ik destijds en postte wat foto’s die ik met m’n iPhone had gemaakt. Überhaupt alle foto’s hieronder trouwens.

40up-paard-denhaag

Inmiddels ben ik een keer of vijf geweest. Drie keer in Den Haag, een keer in Paradiso in Amsterdam en een keer in het Patronaat in Haarlem. Sommige avonden waren echt heel leuk, andere net iets minder. Soms gewoon omdat ik zelf even niet lekker in mijn vel zat en de wijn niet smaakte, maar ook wel eens qua muziek en qua publiek.

Leuke mannen, leuke vrouwen?

Ja, als ik eerlijk ben vallen de mannen soms een beetje tegen. Nou ben ik niet op zoek, maar een beetje rondkijken is altijd leuk natuurlijk. Maar echt mannen om nou eens leuk naar te gaan staan kijken zie je niet altijd. Leuke vrouwen zijn er daarentegen vaak juist genoeg!

Dus mannen: komen maar!

40up

Neemt niet weg dat het gewoon heerlijk is om een avondje uit je dak te gaan. In Den Haag vind ik het meestal wel heel leuk, misschien ook wel omdat ik daar meer mensen ken. Dus ging ik gisteren weer.

Saxofonist Arjan M trad op. Vorig jaar in Amsterdam en nu ook in Den Haag. Het grappige toeval wil dat we elkaar 25(!) jaar geleden leerden kennen op vakantie in Joegoslavië. Nou, als je het nog over Joegoslavië hebt in plaats van Kroatië (het deel waar we toen op jongerenvakantie waren) dan ben je zeker 40+, ha ha.

Wipneus & Pim

Niet alleen in de grote zaal, maar ook in de kleine zaal van het Paard was het feest. Wipneus en Pim gaven daar acte de présence. En hoe! De bomvolle zaal ging los. Ik was er met een gezellig groepje mensen. Heerlijk was het!

wipneus-pim-40up

Agenda 40-up

Denk jij nou: hé, wauw, dat zou ik ook wel eens willen, zo’n dansfeest speciaal voor 40-plussers en gewoon lekker los gaan op die hits van toen, check dan even de agenda. De 40up-feesten zijn namelijk landelijk. Elke week is het ergens anders. En niet op de minste plekken: van de Melkweg en Paradiso in Amsterdam tot het Paard in Den Haag. Als je wilt kun je natuurlijk het hele land door, maar misschien is het ook wel een keer bij jou in de buurt.

Weekendje weg

Tip: maak er meteen een weekendje of een dagje weg van. Als je wilt kun je hieronder meteen je hotel of appartement in de betreffende stad boeken.

patronaat-haarlem

UPDATE: 40-up met Oud & Nieuw?

Op 31 december 2017 is er geen 40up-feest, maar de dagen ervoor kun je elke dag ergens terecht! Heb je toch juist nog zin in een feest op Oudejaarsavond? Ga dan naar 1 van deze toffe rooftop party’s in Den Haag!

UPDATE agenda januari en februari 2018:

 • 6 januari 2018 40UP BIG BANG bij Het Patronaat in Haarlem 
 • 20 januari 2018 40UP bij Bibelot in Dordrecht
 • 2 februari 2018 40UP bij Effenaar in Eindhoven (overnachten in Eindhoven)
 • 3 februari 2018 40UP bij De Oosterpoort in Groningen (overnachten in Groningen)
 • 3 februari 2018 40UP in De Neushoorn in Leeuwarden (overnachten in Leeuwarden)
 • 16 februari 2018 40UP in Hotel Arena 
 • 17 februari 2018 40UP bij Fletcher De Kalkovens Huizen (overnachten in Huizen)
 • 23 februari 2018 40UP in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen (overnachten in Vlaardingen)
 • 23 februari 2018 40UP bij het Cardo Theater in Groesbeek

UPDATE AGENDA maart en april 2018:

 • 9 maart 2018 40UP Paard van Troje in Den Haag
 • 10 maart 2018 40UP Mezz Breda
 • 23 maart 2018 40UP Fletcher Hotel-Restaurant ‘s-Hertogenbosch
 • 23 maart 2018 40UP XL Tivoli/Vredenburg Utrecht (overnachten in Utrecht)
 • 31 maart 2018 40UP Podium ’t Beest Goes
 • 31 maart 2018 40UP De Vorstin Hilversum (overnachten in Hilversum)
 • 7 april 2018 40UP Poppodium 013 Tilburg
 • 13 april 2018 40UP Markant Uden
 • 14 april 2018 40UP Underground Lelystad (overnachten in Lelystad)
 • 14 april 2018 40UP Bibelot Dordrecht (overnachten in Dordrecht)
 • 20 april 2018 40UP Hotel Arena in Amsterdam 
 • 21 april 2018 40UP Fletcher Hotel Erica Berg en Dal Groesbeek
 • 21 april 2018 40UP De Oosterpoort Groningen (overnachten in Groningen)
 • 28 april 2018 40UP Patronaat Haarlem (overnachten in Haarlem)

Kijk voor meer en/of concrete data t.z.t. op de site van 40-up.

Hier nog 2 korte filmpjes die ik vorig jaar maakte, om een indruk te hebben:

paard-van-troje

Ben je nog nooit geweest en twijfel je? Zou het wel leuk worden, deze 40+-disco? Dat had ik de eerste keer ook. Ik kom namelijk ook wel eens op totaal andere borrels en feestjes, met een veel hoger ‘zien en gezien worden’-gehalte, en daar hou ik ook van, maar dit feest is anders. Gewoon gezellig, leuk, los en laagdrempelig.

Let’s dance again!

En het grappige van dit feest is dan: je kunt uitgaan en toch ineens weer een van de jongsten zijn. Dat is best leuk op je 42e, inmiddels 43e. Ik kreeg zelfs de vraag of ik überhaupt wel 40 was. En best wel een fijn idee toch, dat je straks als vijftiger of zestiger nog steeds zo lekker uit kunt gaan?

40up-wipneus-pim

7 gedachten over “40UP: dansen voor 40-plussers

 1. ivonne

  Ah, een blog naar mijn hart en nu ook eens een keer een plek dicht bij mij in de buurt! (Eindhoven) Ik zie dat ik er net één heb gemist, maar ik ga eens kijken of ik een paar gezellige dames en heren kan regelen om met mij mee te gaan in februari! Dank voor de tip. Eens kijken of ze mij ook vragen of ik al 40 ben 🙂 wie weet….Ben in ieder geval gek op dansen!

 2. Robert van Weperen

  Hi Denise, wat n lekker enthousiast verhaal over 40up. Helemaal raak. Ik was er in november in de Westergas en heb het idem ervaren.  Het was geweldig. Muziek, sfeer, die video’s. En wat je zegt: leuke vrouwen waren er te over. Het viel mij op dat zij (uren?) hun best hadden gedaan om er lekker feestelijk uit te zien, terwijl veel mannen vlak voor vertrek nog even snel in een C&A-tje waren gesprongen.
  Stoer dat je reeds meerdere steden bent afgereisd. Ik zou er een camper voor kunnen aanschaffen.
  En leuk dat je me volgt op Twitter. Ik doe daar vooralsnog weinig mee. Misschien verandert dat als ik defietserette.nl ga optuigen. Voorlopig blijf ik Facebook verslaafd. 😉
  Als ik wakker ben, ga ik je reisblog bekijken. Groeten. 
  Robert van Weperen. 

  1. Denise Bericht auteur

   Wat een leuke reactie Robert en excuus dat ik er zo laat op reageer. Ik heb de blog net een update gegeven, dus er staan weer nieuwe dansdata op. Haha,grappig verword, vooral dat C&A’tje. 

 3. Gaby

  Klinkt goed! Alleen pas om 6 uur ‘s nachts thuis komen…. daar moet ik 2,5 week van bijkomen tegenwoordig vrees ik 😉 Nog nooit gehoord dat het hier in de buurt is. Ja in de zomer wel als festival variant in Eindhoven geloof ik, maargoed ook dat is nog een uurtje van hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *