Prinsjesdag in Den Haag, het is elk jaar weer een grote happening! Natuurlijk kun je de Troonrede op tv volgen, maar zelf naar Den Haag gaan om de rijtoer met de Glazen Koets, de Koninklijke Familie en de hele stoet eromheen met eigen ogen te zien is natuurlijk ook leuk, of je nou superkoningsgezind bent of het gewoon leuk vindt om het eens mee te maken en te fotograferen.
Prinsjesdag in Den Haag
Wil je op Prinsjesdag in Den Haag zijn (vandaag is het zover!) en vraag je je af waar je het beste kunt gaan staan om alles goed te kunnen zien, lees dan dit blog met tips. Of je nou voor de paarden, de prinsessen, de koetsen of de balkonscène komt, het is bijzonder om mee te maken, ook voor kinderen!
Update 2024: Dinsdag 17 september 2024 is het weer Prinsjesdag! Het programma van Prinsjesdag 2024 vind je hier.
Het is leuk om Prinsjesdag eens bij te wonen!
Prinsjesdag meemaken
Wie in Den Haag woont heeft het ongetwijfeld allemaal wel eens gezien. Basisschoolkinderen zijn al sinds jaar en dag vrij op Prinsjesdag (en ook mijn tieners in het voortgezet onderwijs zijn vanwege Prinsjesdag eerder uit), maar kom je van buiten Den Haag dan heb je de Koninklijke stoet misschien nog nooit aanschouwd. Je kunt een hotel in Den Haag boeken of er op de dag zelf met de trein (of auto) naartoe.
Wat moet je weten als je naar Prinsjesdag in Den Haag wil?
Ga je voor het eerst naar Prinsjesdag –misschien ben je al onderweg!- dan wil je waarschijnlijk een aantal dingen weten. Want ja, het is natuurlijk druk en misschien ken je Den Haag helemaal niet zo goed, dus waar moet je dan staan als je het allemaal goed wil kunnen zien?
Lees sowieso het Informatieblad Prinsjesdag voor bezoekers even, maar wil je echt alvast een indruk hebben en foto’s van de stoet zien lees dan hieronder verder.
Foto’s Prinsjesdag
In dit blog laat ik foto’s van de Koninklijke rijtoer zien, van de Glazen Koets met Willem-Alexander, Maxima en Amalia erin, maar ook van Laurentien en Constantijn, en van de hele stoet en sfeer eromheen. Ik maakte de foto’s vorig jaar, op Prinsjesdag 2022 dus.
Tips Prinsjesdag
Daarnaast geef ik in dit blog tips voor je bezoek aan Prinsjesdag en raad ik je aan altijd zelf op de officiële pagina’s te checken of alles klopt wat je leest. Op menig blog en website staat namelijk verkeerde info. Ik lees nog steeds over de Ridderzaal, de Gouden Koets en het Binnenhof, zelfs op geüpdatete blogs. Dat zijn al direct drie dingen die niet kloppen.
Wat klopt er niet?
Op het Binnenhof komt de stoet helemaal niet, want het Binnenhof wordt inmiddels alweer enkele jaren gerenoveerd. De Troonrede wordt dan ook niet in de Ridderzaal uitgesproken (die zich namelijk op het Binnenhof bevindt), maar net als vorig jaar in de Koninklijke Schouwburg. En in plaats van de Gouden Koets zie je al jaren de Glazen Koets.
Prinsjesdag: wie, wat en waar?
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia, Prins Constantijn en Prinses Laurentien rijden per koets van Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg.
Zijn Amalia, Alexia en Ariane er ook bij op Prinsjesdag?
Prinses Amalia, de Prinses van Oranje, was er vorig jaar ook al bij, maar dit jaar (2023) is ook prinses Alexia voor het eerst van de partij aangezien ze in juni 18 jaar is geworden. Prinses Ariane is 16 jaar en rijdt nog niet mee in de Koninklijke stoet.
In welke koets zitten Amalia en Alexia?
Prinses Amalia zat vorig jaar bij haar ouders in de koets en dit jaar weer. Ik ging er eigenlijk vanuit dat Alexia dit jaar ook in de Glazen Koets zou zitten, maar zoals ik het lees op de website van het Koninklijk huis zal zij bij Constantijn en Laurentien plaatsnemen, wat gezien haar verschil in positie ook wel weer begrijpelijk is.
Route Koninklijke Stoet
De route van de Koninklijke stoet is hetzelfde als vorig jaar: van het Noordeinde gaan ze via de smalle Heulstraat naar de Kneuterdijk, en dan het Lange Voorhout over richting Tournooiveld en het Korte Voorhout.
De Glazen Koets stopt dan bij de Koninklijke Schouwburg waar de Koninklijke familie naar binnen zal gaan. Het kabinet en andere genodigden zijn er dan al.
Willem-Alexander spreekt voor de 11e keer de Troonrede uit
Wat trouwens nog wel een leuk weetje is is dat het precies 10 jaar geleden is dat Willem-Alexander de Troonrede voor het eerst voorlas. ‘Uitsprak’ (uitspreken) zeg je officieel trouwens en dus niet ‘voorlezen’.
De woorden die hij in 2013 sprak zijn te zien in het Kabinet van de Koning dat elk jaar alleen op Open Monumentendag te bezoeken is. Ik deed dat zelf ook al een keer. Foto’s van het Kabinet van de Koning zie je hier.
Terug naar Paleis Noordeinde
Na het uitspreken van de Troonrede gaat de rijtoer rond 13:50 weer via dezelfde route terug naar Paleis Noordeinde voor de beroemde Balkonscène. De route van de Koninklijke stoet zie je hier op de kaart.
Wie en wat zie je allemaal in de Koninklijke stoet?
De Koninklijke stoet bestaat niet alleen uit leden van de Koninklijke familie maar ook uit leden van de hofhouding, lakeien, ere-escortes van de Koninklijke Marechaussee, politie te paard, een Koninklijk muziekkorps en verschillende regimenten van Defensie.
Omdat ik geen kenner ben in de wereld van commandanten, adjudanten, grenadiers, rijknechten, stalmeesters, postiljons, cavalerie, kapellen en trompetters, en woorden als ordonnansen en paukenpaarden me niks zeggen, kun je de precieze benamingen nalezen op de website van het Koninklijk Huis nalezen. Ook kun je hier de volgorde van de stoet bekijken.
Wie zitten er in de rijtuigen?
In het eerste rijtuig, de Gala-berline, zitten algemeen secretaris ir. A.T. Gille MPA en kamerheer drs. H. Dijksma. In het tweede rijtuig, de Gala-coupé, zitten grootmeesters Z.E. drs. C. Breedveld en H.E. drs M.L.A. Gravin van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael.
In de Gala-glasberline zitten H.K.H. Prinses Alexia (in 2023 voor het eerst, op m’n foto’s uit 2022 was ze er niet bij), Z.K.H. Prins Constantijn en H.K.H. Prinses Laurentien.
In de Glazen Koets zitten Z.M. de Koning, H.M. Koningin Máxima en H.K.H. de Prinses van Oranje. Amalia dus.
Prinsjesdag bezoeken
Kom je op Prinsjesdag naar Den Haag dan moet je van te voren bedenken wat je het liefste wil zien. Je kunt namelijk niet én bij de Schouwburg staan én bij Paleis Noordeinde én langs de route. Natuurlijk kun je een stukje meelopen, maar het beste kun je één specifieke plek uitkiezen waar je de rijtoer en de hele stoet zowel heen als terug langs ziet komen, tenzij je tussendoor liever een stukje loopt.
Hoe vroeg moet je klaar staan op Prinsjesdag?
Net als ieder jaar zijn er altijd mensen die al om 7 uur ‘s ochtends op een stoeltje langs de route gaan zitten. Echt nodig is dit niet hoor! Zo druk is het zo vroeg nog helemaal niet en ook later is het niet overal rijen dik dringen geblazen.
Ik vond vorig jaar met gemak een plekje vooraan. Je moet alleen even weten waar. Het duurt allemaal best lang, dus lees ook zeker m’n praktische tips onderaan nog even!
Hoe laat begint Prinsjesdag?
De rijtoer vertrekt pas om 13:00u vanaf Paleis Noordeinde. Vorig jaar duurde dat best lang terwijl ik pas om 12:00u echt aan de kant stond. Veel mensen gaan al in de ochtend, maar ik fietste vorig jaar pas om 11:00u naar het centrum en keek eerst even rond.
Grote Kerk, Buitenhof en Passage
Ik dook eerst de Grote Kerk nog even in (waar de Koning tijdens de pandemie in 2020 en 2021 de Troonrede uitsprak), fietste even over het Buitenhof en nam nog een kijkje in de Passage, die met rood-wit-blauwe vlaggen versierd was.
Hoogstraat Den Haag
Bovendien spotte een leuke fotospot aan het begin van de Hoogstraat, de chique winkelstraat waar –net als op het Noordeinde- menig Hofleverancier is te vinden; let maar eens op bij welke winkels je het Koninklijke wapenschild boven de deur ziet. Op deze speciaal voor Prinsjesdag ingeruimde fotospot kon je in de huid van de royals kruipen en voor een grappige foto de balkonscène naspelen. Of dat er dit jaar (2023) ook weer is weet ik niet.
Hoe laat moet je langs de route gaan staan op Prinsjesdag?
Zelf zocht ik pas tegen 12:00u een plekje, maar kom je van buiten Den Haag dan zou ik zeker eerder komen om even rustig rond te wandelen, wellicht nog ergens iets te eten of drinken of om je ideale plekje uit te zoeken.
Hoe druk is het op Prinsjesdag?
Om je een idee te geven zie je hieronder wat foto’s die ik rond 12:00u nam, een uur voor aanvang dus. Ik maakte de foto’s vlakbij de Koninklijke Schouwburg, op de hoek bij Fratelli en op de hoek van het Korte en het Lange Voorhout; vlakbij hotel Des Indes, waar het Lange Voorhout een knik maakt.
Tribune Prinsjesdag
Op het Lange Voorhout is een tribune, maar ook zie je op één van m’n foto’s de tribune op het Tournooiveld in de verte. Deze ligt pal tegenover de Koninklijke Schouwburg. De genodigden gaan daar al eerder naar binnen, dus voordat de koets daar rond 13:20u aankomt.
Waar is het het drukst op Prinsjesdag?
Het zal je niet verbazen dat het bij Paleis Noordeinde, de Koninklijke Schouwburg (waar de Troonrede uitgesproken wordt) en het eerste deel van het Lange Voorhout het drukst is.
Het Korte Voorhout en het gedeelte van het Lange Voorhout dat het dichtst bij de schouwburg ligt ligt ook het dichtst bij het station, dus wie lopend komt wandelt doorgaans niet heel veel verder. Ook de tribunes (waarvoor je een kaartje kon kopen) vind je op het Lange Voorhout.
Op de hoek bij de Kneuterdijk is het ook druk. Vorig jaar werden daar -heel flauw- door demonstranten spandoeken en vlaggen gehesen voor het raam waar prinses Beatrix haar familie stond te bekijken, maar er zijn ook rustiger stukken.
Prinsjesdag Lange Voorhout
Vorig jaar was het om 12:00u op een aantal plekken wel echt al druk, zoals je op m’n foto’s ziet, hoewel het wel erg verschilde waar je stond. Zoals je hierboven zag was met name het eerste deel van het Lange Voorhout erg druk. Wandel je verder dan is het minder druk.
Op het langste stuk van het Lange Voorhout, ter hoogte van Pulchri en vooral Diligentia, vond ik het vorig jaar erg meevallen. (Dat is geen garantie voor dit jaar, want je bent niet de enige die mijn blog leest.) Kom je dichter bij Paleis Noordeinde in de buurt dan is het wél weer druk.
Waar stond ik?
Hoe dan ook, na een rondje fietsen langs de Hofvijver, de Koninklijke Schouwburg en het Lange Voorhout besloot ik ter hoogte van Pulchri te gaan staan, mede omdat ik een mooie achtergrond voor m’n foto’s wilde. Het prachtige monumentale pand op nummer 6, aan de overkant, tussen de Kloosterkerk en de Algemene Rekenkamer, vond ik daar wel geschikt voor. Later verplaatste ik naar een andere straat, maar dat lees je zo.
Hier eerst een reeks foto’s die ik op het Lange Voorhout maakte:
Wachten op de stoet
De zon was inmiddels steeds meer gaan schijnen, dus zo had ik mooi nog wat schaduw van de mooie lindebomen ook. Van de mannen en vrouwen van de brigade stonden er echter wel een aantal erg lang in de volle zon viel me op en eentje, een stuk links van me, werd het lange wachten fataal en viel flauw. Uiteraard heb ik daar geen foto van gemaakt. Ik schrok er erg van, net als de rest van het publiek.
Fotograferen op Prinsjesdag
Toen de stoet eindelijk voorbij kwam, met alle reeds genoemde regimenten, de muziek en de paarden bleef ik fotograferen.
De koets passeert!
En dan is daar eindelijk het moment dat de koetsen eraan komen. Eerst de koets met Laurentien en Friso en daarna die van Willem-Alexander, Maxima en de prinses(sen). Tja, en dan is het een beetje geluk hebben.
Snel voorbij
Na het lange wachten is de koets eigenlijk zó voorbij, dus moet je kiezen: kijk ik lekker of maak ik foto’s of een filmpje. Ik wilde eigenlijk foto’s én een filmpje, maar daar gaat het al te snel voor. Ben je dus met z’n tweeën dan kun je afspreken dat de een foto’s maakt en de ander filmt. Of geniet gewoon van het moment. Het gaat zo snel!!
Op de heenweg (van Paleis Noordeinde naar het Koninklijk Theater) lukte het me –o.a. door het tegenlicht- niet om de Koning en Koningin duidelijk in beeld te krijgen. Laurentien lukte wel.
Heen en terug
Als de Koninklijke stoet voorbij is is het wederom wachten. Ken je toevallig iemand die zich heel ergens anders heeft opgesteld, bijvoorbeeld bij het Koninklijk Theater, dan weet je wanneer ze naar binnen gaan en wanneer ze er weer uitkomen en weet je dus ook wanneer je ze weer bijna langs zult zien komen. Zelf had ik even contact met familie die het op tv volgden.
Via Kneuterdijk naar Noordeinde
Ik besloot de gok te wagen om een ander plekje op te zoeken. Bij de Kneuterdijk was het druk, maar ik kon zowaar door de Heulstraat. De toch al smalle straat was afgezet omdat de stoet hier ook doorheen kwam, maar ik kon me verplaatsen. Ik kon zelfs tot aan het Noordeinde komen, maar daar was het wel echt heel druk.
Overnachtingstip: wil je schuin tegenover Paleis Noordeinde overnachten? Boek dan hotel VOCO The Hague!
Heulstraat
Nadat ik wat foto’s op het Noordeinde had gemaakt (bij het Paleis komen lukte op dat tijdstip niet meer) besloot ik terug te gaan naar de Heulstraat. Ik kon nog gewoon een plekje bij het hek vinden. Dat had ik niet verwacht! Uiteindelijk bekeek ik hier, tegenover nummer 2 en met links zicht op enkele kamers van hotel VOCO, de rijtoer verder.
Alle foto’s hieronder maakte ik in de Heulstraat:
Amalia en Maxima in beeld
Uiteindelijk lukte het me hier, toen de rijtoer op de terugweg was, van het theater terug naar Paleis Noordeinde, wél om Maxima en Amalia in beeld te krijgen. Ook nu baalde ik weer van de reflectie, maar toch leuk dat het lukte. Maxima zwaaide.
Aan welke kant zitten ze in de koets?
Je hebt natuurlijk geen garantie dat de Koning(in) net kijkt als ze jou passeren; ze kunnen net een andere kant op kijken of aan de andere kant zitten. Om die reden zag ik Maxima een Amalia beter dan Willem-Alexander.
Bovendien kun je ook als Koning(in) of prinses niet de hele dag lachen en krijg je ook wel eens een lamme arm van het zwaaien. Dat kan net het geval zijn als ze langs jou komen.
Koninklijke familie fotograferen in de koets
Heb je zowel je camera als je telefoon bij je, dan moet je kiezen wat je gebruikt. Uiteindelijk maakte ik de foto’s van Maxima, Willem-Alexander en Amalia met mijn mobiel in plaats van mijn camera en zelfs dat was nog lastig gezien de reflectie in het raam. Laurentien kreeg ik wel met mijn camera te pakken.
De koets zelf fotograferen lukt makkelijker aangezien je ‘m al in de verte aan ziet komen en nog een keer kunt klikken als hij voorbij is, maar voor het in beeld brengen van de Koninklijke familie in de koets moet je snel zijn. Het lukte, maar wil je ze écht mooi in beeld kunnen brengen dan moet je heel ervaren zijn of heel veel geluk hebben.
Paleis Noordeinde
Toen het afgelopen was wandelde ik alsnog naar Paleis Noordeinde, maar voor de beroemde Balkonscène was ik toen al te laat. Wel was het nog druk voor het paleis, met publiek, pers en politie.
Koets bij Koninklijke Stallen
Ik wandelde terug naar de plek waar ik mijn fiets had neergezet en fietste vervolgens nog even langs de Koninklijke Stallen. En ja hoor, daar stond de koets nog! Helemaal naar binnen kon niet, maar met mijn camera kon ik mooi even inzoomen op de Glazen Koets. En de Gouden Koets dan?
Waarom is de Gouden Koets eigenlijk nog niet terug?
In verband met het restaureren van de Gouden Koets werd deze vanaf 2016 niet gebruikt en werd voor de Glazen Koets gekozen. Inmiddels is de restauratie van de Gouden Koets alweer twee jaar klaar, maar waarom gebruiken ze de Gouden Koets dan nog steeds niet op Prinsjesdag? Dat heeft te maken met de discussie over één van de zijpanelen van de koets.
Omstreden zijpaneel
Op de vergulde zijkant van de Gouden Koets is namelijk een witte vrouw op een troon te zien met daaromheen mensen met een donkere huidskleur die voor haar knielen. Dit zou ‘koloniale onderdanigheid’ laten zien. Koning Willem-Alexander zie hierover: ‘We kunnen het verleden niet herschrijven. We kunnen wel samen proberen ermee in het reine te komen. Dat geldt ook voor het koloniale verleden.’
Waar is de Gouden Koets nu?
Van juni 2021 tot met februari 2022 was de Gouden Koets tijdelijk in het Amsterdam Museum te zien. Dat er voor Amsterdam gekozen was was niet zo gek aangezien de koets ooit door Amsterdam geschonken is ter gelegenheid van de inhuldiging van koningin Wilhelmina. Inmiddels staat de Gouden Koets naar het Amsterdam Museum verplaatst. Inmiddels staat de koets weer in de Koninklijke Stallen, maar er wordt niet in gereden. Gelukkig is de Glazen Koets ook mooi om te zien.
Wat is er nog meer te zien op Prinsjesdag?
Behalve de koets(en) en de Koninklijke familie is er natuurlijk nog meer te zien op Prinsjesdag in Den Haag. Paarden, de marechaussee, muziekkorpsen, het is één grote optocht. En het publiek niet te vergeten. Van schoolkinderen tot chique dames met hoedjes, van Hagenaar tot Hagenees, toerist, expat, jonge mensen, ouderen, alles.
Van koetsen tot koffertje
Het is leuk om Prinsjesdag eens mee te maken. Het is een heel Haags evenement en tegelijkertijd gaat het natuurlijk om heel Nederland en de plannen voor het nieuwe jaar. Het beroemde koffertje kent natuurlijk iedereen. Ook dat is echt traditie.
Geschiedenis Prinsjesdag
Wil je alles over Prinsjesdag weten lees dan hier over de geschiedenis van Prinsjesdag.
Kritiek op Prinsjesdag en plannen kabinet
De laatste jaren hoor je overigens steeds meer kritiek op Prinsjesdag. Ik begrijp dat wel, er wordt -met name op een dag als Prinsjesdag- inderdaad heel veel geld uitgegeven terwijl zoveel mensen het zo hard nodig hebben en dat is eigenlijk niet oké. Ook tegen de plannen van het kabinet (dit jaar een demissionair kabinet) zijn natuurlijk regelmatig protesten en ook daar kan ik me hier en daar in vinden. Dit blog schreef ik echter voor wie het leuk vindt om het eens mee te maken.
Prinsjesdag met kinderen
Voor kinderen duurt het wachten op de Koning (en de Koningin en de prinsessen) misschien wat lang, maar als het eenmaal begonnen is is er genoeg te zien. Er zijn altijd weer erg veel kinderen aanwezig op Prinsjesdag.
Combineer je bezoek aan Prinsjesdag eventueel met een wandeling door de Paleistuin. Dit is gewoon gratis. Het ligt achter Paleis Noordeinde, maar je moet even omlopen om er te komen. Voor jonge kinderen is hier een leuke speeltuin.
Oversteekplaatsen
Aangezien alles afgezet is kun je niet zomaar overal oversteken of overal naartoe. Het kan dus zo zijn dat je aan de ene kant van een straat staat terwijl je aan de andere kant van de straat wilde staan, maar dat je niet meer over kunt stelen. Houd daar rekening mee als je met anderen afspreekt die van een andere kant komen. Wel zijn er op enkele plekken speciale oversteekplaatsen gemaakt. Als de stoet voorbij is kun je hier oversteken en van te voren ook nog een tijdje. Of het tussendoor ook kan weet ik niet zeker.
Praktische tips bezoek Prinsjesdag
- Neem een powerbank mee, zodat je telefoon niet net leeg is als de koetsen met de Koninklijke familie eindelijk passeren
- Neem een (navulbaar) flesje water mee zodat je iets te drinken hebt tijdens het wachten
- Drink ook weer niet te veel, want toiletten zijn er niet, alleen bij de horeca
- Neem iets te eten mee, want na een tijdje word je best flauw van het wachten en er is geen supermarkt vlakbij
- Ga niet van je plek anders ben je ‘m kwijt of zorg dat je met z’n tweeën bent
- Ga nergens dringen of duwen
- Hou je niet van lang staan en hoef je niet per se vooraan te staan wandel dan rond
- Blijf uit de buurt van eventuele protesten
Prinsjesdag is leuk om eens mee te maken, voor jong en oud!
Het weer op Prinsjesdag
Zoals ik al zei was Prinsjesdag 2022 een zonnige dag. Prinsjesdag 2023 zal dat waarschijnlijk niet worden, al kan het natuurlijk altijd meevallen. Voor zover ik nu zie is het in de ochtend half bewolkt met af en toe een zonnetje, maar wordt er precies vanaf 13:00u regen voorspeld. Sterker nog, ik heb voor het online zetten van dit blog nog even opnieuw gekeken en nu kan het zelfs al wat eerder gaan regenen. Jammer! Duik dus onder de bomen op het Lange Voorhout en neem –als je nog niet we bent- een paraplu mee! Update 12:12u: het is nog droog.
Update 2024: Zon of regen? Helemaal duidelijk is het nog niet, maar laten we hopen op een mooie dag. Koud is het niet!
Horeca Prinsjesdag
Zoek je een plek om van te voren of achteraf iets te eten of drinken op Prinsjesdag dan kan dat op diverse plekken rond het parcours. Afhankelijk van waar je wil gaan staan kun je kiezen uit verschillende restaurants en koffiebars op het Noordeinde, op de Plaats, op het Buitenhof, in het Hofkwartier, op het Plein of bij één van de restaurants die je zelf rond de route tegenkomt.
Overnachten in Den Haag
Wil je Prinsjesdag echt goed meemaken dan is het slim om in Den Haag te blijven slapen. Boek gewoon een nachtje van dinsdag op woensdag. Wil je vroeg zijn ga dan op maandag al weg. Red je dat niet meer? Volgend jaar kan natuurlijk ook.
Wanneer is Prinsjesdag 2023?
Prinsjesdag is op de derde dinsdag van september, dit jaar dus op 19 september 2023. Update 2024: dit jaar is het dus op 17 september!
Wanneer is het Prinsjesdag in 2024?
Wil je weten op welke dag Prinsjesdag in 2024, 2025 of 2026 is? Ook dan is het de derde dinsdag van september, dus dat is makkelijk. Prinsjesdag 2024 is dus op 17 september, Prinsjesdag 2015 op 16 september en Prinsjesdag 2026 is op 15 september. En Prinsjesdag 2027 dan? Dat jaar valt het laat: op 21 september 2027. Later dan 21 september is het (logischerwijs) nooit.
Dagje of weekend Den Haag
Lukt het je niet om op Prinsjesdag naar Den Haag te gaan? Ga dan een andere keer en neem er lekker de tijd voor. Den Haag heeft zóveel te bieden: musea, shoppen, street art, terrassen, restaurants, strand, natuur, festivals en nog veel meer!
Meer ‘koninklijke’ blogs:
Foto’s Prinsjesdag
De foto’s in dit blog maakte ik allemaal zelf. Normaalgesproken mag je de Koninklijke familie niet zomaar fotograferen, maar tijdens publieke evenementen als Prinsjesdag waarop het onmogelijk is aan iedereen toestemming te vragen mag dit wel.
Mocht je jezelf op een foto tegenkomen en dat absoluut niet willen laat het me via mail weten (followmyfootprints.nl met info@ ervoor en zet in het subject Prinsjesdag), dan verwijder ik de foto. Heb je jezelf gespot en vind je dat juist leuk dan kun je de foto delen met een link naar dit blog erbij.
Heb jij Prinsjesdag in Den Haag wel eens meegemaakt?